- 19 Mayıs 2011
- 10.944
- 9.686
- 248
- Konu Sahibi tahaecrinRY
-
sanmıyorum ben. olmamasıda lazım ama kızıyla senden daha iyi anlaştığından daha çok müdahale edebilir, daha çok sahiplenebilir belki. bu arada benm çocuğum yok sadece tahmin.
kadesa mesajının sonunu okuyunca gülmemezlik edemedim. Tam tersine bir cümle bekliyordum hani hepsine eşit ilgilidir gibisinden. :)
mesele aslında baya uzun ama ben az ve kısa özetleyeceğim,sorun kayınvalidemin torunları arasında ayrım yapıyor olması,bunu şu zamana kadar hep göz ardı ettim,alttan aldım duymazdan geldim fakat bunu tekrarla ve yinelerek yapması sinirlerimi çok bozuyor,görümcemin çocuğuna bakıyor bi kaç gündür aşağıda,bugün indi aşağıya kuzeniyle oynamaya garibim.....uyuyacak sen yukarı çık demiş kızıma eve geldi başladı ağlamaya henüz 4buçuk yaşında çocuk artık aşağı inmiycem anneciğim diyor..nasıl bir uslupla söylediyse artık..hayattları nispet,benim yanımda görümcemin çocuklarını ararlar hatta yenge sende konuşçakmısın der küçük görümcem arsızzz..biz memlekete gideriz 15 20 gün kalırız, bi Allahın kulu arayıp sormaz,ben hep arayan taraf oldum ki artık bende aramıyorum..torununu özleyen arar yani öyle düşünüyorum herneyse..onların çocuklarını alıp parka götürmeler felan bizimkine gelince annen götürsün diyorlar yani gözüme baka baka deli gibi sevmeleri felan insanın ister istemez gücüne gidiyor, bunu sürekli yapıyor olmaları beni gerçekten çok sinir ediyor kıskanmıyorum fakat bariz bu kadar belli ederek ayrım olmaz ki bu çocuğum getirme değil ya..tuvalaeti gelince bile yukarı yolluyor kayınvalidem aşağıda klozet yok diye, bide bana sen çalışırsan bakarım küçük kızıma demezmiiiii bugün kızımın gönlü gerçekten çok kırılmış minicik yüzünden anlamak çok kolay.. altlı üstlü problemlerden biri bu da..biz yanlarındayız diye umursamıyorlar.. inşallah burdan giderim başka eve çıkarım diye dua ediyorum artık.. bu tarz sorunlar yaşayan bi ben değilimdir eminim..fakat bugün gerçekten çok canım sıkıldı ağlayarak eve gelince özellikle..
merak ediyorum da ;insanın kızının çocuğuyla oğlunun çocuğu farklı mı oluyo acaba?
çevremden böyle olduğunu gördüm de..henüz bilmiyorum görümcem ekimde doğuracak:)
annem de diyo ki (iki kızkardeşiz): olmaması lazım,kızı erkeği yok bu işin,çocuğunun evladı işte diyo,ama işte erkek anneleri farklı m acaba??
eşin bu durumu biliyor mu?
Canım takılmamalısın..Ya tam tersi olsaydı..sürekli kızının herşeyine müdahale eden, sürekli onun yanında kalmanızı isteyen..ıyyğğ ne kadar sinir olurdu anlatamam..Eltim mesela torunu çok şımartmalrından şikayetçi, vıç vıç tepesine çıkıyor çocuk, öyle olsa daha mı iyi?
Benim çocuğum yok henüz, bir gün kayınvalidem; 'kız olursa ben bakarım, erkek olursa annen baksın' dedi
Al sana ayrımcılık ama umrumda değil benim, şakada olsa sevmesin uzak dursun keyfi bilir..
Canım takılmamalısın..Ya tam tersi olsaydı..sürekli kızının herşeyine müdahale eden, sürekli onun yanında kalmanızı isteyen..ıyyğğ ne kadar sinir olurdu anlatamam..Eltim mesela torunu çok şımartmalrından şikayetçi, vıç vıç tepesine çıkıyor çocuk, öyle olsa daha mı iyi?
Benim çocuğum yok henüz, bir gün kayınvalidem; 'kız olursa ben bakarım, erkek olursa annen baksın' dedi
Al sana ayrımcılık ama umrumda değil benim, şakada olsa sevmesin uzak dursun keyfi bilir..
olur anne sen yeter ki iste biz ona göre sipariş veririz deseydin :)
bizimki de hala keşke biri kız olsaydı der durur,olsaydısı mı var çocuklar doğdu 3 yaşına geldi :)
dedem çok ayrımclık yapardı ama öyle böyle değil..anlatılmaz yaşanır derler ya öyle..öldü gitti şimdi..o çok sevdiği torunu 1 kez bile mezarına gitmedi ama biz yılda 2 kez gidiyoruz...
olur anne sen yeter ki iste biz ona göre sipariş veririz deseydin :)
bizimki de hala keşke biri kız olsaydı der durur,olsaydısı mı var çocuklar doğdu 3 yaşına geldi :)
dedem çok ayrımclık yapardı ama öyle böyle değil..anlatılmaz yaşanır derler ya öyle..öldü gitti şimdi..o çok sevdiği torunu 1 kez bile mezarına gitmedi ama biz yılda 2 kez gidiyoruz...
