Ayrılmamızı bekliyorlarmış

asla esinin akrabalariyla samimi olma, hep resmiyetini koru...kaynana ve kayinpederle de ayni sekilde hic samimi olma hepsi yuz verdikce astarini ister...
eger samimi olursan yuz goz olursun ve iste asil o zaman dedikoduyu arkandan lafi sozu gor vallahi nereye dustugunu sasirirsin...cunku daha cok rahatlasirlar...
ne bicim aile bu ya asiret gibi...nisanliyken hic mi farkina varamadin canim?

15 gunde bir davet olmaz ki...sonucta calisan insanlarsiniz, akrabadan herkesi 15 gunde bir evinize davet etmeye kalksaniz hic bos gununuz kalmaz zaten...
esinize surat asmadan bu konunun seni ne kadar yiprattigini ve net bir kararlilikla asla onlar gibi olamayacagini yeri geldiginde hep belirt canim...
onunla huzurunuz olsun yeter...
insallah kaygana ve digerleri de zamanla cenesini kapatir ve bu isrardan vazgeceler...
yine de tum is esinde bitiyor, seni uzak tutsun onlardan...aradaki dengeyi kendisi saglasin...cozum bu...

hanımlar hepinizde bir evlat sahibi olunda inşallah o zaman anlarsınız.şimdi ne desem boşbirde evlatlarınızı evlendirdikten sonra gelip yazın buraya

hanımlar hepinizde bir evlat sahibi olunda inşallah o zaman anlarsınız.şimdi ne desem boşbirde evlatlarınızı evlendirdikten sonra gelip yazın buraya

Evlat evlatsa,o gelin de bir anne-babanın evladı.
Dünya bizim ya da bizim evladımızın etrafında dönmüyor malesef.
''Portakal soyacak mı kestane soyacak mı?'' deyip de salya sümük ağlıyorsa burada açıkça bir anormallik vardır.
Bu kadarı evlada bağlılık değil bağımlılıktır.
Sanki ölüme mi gönderiyor evladını?
Ben şu kadar diyeyim.Ben ileride evlatlarıma böyle cehennemi yaşatacaksam Allah nasip etmesin alsın canımı...

Canım yaaa Allah sana sabır versin ne bu gülüm yaaa
Böyle kaynana-kaynata düşman başına hayret bişey yaa
Yazın çok uzun olmasına rağmen yılmadan sonuna kadar okudum ve okudukça sinirlendim
Başıma böyle bişey gelse ne yapardım diye düşündüm hep ben bu kadar sabredemezdim sanırım
Kaynanan seni istemiyor bu gün gibi açık ve eşinle aranı bozmak için elinden geleni yapacaktır
Hele o dayıya ne demeli erkek başıyla herşeye muhalefet
Bunun adı düşkünlük değil ya nasıl bişeydirr Allah aşkına evlenmeden önce herşeye karışıp evlendikten sonra da devam edip bi de üstüne cicim aylarından sonra ayrılırlar da ne demek...Kahyalığını yapmak onlara düşmüş gibi ilginç ya
Benim aklıma şu geldi acaba annesinin hacıyla hocayla işi var mı ? Bunu şundan dolayı soruyorum
Israrla yeni gelin evini ben düzenlicem diye aramış ya belki bi yere bişey iliştirecekti
Valla hiç belli olmaz kötülerin şerrinden korkacaksın günümüzdeki cadı kaynanaların başvurduğu en gözde yol şimdilik
Evinden uzak tutmaya bak sen yine de
Allah kolaylık versin canım eşinle de mutluluklar

Öncelikle sabırla okuyup bana yardımcı olup derdimi paylaşan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum

ben gelmeyiz demedim, Eşimin, benim annemin hatta babamın bu kadına bunca kez söylemesine ragmen hala Sık sık gelin böyle olmaz sık sık gelin devamlı gelin dedi, daha önceki yazımda nasıl ifade etmişim yanlışmı olmuş bilmiyorum.
Ben onun bu lafı üzerine sık sık gelmek için söz veremem, müsait oldukça geliriz dedim. Ama eşim için o isterse sık sık gelir dedim. Çünkü eşimin iş yeri annesine daha yakın. Eşimde onca yolu sık sık nasıl gelelim, arada müsait oldukça geliriz dedi. Bende sizide bekleriz dedim.

