Yazının sonunu getiremedim.Tansiyonum düşüyordu..
benimde boynuma ağrılar girdi
aynen öyle canım
evet canım yaşayan bilir sadece bunu, başına gelince anlıyorsun
aynen sinsi ve ikiyüzlü. bi de yalancılığı cıktı , dediği şeylere demedim ben öyle bişey diyor oğluna.
benim ailem şehir dışında, çok akraba içinde büyümedim ben. Herkesin bir yetişme tarzı var. Zaten yeni bir aileye karışmak yeterince zor, birde onların talepleri isteklerini üzerinizde taşıyorsunuz.Zorla baskıyla görüştürülmeye çalıştım, Komşular akrabalar söz eder diye kaynana kendine ve akrabalarına eşimle beni baskıyla götürmeye çalışınca hiç gitmek istemiyor insan.Evliliğin ilk gününden itibaren telefonları,rahatsız etmesi, 2. gün el öpmeye gitmek zorundaymışız, komşular akrabalar laf edermiş. Bitmedi ya bitmez.Hep beklenti istek, onlara göre yaşamamız istendi.
eşime baskı yapıp, onunda bana baskı yapmasını sağlamaya çalıştı, o da olmadı kendisi müdahale etmeye çalıştı.Böyle olunca yüzünü bile görmek istemiyor insan.
yeni evliler, kız biraz evine düzenine alışsın demediler , Herşeyimi laf söz ettiler herşeyimi. Düğünüme arkadaşım arkadaşlarım niye gelmemiş buna kadar laf söz ettiler.
Sorun kaynanaya gittiğimde tüm akraba gezmezi yapmamın istenmesi,sadece kaynanaya gittiğimde de değil, Normal zamanlarda da sık sık akrabalarına gideyim, kendisi kadar samimi olayım, devamlı iç içe yaşayalım , davet edelim, onlardan çıkmayalım istiyorlar, sürekli saygı hürmet bekliyorlar, Bir ay dayısı için uzun bir süreymiş, İç içe olcakmışız habire görüşcekmişiz, dayısı diyor bunu, Eşim benden böyle birşey istemiyor, akrabaları baskı yapıyor, örfleri adetleri böyleymişmiş, Herşeyi beraber yapcakmışız, hep beraber olcakmışız, ben dayısını halasını 15 günde bir davet etmek ve ona gitmek zorundamıyım, eşim gitsin ona bişey demiyorum kesinlikle, ama bu defa her seferinde bekleyecekler, zaten dedikoducu bir sülale, gittiğimiz halde halaya teyzeyede gidin,Birde çok akraba var, hangisine gidelim, bayram değil seyran değil, bir günde kaç kapı gezeyim, bir tek haftasonumuz var, bizimde bi hayatımız var, ne münasebet kaynanada kalayım ,akraba gezmesini akşama kadar yapıp, evime gitmeyecekmişim, her onlara gittiğimizde onlarıda alıp bize götürelim istiyorlar, orda yatalım onlar bizde yatsınlar iç içe hiç birbirimizden cıkmayalım, devamlı beni arasın, rapor vereyim istiyor, o da yetmez akrabalarıylada samimi olayım, onlarlada içli dışlı yaşayayım isteniyor. Ne münasebet böyle yaşayacağım.Onlar böyle yaşıyor diye ben neden öyle yaşamalıyım. Allahtan evim uzakta onlardan semt olarak.Ben akrabalarımla bayramdan bayrama görüşürüm. Biz öyle devamlı her hafta amca teyze gezmeyiz. Rahatsız edilmez bizde. Kendileri içli dışlı yaşıyor alt üst oturuyor diye, onlar samimi diye benimde aynı şekilde olmam istendi, baskı yapıldı.Sorun bu.Ki yapım müsait değil dendiği halde bildiği halde.
