Ayrılmalı mıyım yoksa beklemeli miyim?

mehiran

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2025
71
23
3
37
Merhaba hanımlar
Bir çıkmazın içindeyim fikir almak istiyorum.
Eşimle 10 yıllık evliliğimiz var.
Evlendiğimiz ilk altıncı ayda bir haftalık ailemin yaşadığı şehre gittim. Eşim gelmedi çünkü onun akrabalarından birileri yaşadığımız şehre iş için geldiker ve bizim evde kalacaklardı.
Bilgisayarımda eşimin gmail adresi açık kalmış. Ailemin evinde sabah uyanıp bilgisayara baktığımda gay sitelerine girildiğini gördüm. Eşcinsel ilişki içerikli videolar izlenmiş. Derhal eşimi aradım kendisinin girmediğini, gece kalan misafirlerin işi olabileceğini söyledi. Eve döndüm, tabi takipte kaldım ancak normal hayatımız devam etti ve şüphe uyandıracak bir şey görmedim. Bu olayın üstünden bir kaç yıl geçtikten sonra yine internet geçmişinde videolar gördüm erkek videolarına bakılmıştı. Bu defa ne misafir ve başka bir durum vardı. Onunla yüzleştim. Bana bu tarz videolara bakma saplantısının olduğunu, bazen erkeklere ilgi duyduğunu itiraf etti. uzun ve derin konuşmalar yaptık.
Ne hissettiğini açıkça sordum o da bana kendini açtı. En baştan başladı: bu hislerinin başlama noktası çocukken uğradığı taciz olmuş. Taciz iki yıl sürmüş. Bundan sonra gizli gizli bu tarz videolara baktığını, sonra pişman olup kendisinden nefret ettiğini, bir süre sonra da tekrar baktığını söyledi. Geçmişte aşık olduğu kızlar olmuş. Kızlara karşı ilgisi ayrı bir dünya olarak devam etmiş hep ki bizim ilişkimizde ben hiç ilgisiz görmemiştim onu. bundan dolayı ilk gördüğümde onun bakmamış olabileceğini düşündüm.Evliliğimiz boyunca da çok ciddi depresyona girmişti ben hep destek olmuştum sebebinin bu olduğunu ögrendim.
Hiçbir erkekle bir ilişkisi olmamış ancak videolara karşı ilgisi hep devam etmiş. Evlendikten sonra bunun biteceğini düşünmüş fakat bitmemiş. Bu konuşmalarımız esnasında ağlayarak çocukken yaşadığı tacizi anlattı. Bu tacizlerden sonra ergenlikte bir erkekle yakiınlaşma fırsatı olmuş ama o anda bunu istememiş. Yani fiziksel olarak bir istek oluşmayıp doğrudan reddetmiş. kızlara ise yakınlaşmak istemiş. Şimdi de böyle bir yaşama asla geçmek istemediğini, bunun içinde bir depresyon gibi gelip gittiğini, tedavi almak istediğini ancak kimseye bunu açamadığını, bu konuda profesyonel birinden yardım almak istediğini söylüyor.

Tabi bunlar onun anlatımları. Eşimi seviyordum. ciddi problemlerimiz yoktu. İnsani yönü mükemmel olmasa da bana karşı iyiydi. Çocuklarının her türlü sorumluluğunu alan, derslerini çalıştıran, yediren içiren, dertlerini dinleyen bir baba oldu. Hatta şuanda çocukları ve ailesi için yaşayan birisi. Bu durumlardan sonra şimdi ne yapmalıyım bilemiyorum.
Doğrudan ayrılmak mı?
ona destek olup devam etmek mi? (çünkü tuhaf şekilde kendini mağdur görüyor ve benden destek bekliyor, bana tutunduğunu iddia ediyor)
yeni bir hatasını görünceye kadar beklemek mi?
takip edip anlattıklarının ötesi var mı diye emin olup sonra ayrılmak mı?

