ayrılmalı mıyım?

kirmizigitar

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
10.374
11.988
498
İstanbul
ciddi bir ilişkim var aileler de biliyor ancak henuz tanışma olmadı askerlik olmadan ben tanışma olmasını istemiyorum erteliyoruz o yüzden bir kaç ay daha.
sevgilim bana bu dünyada herkesten çok değer veren biri. tırnağım kırılsa gözleri dolar. bir defa bile sinirlenip beni kırdığını üzecek tek laf ettiğini bilmiyorum bunca yıl oldu. ancak gel gelelim ailesi beni inanılmaz tereddüte sokuyor...

öncelikle, bu lafım yanlış anlaşılsın istemiyorum ama ben hayatımda onun kadar dağınık düzensiz ve de pis bir ev görmedim daha önce. sevgilimin sünnet süsleri hala vitrinde, evin her köşesinden birşeyler sarkıyor, perdeler kornişlerden yarısı sarkmış yarısı duruyor eski püskü harabe tertipsiz insanın bakarken gözü yoruluyor hijyen felan söz konusu bile olamaz o ev için. evde su bardaklarının durduğu yer bile belli değil, herşey heryerden çıkabilir. tencere tava herşeyin en iyisinden var ama temiz yıkanan bardaklardan alır o bardakta bile su içmeye için kaldırmaz...

benim ailem ise tam aksine. babam cüzdanındaki bozuk paraları bile boyutuna göre düzenler sırası vardır, annemin bir gün dahi koltuğun yastığı yamuk dururken oturduğunu görmedim. estetik o kadar önemli ki, sırf rengi uymuyor diye bütün fayansları değiştirmeyi düşünüyor şimdi....

sevgilimin evinde ise yerin zemini bile görünmüyor. sağdan soldan parça parça farklı desenlerde bulunuo getirilmiş mineflolar atılmış gelişigüzel, bi de birbirinden alakasız üst üste binerek yerleştirilmiş halılar... ne silmeye ne süpürmeye meydan bulmanız munkun değil evde zaten. nerden başlayacağını bilemezsin yani!

bi de cins insanlar. oğullarıyla araları çok bozuk, sevgilim sırf benim zorumla görüşüyor onalrla, yoksa yüzlerine bile bakmayacak çünkü o çok titiz ve tertipli. babası desen ayrı alem.

annesinin en büyük hayali gelinini yanına almak. oğlu sabah işe gittiğinde gelinin koynuna girip uyumak. babası ise evlenmek isteyen gelir burda yaşar ayrı ev isteyen defolsun gitsin ne hali varsa görsün diyor. o evde yaşama ihtimali söz konusu bile değil amaanlatmak istediğim cins bi düşünce yapısı...

bir kaç aya kadar bizim ailelerin tanışma olayı olacak fakat zaman yaklaştıkça ben sorgulamaya başlıyorum. ailemin karışısına bu insanları dünür diye çıkarmalı mıyım? evet sevgilime güvenim sonsuz beni mutlu edeceğiyle ilgili ancak bu sorunlar beni ilerde pişman edermi yol yakınken yolları ayırmak daha mı mantıklı karar veremedim... bi ayrıma geldim. deneyimliler çoksunuz burda, ne olur bir yorum yapın...

maddi durumlari nasil,bu yuzden olabilir mi evdeki duzensizlik :26:

valahı canım ısın zor acıkcası sonucta tek sevgılınle ewlenmıyosun aılesıylede ewlenmıs oluosun bıde orda yasıycan dıosa onun aılesı tıtız bır ınsansan ısın zor ınsan yedısınde neyse yetmısındede o olur gıdım degıstırıyım dersın kendını yer bıtırırsın aılesı olmadan hayata baslamak bence daha doğrusu ama bu sekılde yapamazsın annenlerlede kotu olursunuz yınede sen bılırsın

