Ayrılmamızı bekliyorlarmış

ruhum daraldı valla okurken.bikere bu devirde hala büyüye inanan, sizin gibi okumuş etmiş, genç bayanlar olduğu için hayret ettim.

eşin zaten ailesini değil seni haklı görüyor.annesi büyü yapmış olamaz belki oda senin için öyle düşünüyordur.acaba oğluma büyü mü yaptı diye?

kalabalık aileye gelince,biz de öyle bazılarının tabirince (sürü) halinde yaşayan ailelerdeniz.dayılar,teyzeler kuzenler.biz dışarıya evlendik yine kopmadık.

aldığımız gelinlerde bize ayak uydurdu.ha kimseye baskı yapmadık.toplantılarımıza çağırdık isteyen geldi, istemeyen gelmedi.hatta bir müddet sonra

gelinler arayıp toplanmıyoruz demeye başlarlar.oğlum kuzenleriyle beraber büyüdü,asla onlardan kopmaz,iki kız yeğen evlendi,eşleri isterse görüşür ama

yeğenlerim çok önemli bir nedenleri yoksa(hastalık ve uzak mesafe)mutlaka görüşürler.

kayınvalideniz hatalı davranmış.beni görmek istemeyen ,benimle konuşmak istemeyen bir gelini asla aramazdım.oğlumu arar onun hatrını sorar.selam bile

göndermezdim.sonrada sizin gibi gelinler buraya konu açar kaynanam oğlunu arıyor beni aramıyor ondan nefret ediyorum diye dert yanarlardı.

büyüye inanırım.

büyü zaten 2 ay önce bozuldu, annem 2 ay önce bulmuş, nişan döneminde yapılmış bir büyü, nişan dönemindede eşimle aramızda sürekli huzursuzluklar vardı. 1 aylık evliliğimizde aynı şekilde, Sonra sonra kendimize geldik.

annem sürekli namaz kılar, babamda öyle dualar eksik olmaz evimizde, çok şükür ayıramadı.annem e çok söylemişimdir ben ayrılıcam diye.Ayrılmak hep aklımdaydı

ancak size inandırmak zorunda değilim tabi.

Allaha havale ettim ben kendisini. O daha iyi bilir.

Baskıyla olmuyormuş sizinde belirttiğiniz gibi, baskı ters teptirir, iter insanı, yapacağınız varsada yapmazsınız.

Yalnız bir yerde hata etmişsin

''''kayınvalideniz hatalı davranmış.beni görmek istemeyen ,benimle konuşmak istemeyen bir gelini asla aramazdım.oğlumu arar onun hatrını sorar.selam bile

göndermezdim.sonrada sizin gibi gelinler buraya konu açar kaynanam oğlunu arıyor beni aramıyor ondan nefret ediyorum diye dert yanarlardı''''

o yüzden mi kaynanamı savunma ihtiyacı hissettiniz:)

Valla kendinizi ne çok önemsiyorsunuz , benim kaynanada öyle ,

hiç umrumda olmazdı, kendi kendine triplere girmiş olurdu:)

Ara diyen de ben değildim zaten.

Aramazsada aramadı da diyemeyeceğim. YANILMIŞSIN O kadar değer bile vermiyorum ona maalesef.

Son düzenleyen: Moderatör:
sadece sunu demek istiyorum: Esine helal olsun!

ben kk de genelde gelinlere hak veririm. çünkü kayınvalideler genelde çok yıpratıcı olabiliyorlar. ama sen çok abartmışsın be güzelim. yani çizelgene bakılırsa daha 3 aylık evlisin ama herşeyi bmbk etmişsin tabiri caizse. sizde akrabalık ilişkileri yok diyei sen kendini görgülü bilmemne görmüşsün böyle şeylere gelemem diye diretmişsin. o zaman neden nişanlıyken tahammül göstermişsin. mesela bence sana nişanlıyken yapılanlar daha abes ama evliykende sen abartmışsın. zaten 2 ayda bir görüşürüm diyorsun e gidiver 10 dk dayısına ayısına bilmem kimine niye olay yaratıyorsun ölmezsin sonuçta.. kaldıki bu insanlar sen istemesende seninle iletişim kurmaya çalışıyorlar samimi olmaya çalışıyor ki ben olsam yüzüne bakmayabilirdim. sense sürekli laf sokup tersliyorsun kendinden büyük insanları. bence birkere bu saygısızlıktır. eşinde abartmış tamam tabiki sen daha öncelikli olmalısın eşinin gözünde ama seni görüştürmiycem bilmem ne vs. gibi şeylerde garip geldi bana. 3 hafta sonra bende el öpmeye gitseydim banada nasihatler havada uçuşurdu sanırım. sen şimdi ben görgülüyüm böyle alışmadım fln diyorsun ya. benim yaşadığım şehirde hiç akrabam yok üniv eğitimimi yurt dışında tamamladım iki dil biliyorum vs. asla ve asla annemin arkadaşlarıyla fln muhattap olmadım bekarken düğünlere vslere hiç gitmezdim. anlatabildimmi??
ama evlendikten sonra bizimkiler o kadar adetlerine düşkün ve baskıcılarki benim gibi birisini kaynanam günlerine kuranlarına bilmem nelerine arkadaş toplantılarına herşeylerine götürdü. akrabalarına giderdik 10 saat fln otururduk orda. o kadar sıkılıyordumki eve gelince ağlıyordum. nişanımı düğünümü kınamı herşeyimi adetleriyle mahvettiler hem beni dışladılar hemde millete karşı samimi görünmek için gittikleri her yere zorladılar. sabrettim zamanla zamanla anladılar beni artık pek bir yere gitmiyorum öyle küs kavgalı flnda değiliz. bir problemimiz yok. sende zaten uzak yaşıyormuşsun geleceğin stn ayda 2 kere birşeydi sabretseydin boşa olay çıkartmışsın. kocandanda yüz almışsın tabii. birazcık uyum sağlayabilirdin zaten uzak yaşıyorsun ama sen hiçbir fedakarlıkla bulunmamışsın yazık etmişsin.

