Ayrimcilik

Womanella

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2022
26
3
8
Merhaba arkadaslar
Eşimin işi gereği 1 ay felan babaevindeyim. Annemin bazı hareketlerine ben mi alınıyorum bilemedim sizinle paylaşmak istedim.
Annem 25 yaşındaki erkek kardeşim için öğlen tavuk yaptı hiç bana ye felan demedi.
Ben az yapmıştır felan diye düşündüm
Ertesi gün yine tavuk çıkarmış 2 parçaydi galiba benin içinde çıkarmış diye düşündüm. Patatesli havuclu bi güzel pisirmis .bana al tavuk vereyim de tadına bak dedi baş parmak kadar bi parca küçük ekmeğin içinde. Ben de bebek emziriyorum Ben olsam az da olsa diğer çocuğuma da verirdim sebzesinden tavuğundan diye düşündüm uzuldum. Bugün de sucuklu yumurta yapmış yumurta çiğliydi Ben cigli yemem bilr oglu oyle sevdigi icin pisirmis biz böyle seviyorz dedi .
Evlenip evden gidenler anneniz size böyle davranıyor mu yani evdeki çocuğuna daha mı kıymet veriyorlar anlamadım. Çekiniyorum da acıktım bi şey yiyemiyorum öğlenleri akşamı bekliyorum :))

Ayyy bende de durumlar böyle hatta bekarken de öyleydi, erkek çocuğu kıymetlii ama bence erkek kendini besleyecek kapasitede olmuyor biz kadınlar da aç kalmayız diye düşünüyorlar. Bir de bunu yapan anne yaaa biz de anne olduğumuzda bunlara dikkat edeceğiz

Merhaba arkadaslar
Eşimin işi gereği 1 ay felan babaevindeyim. Annemin bazı hareketlerine ben mi alınıyorum bilemedim sizinle paylaşmak istedim.
Annem 25 yaşındaki erkek kardeşim için öğlen tavuk yaptı hiç bana ye felan demedi.
Ertesi gün yine tavuk çıkarmış 2 parçaydi galiba benin içinde çıkarmış diye düşündüm. Patatesli havuclu bi güzel pisirmis .bana al tavuk vereyim de tadına bak dedi baş parmak kadar bi parca küçük ekmeğin içinde. Ben de bebek emziriyorum Ben olsam az da olsa diğer çocuğuma da verirdim sebzesinden tavuğundan diye düşündüm uzuldum. Bugün de sucuklu yumurta yapmış yumurta çiğliydi Ben cigli yemem bilr oglu oyle sevdigi icin pisirmis biz böyle seviyorz dedi .
Evlenip evden gidenler anneniz size böyle davranıyor mu yani evdeki çocuğuna daha mı kıymet veriyorlar anlamadım. Çekiniyorum da acıktım bi şey yiyemiyorum öğlenleri akşamı bekliyorum :))
Durumun evlenmeyle bir alakası yok ki. Anne yüreği diye bir şey var her daim. Ama aynı durum siz de geçerli değil sanırım. Bir de bebek emziriyorsunuz yemeğinize daha çok dikkat etmeniz gereken bir dönemdesiniz üstelik.

Merhaba arkadaslar

Ay bir de bebek emziriyormussunuz ya anneniz dusunemiyor mu ben anlamadim. Soyleyin bari cekinmeyin ya ac mi oturuyorsunuz :(

Ayyy bende de durumlar böyle hatta bekarken de öyleydi, erkek çocuğu kıymetlii ama bence erkek kendini besleyecek kapasitede olmuyor biz kadınlar da aç kalmayız diye düşünüyorlar. Bir de bunu yapan anne yaaa biz de anne olduğumuzda bunlara dikkat edeceğiz
Erkek çocuğu kıymetli algısı ne ya. Erkekler güçlüdür diye bir özlü söz de var böylelerinde. Getirsin baksın doyursun karnını o zaman. Biz anne olduğumuzda sadece söz de değil gerçekten bir anne olmalıyız

Merhaba arkadaslar
Valla bu ne evlenip gitmekle ne de erkek kardeşin olması ile alakalı bir durum bu tamamen annenizin gamsızlığı ve ilgisizliği ile alakalı. Zira ne olursa olsun insan evladına böyle davranamaz vicdan yapar. Ben tek çocuğum annem çocukluğumdan bu yana hep fazla fazla almak isterdi bana her şeyi oda yokluğu çok yaşadığı için bana yaşatmak istemiyordu ama bende aksine hiçbir şey istemeyen bi çocuktum. 25 yaşındayım hala alma dediğim şeyleri alır sırf beğeniyorum o an diye. Yemek konusunda da aynı kendi yemez bana yedirir şeklinde. Ben acı yemem kesinlikle üvey babamda acı delisidir annem de atıyorum sarma sararken ayrı tencereye acılı diğerine acısız sarar. Salatata da soğanlıyı ayrı soğansızı ayrı yapar köye gittiğimizde özellikle. Ve şundan eminim kardeşimde olsa değişmezdi. Yeri gelir çok tartışırız evet evi bile terk edesim gelir o derece :D Ama ayrımcılık yapmaz aksine benim ki kendinden çok ödün verip dayılarıma kuzenlerime bi ev parasını yediren saf tiplerdendir :D Sizde öyle davranıyorsa söyleyin bence mesafenizi koyun erkekler böyle böyle şımarıp ileride evleneceği kadına çok çektiriyor zaten. Benim kardeşim olsa annemin onu şımartmasına müsade etmezdim.

Anne evinde aç kalınmaz yahu. Acıktım deyin oturun yiyin ya da kendiniz pişirip yiyin. İnsan anasının evinde bu kadar çekingen olur mu?

Ayrım vardır yoktur bilemem, belki düşünemiyordur kadın. Anneler bazen düşüncesizlik edebiliyor. Ama sizin tavrınız daha tuhaf geldi bana açıkçası.

Anne eviniz sonucta neden cekiniyorsunuz. Kendiniz pişirin yiyin. Erkek çocuklarına küçüklükten aliskin annelerin cogu, kizlar nasil olsa yapar olarak bakıyor. Birde o evde misafir değilsiniz annenizden pişirip yedirmesini neden bekliyorsunuz. Bebegi verin yemek pişirin arada belki annenizde bunu bekliyor olabilir.

Anneniz garip
Siz ondan da garip
El el üstünde de beklenmez yani anne evinde,acıktım der girersiniz mutfağa. Pişirirsiniz bir şeyler herkes oturur yer. Siz de aç kalmazsınız böylece.
Özel beslenmeniz gereken bir dönemdesiniz. Annenizin evine gelirken evde olmayacağını düşünerek kuruyemiş,kuru meyve,süt,yoğurt vs alıp da gittiğinizi varsaydım ben. Misal acıktınız ara bir saat yemek de yoksa oturup bir avuç kuruyemiş yeseniz o bile size iyi gelir.

Anneniz önceden de mi böyleydi şimdi mi böyle yapıyor? Bu uzun süreli kalışınızda bu şekilde davranıyorsa acaba demeye çalıştığı bir şeyler mi var mutfağa katkıda bulunmanızı falan mı bekliyor acaba ? Öyle ise de çok kırıcı tabi ki, sadece kardeşinize yemek hazırlaması çok ilginç geldi sebep bulmaya çalışıyorum ..

Merhaba arkadaslar
Annenizin neden al bunu da sana yaptım demesini bekliyorsunuz anlamadım evde yemek yapılır ve herkes için yapılır siz alınganlık yapmışsınız kendi evinizde özel davet beklemissiniz.

Back
X