arkadaşım herkesin temizliğide pisliğide kendine.bir kere bu seni ilgilendiren bir konu olmamalı bence.ayrıca benim aileim uymuyor diye fayansları değiştirecek onlarda ise hersey alakasız heryerden birşeyler sarkıyor diye kıyaslama yapmanda yanlış bana kalırsa.belki durumları alacak yapacak güçleri yok.bunu sen dısardan bakan biri olarak bilemezsinki.ama sana tek söyleyeceğim isterse oturdukları ev saray olsun kesnlkle ayrı evde oturmaya ikna etmeden bu konuda kesin olarak anlaşmadan tanışmaya çağırma derim ben.mutluluklar diliyorum

onun ole demesı yanı kıyaslaması bence maddı olarak degıl pıslıkten pıs ınsanı degıstıremez hıcmı gelıp gıtmıycekler hem

evlenince ailesi kıymete biner inan bana.ayrı ev yoksa bu iş olmaz de.anladığm kadarıyla sen düzen istiyorsun.o evde inan söz hakkın olmaz.dağdan gelip bağdakini kovmuşsun gibi muamele görürsün.

aşk sevgı bır yere kadar suan aşıksın sevgılın kotu taraflarını gormuyorsun..ama aılesının goruyorsunn..

ne kadar sevgılılerımzle evlensekte aılesıyle evlenıyoruz..
bu sıtede kayınvalde yuzunden boşanan nıce kadınlar var bunları bıl..

sımdıden goun bu kadar seyı goruyorsa evlenınce bırde aynı evın ıcınde yasarsan hıc alışık olmadıgın duzen cıldırırsınn..

bence ıyı dusun derım karar senın yok ben bu adamı cok sevıyorum onun ıcın o evdede yaşarım dersen devam et

Konu biraz alakasız geldi bana.Karşıdaki aileyi çok yadırgamışsınız.Aynı gibi gözükseniz bile farklılıklar yaşıcaksınız karşı tarafın ailesiyle.Çünkü iki tarafta farklı kültürler.

Karşı taraf bilgisiz olabilir maddi durumu olmayabilir vs vs.Bunlar çok yadırganacak şeyler değil.

Ama aynı evde yaşama konusu farklı siz bu tarz beğenmediğiniz bir düzende oturursanız kafayı sıyırırsınız heralde.Erkek arkadaşınızında arası iyi değilmiş sanmıyorum o evde yaşasın ama siz tavrınızı belirtin baştan.Ev ev üstüne olmaz die belirtin..

Canım bu evlilik kolay bir karar değil tabi ki.. Korkularını vs hepsini bence erkek arkadaşınla paylaş..Çünkü ne olursa olsa o hayatı birleştireceğin kişi o. Evet ailelerle evleniyorsun emin ol ki gerçek bu ama ..

Evin temizliği kirliliğini geçtim belki evlendikten sonra öğretirsin aileye girdikçe ki kendin diyorsun kadın koynuna alıp uyumak istiyor çok çok iyi anlaşacaksınız kırmadan etmeden düzene alıştırabilirsin..

ama canım aynı evde yaşama fikri kabul edilecek bir şey değil. tek karşı çıktığım konu bu benim şu anda ev üzerine ev kurulmaz.. Bide olmaz yani hayat kuruyorsunuz kabul edilebilecek bir şey değil bu..

ailesinin tertipsiz olması hadı senı ılgılendırmez dıyelım ama aynı evde yasama fıkrı benıde dusundurdu ev ustune ev olmuyor tecrubelı arkadaslar bılır...
hakkında hayırlısı olsun...

bu ülkede kimse kimsenin özel yaşantısına saygı duymaz ve herkes herkesin işine burnunu sokar sen yok ben karıştırmam dersin daha da merak ederler.

şimdi araları limoni bak bakalım evlenince osevgilin bulunmaz bursa kumaşı olacak mı olmayacak mı?

ailesini öyle kabul edebileceksen devam et kimseyi değiştiremeyeceğini kabul etmelisin...bilerek razı oluyorsan devamı gelsin yok ben ilerde bunlarla görüşmem zaten diyorsan mutsuzluk seni bekliyor üzgünüm

bence temizlik kadında biter ben ne fakirler gördüm evleri tertemiz ve düzenli :)

ben temizlik icin degilde yerlerdeki fayanslarin farkli olmasi vs,bunlardan bahsediyorum,
ayrica eski bir evi istediginiz kadar temizleyin yinede kirli görünür,
belliki evdede düzen yok zaten...