Allah yardimciniz olsun cok zor bir durum yorum yapamadim. Bence kimse de bu durumda ayril ya da devam et diyemez. Adam bir travma gecirmis mi yoksa onun arkasina bahane olarka mi siginiyor hicbirimiz bilemeyiz cunku esinizi tanimiyoruz. Herkesin kafasinin icinde ozel bi alan olduguna ve gizli sakli isteklerinin olduguna inanan biriyim ben. Beynimizin icinde olup bitenleri uygulamaya dokup dokmeme noktasinda irademiz ve karakterimiz devreye girer. Ama sizin durumda sonucta karsi cinsten etkilenme var bu buyuk bir soruna yol acabilir ilerde. Umarim dogru yolu bulacak bi cozumunuz olur

miden kaldırıyorsa devam et tabii bu saçma evliliğe.
Olayın bu tarafındayken diğer tarafta neler olup bittiğini göremiyorum. Göremediğim için de donuklaşıyorum. Yani hislerim karışık. Mesela doğrudan midemin kaldırmaması gibi bir şey hissetmedim. Keşke hissetseydim hemen net bir karara varırdım. Bu netliğe nasıl ulaşabilirim bilmiyorum

Hoşuma gitmedi... Bı soğurdum ben.
Sen kendin karar ver, dürüst mü değil mi sen bilirsin eşini diyeceğim amaaa 🤷🏻‍♀️
Tuhaf ama asla bilemiyorum. Normalde realist birisiyim. Yani bazı şeyleri ak ve kara olarak çabuk ayırırım. Ama burada karşımda bir mağdur mu var yoksa sevdiğim için anladığım biri mi var bilemiyorum

Kotu bir tarafi var, dogru sozcugu secemiyorum. Cocuklarinin nasil bir adamla buyumesini istersin gozu kapali arkani donebilirmisin hepsini dusunmelisin. Biraz ayri kalmaniz ve tedavi secenegi gundeme alinabilir cunku Ilk dusundugum cocuklarin yasayabilecekleri olurdu hele ki erkek cocuk ise

Olayın bu tarafındayken diğer tarafta neler olup bittiğini göremiyorum. Göremediğim için de donuklaşıyorum. Yani hislerim karışık. Mesela doğrudan midemin kaldırmaması gibi bir şey hissetmedim. Keşke hissetseydim hemen net bir karara varırdım. Bu netliğe nasıl ulaşabilirim bilmiyorum
Hem eşiniz hem siz ayrı ayrı ve hatta beraber terapiye gitmelisiniz bence.

Olayın altında paravan evlilik gibi bir şey yok anladığım kadarıyla. Çocukluktaki ciddi bir travmanın hala süren etkileri varsa eşinize de ayrıca üzüldüm. Evet yaptığı doğru ve kabul edilebilir bir şey değil ama yaşadıklarını da bilmiyoruz.

Bence kesin karar vermeden önce profesyonel bir görüş almanız ikiniz için de daha faydalı olur.

Kotu bir tarafi var, dogru sozcugu secemiyorum. Cocuklarinin nasil bir adamla buyumesini istersin gozu kapali arkani donebilirmisin hepsini dusunmelisin. Biraz ayri kalmaniz ve tedavi secenegi gundeme alinabilir cunku Ilk dusundugum cocuklarin yasayabilecekleri olurdu hele ki erkek cocuk ise
Yani o zaman bu konuyu onun ve benim ilişkim üzerinden değil de onun ve cocuklarının üzerinden ele almalıyım diyorsunuz yani. Evet böyle bir durumda olan babaları olmasını istemem. Ama burada da bir netliğe ulaşamıyorum çünkü en çok babalığı iyi durumda. Şöyle soyleyim: iki çocuğu ile de ayrı ayrı ilgileniyor. Ödevlerini yaptırıyor, oyunlar oynuyor, onlara kitaplar okuyor, akademik başarıları için tatlı tatlı konuşup ideal geliştiriyor, dil öğrenmeleri, sosyal sorumluluk almaları için aktivitelere götürüyor ve bütün bunların hayatta onu iyi hissettiren tek şey olduğunu söylüyor. Bu on yıl boyunca hep böyle oldu. İşte benim burada iyice aklım karisti

tedavi almak istediğini ancak kimseye bunu açamadığını, bu konuda profesyonel birinden yardım almak istediğini söylüyor.
Ama diğer yandan kaç yaşına gelmiş, çoluk çocuk sahibi adam kendi başına niye destek alamıyor, bu da ayrı. Sanki yüzleşmek zorunda kalmasa böyle devam edip gidecek gibi. Bunun arkasına sığınıyor da olabilir. Maddi gücü olan ve bu derece zor şeyler yaşayan koca adam, bu yaşa kadar gidebilirdi. Elinden tutup götürmenize gerek yok ki.
(çünkü tuhaf şekilde kendini mağdur görüyor ve benden destek bekliyor, bana tutunduğunu iddia ediyor)
Buna da sakın düşmeyin lütfen. Size, size ait olmayan bir sorumluluğu yüklüyor. Evet eş olarak destek olabilirsiniz ama size tutunduğunu söyleyerek size ağır bir sorumluluk veriyor. Bu sizin sorumluluğunuz değil.