Bu baskıyı öncelikle yaşamak lazım.Bunu yaşadıktan sonra, helede alışkın olmadıgınız şeylere devamlı zorlanmak, ve bıraksak hayatımıza dalacağını gördüğüm için, bir anda irkilip geri çekildim artık. Birikti. Onlara kalsa herşeyimizin içinde olcaklar zaten. Onlara gittiğimde, bizim kendi irademiz olmasın istiyor, kendisi yönetsin, oraya göndersin buraya göndersin, evini doldursun, kalkmayalım hiç. Farklı bi durum yaşamanız lazım anlamanız için. Yaşamayın siz yinede.

işlerimiz vardı 3. haftasonu anca gidebildik , müsait olunca gittik zaten. Ben hiç cevap vermedim ona hep eşim muhatap oldu, son gittiğimde cevap verdim sadece, bu da çok değil artık sanırım onca hissettiğim baskıdan sonra.

Beyim bilir kısmına gelincede, Eşim en başlardan kendisi annesiyle bizzat konuştugu halde, annesi anlamadı anlamak istemediler daha doğrusu. İşlerimiz var tavanlarımız çatlamıştı, duvarlarımız boyanıyor, daha evliliğimiz 2. haftası. Moral bozuklugu oturmuş ağlıyordum evin sorunları bitmedi biliyorlardı. Eşim işimiz var dediği halde bildikleri halde,kadın sürekli gelmediler gelmediler el öpmeye gelmediler derdindeydi.Bi nefes aldırmadı, söyleyin insan nasıl istekle gitsin şimdi.

Şu anda eşim zaten annesine yine insan gibi saygıyla, ben istedigim yere giderim götürürüm , kararlarımı ben veririm dedi. Ama bunlara ragmen anlamaz tavırlarda kendisi hala. İnsanlıktan anlayacak bir insan değilmiş.

Nessy arkadaşım çok teşekkür ederim beni çok güzel anlamış ve ifade etmişsin.

Oğlunu kaybetme korkusu yaşıyorsa zaten çıkartmayacaktı koynundan, istemeyecekti beni evime gelip, oğlumu kaybedemem diyecekti dürüst olacaktı madem,
Onlar aynı şehirde zaten. Kimseyi kimsenin elinden almadım ki kaybetsin. Oğlu onca annesinin aramasına ragmen gitme gereği duymadı, evlendiğimizin ertesi günü yatak oda eşyalarımız geldi, bunuda biliyorlardı, o gün beni adamlarla bırakıp onca yolu otobüsle (o zaman arabamızda yoktu) 2 saat gidebilirdi demek annesine göre.Eşim gitmek istedi de ben engellemedim ki. Ayrıca gece 2 de gitti adamlar kurdular mobilyaları vs. Hepsini biliyorlardı onca yorgunluğumuzu bi sürü ters giden işlerimizi. Ama neymiş 2. gün gitmeliymişim. Bu derece düşüncesizlik saygısızlık olunca nefret ediyor insan.

Evliliğimizin 3. günü balayına gitmemize bile fırsat vermedi telefon gelmemizi beklemeler. Balayında aramıyorlar diye ağlamaları vs haberleri. Zorla baskıyla rahatsız ede ede olunca eşim bile gitmek istemedi, onu bile ters tepti. Zaten kaçırmıyordum istedigi zaman giderdi, 3 yıl ayrı şehirde görüştük, kavuştuk dedik, 2 gün bi hafta bile rahat vermedi.

Annemde dedi, dikkat et diye, gittiğimde çorba iç diye nasıl ısrar etti, eşime dedimki yemek yemeyelim, ama öyle ısrar ettiki, börek yapmış onu yedik ayranyapmış onu içtim,annem bismillah de yerken dedi, o zaman geçmez bişey dedi, döndükten sonra gece eşim uyuyorken okudum hep dualarAllahım sen koru dedim.

Kaynana beni çok seviyor havalarında, görmen lazım canım. Ama beni sürekli değiştirmeye kendi yüce bağlı ailesine uydurmaya alıştırmaya çalışmakla meşgul, halımı bile dayısıyla alcakmışım hep beraber yapcakmışız. O bizi yönetecek, oraya gidin dicek gidicez, şuraya şu akraba gidin dicek gidicez, şu akrabamızı çağırmadınız çağırın dicek çağırcaz, Bunların hepsi oldu kızlar. Dayısını gönderdiler, anneanneyi neden çağırmamışız davet etmemişiz, neden gittiğimizde orda kalmamışız saatlerde oturmamışız, el öpmeye gittiğimizden sonra. Bir sürü şey anlattım uzun uzun size. Böyle olunca insanın yapacağı varsada yapmıyor.