1- Nişanlıyken tahammul gösterdik, uyardık, anlar sandık, insan sandık, tepkimizi belirttik.
2- Ayrıca durum sadece akraba gezmesi değildi, sürekli ve devamlı olarak iç içe yaşanmamız beklendi,ayda 2 kere gitmemiz bile yeterli değildi onlar için
3-ben kimseyi terslemedim
4- sen yüzüme baksan nolur bakmasan nolur
5- 3. haftasonu gitmemin sebepleri vardır, olmasa bile bizim kararımızdır.
6- Ben görgülüyüm gibi bir laf etmedim
7-olay falan çıkartmadım, kendi kişiliğime özelime saygı göstermelerini sağladım
8-ayrıca şu an zaten 2 ayda bir gidiyorum, baskıyla her seferinde dayı amca hala gezme mecburiyetim yok.
9-Sen kocamın yüzüne kurban ol

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle kınamıyorum. Allah kimseye vermesin. Bazı aileleri anlayamıyorum, sürekli tırnakları dışarda batıra batıra geziyorlar sonra Allah korusun oğlu ya da kızı boşanma durumuna geldiğinde ahh vahh ediyorlar, yahu ne ahh vahh ediyorsun sensin sebebi işte, annelerin erkek evlatlarına takıntı derecesindeki bağlılığı herkese zarar veriyor, 2-3 gün balayına gitmekle insan annesini unutacak mı sanki! Hayatta her şeyin yeri ve zamanı apayrı.. Şükret eşin çok mert adam, seni koruyor kolluyor anlıyor, yapayalnız değilsin eşinle iletişimini hep çok iyi tutmaya çalış o senin huzur sigortan..

1- nişanlıyken tahammül göstermen sanırım dereyi geçene kadar sabretmenden kaynaklanıyor olabilir. yani yazdıklarına göre o zamanlar daha sabırlymışsın. ama bence mesela sen nişanlıyken başka şehirden nişanlını görmene geliyorsun akrabalarla komşularla fln muhattap olmak zorunda kalıyorsun bunlar gereksiz.
2- sürekli nasıl içiçe yaşayacaksınız 45 dk mesafe var. ama şu da varki ilk gece orda kalmanızı teklif etmesi ve çarşaf olayı çok saçma bencede. o konuda kızmakta haklsınız. ama kaç zaman sonra gidipte o yengeye kaynananlara fln laf sokman bence kötü olmuş sonuçta kendini tutabilirdin.
3- amcanınmı dayınınmı ne karısını terlemişsin ayrıca kayınvalidenide terslemişsin.
4- ben bakmam zaten nasılda saçma yerlerden anlıyorsun kaynananlarıda böyle anlamışsın belliki. onlar canım demiş sen canınız çıksın demişsin. ben onların yerinde olsam yüzüne bakmazdım seninlede ilgilenmezdim yine iyi insanlarmışki sana iyi ve samimi davranıyorlar dedim.
5-o sebepler bence sudan sebepler 2 saatliğinede olsa gidilebilirdi böyle bahaneleri hepimiz biliriz o yüzden sebep demeyelim gitmek istemedin diyelim.
6-sen sürekli ben öyle görmedim öyle yetişmedim fln annende benim kızım görgülü gibi laflar etmişler ayrıca o kadar uzun yazmışsınki kafam çorba gibi resmen.
8- ayrıca sen zaten 3 aylık evlisin yazıyor orda nasıl 2 ayda bir gidiyorsun anlamadım
9- buna yorum bile yapmayacağım ne kadar görgülü olduğun buradan belli ben kocana birşey demedim arada adaleti sağlayamamış o kadar. ve haksızsın ve abartıyorsun ve gerçekten psikoloğa git herşeye takar olmuşsun. seninkiler iyiler ama iyi bir geline denk gelmemişler işte maalesef. oğullarıda tek çocukmu yoksa?? kardeşlerden vs. den hiç bahsetmedinde. eğer öyleyse yazık tek çocuklarınıda kaybetmişler sayende garipler

