ayrılmalı mıyım?

anlattıklarınız bır coguna ınanamadım mesela 20 ksuur senelık sunnet yatagının oyle halı hazırda durması acıkcası olacak ıs degıl
ben sadece saydıgınız sebeblerden oturu yere goge koyamadınız sevgılınızden ayrılmak ıstedıgınız ıcın kötü hissettim kendimi

bende nişanlımı cok fazla seviyorum kendimi yerinize koyamıyorum ..

şimdi araları kötü olabilir ama evlenince emin ol birbirinden kıymetlisi olmaz kainatta...
aralarının kötü olmasına güvenme sakın...
aynı eve gelinceeeeee daha şimdiden bu düşüncedeysen erkek arkadaşını ikna etmeden ve emin olmadan sakın evlenme...
dünyanın en güzel evinde en iyi insanlarıyla bile çok çok çok zordur birlikte yaşamak...
durumları müsait değildir o yüzdendir belki evin bu hali yorumlarına katılmıyorum...
bi sabun su alıp temizlemek zor değil..
pisliği fakirlikle bağdaştırmamak lazım...
bu bahane olamaz....
öyle fakir insanlar varki yinede evleri temiz...

niye hep muhalefetsiniz. her konuya mutlaka olumsuz bişeyler yazıyorsunuz....

niye hep muhalefetsiniz. her konuya mutlaka olumsuz bişeyler yazıyorsunuz....

konular olumsuz olunca olmasın.konu sahibi erkek arkadaşının ailesini yerden yere vursun hoş değil mi,illa konu sahibinin sırtını mı sıvazlayacağız,vah vah ne pis ne pasaklı kaynana adayın mı var diyeceğiz.

Canım tepki veren arkadaşların aksine evlenmeden önce bu kadar ayrıntılı düşünmen çok doğru. Sonuçta buna laf söyleyenler gözü kapalı evlensinler o zaman.
Ayrı evde yaşamak için sevgilinle konuş. Ev almadan ya da kiralamadan da evlenmeyin.
Kendi düzenini sağlamış olursun. Başkasının evinde istesen de düzeltemezsin.

ayy tinny öyle de güzel söylüyosun ki
demek 2 daireye sığdıırmışlar

canım konunu okudum. ve seni yani derdini anlıyorum. haklısın tabii. ama ayrılmak yada devam bu senin bileceğin şey. ilerde neler olacağını asla bilemezsin. ama kaynanan tipik türk kaynanası:) ne demek gelinle aynı yatakta yatmak falan. bir kere evlenince zorlanacağını bil. ama hiç birşey çözümsüz değil. az görüşürsün mesafe koyarsın araya . sevgiline gelince çok iyi demişsin ama emin ol erkekler evlenince azıcık diyelim değişiyor. ben aileme seni ezdirmem asla diyen kendi eşimden örnek vereyim. annesi yüzünden hemde saçma sapan sebeplerle çok ağlattı beni. ki biz de aileler araya girene kadar kavga etmiş birbirimizi kırmış insanlar değildik. eşinin ailesi mutlaka karışacak sana. mesafeyi çok iyi ayarlaman lazım. ya ben mesela sözde mesafeliyim eşimin ailesine karşı. dün akşam marketteyiz. önce kardeşi aradı sonra telefon anne ye ve babaya geçti yarım saat konuştular. marketten şunu alın ne alıyorsunuz şu iyidir aaa ona çok para vermeyin ne yediniz neredesiniz niye oradasınız yok aldığınızın markası ne arada 1000 km var gene buluyorlar karışmanın yolunu :)
sevgilinin ailesinin huylarını yada yaşam tarzını değiştiremezsin. ben 5 sene söyleye söyleye ancak kadını bize özel çarşaf vb kullanmaya ikna ettim. biz kalmaya gittiğimiz de kullanılmış veriyorduda:) kullanılmış derken yıkanmamış demek istiyorum. şimdi de yine yıkanmış göremiyorum ama en azından bana verdiği çarşaf yastık kılıfını divanın içine koydum kimse kullanmasın dedim. tabii emin değilim yine kimse kullanıyormu. ya ben sana anlatsam gülersin halime. ve senin kaynanadan aldığım izlenim seninki de benimki gibi olacak. o sebeple çekincelerini anlıyorum bende aileme karşı eşiminkiler yüzünden çok mahçup durumlara düştüm.

biraz geç oldu ama hemen hemen aynı durumda sayılırız canım şu aynı evde oturma meselesi hariç tabi..benim sana önerim çok fazla yüz göz olmamaya çalış ben öyle yapıyorum evlendiğimizde maddiyat olarak tabiki elimden geleni yaparım sonuçta bende çalışan bir bayanım ama iş aynı evde oturmaya gelince orada dur derim hangi devirde yaşıyoruzki ev ev üstüne olmaz ne kadar iyi olduğunu iddia ederse etsin kaynana sonuçta insanı boşanmaya götürür iyi düşün derim ben erkek arkadaşım için bazı şeylere göz yummaya çalışıyorum çünkü benim ailem ne kadar düzenli tertipli ve birbirine bağlıysa onun ailesi bir okadar birbirinden kopuk ve düzensiz işin en kötü tarafıda ailem bunu bahane ederek onunla evlenmeme karşı.Defalarca ayrılmayı düşündüm ama üstüme bu kadar düşen benim için herşeyi yapan sevgilime kıyamadım sonuçta insan ailesini kendi seçemez diye düşünüyorum hernekadar onların yüzünden hala evlenememiş olsakta...

