• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrilma asamasi

Bu dusuncenizde de haklisiniz tabi de,onun geleneksel yapisini bildigimden baska niyetle eve cagirmis olma ihtimali benim gozumde cok dusuk suan.bununla ilgili bir olay oldu o yuzden soyluyorum cevresindeki iliskileri gorunce bizi sorgulamaya basladi.zaten bu tartismalar o sekilde basladi.benim de hic beklemedigim seylerdi bunlar.kendimi onu hic tanimamisim gibi hissediyorum.

Geleneksel yapı, sağlam bir karakterle birleşirse eğer gerçekten "geleneksel yapı"ya dönüşebiliyor.

Bak burada tecrübeli pek çok ablan ve arkadasın var. Erkek arkadaşınınki özentiden ziyade hormonal bi durum. Bu o kadar belli ki. Kendini suçlu hissetme. Eğer o iliskilere özeniyorsa, sizin iliskinizi onlardan daha özel daha farklı hale getirebilirdi. Ama bunu yapmak yerine senin üstünde baskı kurmak daha kolay geldi. Çünkü sonunda "eve gitmek" var.

Senin özendiğin hicbir iliski olmuyor mu etrafında? Onlara bakıp bakıp sevgilini darlıyıp zorluyo musun?

Sevgilin ailelerin bilmesini bahane ederek, evine gitmemeni bahane ederek senin üzerinde baskı olusturmaya çalışıyor. Bu sekilde kendini suclu hissedip istediklerini yapacaksın. Sen dik dur, kurallarını kesin çiz.

Geleneksel yapı, sağlam bir karakterle birleşirse eğer gerçekten "geleneksel yapı"ya dönüşebiliyor.

Bak burada tecrübeli pek çok ablan ve arkadasın var. Erkek arkadaşınınki özentiden ziyade hormonal bi durum. Bu o kadar belli ki. Kendini suçlu hissetme. Eğer o iliskilere özeniyorsa, sizin iliskinizi onlardan daha özel daha farklı hale getirebilirdi. Ama bunu yapmak yerine senin üstünde baskı kurmak daha kolay geldi. Çünkü sonunda "eve gitmek" var.

Senin özendiğin hicbir iliski olmuyor mu etrafında? Onlara bakıp bakıp sevgilini darlıyıp zorluyo musun?

Sevgilin ailelerin bilmesini bahane ederek, evine gitmemeni bahane ederek senin üzerinde baskı olusturmaya çalışıyor. Bu sekilde kendini suclu hissedip istediklerini yapacaksın. Sen dik dur, kurallarını kesin çiz.
Yikmak kolay,yapmak zordur.zor olani basarmasini ve iliskimizi daha saglam bir hale getirmek icin caba sarfetmesini isterdim ama o iliskiden sıkıldım demeyi tercih etti.dediklerinize o kadar hak veriyorum ki..

Yikmak kolay,yapmak zordur.zor olani basarmasini ve iliskimizi daha saglam bir hale getirmek icin caba sarfetmesini isterdim ama o iliskiden sıkıldım demeyi tercih etti.dediklerinize o kadar hak veriyorum ki..

Ezik durma karşısında. Sen de dik bir duruşla aynen bunları söyle. İlişkiyi onlara benzetmek yerine bambaska bir hale getirmeye çabalayabilirdin, bunu yapacak yeterlilikte biriyle olmamak beni de cok sıktı vs... dik durmak sana bir sey kaybettirmez. Aksine kolaylıkla seni sindiremeyeceğini anlar.

Lütfen kendini suçlama. Evine gitmek zorunda degilsin. Bir seyler yasamak zorunda degilsin. Bu senin kararın. Eger erkek arkadaşın 3 yıllık iliskiyi bu sebeple bitirebilecek karakterde biriyse, ondan kurtulduğuna sevinmen gerekli. Şimdi böyle yapan adam, ileride daha pek cok seyi bahane ederek ayrılmaya kalkar yarı yolda bırakmayı düşünür.

Bu dusuncenizde de haklisiniz tabi de,onun geleneksel yapisini bildigimden baska niyetle eve cagirmis olma ihtimali benim gozumde cok dusuk suan.bununla ilgili bir olay oldu o yuzden soyluyorum cevresindeki iliskileri gorunce bizi sorgulamaya basladi.zaten bu tartismalar o sekilde basladi.benim de hic beklemedigim seylerdi bunlar.kendimi onu hic tanimamisim gibi hissediyorum.