Ben eşimin amcasına gitmiyorum ki ben kaynanaya gidiyorum, aynı apartmandalar diye onlarada gitmek zorundamıyım her seferinde, onlara gitsem yetmiyorki bu defada hala teyze vs onlarada gidin deniyor. İyide ne munasebet siz ne hakla mudahale ediyorsunuz. Giderim gitmem benim bileceğim iş. Çok özledilerse onlar çıksın kaynanaya. Hiç bitmiyor istekleri mudahaleleri. Ama bitti, her hafta bu uzaklıktan hanımefendinin gönlü olsun diye gidemeyiz. Bi sürü borç içindeyiz, onca yol bi sürü benzin, yetiştirmek imkansız. Zaten onun isteklerine akrabalarına hiçbişeyi yetiremezsin bunu anladım ben. Bunları devamlı yedireceksin içereceksin güleceksin,devamlı davet edeceksin,kaynanadan çıkmayacaksın, koynunda yatıracaksın yine doymazlar.
Allahlarından bulsunlar dedim beddua ettim,allah başka dert versin bizimle uğraşamasınlar dedim, o kadar canım yanmıştı üzülmüştüm, kayınpederin babası hastaneye kaldırıldı , onunla uğraşıyolar şimdi 2 aydır. Hastaneye gidip gelip oralarda sabahlıyorlar. Allah işte allah.
hanımlar hepinizde bir evlat sahibi olunda inşallah o zaman anlarsınız.şimdi ne desem boşbirde evlatlarınızı evlendirdikten sonra gelip yazın buraya
bana son gittiğindeki tavırların aşırı geldi canım. gelin dediğinde gelemeyiz falan demen gerekmez ki... gitmezsin olur biter. bir de gittiğinde seni cehennem ateşine mi atıyorlar anlamadım. sana değer veriyorlar demek ki gidin istiyorlar. ve ben düşünüyorum da ben oğlumda aynı şehirde oturacağım ve 3 hafta onu göremeyeceğim! bende cadolozun teki olabilirim böyle bir durumda...
canım kız haklı tabi. diğer davranışlarına hiçbir şey diyemem. ama kız evlendikten sonra 3 hafta gitmeyince kadın da ne yapacağını şaşırmış gibi geldi bana. onun hatası her olayda kendisi veriyor cevabı. ona daha önce de yazmıştım '' ben bilmem beyim bilir'' :) dese olay bitecek ...
kayınvalidelerin hepsi oğulları evlendiklerinde kaybetme korkusu yaşıyorlar az ya da çok. benim kayınvalidem de yaşamıştı.ama ben evlendiğimizin ertesi günü eşimi annesine gönderdim özellikle. ona oğlunu kaybetmediğini hareketlerimle göstermek için. ben balayı için bavullarımızı hazırlarken gidip geldi. ben bir şey kaybetmedim böyle davranarak aksine kazandım. tabi bu kayınvalideyle benim ki kıyaslanamaz o ayrı mesele. ama ben yine de evliliğin ilk dönemlerinde kayınvalideye oğluınu kaybetmediği mesajını vermek gerektiğine inanıyorum.
Canım yaaa Allah sana sabır versin ne bu gülüm yaaa
Böyle kaynana-kaynata düşman başına hayret bişey yaa
Yazın çok uzun olmasına rağmen yılmadan sonuna kadar okudum ve okudukça sinirlendim
Başıma böyle bişey gelse ne yapardım diye düşündüm hep ben bu kadar sabredemezdim sanırım
Kaynanan seni istemiyor bu gün gibi açık ve eşinle aranı bozmak için elinden geleni yapacaktır
Hele o dayıya ne demeli erkek başıyla herşeye muhalefet
Bunun adı düşkünlük değil ya nasıl bişeydirr Allah aşkına evlenmeden önce herşeye karışıp evlendikten sonra da devam edip bi de üstüne cicim aylarından sonra ayrılırlar da ne demek...Kahyalığını yapmak onlara düşmüş gibi ilginç ya
Benim aklıma şu geldi acaba annesinin hacıyla hocayla işi var mı ? Bunu şundan dolayı soruyorum
Israrla yeni gelin evini ben düzenlicem diye aramış ya belki bi yere bişey iliştirecekti
Valla hiç belli olmaz kötülerin şerrinden korkacaksın günümüzdeki cadı kaynanaların başvurduğu en gözde yol şimdilik
Evinden uzak tutmaya bak sen yine de
Allah kolaylık versin canım eşinle de mutluluklar
kızım sen bu adamdan hemen boşan,ne demek annesine gitmek,ne demek akrabalarına gitmek.seninle evlenince onu bu yaşa getiren aile ve akrabalarından vaz geçmeliydi.