Eşim dünde konuşmuş annesiyle, ben demedim , kendisi konuşmuş, annesine '' hala şuraya gidin özlemişler diyorsun demiş, özleyen gelir evime demiş, benim evimi görmeye onların gelmesi, lazım demiş, zaten uğrayacaktım ama yine duramıyorsun söylemeden demiş, Bu defa duygu sömürüsüyle özlediler özlüyorlardır diye yine farklı bir yol bularak başladın, anlamadım değil demiş. Lütfen artık rica ederim bana müdahale etme, ben kime istersem götürürüm eşimi demiş. Ben eski konuları açma dediğim halde konuşuyorsun demiş. Ayrıca her size geldiğimizde ordaki mahalledeki tüm sülaleyi gezmemizi bekliyorsanız hiç beklemeyin demiş. Biz zaten gideriz, ben gitmek istersem götürürüm demiş. Yengemde yine karıştı bana mudahale etti, halana dayına vs akşama kadar gezin, gece annenlerde kalın dedi demiş. O yengemede söyle demiş, Geçen gittiğimizdede mudahaleciydi.Bu defada sesimi çıkarmadım ama Ona gitmeyeceğim artık söyle yengeme demiş.

O yengesininde kızı kaynanasıyla oturacakmış, çok fazla bize takıntılılar, kaynanayla bir oluyor o da, ikimize çok nazar yapıyorlar, onunda kızı var, hiç düşünmüyorlar herhalde. Allah nasıl bilirse öyle yapsın. Başka birşey demiyorum.

Artık öyle dolmuştum ki, bizimle uğraşamasın allahım sen yardım et demiştim nasıl iç çekmişsem nasıl canım yanmışsa, şimdi hastane de sabahlıyorlar, kendi kayınpederiyle uğraşıyor. Neyse Allah ıslah etsin yinede.

Herkese yorumları için tekrar çok teşekkür ederim

Son düzenleyen: Moderatör:
kızım sen bu adamdan hemen boşan,ne demek annesine gitmek,ne demek akrabalarına gitmek.seninle evlenince onu bu yaşa getiren aile ve akrabalarından vaz geçmeliydi.

Öncelikle konuyu çarpıttığınızı düşünüyorum. Yinede fikirlerinize saygı duyarak cevap vermek istedim.
Bu kadar büyük konuşmayın,
Sizin evladınızda, yada evladınızın kız çocuğuda evlendikten sonra benim yaşadıklarımı yaşayınca da o zaman da siz anlarsınız.
Ayrıca bende bir anne evladıyım.

Tek tek alıntı yapamayıp cevap veremediğim diğer arkadaşlarımada tekrar tekrar teşekkürler.

canım farkındaysan kayınvalidenin davranışları için hiç bir yorum yapmadım ; aşırılıkları ortada zaten. insan ne yaşarsa onu biliyor. şükür ki senin gibi böyle büyük problemler yaşamadım Allah'ta yaşatmasın. ben sadece davranışlarında bir mantık olabilirmi acaba diye düşündüm. onun penceresinden bakmaya çalıştım. burada bu konuları bunun için yazıyoruz zaten değil mi? kayınvaliden hakkında yazılacakları arkadaşlar yazmışlar zaten. ben belki bu pencereden bakarsan biraz rahatlayabilirsin diye yazdım...

Tabiki canım fikirlerini yazacaksın.
Amin allah yaşatmasın zaten canım.
Teşekkür ederim

yoooo ben çarpıtmadım.sözünü tutmazsa beni kaybeder giderim diyen sensin

Canım bu kadar takma kafana.
Olayları çok fazla büyütme.
Bazı katı olduğun kurallar olsun tabi
onlardan asla taviz verme ama her şey
de gönlünce olamaz evlilikte.
Bunu asla aklından çıkartma.
Şimdilik bazı şeyleri idare etmeye çalış.
Çok fazla olay çıkartma.
Her şey hemen istediğin gibi olmaz.
Bir anda olan değişim yıkıcıdır.
Yavaş yavaş istediğin kıvama getir.
Bir iki bir iki derken gidiş gelişleri düzene koyarsın.
Her şey gönlünce olsun.

