ayrilmak bu kadar basit mi?

benkimimki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2010
307
2
46
Diğer
merhabalar,

ben henuz 23 yasinda ve henuz 4 aylik evli ve hamileyim!. evlenmeden once baya sorunlar yasadik. aslinda kendi aramizda degil ama biraz esimin eilevi durumlari yuzunden dugun hazirliklari zamaninda maddi manevi ilgisizlik sebebi vs. au anda o sorunlar artik gundemde degil. ben eskide yasamak istemiyorum..
evlenirken yasadimiz maddi zorluklar hala devam ediyor..balayi bile yapmadik dusunun artik:gitme:
esimle aramiz evlenmeden once cok iyiydi.. kavga etsekte , ben biraz gururluyumdur, hakli haksiz uzatmaz gelir anlasirdik. bende haksiz oldugum zamanlarda dikbaslilik etmezdim. ama su son 2-3 aydir esim cok sert ve ters davraniyor bana karsi.. zaten hamileyim duygusalim her soylenen batiyo..bakti olay tartismaya donusuyo ve baya kavga ediyoz cocuk kandirir gibi guya pismanmis gibi davranislar.. beni hic ciddiye almiyo.. maddi yonden destek oluyorum..her ay maasim geliyor diyorumki fazla para harcama gunluk bi plan yapalim ona gore borclarimizi kapatalim..tamam tamam diyo sonra yine ayni.. ama ben istemiyorum boyle bi hayat.. ben seninle o zorluklari yasamayi goze almis evlenmisim..sende biraz caba goster harcama konusunda.. calismasina calisiyo ama bi yandan para geldigi gibi gidiyo..aslinda cok guzclu bi insanim ama artik bunaldim. bu hayati niye yasiyorumki bu insanla eger onun umurunda degilse bisey diyorum.
artik beni sevdigini bile dusunmuyorum.. soguklasti uzaklasti en ufak bir sorumda olmadik sozler..
offf cok bunladimmm

baslik neden bu ne alaka diyecekseniz artik ayrilmak bile geciyo aklimdan.. sudan sebeplere ayrilik olmaz diyorum.. ama o kadar mutsuzumkii.. ayrilalim dedim.. seni cok uyardim..kalbimi kiriyosun dedim..ozellikle 3 gun alttan aldim..olmadik sirinlikler yaptim sirf bakalim sende ne gibi degisme olacak diye dedim ama onda tik yok.. bunalimdasin desem e bende bunalimdayim o zaman.. beraber bi yol bulmamiz gerekmiyomu?
bana sen ayrilmaya sebep ariyosun defol git dedii:uhm:

canım benim çok zor olmalı seni anlayabiliyorum
kendini kapana kısılmış gibi hissediyorsundur :gitme:
ama bu kadar sıkma canını herşeyin bir yolu vardır, defol demesi hoş olmamamış hiç :olmaz:
bunu tek çözümü konuşmak yada mektup yazmak, mektup daha çok işe yarıyo tecrübelerle sabittir zemuszemus
o zaman içinden geleni düşünerek yazabiliyorsun ,
ve eğer seni dinlemeye çalışırsa iki kağıt alın ve evlilikten neler istiyorum sorusuna kendi maddelerinizi yazın bakalım beklentileriniz aynı mı ?
ama eşin bunlara uymaz konuşmaz benle diyosan, buda terapiyle çözülür ki, bunun için ikna etmekte dert olur fakat ikna edersen daha iyi oluyor terapiler eşim şimdi terapi görüyor ve inan değişiyorzemuszemus

canım böyle konular ne kadar çok.....:1no2:
adapte sorunu;
hepimiz yaşadık bunu.
bir anda ailenden yaşadığın ortamdan uzaklaşmak ve aslında hiç de tanımadın bir insanla yaşamaya çalışmak....
erkekler daha bi zorlanıyor ve başka biri oluyorlar.

hamilelikde de öyle.
senden çok onlar bunalm takılıyor.
bence erkekler büyüyemiyor,çocuk gibiler....

çocuksu bir istekleri daha var;otorite yapma telaşları.
o yüzden dengesiz çıkışlar yapıyorlar...

aslında maddi sorunların üzerine erkende bi hamilelik olmuş biraz daha beklyip en azından maddi anlamda birazdaha rahatlayana kadar olmasa i olurdu tabi ama olmuş artık eşinde belki buyüzden bunalıma girmiş olabilir.