Sonuna kadar okuyamadım yorumları fakat bu kadar irdelemeniz yanlış olmuş bana göre.

Nişanlınız zaten iletişim kurmak istemiyor, evlatlık olduğunu söylüyorsunuz, aynı evde yaşama ihtimali yok, ee zaten sık sık gelip gitme durumuda yok madem nişanlınız sevmiyor onları, sorun ne anlamadım ? Eee nişanlınıza da sonsuz inancınız var..

Dünür olarak karşılaştırmamanızın nedeni babanızın ya da annenizin düzen takıntısı olduğu için mi ?

Hangi dünür birbirine yapı olarak çok yakın ki ? Toplasan bir elin parmaklarını geçmez.

Sakııııınnnnnn hataya düşme!..

Sakın oğulları ile araları kötü, oğulları onların yaptıklarını tasvip etmiyor nasılsa die düşünüp hataya düşme. Evlendikten sonra oğullarıda, ana-babalarıda o kadar kıymete biniyorki sen bile inanamazsın.

Bu yazdıkların bana o kadar tanıdık geliyorki. Bende 1,5 yıllık evliyim. Eşimle 5 yıldan fazla flört ettik. Nişanlanana kadar beni annesi ve babasıyla tanıştırmadı. Özellikle annesiyle. Sözde annesi temizlik hastası, takıntılı bir kadındı. Oğullarına düşkün, onlar için herşeyi yapmış-yapabilecek bir anneydi. Nişanlanmaya karar aldık ve ilk defa evlerine gittim. Aman allahııımmmm, tam bir hayal kırıklığı. Nişanlanmadan 1-2 yıl önce eşim parasını verip resmen tüm evi yeniletmişti. Yeni koltuklar, yeni mutfak, parke vs. Koltukları görmen lazım sanki 2 yıl değilde 20 yıl önce alınmış gibilerdi. Evde 6 tane birbirinin aynı çatal-kaşık-bardak-tabak yok. Kayınpederimin sürekli televizyon karşısında yatarken kafasının altına koyduğu yastık sapsarı olmuş kokuyor

Neyse, kayınvalideme gelince palavraların bini bir para. Ben şöyle kadınım, böyle yardım severim, oğullarım için şöyle yaparım böyle yaparım, adetlerimiz şöyledir böyledir. Anlatıyorda anlatıyor. İyi bari dedim, oğlu adetten düzenden anlamıyor, en azından annesi anlıyor. :)

Gel gelelim, ne istemede, ne nişanımda, ne nikahımızda, ne de evlendikten sonra o adetlerin birini bile göremedik. Her şeyimizi kendimiz aldık (aileminde desteğiyle) Nikahımıza 1-2 ay kala ben ayrılmayı kafaya koydum. Bu aile ile olmaz dedim. (Ki babasıda boş durmuyor sürekli eşime borç açıyordu) Eşim sürekli beni ikna etmeye çalışıyor. Köprüyü geçene kadar ayıya dayı de, ben o evden bir an önce ayrılmayı istiyorum, ben onları takmıyorum sen neden takıyorsun, evlendikten sonra tabiki böyle olmayacak vs. vs...

Sonuç olarak inandım ve evlendim. Ama şimdi bin pişmanım. Biz evlendikten sonra kayınvalidem ve kayınpederim daha da kıymete bindi. Halaaaa onların faturalarını, kredi borçlarını ve kredi kartlarının borçlarını ödüyoruz. (ki bizim borçlarımızda varken) Kayınvalidem 1,5 yıldır bir çorba pişirip hadi oğlum al karınıda gel yemeğe demedi. Yani gelin yemeği die birşeyimiz bile olamadı. Nikahımıza el gibi geldiler, bir çeyrek bile takmadan gittiler (Komşularının torunları olduğunda koşa koşa altınlarını takmaya gittiklerini biliyorum) Eşimde sürekli onları kollar, benim yakınmalarımı takmaz oldu.

Daha çooookkk şey var ama sayfalar yetmez. Yani sonuç olarak güzelim eşin ne kadar sana değer veriyor gibi görünsede onlar anne ve babası. Seni atar ama onları atamaaaazzzzz. Ya onların her yaptığına he diyeceksin, gözünü kapatacaksın, onların düzensiz hayatına uyum sağlayacaksın. Ya da başlamadan bitireceksin.

Allah allah kusura bakma ama sevgilinin sevgisine sana verdigi degere nankörlük yapıyorsun..Sanane ailesinden..Aynı evde mi yasıcaksınız anladıgım kadarıyla hayır..