Eşini tebrik ediyorum sana baskı yapmamış benim için fedakarlık yap dememiş ama seni gerçekten çok şanslı görüyorum benim yaşadıklarıma göre...biz c.tesi düğün oldu pazar günü aradılar çağırdılar..Balayına gittik bize trip yaptılar dayınlar teyzenler sizin düğün için geldiler siz onlardan kaçıp tatile gittiniz diye gitmicekmişiz..Hergün beni arayıp kahvaltıya gel diye ısrarlar 1 saat geç gitsemde hesap sormalar vardı nerde kaldın ne işin vardı diye..Kayınbabam bana düğünden iki hafta sonra bakkal market vs dışarı işlerine sen bakma kaynanan baksın dedi :S şuan 1saatlik uzaklıkta oturuyoruz ve her hafta sonu gidiyoruz borç içinde yüzüyoruz ama bi gün geçinebiliyomusunuz ödeyebiliyomusunuz demediler ha bire gel habire gel oraya bi gitmek her hafta en az 50tl bu kadar borç içinde bize göre büyük para ama bi kez olsun kendileri gelmedi şimdi bide bi hafta sonu gitmedim diye eşim bana sen fedakarlık yapmıyorsun benim için dedi daha ne diyim ben sana hakkeden yat kalk dua et..

Hee bide bence kaynananlar falan artık fazla üstüne düşmezler bence 2kez çağırırlar gitmezsin 3kez çağırır gitmezsin sonra bırakırlar ben sürekli gittim gittim bi kez gitmeyince fedakar olmayan oldum yazıkk emeklerime..

Evet canım annen haklı yaa bişeyler yamaniz için de bu kadar ısrar ediyorsa vardır bi şey
Sadece oğluna ısrar etse dersinki annesi elbette oğlunu düşünecek
Ama sana da çok ısrar ediyorsa pek hayır olmayabilir yine de günahı kendisinin boynuna
Sen yine orda yer içerken euzü besmele çek 3 ihlas 1 fatiha oku içinden öyle başla yemeye içmeye
Eğer biliyorsan geceleri yaterken 7 ayetel kürsi oku sağına-soluna,önüne-arkana,alt-üst ve bütün vücudunun çevresine üfle ve sekizinci yi okuyup içine yut Allahın izniyle sana ve size kimse bişey zarar veremez
Allahtan eşin anlayışlı ve yanında
Allah sizi ayırmasın mutluluğunuz daim olsun

Teşekkür ederim canım, takmamaya çalışıyorum ama bazen cinlerim tepeme çıkıyor,öyle soğumuşumki, haklısın yavaş yavaş bizim yaşantımıza, gidiş sıklıklarımıza ve görüşmek sıklıklarımıza alışacaklar.

Alıştırmamak lazım canım haklısın, aslında balık baştan koktuğu için o yuzden en baştan bu derece baskılar istekler olunca, bende baştan tepki koymak istedim artık. Yoksa bu yol alırsa devam edecek ve hiç bitmeyecek gibiydi, Nişanlıykende hiç vazgeçmemişti çünkü.Evlenince iyice abartmalar başladı.Malı olmuşum gibi davrandı, istediğim zaman ararım, istediğimiz şeyi bekleriz moduna girdi.Saygısızlık yapmıyoruz ya biz, alttan alıyoruz, bastırmaya başladı.

Aynı senin gibi oldu, ertesi gün bizi beklemişler, balayında aramamızı beklemeler, balayı dönüşü evliliğimin daha 6. günü yine eşimi beni arayıp aynı şekilde arayıp gelmiyomusunuz demeler, gelmiyomusunuz memleketten akrabaları gezdiricem gibi zarf atmalar, hatta benim annemi bile arayıp gelmediler gelmediler demeler,aynen bizimde oraya gitmemiz bi sürü para benzin parası, yani anlamıyorum onca yolu 2 kez gidiyoruz depo boşalıyor. Arabayıda yine borçla aldık, önceden arabamız yokken onca yolu hemde evliliğimizin ertesi günü (yatak odası mobilyamızın o gün geldiğinide bildikleri halde) şehir içi otobüsle gitmemizi beklediler, otobüsten inicez birde bir sürü taksi parası vericez, anca öyle gidilen bi yerde oturuyorlar. Artık çok beklerler öyle sık sık. Demiyorlar bunca eşya düğün evin masrafları nasıl ödenicek, napıyorlar. Aynen paraya ihtiyacımı var yok mu.