Canim daha cok yeni evlisin , Ve hamilesin , Evliligin rayina oturmasi icin daha zamaniniz var . Hamilesin duygusal oldugun bir donem . Simdi hersey iyice gozune batiyordur. Bekle biraz hersey zamanla yerine oturur.

kesınlikle hamilelikten oluşan ve maddi sorunlardan olusan bı durum bence zmanla düzelir birbirnizi üzüp boşa hırpalamayın biraz sabırlı olun derim yenı evlisiniz zamnla hersey yerli yerıne oturacaktır.

erkenden evlenmis hemen cocuk yapmissiniz
borcunuzu kapatmadan bebek düsünmemeliydiniz
olan olmus maddi sorun herzaman sorundur
bunlari bile bile evlenmissiniz
esinizi alin karsiiniza konusun hic olmazsa siz calisiyorken bir an
evvel borcu kapatmaya bakin bebis geldiginde masraflar articak
oda baba oluyor madem bu sorumlulugu almali

daha evliliği oturtmadan , aynı evde yaşamaya alışmadan hemen çocuk yapmışsınız
ben şahsen hamilelikten ötürü böyle hissettiğinizi düşünüyorum.
Çünkü insan sevdiği evlenmeye karar verdiği insandan 4 ayda vazgeçemez bence....

Ayrılmak elbette bu kadar basit değil!
Hatta hemen ayrılmayı düşünmek de basit bir şey değil!
Çocuk oyuncağı değil ki bu!
Evlilik daha oturmadan bir de hamilelik durumu olmuş.
Böyle hissetmende hamileliğin büyük etkisinin olduğunu düşünüyorum.
Ama hamile olmasan da evliliğe alışma sürecinde zorluklar yaşaman normal.
Aklına hemen ayrılık filan getirme.

Arkadaşların yorumlarına katılıyorum. Daha evliliğe alışmamışken, hemen hamile kalmışsın. Bunun yanında maddi sıkıntılar, senin böyle düşünmene sebep olmuş. Sakin olmaya çalış, gecici bir evre olduğunu düşünüyorum.

Henüz evliliğe alışmadan annelik babalık sorumluluğunu da eklemişsiniz.
İkinizin de zorluk çekmesi doğaldır.
Ayrılığı gündeme getirmeden birbirinize anlayışlı davranmak en iyisi.
Ancak o sözü söylemesi çok kırıcı.alsanaalsanasmile
Özür dilemesi ve pişman olacağı sözleri söylememeye dikkat etmesi gerekir.

bebek konusunda cok haklisiniz, bunu soylerken aslinda korkuyorum sanki bebegim duyacakmis gibi geliyor ama ben aslinda istemiyordum..esimde henuz dusunmuyordumalesef bazi karaciger sorunlari yuzunden dogum kontrol hapi yasaklandi hormon icerdigi icin.. korunma yontemi kullandik (prez,) ama nasil oldu anlamadik..tesadufen ogrendim hamileligimi, kasiklarimda olusan agridan dolayi..

esimi anlamaya calisiyorum,, borc konusunda yardimci olmaya calisiyorum, moral vermeye, eksik herseyi kabul etmeye hatta gereksiz her masrafi kismaya dedigim gibi balayi bile yapamadik sonradan cikan hesapsiz harcamalardan dolayi..

cok istiyorum karsilikli anlasarak dertleri cozmeyi ama son zamanlarda farkettigim sey otorite kurmaya calismasi,.,. hep kendi anlatirdi erkeklik yapmaya calisan adamlardan hoslanmam falan filan simdi bi laf desem kadin erkek ayirimina , kadinin para konusunda hesap soramayacagina dair seyler soyluyor, halbuki ben biseyler otursun istiyorum. biraz zaman veriyorum dahada uzaklasiyoruz. konusmaya calisiyorum tepki yok yada oyle bir laf ediyorki kac gun unutamiyorum gibi,.ikimizde koc burcuyuz, bebegimizde koc burcu olacak.. cok inat bir insan ama ben fedakarlik yapip gurur demeden her kavgadan sonra konusmaya calisiyorum acaba boyle yaptikca daha mi kotu oluyor ki.. ama onun gibi yapsam inceldigi yerden kopacak.. kendim icin hic onemli degil..hatta biraz ne yaptini anlasin diye bir sure tavir yapip evi terkedesim geliyor ama bebegime haksizlik etmek istemiyorum..ya sonra duzelmesse diye..senağlama

canım merak etme düzelecektir eminin :hulya:
çünkü bizde yaşadık bu olanları eşimle,, erkekler daha geç adebte oluyo evliliğe ne kadar aşık olsalarda
çünkü bunu aşkla ilgisi yok
bende başlarda beni sevmiyor mu acaba dedim çok kere ama şuanda 1,5 yıllık evliliği geride bırakırken daha iyi nlıyorum herşeyi
bebeğin planlanması bana hep acayip gelir
mesela istersin istersin olmaz
korunursun olur böyle şeyler kısmet meselesi
doğacağı varmış demekki
inşallah sorunlarınızı atlatıp mükemmel bir anne ve baba olursunuz olumunekankayizsmile