Bu yaptığı dümdüz guilt trip. Yani size sorumluluk ve bunu yapmazsanız suçluluk yükleyerek manipüle etmeye çalışıyor bir yandan.

Yani o zaman bu konuyu onun ve benim ilişkim üzerinden değil de onun ve cocuklarının üzerinden ele almalıyım diyorsunuz yani. Evet böyle bir durumda olan babaları olmasını istemem. Ama burada da bir netliğe ulaşamıyorum çünkü en çok babalığı iyi durumda. Şöyle soyleyim: iki çocuğu ile de ayrı ayrı ilgileniyor. Ödevlerini yaptırıyor, oyunlar oynuyor, onlara kitaplar okuyor, akademik başarıları için tatlı tatlı konuşup ideal geliştiriyor, dil öğrenmeleri, sosyal sorumluluk almaları için aktivitelere götürüyor ve bütün bunların hayatta onu iyi hissettiren tek şey olduğunu söylüyor. Bu on yıl boyunca hep böyle oldu. İşte benim burada iyice aklım karisti

Kolay karar alinacak birsey degil. Profesyonel gorus sart. Sizin iliskiniz bile bence 2. Planda cocuklarin iliskisi ve guveni yuzde yuz korumada olmali
Bunlari cozerseniz gerisi olur
Bu bugun affettim yarin hersey tozpembe denilecek bir sorun degil malesef.

Hem eşiniz hem siz ayrı ayrı ve hatta beraber terapiye gitmelisiniz bence.

Olayın altında paravan evlilik gibi bir şey yok anladığım kadarıyla. Çocukluktaki ciddi bir travmanın hala süren etkileri varsa eşinize de ayrıca üzüldüm. Evet yaptığı doğru ve kabul edilebilir bir şey değil ama yaşadıklarını da bilmiyoruz.

Bence kesin karar vermeden önce profesyonel bir görüş almanız ikiniz için de daha faydalı olur.
Ona dedim ki,
Ben çocuk değilim lütfen bana dürüst ol. Bu evlilik paravan mıydı?
Hayır diyor, hayatım çok kötüydü ve ben kötü aile şartlarının altında ezildim. Sonra bir aile kurdum ve buna tutundum.
Evlenirken tekrar böyle atakların geleceğini hiç düşünmemiştim.
Ama işte inanmalimiyim buna, kim evet ben ikili bir hayat sürüyorum diye itiraf eder ki

Eşinizin söylediklerine inanmadım. Büyük ihtimalle önceden kurmuş düşünmüş böyle bir senaryo uydurmuş. İnsan kendini dürtülerini kontrol edebilecek düzeyde bir varlıktır. İstemeden gay videoları izlemezsiniz. Hele gay sitelerine falan girmezsiniz. Eğer bunu aşmak istiyorsanız evli çocuklu biri olarak buna devam etmezsiniz.
Sizi bilmem ama benim için öyle kötü bir şey ki. Bunun oluru kabulu şusu busu yok maalesef.
Allah korusun.

Zor bir durum. Eşiniz bence ne yönelimde olduğunu kendisi de tam bilmiyor. En azından bunun farkında olup profesyonel destek almak istemesi çok önemli. Belki de yalnızca yaşadıkları yüzünden böyle hissettiğini sanıyor.

Tabi diğer taraftan bütün bu düşüncelerden kurtulmaya çalıştığı için de sizinle evlenmiş ve kendisini baskılamaya çalışmış olabilir. Bugün eşcinsel insanların bir çoğunluğu hayatlarının bir döneminde karşı cinsle ilişki kuruyor ve sonrasında asıl istediğinin bu olmadığını anlıyor/farkediyor ya da hep farkında oluyorlar fakat toplumsal sebepler yüzünden kendilerini baskılamak durumunda kalıyorlar.