İyi de günümüzde pek çok evlat ailenin geleneksek yapısıyla gayet alakasız bir yaşam tarzı içinde..
Bir çağa ayak uyduruş söz konusu..

Ben çok da emin olma derim..

Ezik durma karşısında. Sen de dik bir duruşla aynen bunları söyle. İlişkiyi onlara benzetmek yerine bambaska bir hale getirmeye çabalayabilirdin, bunu yapacak yeterlilikte biriyle olmamak beni de cok sıktı vs... dik durmak sana bir sey kaybettirmez. Aksine kolaylıkla seni sindiremeyeceğini anlar.

Lütfen kendini suçlama. Evine gitmek zorunda degilsin. Bir seyler yasamak zorunda degilsin. Bu senin kararın. Eger erkek arkadaşın 3 yıllık iliskiyi bu sebeple bitirebilecek karakterde biriyse, ondan kurtulduğuna sevinmen gerekli. Şimdi böyle yapan adam, ileride daha pek cok seyi bahane ederek ayrılmaya kalkar yarı yolda bırakmayı düşünür.
Ben boyle bir karakterde oldugunu hic dusunmezdim.boyle bir tartisma icin bu kadar uc noktaya gidecegimiz aklimin ucundan gecmezdi.bu dediklerine pisman olur mu diye dusunmuyor da degilim.bakin ben erkek arkadasimin karakterini bilmesem bu kadar dusunmem,gerci millet 10 senelik iliskide bile neler neler yasiyor ama bir yanim onun insani yonunu cok iyi bildigi icin baska bir acidan bakiyor olaya,ote yanim da diyor ki ne halt ederse etsin ona mi kaldim ben..karmasik bir haldeyim anlayacaginiz.yani mesele evine falan da gitmek degil ben bu konu nasil boyle bir tartismaya dondu buna sasiyorum.

Ben boyle bir karakterde oldugunu hic dusunmezdim.boyle bir tartisma icin bu kadar uc noktaya gidecegimiz aklimin ucundan gecmezdi.bu dediklerine pisman olur mu diye dusunmuyor da degilim.bakin ben erkek arkadasimin karakterini bilmesem bu kadar dusunmem,gerci millet 10 senelik iliskide bile neler neler yasiyor ama bir yanim onun insani yonunu cok iyi bildigi icin baska bir acidan bakiyor olaya,ote yanim da diyor ki ne halt ederse etsin ona mi kaldim ben..karmasik bir haldeyim anlayacaginiz.yani mesele evine falan da gitmek degil ben bu konu nasil boyle bir tartismaya dondu buna sasiyorum.

Gözünde çok farklı bir yere koymuşsun erkek arkadaşını. Yanlışın burda başlıyor.

Erkek arkadaşın cinsellik yaşamak istiyor. Bu yüzden konu böyle bir tartısmaya döndü. Olayın özü bu ne yazıkki

Gözünde çok farklı bir yere koymuşsun erkek arkadaşını. Yanlışın burda başlıyor.

Erkek arkadaşın cinsellik yaşamak istiyor. Bu yüzden konu böyle bir tartısmaya döndü. Olayın özü bu ne yazıkki
Cok tesekkur ederim yardiminiz icin,cok destek ciktiniz bana,dediklerinizi dusunecegim :)

Böyle şeyler baskıyla olmaz, sana o hissi yaşatacak, lak lak ve küslük ile olacak şeyler değil.

Senin ailen kızının sevgilisi olduğunu bilip dinleyecek kadar medeni ve yeteri kadar açık görüşlü zaten.
Nereye kiminle gittiğini söyle bilelim sen zaten nasıl davranman gerektiğini bilirsin güveniyoruz modundalar.
Böyle pırlanta gibi aileye bir erkek için yalan söylemeye değer mi acaba?

Sadece evlat olarak değil aile yerine kendimizi koyup düşünerek cevap verelim.

Ortada baskıcı bir aile yok.
Baskıcı bir erkek arkadaş söz konusu şuan.

İsteklerine, görüşüne saygı duymayan biri için aileni üzecek hiç bir şey yapma.
İnan bana en kral aşk için değmez.
Erkek arkadaşının evine giderse kötü evlat mı olur?
Ya da şöyle sorayım,ailelerimizin düşünce yapısı doğrultusunda mı yaşamalıyız bir ömür boyu?

