- 22 Ekim 2007
- 441
- 1
- 116
- Konu Sahibi tahaecrinRY
-
gerçekten çok sinirbozucu
nasıl yapıyorlarbu ayrımı anlamıyorum
hepsinin yerı farklı sen kızınınkını gene sev ama oda torunun
oda oğlundan nasıl böyle davranır anlamıyorum açıkçası
benım görümcem oğlum 2 aylıktı ve ben 8yıl sonra anne olabıldım
kvdem bıraz oğlumla fazla ılgılenınce
direk lafı yapıştırdı tabı bızımkıler damadın çocuğu bukadar krumuyordun
evet bu lafı benım yanımda ettı şok oldum 8 yılda bulduk be mubarek
nasıl vıcdan sendeki senınkıler yıllarca sevıldı her yıl başı toplanırdık çocuklarıyla eğlenırken ben köşede ağlardım sessızce
nasıl üzüldüm nasıl bekledım bılıyorsun ama yok ılla kendıkılerı bı adım önde olacak
bence kvdenın böyle yapmasında görümcenınde katkısı buyuk
Ayy yerim ben o cimcimenin kırılan kalbini
Burda olsa sıka sıka öperim onu
Benim kadar çocuk manyağı olan yoktur herhalde
Çocuklar bu dünyanın en masum varlıklarıdır
Ona iyi davranan merhamet eden iyilik görür
Kötülük eden de cezasını bulur
Cennet kokar onlar...
Hiç unutmam, bir hikaye okumuştum
Adam sümüğünü silecek peçete bulamıyor çocuğun saçlarına sürüyor
Çocukta beni sevdi diye çok çok mutlu oluyor
O çocuğun masum duyguları şefaatçi oluyor adama
( Tam olarak anımsayamadım ama böyleydi)
Elbet ayrımcılık yapan kötü davranan insanlar da bir bedel öder
O çok sevdikleri kişilerden hayır göremez de yine kalbini kırdıkları yanında olur
Takmayın kafanıza göndermeyin çocuğunuzu aşağı filan
Çok laf ederlerse verin cevabı...
Allah bize sabır versin canım,bunları senle detaylı zaten hep konuşuyoruz..takma diyor kocamda ama insanız elbet gücümüze gidiyor bazı şeyler,yarın öbür gün büyüyünce açıkça ben sizi sevmiyorum derse çocuklarımız hiç afallayıp kalmasınlar..kendi eserleri alt yapı sağlam olmazsa çocukta siz diğerini daha çok seviyorsunuz ona iş buyurn vs der..ahh büyükler biraz mantıklı düşünseler ama onlarda mantık aramak öküz altında buzağı aramaya benzerr
benımki zaten hiç sevmıyor bazen işim oluyor yarım saat bırakıyorum en fazla çocuk odaya gırdım gibi üzerime atlıyo odadan çıkmadanda susmuyo bırakıcam onunla dıye dedesıne bıraktığımda hiç öyle yapmıyor odaya geldımı bıle sallamıyo çocuklar anlıyor kım sevıyor kım sevmıyor oğlum asla ınsanlardan kaçmaz yabancı bılmez sadece babanannesınden kaçıyo kucağına asla gıtmıyo alırsada basbağırıyo
mesele aslında baya uzun ama ben az ve kısa özetleyeceğim,sorun kayınvalidemin torunları arasında ayrım yapıyor olması,bunu şu zamana kadar hep göz ardı ettim,alttan aldım duymazdan geldim fakat bunu tekrarla ve yinelerek yapması sinirlerimi çok bozuyor,görümcemin çocuğuna bakıyor bi kaç gündür aşağıda,bugün indi aşağıya kuzeniyle oynamaya garibim.....uyuyacak sen yukarı çık demiş kızıma eve geldi başladı ağlamaya henüz 