Alışacak zaten artık, alışmak zorunda, aynen seninkiler gibi her hafta bekliyorlardı onlarda aslında bizi. Sık sık yani her hafta gelin demeye getiriyor.

Canım sende yavaş yavaş 2 haftada bir gitmeye başla, sonra uzatırsın süreyi, eşinde alışır belki.
Bunun fedakarlıkla ne işi var anlamıyorum, onlar özlüyorsa onlar gelsin birazda.

Dediğin gibi canım günahı boynuna, dediklerini yapıcam ,orda bişey yerken duaları okucam,Dualar korur bir tek ona güveniyorum, Allah yardımcımız olsun, çok teşekkür ederim

pembely bu anneler hem oğullarını evlendiriyorlar hemde sürekli yanımızda kalıp bizi nazlasınlar istiyorlar babalarına gelince onlarda yönetmek yürütmek istiyorlar (benim kaynanamla kayınbabam bu şekilde yani) gel deyince gelsinler bundan 50yıl önceki düzen devam etsin diyorlar edermi sizce??

kızlar buhafta annemler geldi, anneme korkuyorum domuz yagı vs sürüyorlarmış ayrılsınlar diye vs dedim, öyle konu açıldı, yaparmı acaba korkuyorum dedim,çünkü çok komşu akraba sözüne güvenen , cahil bir kadın kaynana. annemle ilk defa 3 aydır yüz yüze görüştüm,telefonda beni telaşlandırmak istememiş, annem bazı yakınlarına sormuş danışmış, kızına söyle dikkat etsin haberi olmalı demişler,

benim bekar evimde mutfak balkonun penceresi var, sinekliğin üstüne menteşe içine yağ yerleştirmişler,

kaynanalar önce ailemi görmeye gelmişlerdi bir kez, ondan önce ben sadece 1-2 saat görmüştüm kendilerini, tanışmıştım okadar,
ailemle tanışmaya geldiklerinde 3-5 saat oturdular,bir sorun görünmüyordu ama annesi habire kendilerini anlatıyordu, biz böyleyiz kalabalıgız bağlıyız vs vs, sürekli oğlunu övüyordu, beni oğluna yakıştırmaya çalışıyordu.

Sonra evlerine döndüler,5-6 saat yol var aramızda, başka şehirdeydik biz eşimle,

Ondan sonrada memleketlerine gitmişlerdi, orda da 10 gün kadıktan sonra ordan dönerken bizede uğramak istemişlerdi ısrarla,istemeye gelceklerdi ama daha biz çağırmamıştım zamanı belli değildi, sınavımdan sonra düşünüyordum,sınavımada 1 hafta kalmıştı, eşime söylüyorlarmış , eşimde sınavı var, daha sonra gideriz demiş ama habersiz gidelim dicek kadar ısrarcıymış.Eşim o zaman bana yansıtmak istememiş ama artık bişeymi var dediğimde söyledi, bende tamam gelsinler dedim,

Kıyafetleri bile kirlenmiş böyle pasaklı bir şekilde gelmişti, İstemeye gelirken yoldan gelsen bile ki arabayla geliyorlardı, en azından güzel bi etek gömlek giyilir diye düşünüyorum.O önemli değil tabi ama şundan dolayı bunu söylüyorum, yani bir acele telaş vardı öyle sezmiştim zaten.

istemeye geldiklerinde sabah 11 gibi gelmişlerdi kahvaltı hazırlamıştık yoldan geldiler diye, sonra yemek vs hazırlamıştım koşturuyordum, salon balkonu açıktı, diğer odalar salondan açılıyor bizde, pek gizli saklı bir odanın oldugu yer yok yani, anneme mutfak balkonu nerde diye sormuşlar eltisiyle ısrarla, annemde bende bulaşık masa toplama vs uğraşıyorduk, onlar mutfak balkonunda kalmış bi süre, annem bu domuz yagını bulunca , kaynanan ısrarla mutfak balkonu nerde cıkalım cıkalım demişti dedi, ordada bi süre kaldılar eltisiyle dedi.Demekki bu işi görmüşler, Çünkü evime gireni çıkanı biliyorum, annemde biliyor. Kimse gelmedi, mutfak balkonuna kimse cıkmadı dedi,Mutfakbalkonunda oturcak bi yer yok, salonbalkonu açıkken ısrarla mutfak balkonu nerde diye söylemiş, 2-3 kez. Ve orda kalmışlar bi süre. Annemin aklına ilk o gelmiş büyüyü bulunca.