Ya da şöyle sorayım,ailelerimizin düşünce yapısı doğrultusunda mı yaşamalıyız bir ömür boyu?

Kendisine oldukça yumuşak ve anlayışlı yaklaşan ailesinin güvenini kırınca kötü evlat olur, evet. Zaten konu burada sevgilinin evine gitmek degil, ailenin güvenini kırmak. Çünkü konuda baskıcı ve kötü bir aile yok. Konudaki tek baskıcı, erkek arkadaş.

Hayır.
Her ailenin değil.
Pırlanta gibi bir aile için pırlanta gibi bir evlat olmak gerekir.
Benim görüşüm.

Sana baskı yapmayıp senden sadece dürüstlük bekleyen aileye karşı evet erkek arkadaşın için yalan söylersen
BANA GÖRE iyi bir evlat olmazsın.

Ya 23 yasinda bir erkegin sevgilisiyle öpüşmek/koklasmak/sevismek istemesinden daha dogal ne olabilir gercekten? Ben nasil kafalar yasaniyor anlamiyorum.
Muhafazakar olunca sevisme isteğiniz mi alınıyor? Yoo. Sadece dini/hayat görüşü ve bununla uyumlu yasam tarzinizdan dolayi sevismiyorsunuz. 23 yasinda genc bir erkegin sevgilisiyle sevismek istemesi niye karaktersizlikmis gibi adlediliyor?
Konu sahibi siz de şu duruma ozentilik diyip durmayin. Adam 20 yasinda boyle bir iliski yasayabilir ama tabii ki 23 unde fikri ve istekleri degisebilir, oncelikle bunu kabullenin. 30unda belki de cok daha farkli gorusleri olacak. Bu hayatta olagan bir durum. Belki sevgilinizi anlamaniza ve ciddiye almaniza olanak verir.
Ama sizin hayat tarziniz buna uymaz, eyvallah. Burda suclanacak da kimse yok o yuzden. Demek ki sosyal ve dini görüşleriniz farklılık gösteriyor. Ne siz suclusunuz ne de sevgiliniz. Farkli dünyaların insanisiniz bu kadar basit. Ne siz sirf o istiyor diye evine gidin ne de ondan muhafazakar hayat tarzini benimsemesini isteyin. Yollarinizi ayirin. Seven bekler diye sacma sapan bir dusunceye de kapılmayın. Bu beklemek/beklememek, sevmek/sevmemek meselesi degil. Iliskiden beklentiler farkli. Hayat tarzi farkli. Tabii ki bu durum sevgiyi azaltir. Uyumsuz oldugum, beklentilerimi karsilayamayan birini nasil seveyim ki?
Benim de 3 yillik sevgilim olsa ve o ailesi sebebiyle ıliskimize sinirlar koysa eehh sıkıldım derim yani. Size onceki konunuzda da yazdim ama cevaplamadınız. Siz burda benim hayat tarzima uymuyor demiyorsunuz, aileme yalan soyleyemem diyorsunuz. Siz daha kendi tercihlerinizi yasamazken baskasinin buna saygi duymasini beklemek de zor bence.
Ayrica hava kararmadan ayriliyormussunuz. Aileniz nasil baskici degil? Sizin kafa yapinizla örtüşüyor olmalari baskici olarak gelmiyor olabilirler de anam babam klasik turk ailesi iste. Tek fark sevgilinizin varlığından haberdarlar. Verdiginiz her ayrintida ben sevgilinize daha cok hak veriyorum. Ama bunun sebebi de hayat tarzimizin onunla daha cok ortusmesi. Muhafazakar baska bir arkadas da sizi hakli bulacak. O yuzden bu meseleyi cozemeyeceginizi düşünüyorum.

İyi de günümüzde pek çok evlat ailenin geleneksek yapısıyla gayet alakasız bir yaşam tarzı içinde..
Bir çağa ayak uyduruş söz konusu..