Önemli olan şu, siz bütün bunlardan sonra eşinizden soğudunuz mu? Eğer gerçekten eşiniz gay veya biseksüel ise bunu kabul edebilecek misiniz? Kabul ettiğiniz noktada evliliği devam ettirmeniz mümkün mü? Bence ortada tam olarak adlandırılmamış şeyler olduğu için siz de net bir karara varamıyorsunuz. Bu noktada sadece eşinizin değil, sizin de profesyonel destek almanız önemli.

Eşinizden gerçek hislerini tam olarak açıklamasını beklemeyin derim ben. Kim ne derse desin; bu durumdaki bir insan kolay kolay gerçek hislerini açıklayamaz diye düşünüyorum.

Üzgünüm çok yakın eşcinsel arkadaşlarım olduğu için az çok anlayabiliyorum ve daha açık söylemek gerekirse eşiniz en başından beri böyleydi. Bu tedavi edilecek bir hastalık değil. Profesyonel destek aldım ve düzeldim denilebilecek bir şey hiç değil. Ortada çocukların olduğu bir evlilik varken onun için de gerçekleri itiraf etmesi kolay olmayacak. Çünkü çocuklarının ondan nefret etmesi gibi bir ihtimal de var.

Özetle zor bir durum. Ben olsam ne yapardım, yüksek oranda ayrılmayı düşünürdüm. Fakat çocuklarımın psikolojisi için değil; elbette o da önemli bir konu fakat yıllarımı geçirdiğim insanın da kapana kısılmış hissetmesini istemezdim. Kendimi de heba etmezdim.

10 yıllık bir geçmişiniz var ise ben açıkcası sana tutunduğuna inanıyorum bunları sana anlatması senden destek beklemek istediğini gösterir çünkü seninle yaşadıkları alışkanlık, arkadaşlık, sevgi,saygı aile yapısı bunların hepsi tutunmak için bir dal bence, bir süre çift terapisi alın uzmandan destek alın özelliklede eşinin geçmişte yaşadıkları için bu çok önemli , eğer içinde bu varsa zaten bu evliliği devam ettiremezsin. işin çok zor ama Allah yardım etsin

Merhaba hanımlar
Evlendiğimiz ilk altıncı ayda bir haftalık ailemin yaşadığı şehre gittim. Eşim gelmedi çünkü onun akrabalarından birileri yaşadığımız şehre iş için geldiker ve bizim evde kalacaklardı.
Bilgisayarımda eşimin gmail adresi açık kalmış. Ailemin evinde sabah uyanıp bilgisayara baktığımda gay sitelerine girildiğini gördüm. Eşcinsel ilişki içerikli videolar izlenmiş. Derhal eşimi aradım kendisinin girmediğini, gece kalan misafirlerin işi olabileceğini söyledi. Eve döndüm, tabi takipte kaldım ancak normal hayatımız devam etti ve şüphe uyandıracak bir şey görmedim. Bu olayın üstünden bir kaç yıl geçtikten sonra yine internet geçmişinde videolar gördüm erkek videolarına bakılmıştı. Bu defa ne misafir ve başka bir durum vardı. Onunla yüzleştim. Bana bu tarz videolara bakma saplantısının olduğunu, bazen erkeklere ilgi duyduğunu itiraf etti. uzun ve derin konuşmalar yaptık.
Ne hissettiğini açıkça sordum o da bana kendini açtı. En baştan başladı: bu hislerinin başlama noktası çocukken uğradığı taciz olmuş. Taciz iki yıl sürmüş. Bundan sonra gizli gizli bu tarz videolara baktığını, sonra pişman olup kendisinden nefret ettiğini, bir süre sonra da tekrar baktığını söyledi. Geçmişte aşık olduğu kızlar olmuş. Kızlara karşı ilgisi ayrı bir dünya olarak devam etmiş hep ki bizim ilişkimizde ben hiç ilgisiz görmemiştim onu. bundan dolayı ilk gördüğümde onun bakmamış olabileceğini düşündüm.Evliliğimiz boyunca da çok ciddi depresyona girmişti ben hep destek olmuştum sebebinin bu olduğunu ögrendim.
Hiçbir erkekle bir ilişkisi olmamış ancak videolara karşı ilgisi hep devam etmiş. Evlendikten sonra bunun biteceğini düşünmüş fakat bitmemiş. Bu konuşmalarımız esnasında ağlayarak çocukken yaşadığı tacizi anlattı. Bu tacizlerden sonra ergenlikte bir erkekle yakiınlaşma fırsatı olmuş ama o anda bunu istememiş. Yani fiziksel olarak bir istek oluşmayıp doğrudan reddetmiş. kızlara ise yakınlaşmak istemiş. Şimdi de böyle bir yaşama asla geçmek istemediğini, bunun içinde bir depresyon gibi gelip gittiğini, tedavi almak istediğini ancak kimseye bunu açamadığını, bu konuda profesyonel birinden yardım almak istediğini söylüyor.