Yani kızlar biz zaten nişan döneminde vss çok kavgalar yaşadık çok huzursuz olduk, ben sogudum o zamanlar hep ayrılmak istedim, yanına bile gitmek istemiyordum hep kavga ediyorduk. Napayım ben şimdi allaha sıgınmaktan başka, bunu bile yapmış kızlar. allahından bulsun hiç beklemiyordum bu kadarını , en baştan işleri bozulsun ayrılsınlar oğlum gitmesin diye bana yapmış büyü. benim bekar evime koymuş, ben daha cok huzursuzdum ozamanlar çünkü, hep tartışıyordum özlemiyordum, eşim alttan almasaydı çoktan ayrılmıştık biz zaten. Hep eşim beni alttan aldı, yoksa ben ayrılıyordum, anneme düğünden 1 hafta önce gidip ben ayrılmak istiyorum bile demiştim gece 3 e uykumdan kalkıp. Düğünden 1 gün önce yine kavga ettim eşimle, evlenmicem diye.

İsteme ogün olduktan sonrada balkonda bunu ağlarken gördüm, baban duygulandıda bende ona üzüldüm dedi bana. Ne alakası varki benim babamın duygulanmasıyla. Sen ne alaka ağlıyorsun.Salon balkonuna cıkmışlardı eltisiyle, baktım aglıyordu.

Allah korkusu olmayandan korkarım ben, eşime buyeni oturdugumuz evimizide annenlere temizletme nolur diye epey hırpalamıştım kendimi, bilmiyorum içsel birşeydi, ama temizlediler maalesef, bilmiyorum burayada sürdümü yaptımı birşeyler, kapılara baktım birşey varmı diye. O kadar tedirginim. Burayageldiğinde hep gözüm üstünde olucak. Allahından bulsun(

canım öncelikle allahım yardımcın olsun..sen okuduğun sürece hiç bir şey yapamazlar..
birde bu ev konusunda tedirginlik varsa ben kapının eşiklerine sirke sürülüceni duymuştum büyüyü bozmak için.ne kadar doğru bilemiyorum..
sen yinede içini rahatlatmak adına bir sür bide oku oku evinin içine üfle için rahat etsin..
çok zor bir durum..aman dikkat et canım..var böyle şeyler gerçekten:26:

canım sadece şu kadarını söylemek istiyorum benim hayatımı kopyalayıp yapıştırmış gibisin. bende kayınvalideden muzdarip olanlardanım ve o terbiyesiz haddini bilmez densiz kadın yüzünden eşimle en güzel zamanlarımız heba oldu. belki ağır olacak ama A llah belasını versin onun bende göreyim. ben nişanlıyken araya başkalarını sokmaya yeltenen sinsiden de öte şeytanın ta kendisi benim kayınvalidem . aileme demediği bana söylemediği laflar kalmadı ilk başlarda . eşime söylerdim o da beni savunurdu utanmadan suçsuz gibi ağlardı gerizekalı şey . nişanlı olduğumuz zamanlar eve başka kendi istediği kızları getirip eşimle tanıştırmya kalkan lanet bişey bizimkisi. bizim nikahımız düğünümüzden önce oldu ir kaç ay işten dolayı öyle icap etmişti. kendi oğlunun nikahınas gelmedi benim aileme sizde gitmeyin yoksa bu nikahı bozdururum diyecek kadar pislik birisi. off fof o kadından nefret ettiğim kadar başka birinden nefret ediyor muyum acaba. bu kadr ağır şeyler yazdım ama çok doluyum çooookk.

umarım seninki çabuk düzelir. ben şu and onun burnundna getiriyorum ne evime gelebilir ne de ben giderim. biz çoook çok büyük şeyler yaşadık kızgınlığım o yüzden

bence kafana takmakta haklısın.ama herkesin dediği gibi eşin konusunda şanslısın.sana tavsiyem hazır eşinde destekken ipleri tamamen koparmalısın bence.TAMAMEN.çok korkunç bir kadın bu çok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…