hanımlar hepinizde bir evlat sahibi olunda inşallah o zaman anlarsınız.şimdi ne desem boşbirde evlatlarınızı evlendirdikten sonra gelip yazın buraya
canım farkındaysan kayınvalidenin davranışları için hiç bir yorum yapmadım ; aşırılıkları ortada zaten. insan ne yaşarsa onu biliyor. şükür ki senin gibi böyle büyük problemler yaşamadım Allah'ta yaşatmasın. ben sadece davranışlarında bir mantık olabilirmi acaba diye düşündüm. onun penceresinden bakmaya çalıştım. burada bu konuları bunun için yazıyoruz zaten değil mi? kayınvaliden hakkında yazılacakları arkadaşlar yazmışlar zaten. ben belki bu pencereden bakarsan biraz rahatlayabilirsin diye yazdım...
Öncelikle konuyu çarpıttığınızı düşünüyorum. Yinede fikirlerinize saygı duyarak cevap vermek istedim.
Bu kadar büyük konuşmayın,
Sizin evladınızda, yada evladınızın kız çocuğuda evlendikten sonra benim yaşadıklarımı yaşayınca da o zaman da siz anlarsınız.
Ayrıca bende bir anne evladıyım.
Tek tek alıntı yapamayıp cevap veremediğim diğer arkadaşlarımada tekrar tekrar teşekkürler.
Annemde dedi, dikkat et diye, gittiğimde çorba iç diye nasıl ısrar etti, eşime dedimki yemek yemeyelim, ama öyle ısrar ettiki, börek yapmış onu yedik ayranyapmış onu içtim,annem bismillah de yerken dedi, o zaman geçmez bişey dedi, döndükten sonra gece eşim uyuyorken okudum hep dualarAllahım sen koru dedim.
Kaynana beni çok seviyor havalarında, görmen lazım canım. Ama beni sürekli değiştirmeye kendi yüce bağlı ailesine uydurmaya alıştırmaya çalışmakla meşgul, halımı bile dayısıyla alcakmışım hep beraber yapcakmışız. O bizi yönetecek, oraya gidin dicek gidicez, şuraya şu akraba gidin dicek gidicez, şu akrabamızı çağırmadınız çağırın dicek çağırcaz, Bunların hepsi oldu kızlar. Dayısını gönderdiler, anneanneyi neden çağırmamışız davet etmemişiz, neden gittiğimizde orda kalmamışız saatlerde oturmamışız, el öpmeye gittiğimizden sonra. Bir sürü şey anlattım uzun uzun size. Böyle olunca insanın yapacağı varsada yapmıyor.
Eşim dünde konuşmuş annesiyle, ben demedim , kendisi konuşmuş, annesine '' hala şuraya gidin özlemişler diyorsun demiş, özleyen gelir evime demiş, benim evimi görmeye onların gelmesi, lazım demiş, zaten uğrayacaktım ama yine duramıyorsun söylemeden demiş, Bu defa duygu sömürüsüyle özlediler özlüyorlardır diye yine farklı bir yol bularak başladın, anlamadım değil demiş. Lütfen artık rica ederim bana müdahale etme, ben kime istersem götürürüm eşimi demiş. Ben eski konuları açma dediğim halde konuşuyorsun demiş. Ayrıca her size geldiğimizde ordaki mahalledeki tüm sülaleyi gezmemizi bekliyorsanız hiç beklemeyin demiş. Biz zaten gideriz, ben gitmek istersem götürürüm demiş. Yengemde yine karıştı bana mudahale etti, halana dayına vs akşama kadar gezin, gece annenlerde kalın dedi demiş. O yengemede söyle demiş, Geçen gittiğimizdede mudahaleciydi.Bu defada sesimi çıkarmadım ama Ona gitmeyeceğim artık söyle yengeme demiş.