4buçuk yaşında çocuk artık aşağı inmiycem anneciğim diyor..nasıl bir uslupla söylediyse artık..hayattları nispet,benim yanımda görümcemin çocuklarını ararlar hatta yenge sende konuşçakmısın der küçük görümcem arsızzz..biz memlekete gideriz 15 20 gün kalırız, bi Allahın kulu arayıp sormaz,ben hep arayan taraf oldum ki artık bende aramıyorum..torununu özleyen arar yani öyle düşünüyorum herneyse..onların çocuklarını alıp parka götürmeler felan bizimkine gelince annen götürsün diyorlar yani gözüme baka baka deli gibi sevmeleri felan insanın ister istemez gücüne gidiyor, bunu sürekli yapıyor olmaları beni gerçekten çok sinir ediyor kıskanmıyorum fakat bariz bu kadar belli ederek ayrım olmaz ki bu çocuğum getirme değil ya..tuvalaeti gelince bile yukarı yolluyor kayınvalidem aşağıda klozet yok diye, bide bana sen çalışırsan bakarım küçük kızıma demezmiiiii bugün kızımın gönlü gerçekten çok kırılmış minicik yüzünden anlamak çok kolay.. altlı üstlü problemlerden biri bu da..biz yanlarındayız diye umursamıyorlar.. inşallah burdan giderim başka eve çıkarım diye dua ediyorum artık.. bu tarz sorunlar yaşayan bi ben değilimdir eminim..fakat bugün gerçekten çok canım sıkıldı ağlayarak eve gelince özellikle..
yazıkk kuzucuga o bıle anlamıs kırılmıs ..ınsllah onlardan uzak bır yere tasınırsınn yakın olmak aıle ılıskılerını kötu etkılıyor ..bırde neyın ayrımcılıgı bu anlamadımmm...cocugunuzu yollmayın sızde alın kendınız parka goturunnn...
Bu ne ki sen kvmin kendi oz çocuklari arasinda yaptigi ayrimi gorsen
Sanki esim uvey evlat kayinim tek oglu
Hiç yuzu kizarmadan bana 2. çocugun olursa 2. daha çok seviliyor gorursun dedi
Ben de 2. çocugu her dusundugumde ya gerçekten oyle olursa diye dusunup korkuyorum, oyle olacaksa hiç olmasin diyorum
Dağlarkızı stresli anımda beni güldürdün rabbimde seni güldürsün ayyy okurken aynı benim büyük görümceyi anlatmışsın oda patroniçe boş boş konuşur anası babasıda onu birşey sanır boş işler müdüresi ne olcak başka kızlar bide benim açıdan bakın herşeyler görümcelerin çoçuklarına alınır bakın yarın okulum var hiçbiri bakmaz hep işleri var ama görümcenin çoçuklarının donlarına kadar yıkar paklar bide benim çoçukları sevmiyorlarmış yapıp onları bana karşı doldururlar kızım her gidip Yada onlar geldiğinde benle kavga eder benden nefret eder ne anlatıyorlarsa çat pat kıyısından köşesinden anlatır daha geçenlerde sen yemek yapmadım bende ondan zayıfım senin yüzünden arkadaşlarımdan zayıfım sen suçlusun dedi şok oldum kim dedi dedim dedemle babaannem dedi hemde çok hızlı yıkıyormuşun bizi pis kalıyormuşuz babaannem dedeme dedi ayyyy bide böyle yapsalar kızlar bırakın sevmesinler çokda tınnn
Aman Allahım korkunç
işler bu raddeye geldiyse kızınızı o insancıklarla görüştürmeyin lütfen