çocuğumu sevmiyorlar diyemem,insan evladının kızını elbette sever,fakat kızlarının çocuklarından ayrı muamele etmesi beni üzen,yeri geliyor kızımada çok müdahale ediyor şımartıyor,diğer torunlar gelince benim kızıma yok yukarı çık yok uyuyacaklar eve çık denmesi de ne ya, ben bunu kabul edemem...üvey mi bu nedir bu ayrım...o torununuda sık sık görüyor az görse diyeceğim ki bizimki hep yanında ondan yapıyor..yok inanın ayrımdan başka bişi değil.. istanbuldakiler gelince bayram oluyo şen bülbül kesiliyor..4 tane torunu var..kızlarınınki herşeyden kıymetli...ne diyeyim Allah bildği gibi etsin değişmez huyları..
Tavrı sana olablir mi? Hani dediğin gibi elbette seviyordur ama aranızda sorunlar olsuysa ondan öyle davranıyor olablir mi?
Ben hep söylüyorum, kız olursa da Allah büyük o lafından dolayı beni ona muhtaç etmesin, inşallah maddi imkanım böyle olurda oturur kendim bakarım mis gibi..
benim kvde de öyle canım kızı yakınında oturuyor biz biraz daha uzaktayız ama aynı ildeyiz
kızınınki elinde büyüdü o baktı herşeyini yaptı etti
ama sıra benim oğluma gelince annen baksın oluyor hep
diğer torununun eskilerini hediye diye götürüyor benim oğluma
ikisinin oldugu ortak ortamlarda benmkini yalandan seviyor ama diğerinin g...t..n ayrılmıyor
benim oğlum çok yaramaz diye oğluma bakmak istemez.
oğlumda içlerinimi anlıyor napıyorsa onu sevmiyor mecbur kalıp ona bıraktığımda arkamdan ağlıyor küççük kuzum...
yani böyleleri bi sizde yok heryerde var biz yakınızda noluyor aramız 20 dk otobüsle
gönderme çocuğu sorarsada böyle böyle dersin yazık yavruma yaa kıyamam gözyaşlarına kuzum benim...
mesele aslında baya uzun ama ben az ve kısa özetleyeceğim,sorun kayınvalidemin torunları arasında ayrım yapıyor olması,bunu şu zamana kadar hep göz ardı ettim,alttan aldım duymazdan geldim fakat bunu tekrarla ve yinelerek yapması sinirlerimi çok bozuyor,görümcemin çocuğuna bakıyor bi kaç gündür aşağıda,bugün indi aşağıya kuzeniyle oynamaya garibim.....uyuyacak sen yukarı çık demiş kızıma eve geldi başladı ağlamaya henüz 4buçuk yaşında çocuk artık aşağı inmiycem anneciğim diyor..nasıl bir uslupla söylediyse artık..hayattları nispet,benim yanımda görümcemin çocuklarını ararlar hatta yenge sende konuşçakmısın der küçük görümcem arsızzz..biz memlekete gideriz 15 20 gün kalırız, bi Allahın kulu arayıp sormaz,ben hep arayan taraf oldum ki artık bende aramıyorum..torununu özleyen arar yani öyle düşünüyorum herneyse..onların çocuklarını alıp parka götürmeler felan bizimkine gelince annen götürsün diyorlar yani gözüme baka baka deli gibi sevmeleri felan insanın ister istemez gücüne gidiyor, bunu sürekli yapıyor olmaları beni gerçekten çok sinir ediyor kıskanmıyorum fakat bariz bu kadar belli ederek ayrım olmaz ki bu çocuğum getirme değil ya..tuvalaeti gelince bile yukarı yolluyor kayınvalidem aşağıda klozet yok diye, bide bana sen çalışırsan bakarım küçük kızıma demezmiiiii bugün kızımın gönlü gerçekten çok kırılmış minicik yüzünden anlamak çok kolay.. altlı üstlü problemlerden biri bu da..biz yanlarındayız diye umursamıyorlar.. inşallah burdan giderim başka eve çıkarım diye dua ediyorum artık.. bu tarz sorunlar yaşayan bi ben değilimdir eminim..fakat bugün gerçekten çok canım sıkıldı ağlayarak eve gelince özellikle..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?