Canım bu kadar takma kafana.
Olayları çok fazla büyütme.
Bazı katı olduğun kurallar olsun tabi
onlardan asla taviz verme ama her şey
de gönlünce olamaz evlilikte.
Bunu asla aklından çıkartma.
Şimdilik bazı şeyleri idare etmeye çalış.
Çok fazla olay çıkartma.
Her şey hemen istediğin gibi olmaz.
Bir anda olan değişim yıkıcıdır.
Yavaş yavaş istediğin kıvama getir.
Bir iki bir iki derken gidiş gelişleri düzene koyarsın.
Her şey gönlünce olsun.
Eşini tebrik ediyorum sana baskı yapmamış benim için fedakarlık yap dememiş ama seni gerçekten çok şanslı görüyorum benim yaşadıklarıma göre...biz c.tesi düğün oldu pazar günü aradılar çağırdılar..Balayına gittik bize trip yaptılar dayınlar teyzenler sizin düğün için geldiler siz onlardan kaçıp tatile gittiniz diye gitmicekmişiz..Hergün beni arayıp kahvaltıya gel diye ısrarlar 1 saat geç gitsemde hesap sormalar vardı nerde kaldın ne işin vardı diye..Kayınbabam bana düğünden iki hafta sonra bakkal market vs dışarı işlerine sen bakma kaynanan baksın dedi :S şuan 1saatlik uzaklıkta oturuyoruz ve her hafta sonu gidiyoruz borç içinde yüzüyoruz ama bi gün geçinebiliyomusunuz ödeyebiliyomusunuz demediler ha bire gel habire gel oraya bi gitmek her hafta en az 50tl bu kadar borç içinde bize göre büyük para ama bi kez olsun kendileri gelmedi şimdi bide bi hafta sonu gitmedim diye eşim bana sen fedakarlık yapmıyorsun benim için dedi daha ne diyim ben sana hakkeden yat kalk dua et..
Hee bide bence kaynananlar falan artık fazla üstüne düşmezler bence 2kez çağırırlar gitmezsin 3kez çağırır gitmezsin sonra bırakırlar ben sürekli gittim gittim bi kez gitmeyince fedakar olmayan oldum yazıkk emeklerime..
Evet canım annen haklı yaa bişeyler yamaniz için de bu kadar ısrar ediyorsa vardır bi şey
Sadece oğluna ısrar etse dersinki annesi elbette oğlunu düşünecek
Ama sana da çok ısrar ediyorsa pek hayır olmayabilir yine de günahı kendisinin boynuna
Sen yine orda yer içerken euzü besmele çek 3 ihlas 1 fatiha oku içinden öyle başla yemeye içmeye
Eğer biliyorsan geceleri yaterken 7 ayetel kürsi oku sağına-soluna,önüne-arkana,alt-üst ve bütün vücudunun çevresine üfle ve sekizinci yi okuyup içine yut Allahın izniyle sana ve size kimse bişey zarar veremez
Allahtan eşin anlayışlı ve yanında
Allah sizi ayırmasın mutluluğunuz daim olsun
Allah korkusu olmayandan korkarım ben, eşime buyeni oturdugumuz evimizide annenlere temizletme nolur diye epey hırpalamıştım kendimi, bilmiyorum içsel birşeydi, ama temizlediler maalesef, bilmiyorum burayada sürdümü yaptımı birşeyler, kapılara baktım birşey varmı diye. O kadar tedirginim. Burayageldiğinde hep gözüm üstünde olucak. Allahından bulsun(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?