mesele aslında baya uzun ama ben az ve kısa özetleyeceğim,sorun kayınvalidemin torunları arasında ayrım yapıyor olması,bunu şu zamana kadar hep göz ardı ettim,alttan aldım duymazdan geldim fakat bunu tekrarla ve yinelerek yapması sinirlerimi çok bozuyor,görümcemin çocuğuna bakıyor bi kaç gündür aşağıda,bugün indi aşağıya kuzeniyle oynamaya garibim.....uyuyacak sen yukarı çık demiş kızıma eve geldi başladı ağlamaya henüz 4buçuk yaşında çocuk artık aşağı inmiycem anneciğim diyor..nasıl bir uslupla söylediyse artık..hayattları nispet,benim yanımda görümcemin çocuklarını ararlar hatta yenge sende konuşçakmısın der küçük görümcem arsızzz..biz memlekete gideriz 15 20 gün kalırız, bi Allahın kulu arayıp sormaz,ben hep arayan taraf oldum ki artık bende aramıyorum..torununu özleyen arar yani öyle düşünüyorum herneyse..onların çocuklarını alıp parka götürmeler felan bizimkine gelince annen götürsün diyorlar yani gözüme baka baka deli gibi sevmeleri felan insanın ister istemez gücüne gidiyor, bunu sürekli yapıyor olmaları beni gerçekten çok sinir ediyor kıskanmıyorum fakat bariz bu kadar belli ederek ayrım olmaz ki bu çocuğum getirme değil ya..tuvalaeti gelince bile yukarı yolluyor kayınvalidem aşağıda klozet yok diye, bide bana sen çalışırsan bakarım küçük kızıma demezmiiiii bugün kızımın gönlü gerçekten çok kırılmış minicik yüzünden anlamak çok kolay.. altlı üstlü problemlerden biri bu da..biz yanlarındayız diye umursamıyorlar.. inşallah burdan giderim başka eve çıkarım diye dua ediyorum artık.. bu tarz sorunlar yaşayan bi ben değilimdir eminim..fakat bugün gerçekten çok canım sıkıldı ağlayarak eve gelince özellikle..[/QU
Aynı şeyler bizde de var.ama benimki eltimle benim çocuğuma çok ayrım yapıyor.benimki onun torunu değil sanki,eltimle evimiz çok yakın(ama hiç gdip gelmeyiz)babaannemiz ve halamız oraya 2 günde 1 gelirler torun yeğen sevmeye, ordan buraya uğramazlar torununu görmeye,biz 10 gün görüşmesek arayıp sormaz çocukları.eşimde herşeyin farkında birkaçkez laf çarpmış.ama umrunda değil annesinin,ben hiçbirşey demiyorum ama kayınvalidemle aramız eskisi gbi değil eskiden sık sık gderdim böyle ayrımlarını gördükçe elimi ayağımı çektim haftada bilemedin 10 günde 1 gderim.yinede kendi yaptığını görmez biz gtmiyoruz diyede suratlar asılır.ama hiçde neden gelmiyorsunuz demez,umursamıyor güya.amaaaaan daha neler neler anlatsam şaşırırsınız,ben bu yaşadığım şehirde yalnızım,aile akraba,komşu,arkadaş yok bir bunlar sözde .yalnız olduğum için aklıma geliyor yaptıkları,yoksa biraz vakit geçirecek ortamım olsun aklıma bile gelmez umrumda bile olmazda.sana tavsiyem hiiiiiiç umursama diyecem ama insan sinir oluyor işte.ama bence ona birşey deme kıskandığını düşünebilir.onu ALLAH la ve vicdanıyla başbaşa bırak.
