Ayrılmak istemiyorum

Oldu hadi bir kiz cocugunuz oldu,ayni evde yalniz birakabilecek misin bu efendi! cocukla ?

H hsds çok zor durumlar yaşamışsiniz ..her insan süreçte bu denli sorumluluk almazdı Allah razı olsun sizden ...abinin güvenli bir ortamda sizin yaninizda tutulmasi muhakeme yeteneğinin çok gelişmediği küçük yaşlarında güvende olmasını sağlamış çünkü riskli yasantilara açık bir kişilik yapısında..ama tedavi olmadığı ,eğitime birsekilde devam etmediği ,sizinle bile sınırlı iletişim kurup sosyal bir izalasyona girdiği için bence sagaltimi tam olarak olmuyor yani bu yasantidan sağlıklı bir delikanlı çıkacak gibi gelmiyor bana.Obur yandan kızın evden ve babasından uzak bir ortamda büyümesi onda "abisi için gözden çıkarıldığı " hissi yaratabilecek kendi başına bile travmatik bir durum.Bu kız çocuğunun ilerde karşı cinse sorunlu bir bakış açısı ile bakabilecegini düşünüyorum ve insanlara güvenli bağlanabilecegini sanmıyorum.Bu kız çocuğu artık ergenlik döneminde ...biliyoruz ki özellikle baba figuru kız çocuğu için çok önemli.Guvendikleri ,bakımlarından sorumlu bir kişinin cinsel tacizine maruz kalmış çocukların sevgiyi algılama sekillerinin bile değiştiğine ..istismara açık hale geldiklerine ,sevgi alabilmek için cinsel tacize hayır diyemeyebildiklerine şahit oluyoruz.Kiz çocuğu için babanin artık sorumluluğunu almasi gerekiyor diye düşünüyorum.

Yok canım konu sahibi arkadaşın samimiyetine inanıyorum...evlendiklerinde kız konu sahibine güvenip açılmış,konuyu güvenlik güçlerine bildirmişler ,abi 4 ay cezaevinde kamış ...kızin velayetinin devlete geçmesi söz konusu olunca kız çocuğunun sorumluluğunu konu sahibinin annesi almış ...abi intiharı denemiş ve psikolog yaptığı davranışı diğer yaşıtları kadar muhakeme edemedigine ,ayrı evde yaşamamasına yönelik görüş bildirmis.Oz anne de çocukların sorumluluğunu ustlenmedigi için olaylar bu aşamada 😔
Konuyu baştan o şekilde açsaymış.
Yazdığı şey "oğlu yüzünden yeni evli gibi hissedemedim"
Buradaki sorun sence yeni evli gibi hissedememesi mi?
Ama konu sahibi bunu dert etmiş.

Konuyu baştan o şekilde açsaymış.
Yazdığı şey "oğlu yüzünden yeni evli gibi hissedemedim"
Buradaki sorun sence yeni evli gibi hissedememesi mi?
Ama konu sahibi bunu dert etmiş.
Ben bu kadar ayrıntıya girmek istemeden anlatmayı denedigini ,bize tam olarak hissettiklerini ,yasadiklarini anlatamadığını farkedince yavaş yavaş anlatmaya başladığını gördüm.Anladigim kadarıyla yaşanılan o durumların üstünü betonla örtüp olmamış gibi davranmaya çalışan bir de eşi var.Konu sahibinin de artık kafası karışık

Ben bu kadar ayrıntıya girmek istemeden anlatmayı denedigini ,bize tam olarak hissettiklerini ,yasadiklarini anlatamadığını farkedince yavaş yavaş anlatmaya başladığını gördüm.Anladigim kadarıyla yaşanılan o durumların üstünü betonla örtüp olmamış gibi davranmaya çalışan bir de eşi var.Konu sahibinin de artık kafası karışık
Anladığim kadarıyla sadece eşi degil sosyal hizmetler bile gaz vermekle yetinip bütun yükü konu sahibine yıkmis, o çocugun kardesiyle ayni çati altinda kalması basli başına yanlıs, cehenneme giden yol iyi niyet taşlarıyla örulmustur der filozof, siz peygamber sabriyla hayatınızı feda edip katlansaniz bile bir yanlışa ortak olacaksıniz sadece, erkek çocuğu uzaklastirmayi şart kosun ,kızı sahiplenin bari cektiginiz cekeceğiniz sıkıntinin bir hayrı olsun