Arkadaş fikrini belirtmiş. Kötü birşey söylememiş. Ona ters gelen yaları belirtmiş. Herkes sizi destekliycek diye bir kaide yok. Üslubunuza dikkat edin isterseniz.

Yoksa birazdan; kaynananla da böyle konuşuyorsan haketmişsin cümlelerini duyacaksın.

Son düzenleme:

ben arkadaşada ters kötü terbiyesiz bi cevap yazmadım

kendisi aksine sınırını aşan cümleler kurmuş.

Kaynanamla ben hiç muhattap bile olmadım.

Çirkefleşmeye başlamayın isterseniz.

ben arkadaşada ters kötü terbiyesiz bi cevap yazmadım

kendisi aksine sınırını aşan cümleler kurmuş.

Kaynanamla ben hiç muhattap bile olmadım.

Çirkefleşmeye başlamayın isterseniz.

Çirkefleşmek?

Off yorum yapmaya bile değmezsiniz. Rastgele...

1- arkadaşım ben kimseye laf sokmadım çarşaf ilk gece vs ile ilgili. Eşim söylemiş annesine.
2- dayı evime gelip benden eşimden hesap soramaz. tabiki veririm ona cevabını, senden öğrencek değilim.Terslemedim insan gibi anlattım yine anlamadı. Baskı yaptı.
3- sudan sebeplerle gitmemezlik falan olmadı
4-telefonda beni kötüledikleri için canım annem beni korumuş, görgülü diyen annemdir kaynana takımına. Ben kendime görgülü falan demedim.
5-arada bir 2 ayda bir gideceğim demek istedim.
6- Terbiyesizleşmeye başlamışsın
7- BEN SENİ ANLADIM ,BEN ÇEKTİM SENDE ÇEKSEYDİN MANTIĞI.

Çirkefleşmek?

Off yorum yapmaya bile değmezsiniz. Rastgele...

çirkefleşmek olmuyomu bu lafın :Yoksa birazdan; kaynananla da böyle konuşuyorsan haketmişsin cümlelerini duyacaksın.

zorunamı gitti

hadi canım hadi sana rast gele.

Herkes neden bu kadar sinirli anlamıyorum.Konu sahibi bir derdini sıkıntısını paylaşmış siz de saçma sapan yorumlar yapmayın.Herkes seviyesini korusun.Mahalle ortasında kavga eden kadınlar gibisiniz.Yorum yapmak isteyen yapar istemeyen yapmaz.Kimse kimseye zorla okutup,zorla yorum yazdırmıyor.İnsanları kınamayalım.Direk yargılamayalım.Biraz empati kuralım arkadaşlar.

bence de hanımlar herkes yaşadığını kendi bilir biz yapmayalım bari rahatlıyoruz şurda

noluyoooo hanımlar yaa hersey bitti de simdi sizmi tartısmaya basladınız.

neyse kızlar boşverin egolarını tatmin etsinler

hiç umrumda değil. cevap bile vermeye gerek yoktu ama insanlıktan yazdım.

Kadınlarda şöle bi mantıkta var çünkü, ben çektim kaynanamı, ben yaşadım, o niye şikayet ediyor ki, onun şikayet etmeye hakkı yok kiii
o da çekmeliydi, dayanmalıydı mantık bu kızlar.

O yuzden rahatsız oluyorlar.

ya kaynanadır kendisi, geliniyle sorunu vardı

ya da kendisi çekmiştir, o da çeksin ister tepki verir.

ego tatmini için burda değilim ne yazıkki yanlış yere gelmişsiniz siz iki arkadaşım.

neyse yazabilirsiniz meydan sizin.

Harbiden ya hemen neden atar yapıyorsunuz ki.. Farklı bir görüşte olsak bile bunu güzelce dile getirsek olmaz mı?! Mutlaka konuyu açan arkadaşın da hataları vardır; ama onun yargılaması o yapar biz sadece paylaşılan olayın genelinden telkin edici şeyler yazmaya çalışırız.

Teşekkür ederim arkadaşım anladığınız için.

Neyse kızlar yorum yapan arkadaşlara bana destek olan anlayan arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Ben çıkayım artık hoşçakalın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…