Kesin olarak ayrıl asla düşünme bile , bak ilerde o kadar pişman olursun ki hiç bir şeyi geriye alamazsın! Şimdiden ailesini pis görüyorsan ben yapamam diyorsan asla evlenme çünkü evlenen çiftler aslında aileler ile de evlenmiş oluyor sonuçta o insanlar sana gelecek sen onlara gideceksin yapacığın en ufak surat,,huysuzluk eşinin senden soğumasına,kızmasına,bağırmasına hatta şiddet uygulamasına yool açacak durum aynen böyle ilerler yol yakınken dön! Yanlış giden birşey asla düzelmez evlilikte sadece absorbe edilir sen gelip buraya konu açtığıan göre bunu görmezden gelemeyeceksin

sevgilin zaten istemiyomuşş onlarla aynı evde oturmak sen oturmak istersen ben senden ayrılırım diyomuş yanlış anlamadıysamm...evlerinin nasıl oldugu senı pek alakadar etmemelii..sevgilin şuanda bile onlarla aynı evde yaşamıyosa evlenince asla yaşamaz bence bilmiyorum sırf bu sebepler yüzünden ayrılmak aklınızdan geçiyosa bence sevginizi bi sorgulayın derim..

Kesinlikle katılıyorum. Benim uzun uzadıya yazdığımı arkadaş özetlemiş. Öz veya üvey farketmez. Evlendikten sonra kayınvaliden, kayınpederin olacak onlar senin. "Yoklarmış" gibi davranamazsın. Her yaptıklarını gözüne batar, bir süre sonra isimlerini bile duymaktan rahatsız olursun. Bu da tabi direk evliliğine yansır.

ne kadar uzun zaman olmus bu topigi acali... evlendik biz, 1.5 yil oldu. cok sukur ki korktugum hicbirsey yasanmadi. aileme onlarin durumundan bahsetim biraz. babam damadi degerlendiririm ben baskasi beni ilgilendirmez dedi. soz nisan tanisma hepsi tek gecede 2 saatte oldu bitti. o hafta nikah gunumuzu alip 3.5 ay sonra nisanlandik. ailelerimiz bir soz gecemizde bir de nikahimizda bir araya geldiler. bende nisanliyken sadece bayramda yarim saat ellerini opmek icin gittim. 1.5 yildir evliyiz 3u bayram olmak uzere sadece 5 defa gittik onlara herbiri 1 er saat. daha evlerinde ne bir bardak su icmisligim ne de tuvalete girmisligim vardir. ayda bir kere telefonla gorusuruz. giderken markete ugrar elimizi kolumuzu etinden peynirinden doldurur oyle gideriz bir ihtiyaclari olursa kosmaya calisiriz ama onun disinda duygusal hicbir bagimiz yok. bir defa yemege aldim ben onlari evime sadece o zaman geldiler. ailelerimiz hele nikahtan beri hic gorusmedi bi ara sira telefon aciyolar o kadar. babam kp yolda gorse tanimaz. onlarda durumun farkindalar bi de dugun ustu yaptiklarindan dolayi yuzleri yok bize birsey soylemeye hic didikleyemiyorlar. esim sevgililikten daha cok uzerime titriyor, kendi anne babamlara cok yakin oturuyoruz bizimkilere asik resmen. saat 11 de isten gelip hadi annenlere gidelim ozledim diyor. durum boyle olunca kendi duzenim kendi hayatim cok sukur onlari hic takmadan yasiyorum simdi. nasil baslarsa oyle gider derdi annem. sizin durumunuz zormus cidden. esim evlendikten sonra onlara kiyamayip beni ikinci plana atsa kesinlikle biterdi evliligimiz. ama biliyorum ki kendinden bile once tutuyor beni. hamdolsun

Ah güzelim o evi sen temizleyecen işte ona göre karar ver. Kendimden örnek vereyim... Ben çok titiz bi insanım kaynanamlarda da tam tersi pis daginik pasakli... nisanliyken bi kere gittim evlerine evi pislik götürüyor neyse Evlendik (ayrı evlerde oturuyoruz) her hafta sonu ben temizlerdim ( eltim otururdu) neyse ben pismişim yaptiklarimi görmezden geldiler. çok ezmeye çalıştılar kayın peder mutfakta bıçak la tırnak keserdi dış macunu mutfakta dururdu sobanın önünü silip mutfak lavobasin da yikarlardi bezi.. ah ah gece bile temizlik yaptım bi allah bilir cektiklerimi diz agrilarimi.. salla gitsin senin başına bela olurlar

Bence gereksiz bir takılma olmuş
O insanların yaşam şartları sizi ilgilendirmemeli istedikleri şekilde yaşarlar pislik içinde de temizlik içinde de sizin takılmanız gereken şey erkek arkadaşınızla aranızda ki ilişki...
Siz kararınızı verdikten sonra kimseye laf düşmez.

aaa hortlamış konu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…