Anladığim kadarıyla sadece eşi degil sosyal hizmetler bile gaz vermekle yetinip bütun yükü konu sahibine yıkmis, o çocugun kardesiyle ayni çati altinda kalması basli başına yanlıs, cehenneme giden yol iyi niyet taşlarıyla örulmustur der filozof, siz peygamber sabriyla hayatınızı feda edip katlansaniz bile bir yanlışa ortak olacaksıniz sadece, erkek çocuğu uzaklastirmayi şart kosun ,kızı sahiplenin bari cektiginiz cekeceğiniz sıkıntinin bir hayrı olsun

Bunu ben değil uzmanlar diyor. Mahkemede suçlu değil suça sürüklenen çocuk olarak mahkemeye çıktı..hayatım da ilk kez mahkemeye çıkan beni oradaki herşey çok etkiledi oradaki başka tutuklu aynı tacizden 12 yaşındaki çocuklar falan vardı.
Uzman olmaları fikirlerini kabul edeceğim anlamım gelmiyor diyorum bende.

acıkcası ben o kısının psıkolog oldugundan veya gercekten oyle cumle kullandıgından suphelıyım yanlıs anlasılma var
tam tersı magdura senın sucun yok onun yanlısı cezasını cekecek oyle yapmamalıydı telkınlerıyle tedavı uygulanır ve aynı korkuları yasamasın dıye kısıden uzaklastırılır yoksa 3-5 yasında akrabaları tarafından tacıze ugrayan cocuklar hepsı ozelıkle kontrollu gorusturulurdu :) alakası yok yanı

haberde gordum cocuk 7 yasındamıydı neydı tacızcı akrabasıyla mahkemeye cıkarılacaktı mahkemeden bır gun once kalp krızı gecırmıstı cocuk ölmustu ...
ne kontrollu gorusturulmesı ne kaynastırılması
Bende inanmiyorum psikologun öyle dediğine

Hayır.. sadece bana açılabiliyor zaten bu olayı ilk bana söyledi öyle ortaya çıktı. Eşim ile biz süreci iyi yönettik o zaman. Sosyal hizmetlere durumu bildirdik piskologlar ile sürexi atlattık ama kız kendimi güvende hissetmiyorum diyor ancak babasına sorun yok gibi davranıyor bir de kız çocuğu bazen yüreğimi parçalıyor piskolojisi hala düzelmedi bence ama eşime göre sorun yok hepimiz aynı çatı altında olunca çocuklar kaynaşınca sorun kalmazmış
Arkadasım siz çok iyi bir insana benziyorsunuz da ben eşinizin anlattığıniz kadar düzgun olduğuna inanmıyorum,olaylara ve tepkilere bakinca bu adam evladini dusunen baba filan degil bence baska bisey var işın icinde , şu an aklima geleni yazmak istemiyorum sizi üzmemek icin ama şöyle söyliyim bu adamla evlenmek için gerekçeniz herne idiyse (aşk, sevgi, para,statü... veya hepsi) değmez, kendinizi kurtarın

Çok haklısınız(!). Anneleri bakmıyor diye üvey anne bakmak zorunda değil size göre degil mi?
Bakmazsa bakmasın.
Bana göre de kaldıramayacak olan evlenmesin kardeşim.
Gitsin hic evlenmemis cocuksuz biriyle evlensinler.
Konuyu iyi okuyun. Konu sahibi bilerek evlenmiş ama sonradan başka durumlar oluşmuş. Ensest gibi. Kadın 1 senede psikolojisinin bozulduğunu ve boşanmayı düşündüğünü söylüyor. Yanlış bir karar verip evlenmiş olabilir, boşanabilir de. Hata yapmak insana mahsus.

