- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
- 398
- Konu Sahibi kirmizigitar
-
[/COLOR]
iki satır dertlenmek mi,nasıl iki satır ki:26:insanların ıncığını cıncığını herşeylerini ortaya döküyorsun.amacım kötülemek değil diyorsunallah aşkına daha ne kadar kötüleyebilirsin daha ne diyebilirdin kötülemek için.insanların bu kadar özelini anlatmanıza ne gerek vardı
haa anlatırım kimse tanımıyor ki,ama burada öyle kişiler deşifre oldu ki inanamazsın
niye hep muhalefetsiniz. her konuya mutlaka olumsuz bişeyler yazıyorsunuz....
Vay be, şu bahsettiğin düzen var ya canım, işte o bahsettiğin ev var ya benzerini ben bir yerden hatılıyorum. Ha birazcık daha düzenlisi ama neden düzenlisi ? işte o kadar eşyayı atmaya kıyamayıp iki daireye sığdırmışlar
ben bir şeyi merak ediyorum memleketleriniz çok mu farklı yerlerden?
ciddi bir ilişkim var aileler de biliyor ancak henuz tanışma olmadı askerlik olmadan ben tanışma olmasını istemiyorum erteliyoruz o yüzden bir kaç ay daha.
sevgilim bana bu dünyada herkesten çok değer veren biri. tırnağım kırılsa gözleri dolar. bir defa bile sinirlenip beni kırdığını üzecek tek laf ettiğini bilmiyorum bunca yıl oldu. ancak gel gelelim ailesi beni inanılmaz tereddüte sokuyor...
öncelikle, bu lafım yanlış anlaşılsın istemiyorum ama ben hayatımda onun kadar dağınık düzensiz ve de pis bir ev görmedim daha önce. sevgilimin sünnet süsleri hala vitrinde, evin her köşesinden birşeyler sarkıyor, perdeler kornişlerden yarısı sarkmış yarısı duruyor eski püskü harabe tertipsiz insanın bakarken gözü yoruluyor hijyen felan söz konusu bile olamaz o ev için. evde su bardaklarının durduğu yer bile belli değil, herşey heryerden çıkabilir. tencere tava herşeyin en iyisinden var ama temiz yıkanan bardaklardan alır o bardakta bile su içmeye için kaldırmaz...
benim ailem ise tam aksine. babam cüzdanındaki bozuk paraları bile boyutuna göre düzenler sırası vardır, annemin bir gün dahi koltuğun yastığı yamuk dururken oturduğunu görmedim. estetik o kadar önemli ki, sırf rengi uymuyor diye bütün fayansları değiştirmeyi düşünüyor şimdi....
sevgilimin evinde ise yerin zemini bile görünmüyor. sağdan soldan parça parça farklı desenlerde bulunuo getirilmiş mineflolar atılmış gelişigüzel, bi de birbirinden alakasız üst üste binerek yerleştirilmiş halılar... ne silmeye ne süpürmeye meydan bulmanız munkun değil evde zaten. nerden başlayacağını bilemezsin yani!
bi de cins insanlar. oğullarıyla araları çok bozuk, sevgilim sırf benim zorumla görüşüyor onalrla, yoksa yüzlerine bile bakmayacak çünkü o çok titiz ve tertipli. babası desen ayrı alem.
annesinin en büyük hayali gelinini yanına almak. oğlu sabah işe gittiğinde gelinin koynuna girip uyumak. babası ise evlenmek isteyen gelir burda yaşar ayrı ev isteyen defolsun gitsin ne hali varsa görsün diyor. o evde yaşama ihtimali söz konusu bile değil amaanlatmak istediğim cins bi düşünce yapısı...
bir kaç aya kadar bizim ailelerin tanışma olayı olacak fakat zaman yaklaştıkça ben sorgulamaya başlıyorum. ailemin karışısına bu insanları dünür diye çıkarmalı mıyım? evet sevgilime güvenim sonsuz beni mutlu edeceğiyle ilgili ancak bu sorunlar beni ilerde pişman edermi yol yakınken yolları ayırmak daha mı mantıklı karar veremedim... bi ayrıma geldim. deneyimliler çoksunuz burda, ne olur bir yorum yapın...
erkek arkadaşımla açık açık herşeyi konuşabiliyorum. zaten onalrın durum karışık. sevgilim evlatlık, yani kan bağı durumu yok bunların. şu an okul iş vs yüzünden antalyada yaşıyor gelip gidiyor ala geldiği zaman bile evde kalmak istemiyor.