Tabi bunlar onun anlatımları. Eşimi seviyordum. ciddi problemlerimiz yoktu. İnsani yönü mükemmel olmasa da bana karşı iyiydi. Çocuklarının her türlü sorumluluğunu alan, derslerini çalıştıran, yediren içiren, dertlerini dinleyen bir baba oldu. Hatta şuanda çocukları ve ailesi için yaşayan birisi. Bu durumlardan sonra şimdi ne yapmalıyım bilemiyorum.
Doğrudan ayrılmak mı?
ona destek olup devam etmek mi? (çünkü tuhaf şekilde kendini mağdur görüyor ve benden destek bekliyor, bana tutunduğunu iddia ediyor)
Yazıp yazıp sildim birşey diyemiyorum. Gece sizinle olurken başka şeyler hayal etmediğinin garantisi var mı? Sizden farklı talepleri oldu mu hiç? Anal vs ?

Merhaba hanımlar

Doğrudan ayrılmak mı?
Tacize uğrayınca eşcinsel ya da biseksüel olunmaz, ya öyle doğarsınız ya da heteroseksüel doğarsınız. Eşiniz kendi korkakligindan, kendisiyle yuzlesememekten ikinizin de hayatının 10 yılını ziyan etmiş.

Eşiniz profesyonel destek alsa bile kendisiyle barışması gerektiği anlatılacak, eskisi gibi homofobik, ayrımcı, bağnaz uzmanlar yok artık. Boşanin kendi yolunuzu çizin ikinizde.

Yazıp yazıp sildim birşey diyemiyorum. Gece sizinle olurken başka şeyler hayal etmediğinin garantisi var mı? Sizden farklı talepleri oldu mu hiç? Anal vs ?
Benden doğrudan bir talebi olmadı fakat bunlar konuşulduktan sonra bazı şeyler kafamda oturdu. Bunun yanı sıra kadın bedenine karşı aşırı ilgisi var.

Tacize uğrayınca eşcinsel ya da biseksüel olunmaz, ya öyle doğarsınız ya da heteroseksüel doğarsınız. Eşiniz kendi korkakligindan, kendisiyle yuzlesememekten ikinizin de hayatının 10 yılını ziyan etmiş.

Eşiniz profesyonel destek alsa bile kendisiyle barışması gerektiği anlatılacak, eskisi gibi homofobik, ayrımcı, bağnaz uzmanlar yok artık. Boşanin kendi yolunuzu çizin ikinizde.
Tamamen tacizden sonra erkek organının ne olduğuna merak salmış. Bunu bir görüş olarak belirtmiyor aksine yaşadıklarını anlatınca yani hayat hikayesini baştan sona konuştuğumuzda bu ortaya çıkıyor. önce ilgisi öfke olarak başlamış sonra bağ kurmak şeklinde evrilmiş.

10 yıllık bir geçmişiniz var ise ben açıkcası sana tutunduğuna inanıyorum bunları sana anlatması senden destek beklemek istediğini gösterir çünkü seninle yaşadıkları alışkanlık, arkadaşlık, sevgi,saygı aile yapısı bunların hepsi tutunmak için bir dal bence, bir süre çift terapisi alın uzmandan destek alın özelliklede eşinin geçmişte yaşadıkları için bu çok önemli , eğer içinde bu varsa zaten bu evliliği devam ettiremezsin. işin çok zor ama Allah yardım etsin
Beni ve özenle kurduğu ailesini kaybetme ihtimalini aşamayacağını söylüyor. Ama bitirmeyi istersem de saygı duyacağını, fakat çocuklarına yakın oturup onların bakım ve birlikteliğine devam etmek zorunda olduğunu, hayatta başka hiçbir amacının olmadığını, bu elinden alınırsa zaten hayatını devam ettirmeyi düşünmediğini söyledi. İntihar düşüncesi onun hep bir parçası olmuştu zaten şimdi netlik kazandı benim için depresyonu

Back
X