Konuyu iyi okuyun. Konu sahibi bilerek evlenmiş ama sonradan başka durumlar oluşmuş. Ensest gibi. Kadın 1 senede psikolojisinin bozulduğunu ve boşa mayo düşündüğünü söylüyor. Yanlış bir karar verip evlenmiş olabilir, boşanabilir de. Hata yapmak insana mahsus.
Konuyu olduğu gibi okuyup ilk sayfalara baktım ve o şekilde yorum yaptım. Takdir edersiniz ki 30 küsür sayfanin hepsini okuyamam.
Anamnez Anamnez 'e teşekkür ederim açıkladı bana.
Ama yorumum hala geçerli. Yapamıyorsa mecburen boşanacak, boşanmak istemiyorsa bizim burdan yapabileceğimiz bir şey yok. 🤷‍♀️

Hayır.. sadece bana açılabiliyor zaten bu olayı ilk bana söyledi öyle ortaya çıktı. Eşim ile biz süreci iyi yönettik o zaman. Sosyal hizmetlere durumu bildirdik piskologlar ile sürexi atlattık ama kız kendimi güvende hissetmiyorum diyor ancak babasına sorun yok gibi davranıyor bir de kız çocuğu bazen yüreğimi parçalıyor piskolojisi hala düzelmedi bence ama eşime göre sorun yok hepimiz aynı çatı altında olunca çocuklar kaynaşınca sorun kalmazmış
Aile terapisti çözemez bu işi. En mantıklısı psikiyatriste gitmek.
Psikologluk bir duruma benzemiyor.

Özellikle de eşinin durumu çok vahim.

Benim annem de kalmak zorunda sosyal hizmetler ve eşim ile benim kontrolümde herşey ama işte piskoloji kolay düzelcek bişey değil 12 yaşında çok zeki dışa dönük bir kız bazen huysuzluk yaptığında konuşuyorum maalesef herşey o olaya çıkıyor
Destek aldı mi peki o kızcağız?
Büyükler atlatamıyor taciz olayını. O nasıl atlatsın.?

Anne yok, baba devamli calisiyor iki cocuk gece bile yalniz kalmis.
Yillar once bir kitapta iki kardesi evde yalniz birakip kina eglencesine giden bir ailenin erkek cocugunun kardesine tecavuzunu okumustum.cocuk gece izledigi sinemadan etkilenmisti.Ve bu yasanmis gercek bir hikayeydi..

Genc yastaki cocuklari yalniz birakmak cok yanlis.adaminda belki baska caresi yoktu calisma sekli o sekilde bilemiyorum.

Erkek olan neyin dogru neyin yanlis olduginu bile bilmiyor belki.
Devamli bilgisayar oynayan sosyal hayati olmayan bir cocuk.
Bence once bilgisayardan uzaklastirilmali.okula gitmesede bir spora yonlendirilmeli.sosyal hayata karismali.psikologa mutlaka goturulmeli

Sayfalardaki tum mesajlari okumadim ama konu sahibinin msjlarini okudum.
İkinci evlilik olmasa bile yasanilanlar cok zor . Bütün sorumluluk sizin uzerinizde malesef.

Esiniz calisiyor olabilir, ama yine de elini tasin altina koymali. Kiz cocugu güvende tutmak icin ailenin yanina yollamissin. Erkek cocuga evde bakiyorsun bir nevi. Esinizin gorevi de sadece ise gidip gelmek mi?
He burdaki son dert bence , kendinizi yeni evli gibi hissetmek. Bu sorunlari okumasaydim . Esinizin ailesine arada cocuklari yollayip bas basa kalin diyecektim. Ama esinizin ailesi zaten sorumsuz.

Aslinda baska seylerde yazmak istiyorum ama bana düşmez . Siz birazda kendinizi düşünün sadece. Allah yardimciniz olsun .

Ensest tacizciyi evde beslemek ama kızı başka yere göndermek. Süper çözüm.
Aslında anladığım kadariyla iki evlat da aşırı derecede " ihmal " edilmiş çocuklar...kimbilir kaç sene iki kardeş gece gündüz yalnız bırakıldı bilemiyorum.Baba ise gitmiş ,para kazanmış çocuklar sürekli yalnız...kendilerini buyuruyorlar ..kız cocugu babasına değil ailesine katılıp sorumluluğunu üstlenmeye baslamis konu sahibine güvenmiş yaşadıklarını 😔

33 yaşındayım. İlk evliliğim ve çocuğum henüz yok. Evleneli 1 yıl oldu
ilk evliliğiniz ve evlenip ayrılmş çocukları olan adamla neden evlendınız kı sorması ayıp
kendınız gıbı yenı evlenecek bırını neden bulmadınız

Back
X