bir arada yaşamak söz konusu bile olamaz çünkü ben annesine bizzat kendim söyledim eğer kesin olarak birlikte oturucaz diyosanız ben görüşmicem bir daha dedim tamam siz nasıl isterseniz öyle yapın diyor sevgilim zaten bana o konuda inanılmaz katı sen annemlerle oturmak istesen ben senden ayrılırım ben onalrın yüzünü görmeye tahammül edemiyorum bir arada oturmak ne demek diyor. o ihtimal şu an yok yani. olacaksa bile ben asla o evde yaşayamam zaten.
sevgilimle açık açık konuşabiliyorum ailesiyle ilgili teereddütlerimi. korkularımı ve o bana her şekilde hak veriyor çünkü o da onlarla yaşıyor bizdeki aile ilişkisini görüyor imreniyor onlarda kardeş kardeşle küs herkes birbirinin gözünün içine ölsün diye bakıyor herkes birbirine düşman. bizim sülale ise tam tersi, ve sevgilim benim ailem akraba ve kuzenlerimle kendi kuzenlerinden çok görüşüyor yani dediğim gibi sevgilimden yana şüphem yok...
annenın para durumu ile ilgili değil düzen olayı. düzen tertip olayı yok. yoksa emin ol senin benim evimde olmayan eşyalar onun evinde var. zaten evdeki fazlalık eşyalarla 3 4 daire döşenir. hiçbirşeyini atmaya kıyamıyor tipik eski insan. ama sorun bu da değil aslında. estetik çok önemli.
salonun tam ortasında bir sünnet yatağı cibinliği asılı mesela. tavanda odanın ortasında bi korniş, ve o kornişe takılı bir cibinlik böyle, rengi atmış kirden pastan gri olmuş artık üstüne abuk subuk kurdelelerle süslemiş, amacı da yatıya bi misafir gelirse orda yatırır diyeiymiş. senelerdir en çok 2 3 kere yatıya misafirleri geldi belirteyim!
kanepelerin yastıkalarının altı gazete ve poşet dolu ama o kadar çok ki 100 den fazladır koltukların minderleri bir karış havada duruyor ve sen o poşetlerin üzerine oturmak zorundasın çünkü düzeni o evin. ya ne anlatayım kızlar inanın canlandıramazsınız yani:)
bunun yanında sevgilimin kapımı kapatıp kendi evime geçtiğimde beni çok mutlu edeceğine de en ufak bir şüphem yok.... ama işte, bu insanları hayatıma sokma fikrine değer mi? ailemi bu insanlarla karşı karşıya getirmeye değer mi?
Kesin olarak ayrıl asla düşünme bile , bak ilerde o kadar pişman olursun ki hiç bir şeyi geriye alamazsın! Şimdiden ailesini pis görüyorsan ben yapamam diyorsan asla evlenme çünkü evlenen çiftler aslında aileler ile de evlenmiş oluyor sonuçta o insanlar sana gelecek sen onlara gideceksin yapacığın en ufak surat,,huysuzluk eşinin senden soğumasına,kızmasına,bağırmasına hatta şiddet uygulamasına yool açacak durum aynen böyle ilerler yol yakınken dön! Yanlış giden birşey asla düzelmez evlilikte sadece absorbe edilir sen gelip buraya konu açtığıan göre bunu görmezden gelemeyeceksin
ne kadar uzun zaman olmus bu topigi acali... evlendik biz, 1.5 yil oldu. cok sukur ki korktugum hicbirsey yasanmadi. aileme onlarin durumundan bahsetim biraz. babam damadi degerlendiririm ben baskasi beni ilgilendirmez dedi. soz nisan tanisma hepsi tek gecede 2 saatte oldu bitti. o hafta nikah gunumuzu alip 3.5 ay sonra nisanlandik. ailelerimiz bir soz gecemizde bir de nikahimizda bir araya geldiler. bende nisanliyken sadece bayramda yarim saat ellerini opmek icin gittim. 1.5 yildir evliyiz 3u bayram olmak uzere sadece 5 defa gittik onlara herbiri 1 er saat. daha evlerinde ne bir bardak su icmisligim ne de tuvalete girmisligim vardir. ayda bir kere telefonla gorusuruz. giderken markete ugrar elimizi kolumuzu etinden peynirinden doldurur oyle gideriz bir ihtiyaclari olursa kosmaya calisiriz ama onun disinda duygusal hicbir bagimiz yok. bir defa yemege aldim ben onlari evime sadece o zaman geldiler. ailelerimiz hele nikahtan beri hic gorusmedi bi ara sira telefon aciyolar o kadar. babam kp yolda gorse tanimaz. onlarda durumun farkindalar bi de dugun ustu yaptiklarindan dolayi yuzleri yok bize birsey soylemeye hic didikleyemiyorlar. esim sevgililikten daha cok uzerime titriyor, kendi anne babamlara cok yakin oturuyoruz bizimkilere asik resmen. saat 11 de isten gelip hadi annenlere gidelim ozledim diyor. durum boyle olunca kendi duzenim kendi hayatim cok sukur onlari hic takmadan yasiyorum simdi. nasil baslarsa oyle gider derdi annem. sizin durumunuz zormus cidden. esim evlendikten sonra onlara kiyamayip beni ikinci plana atsa kesinlikle biterdi evliligimiz. ama biliyorum ki kendinden bile once tutuyor beni. hamdolsunSakııııınnnnnn hataya düşme!..