Ben çok da emin olma derim..
Ben buna katilmiyorum. Bende ailemin "geleneksel yapisina" ayak uydurup ilk sevgilimle 21 yaşında tanıştım. Bu ilişkiden sonrada 6 yıl kimse olmadi hayatimda. Yaslar kaç olursa olsun 3 yıldan sonra eve gidilebilir. Ayrıca konu sahibi çok güveniyor ve iyi tanıyor sevgilisini. Siz sevgilisini resmen abaza yaptiniz. Kiz kendi diyor diger kisilere ozeniyor diye. Herkesin özendiği diledigi seyler vardir. Ozaman konu sahibide 19 yaşında bir ilişkiye baslamicakti madem uzunca bi sene evliliği dusunmuyorsa. Ama insan aşık olunca baska oluyor iste. Daha yakın olmak istiyor. Şimdi çok sevdiği birinden ayrılıp belki 2 yıl sonra baska biriyle olup olgun dusundukce başkasının evine gidecek ve keşkeler baslicak. Bence burda baskı yapan sizsiniz gitme etme diye. Ben sevgilimin evinede gittim ama burda gitmeyenlerin olamadıkları kadar hayirli bir evladim ALLAH'A ŞÜKÜR. gidenleri resmen dinsiz imansız yaptınız burda

Kendisine oldukça yumuşak ve anlayışlı yaklaşan ailesinin güvenini kırınca kötü evlat olur, evet. Zaten konu burada sevgilinin evine gitmek degil, ailenin güvenini kırmak. Çünkü konuda baskıcı ve kötü bir aile yok. Konudaki tek baskıcı, erkek arkadaş.
Ben erkek arkadaşının tam olarak hangi saikle böyle bir istekte bulunduğunu bilmiyorum ,mesele yalan söylemek bunun farkındayım özellikle bu kısımdan başladım şöyle ki;
şimdi bu kızcağız bu kişi ile 3 sene geçirmiş belli ki seviyor ve benim hissettiğim-her ne kadar kendi kararlarımla yaşıyorum dese de- ailesinin doğrularıyla yaşıyor. Diyorum ki ailesine sevgi bağı bulunan,saygı ile yaklaşan genç bir kız sevgilisinin evine gittiğini yaşadığımız toplum ve aile gereği söyleyemeyebilir bu durumda kocaman yalanlar olmasa da detay eksilterek bunu gerçekleştirebilir çünkü ben aslında kendisinin de bunu isteyebileceğini ama ailesine yalan söyleyip büyük sorumluluk almak istemediğinden yapmadığını düşünüyorum.
Yani, iyi evlat olmak sevgilisinin evine gideceğini ailesine net bir şekilde tüm detayıyla söyleyemediği için sadece ''buralarda'' olunmayabiliyor.Çünkü mecbur kalabiliyor,ailesi de evladını eminim korumak gibi sebeplerden böyle kısıtlamak ister ancak atıyorum Danimarka'da yaşayan bir genç bunu rahatlıkla dile getirip aile bağını korurken burada tek bir sebepten bir evladın gerçeği tüm detayıyla açıklayamaması onu KÖTÜ evlat yapmaz,yapmamalı. Bence hayat siyah beyaz değil zira

Ben buna katilmiyorum. Bende ailemin "geleneksel yapisina" ayak uydurup ilk sevgilimle 21 yaşında tanıştım. Bu ilişkiden sonrada 6 yıl kimse olmadi hayatimda. Yaslar kaç olursa olsun 3 yıldan sonra eve gidilebilir. Ayrıca konu sahibi çok güveniyor ve iyi tanıyor sevgilisini. Siz sevgilisini resmen abaza yaptiniz. Kiz kendi diyor diger kisilere ozeniyor diye. Herkesin özendiği diledigi seyler vardir. Ozaman konu sahibide 19 yaşında bir ilişkiye baslamicakti madem uzunca bi sene evliliği dusunmuyorsa. Ama insan aşık olunca baska oluyor iste. Daha yakın olmak istiyor. Şimdi çok sevdiği birinden ayrılıp belki 2 yıl sonra baska biriyle olup olgun dusundukce başkasının evine gidecek ve keşkeler baslicak. Bence burda baskı yapan sizsiniz gitme etme diye. Ben sevgilimin evinede gittim ama burda gitmeyenlerin olamadıkları kadar hayirli bir evladim ALLAH'A ŞÜKÜR. gidenleri resmen dinsiz imansız yaptınız burda

Gitme etme demedim.
Sana baskı yapan sevgilin ailen gayet anlayışlı görünüyor.
İstemediği bir şeyi yapmak zorunda değilsin dedim.
Ayrıl da demedim.