ya adapte sorunu diyemicem en azından yeni evlilikler için bu söylenir ama..
insan sevdiğine kötü davranması falan bana pek mantıklı gelmiyo
evt adapte sorunu yanabilir benim arkadaşım bile 1.5 senelik evliliklerinde ki öyle böyle değil çok severek evlendiler eşi tam bi melek sus pus çocuk arkadaşım ne derse onun için o odur..arkadaşımın doğrusu eşinin doğrusuydu..herneyse onlar bile duyduğuma göre boşanma noktasına gelmişler..evt adapte sorunu yaşanır ama ortada bunu yaşamak içinde sorunlar olması gerekmezmi..
o sorunları aşamamak sıkıya gelememek..vs.vs..
yani sen onu anlıyosan sıkmıyosan her daim yanındaysan ters davranmak nie anlamış değil..
umarım en kısa zamanda düzelir..
bende 4.5 aylık hamileyim..seni anlayabiliyorum bu dönemde insan eşinden başka kime daha fazla ihtiyaç duyabilirki..bunun heycanı bile onu sarmıyosa bilmiyorum..
ama onu da dinlemek lazım tabi

bence çok takma kafana maddi sorunları biz de çok yaşadık hepsi geçiyor yeni evlenen erkeklere nasıl alıştırırsan öyle gider başta çok konuşturmayacaksın ki lafını dinlesin gibi nasihatler yapılıyor ne yazııki onlar da uygulamaya çalışıyorlar fazla üstüne gitme kendine evinde uğraşlar bul kita oku örgü yap ne biliyim o gelsin sana doğru
eşime ben de şöyle yapalım şunu yapmayalım dedğimde bunalırdı çok konuşuyorsun derdi ki bunu bi süre çok sık söylemeye başlayınca ben çektim kendimi yemekten sonra oturdum kitabımı okudumişlerimi yaptım bi süre sonra o geldi yanıma sıkılıyorum böyle olmuyor demeye
zamanla ikiniz de aynı evde yaşamaya alışacaksınız daha hoşgörülü olmaya ve evliliğe alışacaksınız
yeni evli bi arkadaşım geçenlerde beni aradı ve evlilik bu kadar berbat bi şeyse neden herkes evleniyor niye kimse beni uyarmadı konuştuğum herkes hemen hemen aynı şeyleri yaşıyor da nedennn bu hayatı seçiyoruz dedi yani bu içinde bulunduğun durum bi tek sen yaşamıyorsun emin ol ve sabırlı ol

bence çok takma kafana maddi sorunları biz de çok yaşadık hepsi geçiyor yeni evlenen erkeklere nasıl alıştırırsan öyle gider başta çok konuşturmayacaksın ki lafını dinlesin gibi nasihatler yapılıyor ne yazııki onlar da uygulamaya çalışıyorlar fazla üstüne gitme kendine evinde uğraşlar bul kita oku örgü yap ne biliyim o gelsin sana doğru
eşime ben de şöyle yapalım şunu yapmayalım dedğimde bunalırdı çok konuşuyorsun derdi ki bunu bi süre çok sık söylemeye başlayınca ben çektim kendimi yemekten sonra oturdum kitabımı okudumişlerimi yaptım bi süre sonra o geldi yanıma sıkılıyorum böyle olmuyor demeye
zamanla ikiniz de aynı evde yaşamaya alışacaksınız daha hoşgörülü olmaya ve evliliğe alışacaksınız
yeni evli bi arkadaşım geçenlerde beni aradı ve evlilik bu kadar berbat bi şeyse neden herkes evleniyor niye kimse beni uyarmadı konuştuğum herkes hemen hemen aynı şeyleri yaşıyor da nedennn bu hayatı seçiyoruz dedi yani bu içinde bulunduğun durum bi tek sen yaşamıyorsun emin ol ve sabırlı ol

sanirim biraz daha sabirli olmayi ogrenmem lazim.. karakter olarak cok sabirsiz ve aceleciyimdir.. yani bi sorun oldugu zaman hemen cozume ulassin isterim..oyuzden tahammul edemiyorum en mutlu gecmesi gereken gunlerimizin bu sekilde gecmesine:sinifsinif:
hep ben yaklasmaya calistim dahada cok uzaklasmasin, kendini yanliz hissetmesin diye ama cok haklisin soyledigin seyde..gercekten sanki ogut almis gibi laflar ediyor..yani ornek verim; seni simdiden bu kadar basima cikartirsam o hooo gibi sacma sapan seyler :1shok: bazen saka yapiyo galiba diyorum ama her sakanin altinda bi gercek yatar degilmi..

ama kendime ugras bulmaktan baska biraz beklemekten baska carem yok..

Back
X