Sakın oğulları ile araları kötü, oğulları onların yaptıklarını tasvip etmiyor nasılsa die düşünüp hataya düşme. Evlendikten sonra oğullarıda, ana-babalarıda o kadar kıymete biniyorki sen bile inanamazsın.
Bu yazdıkların bana o kadar tanıdık geliyorki. Bende 1,5 yıllık evliyim. Eşimle 5 yıldan fazla flört ettik. Nişanlanana kadar beni annesi ve babasıyla tanıştırmadı. Özellikle annesiyle. Sözde annesi temizlik hastası, takıntılı bir kadındı. Oğullarına düşkün, onlar için herşeyi yapmış-yapabilecek bir anneydi. Nişanlanmaya karar aldık ve ilk defa evlerine gittim. Aman allahııımmmm, tam bir hayal kırıklığı. Nişanlanmadan 1-2 yıl önce eşim parasını verip resmen tüm evi yeniletmişti. Yeni koltuklar, yeni mutfak, parke vs. Koltukları görmen lazım sanki 2 yıl değilde 20 yıl önce alınmış gibilerdi. Evde 6 tane birbirinin aynı çatal-kaşık-bardak-tabak yok. Kayınpederimin sürekli televizyon karşısında yatarken kafasının altına koyduğu yastık sapsarı olmuş kokuyor
Neyse, kayınvalideme gelince palavraların bini bir para. Ben şöyle kadınım, böyle yardım severim, oğullarım için şöyle yaparım böyle yaparım, adetlerimiz şöyledir böyledir. Anlatıyorda anlatıyor. İyi bari dedim, oğlu adetten düzenden anlamıyor, en azından annesi anlıyor. :)
Gel gelelim, ne istemede, ne nişanımda, ne nikahımızda, ne de evlendikten sonra o adetlerin birini bile göremedik. Her şeyimizi kendimiz aldık (aileminde desteğiyle) Nikahımıza 1-2 ay kala ben ayrılmayı kafaya koydum. Bu aile ile olmaz dedim. (Ki babasıda boş durmuyor sürekli eşime borç açıyordu) Eşim sürekli beni ikna etmeye çalışıyor. Köprüyü geçene kadar ayıya dayı de, ben o evden bir an önce ayrılmayı istiyorum, ben onları takmıyorum sen neden takıyorsun, evlendikten sonra tabiki böyle olmayacak vs. vs...
Sonuç olarak inandım ve evlendim. Ama şimdi bin pişmanım. Biz evlendikten sonra kayınvalidem ve kayınpederim daha da kıymete bindi. Halaaaa onların faturalarını, kredi borçlarını ve kredi kartlarının borçlarını ödüyoruz. (ki bizim borçlarımızda varken) Kayınvalidem 1,5 yıldır bir çorba pişirip hadi oğlum al karınıda gel yemeğe demedi. Yani gelin yemeği die birşeyimiz bile olamadı. Nikahımıza el gibi geldiler, bir çeyrek bile takmadan gittiler (Komşularının torunları olduğunda koşa koşa altınlarını takmaya gittiklerini biliyorum) Eşimde sürekli onları kollar, benim yakınmalarımı takmaz oldu.
Daha çooookkk şey var ama sayfalar yetmez. Yani sonuç olarak güzelim eşin ne kadar sana değer veriyor gibi görünsede onlar anne ve babası. Seni atar ama onları atamaaaazzzzz. Ya onların her yaptığına he diyeceksin, gözünü kapatacaksın, onların düzensiz hayatına uyum sağlayacaksın. Ya da başlamadan bitireceksin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?