temizlik düzen sonradan edinilecek bir huy değil.insanın içinden gelmeli..
hadi ben yapayım desende ne kadar yaparsan yap onlar gene bildiğini okuyacak..
üstelik aynı evin içinde karsındaki ne kadar iyi olursa olsun problemlidir.
işin zor..

erkek arkadaşımla açık açık herşeyi konuşabiliyorum. zaten onalrın durum karışık. sevgilim evlatlık, yani kan bağı durumu yok bunların. şu an okul iş vs yüzünden antalyada yaşıyor gelip gidiyor ala geldiği zaman bile evde kalmak istemiyor.

bir arada yaşamak söz konusu bile olamaz çünkü ben annesine bizzat kendim söyledim eğer kesin olarak birlikte oturucaz diyosanız ben görüşmicem bir daha dedim tamam siz nasıl isterseniz öyle yapın diyor sevgilim zaten bana o konuda inanılmaz katı sen annemlerle oturmak istesen ben senden ayrılırım ben onalrın yüzünü görmeye tahammül edemiyorum bir arada oturmak ne demek diyor. o ihtimal şu an yok yani. olacaksa bile ben asla o evde yaşayamam zaten.

sevgilimle açık açık konuşabiliyorum ailesiyle ilgili teereddütlerimi. korkularımı ve o bana her şekilde hak veriyor çünkü o da onlarla yaşıyor bizdeki aile ilişkisini görüyor imreniyor onlarda kardeş kardeşle küs herkes birbirinin gözünün içine ölsün diye bakıyor herkes birbirine düşman. bizim sülale ise tam tersi, ve sevgilim benim ailem akraba ve kuzenlerimle kendi kuzenlerinden çok görüşüyor yani dediğim gibi sevgilimden yana şüphem yok...

annenın para durumu ile ilgili değil düzen olayı. düzen tertip olayı yok. yoksa emin ol senin benim evimde olmayan eşyalar onun evinde var. zaten evdeki fazlalık eşyalarla 3 4 daire döşenir. hiçbirşeyini atmaya kıyamıyor tipik eski insan. ama sorun bu da değil aslında. estetik çok önemli.

salonun tam ortasında bir sünnet yatağı cibinliği asılı mesela. tavanda odanın ortasında bi korniş, ve o kornişe takılı bir cibinlik böyle, rengi atmış kirden pastan gri olmuş artık üstüne abuk subuk kurdelelerle süslemiş, amacı da yatıya bi misafir gelirse orda yatırır diyeiymiş. senelerdir en çok 2 3 kere yatıya misafirleri geldi belirteyim!

kanepelerin yastıkalarının altı gazete ve poşet dolu ama o kadar çok ki 100 den fazladır koltukların minderleri bir karış havada duruyor ve sen o poşetlerin üzerine oturmak zorundasın çünkü düzeni o evin. ya ne anlatayım kızlar inanın canlandıramazsınız yani:)

bunun yanında sevgilimin kapımı kapatıp kendi evime geçtiğimde beni çok mutlu edeceğine de en ufak bir şüphem yok.... ama işte, bu insanları hayatıma sokma fikrine değer mi? ailemi bu insanlarla karşı karşıya getirmeye değer mi?

ayrılmak için sebep değil bence.
herkes ayrı tas, ayrı hamam. senin alakan olmayacak. sadece adları kaynana, kayınpeder.
zaten sevgilinde onlar gibi değilse sorun yok. sen sevgiline bak. o önemli sen onunla yaşayacaksın.
ikincisi o evin hanımı annesi kendi evinde de sen olur, düzenlersin evini.

sanane ,birlikte oturmayacağın insanları gelip burada anlatmanın anlamı ne,insanların her şeyini ortaya döküyorsun amacın ne

hay agzına saglık o ne ya insanları rencide edecek bu kadar ne var ....
ayrıca ailesi yada üvey ailesi her neyse o çocugu büyütmüş okutmuş onlara sırtını dönen sana ne yapmaz bakma sen onun süslü sözlerine atasına sırtını dönen sana kaç zaman sarılı kalır ata gitsin takılman gereken bu konu.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…