mesele aslında baya uzun ama ben az ve kısa özetleyeceğim,sorun kayınvalidemin torunları arasında ayrım yapıyor olması,bunu şu zamana kadar hep göz ardı ettim,alttan aldım duymazdan geldim fakat bunu tekrarla ve yinelerek yapması sinirlerimi çok bozuyor,görümcemin çocuğuna bakıyor bi kaç gündür aşağıda,bugün indi aşağıya kuzeniyle oynamaya garibim.....uyuyacak sen yukarı çık demiş kızıma eve geldi başladı ağlamaya henüz 4buçuk yaşında çocuk artık aşağı inmiycem anneciğim diyor..nasıl bir uslupla söylediyse artık..hayattları nispet,benim yanımda görümcemin çocuklarını ararlar hatta yenge sende konuşçakmısın der küçük görümcem arsızzz..biz memlekete gideriz 15 20 gün kalırız, bi Allahın kulu arayıp sormaz,ben hep arayan taraf oldum ki artık bende aramıyorum..torununu özleyen arar yani öyle düşünüyorum herneyse..onların çocuklarını alıp parka götürmeler felan bizimkine gelince annen götürsün diyorlar yani gözüme baka baka deli gibi sevmeleri felan insanın ister istemez gücüne gidiyor, bunu sürekli yapıyor olmaları beni gerçekten çok sinir ediyor kıskanmıyorum fakat bariz bu kadar belli ederek ayrım olmaz ki bu çocuğum getirme değil ya..tuvalaeti gelince bile yukarı yolluyor kayınvalidem aşağıda klozet yok diye, bide bana sen çalışırsan bakarım küçük kızıma demezmiiiii bugün kızımın gönlü gerçekten çok kırılmış minicik yüzünden anlamak çok kolay.. altlı üstlü problemlerden biri bu da..biz yanlarındayız diye umursamıyorlar.. inşallah burdan giderim başka eve çıkarım diye dua ediyorum artık.. bu tarz sorunlar yaşayan bi ben değilimdir eminim..fakat bugün gerçekten çok canım sıkıldı ağlayarak eve gelince özellikle..[/QU
Aynı şeyler bizde de var.ama benimki eltimle benim çocuğuma çok ayrım yapıyor.benimki onun torunu değil sanki,eltimle evimiz çok yakın(ama hiç gdip gelmeyiz)babaannemiz ve halamız oraya 2 günde 1 gelirler torun yeğen sevmeye, ordan buraya uğramazlar torununu görmeye,biz 10 gün görüşmesek arayıp sormaz çocukları.eşimde herşeyin farkında birkaçkez laf çarpmış.ama umrunda değil annesinin,ben hiçbirşey demiyorum ama kayınvalidemle aramız eskisi gbi değil eskiden sık sık gderdim böyle ayrımlarını gördükçe elimi ayağımı çektim haftada bilemedin 10 günde 1 gderim.yinede kendi yaptığını görmez biz gtmiyoruz diyede suratlar asılır.ama hiçde neden gelmiyorsunuz demez,umursamıyor güya.amaaaaan daha neler neler anlatsam şaşırırsınız,ben bu yaşadığım şehirde yalnızım,aile akraba,komşu,arkadaş yok bir bunlar sözde .yalnız olduğum için aklıma geliyor yaptıkları,yoksa biraz vakit geçirecek ortamım olsun aklıma bile gelmez umrumda bile olmazda.sana tavsiyem hiiiiiiç umursama diyecem ama insan sinir oluyor işte.ama bence ona birşey deme kıskandığını düşünebilir.onu ALLAH la ve vicdanıyla başbaşa bırak.
aynen benim kayvalidede eltimin çocuğunla daha fazla ilgilenir.nispet olsun diyede şakşuk öper.sık sıkda ellerinle besler.bizimkinide ne öper,ne görür,nede yedirir.boşverdim bu aralar sık gitmiyorum artık.gidince gözüme soka soka yapınca daha canım sıklıyor.şimdi görmüyorum daha rahatım.ama ALLAHA HAVALE ettim o kadını.birgün bu yanına kalmayacak ALLAHIN İZNİNLE.
kızı olup da gelinine kızı gibi davranan kayınvalide yoktur.
kızının çocuğu olup da gelinin çocuğuna eşit davranını da görmedim. senin olayın bizim bir komşumuzun olayını hatırlattı bana.
kadın kızının çocuğuna bakıyor bazen oğlununki geliyor bariz ayırım var zaten belli de. kadın aynen şöyle derdi: yavrumun yavrusu(kızının çocuğu için) oğlunun çocuğu için de "yılanın yavrusu" derdi.
benim babannem de bize ve halamın çocuklarına aynı davranmaz. tabi biz de ona davrandığı kadar karşılık veririz. bu döngüdür. hiç yorma güzel kafanı derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?