Tersine git evine gibi yönlendirmeler yapan sizsiniz.

Ben yönlendirme yapmam.
Durumu yorumlar görüş bildiririm.

Evet bu erkek arkadaş artık sevişmek istiyor bana göre.
Evet oldukça özel bir şeyler yaşamak istediği kesin.

Sevdiği kız da isteseydi karşılıklı yaşanırdı.
Ama istemeyen kızı suçlayıp 3 yıllık birlikteliği ayrılığa sürükleyen bir erkek sizin kadar pembe
görünmez bana.

Görünmek zorunda mı?

Kim dinsiz imansız dedi yahu?

Karşılıklı isteyene saygım sonsuz dedim.
Okuduğunuzu doğru anlamlandırın önce.

Haa yaranız varsa bilemem..
Ayrıca polemiğe niyetim yok.
Sevgiler..

Ünv.de okuyan kızlarla konuştuğumda artık cinsellik yaşamayan kızların erkek arkadaşı olmadığını söylüyorlar..ben okurken böyle şeylerin lafı bile edilmezdi çiftler arasında çünkü kabul edilmeyeceği bilinirdi :) yıllar geçmiş ve çok şey değişmiş ama kimse kimseyi "sevgi adı altında" birşeylere zorlayamaz..erkek arkadaşınızın tek derdi yatak değildir belki ama bunu söyleyiş biçiminin tartışmaya varması can sıkıcı..bilmiyorum kararınız ne olur ama beklentileri farklı olan çiftlerin ilişki sürdürmemesi taraftarıyım..bu konudaki ilk ve son tartışmanız olacak gibi görünmüyor maalesef.

Hayır.
Her ailenin değil.
Pırlanta gibi bir aile için pırlanta gibi bir evlat olmak gerekir.
Benim görüşüm.

Sana baskı yapmayıp senden sadece dürüstlük bekleyen aileye karşı evet erkek arkadaşın için yalan söylersen
BANA GÖRE iyi bir evlat olmazsın.
Saygı duyarım,beklenti meselesi diyorsunuz zira. Ancak diğer bir arkadaşa da açıkladığım gibi hayatın siyah beyaz olduğunu düşünmüyorum.Diğer yandan insanın kendi doğrusu olmalı,kaç yaşından sonra kendi düşünceleriyle yaşayabilir o zaman? Siz buna sınır koyuyorsunuz sanıyorum çünkü eğer kendi düşünce yapısıyla hareket edebilecek olduğumuza inanıyorsanız buna bir yaş sınırı koymuşsunuz demekki,bu konuda farklı düşünce kapısına açık o yüzden. Yani ailesi müspet,iyi niyetli insanlar olabilir ama atıyorum dövme yaptırılmasına karşıdır,evlat gider bunu yaptırır ve ''boom!'' kötü evlat olur?

Gitme etme demedim.
Sana baskı yapan sevgilin ailen gayet anlayışlı görünüyor.
İstemediği bir şeyi yapmak zorunda değilsin dedim.
Ayrıl da demedim.

Tersine git evine gibi yönlendirmeler yapan sizsiniz.

Ben yönlendirme yapmam.
Durumu yorumlar görüş bildiririm.

Evet bu erkek arkadaş artık sevişmek istiyor bana göre.
Evet oldukça özel bir şeyler yaşamak istediği kesin.

Sevdiği kız da isteseydi karşılıklı yaşanırdı.
Ama istemeyen kızı suçlayıp 3 yıllık birlikteliği ayrılığa sürükleyen bir erkek sizin kadar pembe
görünmez bana.

Görünmek zorunda mı?

Kim dinsiz imansız dedi yahu?

Karşılıklı isteyene saygım sonsuz dedim.
Okuduğunuzu doğru anlamlandırın önce.

Haa yaranız varsa bilemem..
Ayrıca polemiğe niyetim yok.
Sevgiler..
Polemiğe girmiyorum. Burda karşılıklı fikirlerimizi yaziyoruz. Ben sadece madem bukadar seviyorsun güveniyorsan evine git dedim. Ev ortamindada gorursun huylarini bilirsin dedim. Sevişirler yada baska birsey yaparlar bu onu baglar. Eve gitmek kötü birsey değil. Sonuçta gizli gizli parkta orda burda olanlarıda biliyoruz.
Sanada sevgiler canim

Back
X