Ayrimcilik

Ama sorun su kardeşime özel pisiriken bana da bir parça pisirmiyor ben sonra nasıl gidip yemek yapayım utanıyorum
Anneniz önceden de mi böyleydi şimdi mi böyle yapıyor? Bu uzun süreli kalışınızda bu şekilde davranıyorsa acaba demeye çalıştığı bir şeyler mi var mutfağa katkıda bulunmanızı falan mı bekliyor acaba ? Öyle ise de çok kırıcı tabi ki, sadece kardeşinize yemek hazırlaması çok ilginç geldi sebep bulmaya çalışıyorum ..
Belki de benim almamı bekliyordur olabilir

Ne güzel bir anneniz var kıymetini bilin 30 yaşındayım hiç nazımı çekmemiştir gözlerim doldu mesajınızı okurken
Bu hayatta herkesin ya anne ya baba ya kardeşten bi acısı ne bileyim bi eksiği oluyor maalesef. Dört dörtlükleri de gördüm ama nadir çıkıyor. Benim annem ayrımcılık yapmaz ama annem dışındakiler de (dayı, yenge, kuzen ) bi o kadar düşmanca yaklaşan ölsen bayram edecek tiplerdir. Bizim sülalede böyle maalesef. Benim dayılarım tarafından dışlanmalarımı ve bana olan nefretlerini anlatsam oha beteri varmış dersiniz :D Üzülmeyin hiç size böyle davranıyorsa durmayın orada bence uzak kalın daha iyi.

Merhaba arkadaslar
Eşimin işi gereği 1 ay felan babaevindeyim. Annemin bazı hareketlerine ben mi alınıyorum bilemedim sizinle paylaşmak istedim.
Annem 25 yaşındaki erkek kardeşim için öğlen tavuk yaptı hiç bana ye felan demedi.
Ben az yapmıştır felan diye düşündüm
Ertesi gün yine tavuk çıkarmış 2 parçaydi galiba benin içinde çıkarmış diye düşündüm. Patatesli havuclu bi güzel pisirmis .bana al tavuk vereyim de tadına bak dedi baş parmak kadar bi parca küçük ekmeğin içinde. Ben de bebek emziriyorum Ben olsam az da olsa diğer çocuğuma da verirdim sebzesinden tavuğundan diye düşündüm uzuldum. Bugün de sucuklu yumurta yapmış yumurta çiğliydi Ben cigli yemem bilr oglu oyle sevdigi icin pisirmis biz böyle seviyorz dedi .
Evlenip evden gidenler anneniz size böyle davranıyor mu yani evdeki çocuğuna daha mı kıymet veriyorlar anlamadım. Çekiniyorum da acıktım bi şey yiyemiyorum öğlenleri akşamı bekliyorum :))
Benimkide öyle.en son gittiğimde (yılda bir kere gidiyorum artık bu tarz davranışlarından dolayı.) Evli erkek kardeşim geldi .evleri biraz uzak haftada bir yada iki hafta da bir uğruyor.onun önüne karpuz kesti koydu eline çatalı verdi .dedim hani bana.o ayda yılda bir geliyor dedi.diyecek bir şey bulamadım.diger kardeşim de oda yılda bir kez geliyor dedi annemin hiç umrumda olmadı .o yüzden baba evinden soğudum hatta hiç gitmesem bile olur ama eşimden çekiniyorum.sadece bayramları gidiyorum artik

Sadece ogluna yemek pisiren anne sok oldum alinmakta haklisin ben annemle kalsam asla boyle bisey olmaz evde herkes farkli sey sever bir suru yemek yapar o onu yemiyo bu bunu yemiyo diye. Ac durmayin ya ne cekinmesi sizde anne aciktim sunu yaparmisin diyon yada kalkin yapin yiyin yani orasi sizin baba eviniz neden cekiniyosunuz

Merhaba arkadaslar
Eşimin işi gereği 1 ay felan babaevindeyim. Annemin bazı hareketlerine ben mi alınıyorum bilemedim sizinle paylaşmak istedim.
Annem 25 yaşındaki erkek kardeşim için öğlen tavuk yaptı hiç bana ye felan demedi.
Ertesi gün yine tavuk çıkarmış 2 parçaydi galiba benin içinde çıkarmış diye düşündüm. Patatesli havuclu bi güzel pisirmis .bana al tavuk vereyim de tadına bak dedi baş parmak kadar bi parca küçük ekmeğin içinde. Ben de bebek emziriyorum Ben olsam az da olsa diğer çocuğuma da verirdim sebzesinden tavuğundan diye düşündüm uzuldum. Bugün de sucuklu yumurta yapmış yumurta çiğliydi Ben cigli yemem bilr oglu oyle sevdigi icin pisirmis biz böyle seviyorz dedi .
Evlenip evden gidenler anneniz size böyle davranıyor mu yani evdeki çocuğuna daha mı kıymet veriyorlar anlamadım. Çekiniyorum da acıktım bi şey yiyemiyorum öğlenleri akşamı bekliyorum :))
Ben annem gile gidip kalıyom uzun süre bi de dönünce bir sürü poşetle dönüyorum her seferinde bana harçlık verirler 4 kardeşiz 3üne ne alırlarsa meyve dahil bana da alıp getiriyolar annem öyle bişey yapsa ben kalkıp kendim yaparım yemeğimi ora sizin babanızın evi evlenince daha çok üstüne düşüyorlar bilmiyorum ayrımcılıkla alakalı erkeklerin önündeki şeyleri kıymetli bazıları için

Erkek kardeşinizi daha çok seviyordur sevmiyordur onu bilemem de size verilmedi diye neden gidip kendiniz tencereye bir bakmiyorsunuz ya da canınız ne çektiyse yapmıyorsunuz ki, anne evi orası ya ben kendi anneme gittiğimde kendi evimden daha çok bolluk bereket görüyorum mutfakta sizin gibi emzirdiğim için de ne varsa yiyiyorum siz de öyle yapın el evi gibi neden çekiniyorsunuz bu kadar onu anlamadım. Akşama bir yemek çekti canım mesela yemekler bugün benden deyip girdim yaptım afiyetle de yedik yani. Bu kadar rahat olmadığınız bir yerde neden kalıyorsunuz ayrıca kendi eviniz kendi düzeniniz size daha iyi gelecekse evinize gidin bence

Belki size öyle gelmiştir bilemedim bunlar çok büyük şeyler değil gibi geldi . Sadece düşüncesizlik yapılmış gibi .

Bende evliyim , evlendim eşim bir aylığına bedelli askerliğe gitti. Birkaç gün annemler de birkaç gün kendi evimde kaldım. Annem be istersem yapar ama o yapmasa bile ben yaparım. Niye kendimi aile evinde yabancılayım ki. Git mutfağa yap ye. Bebeği de annene ver oh mis

Dolabından yiyecek alamadığın ev aile evi değildir ya. Niye kalıyorsunuz ki orada? Ayrıca emziriyorsunuz çıkın bari dışarıda yiyin niye kabullenip oturuyorsunuz

Şok oluyorum böyle şeyler duyunca
Ben değil evladima yedi yabancıya yapmam bunu
Yemek yapıldıysa sofra kurulur evde kim varsa yenir kalkılır
Ben size bir şey diyeyim mi
O evde bir saniye durmazdim çok ciddiyim
Neden kalıyorsunuz

Annneniz siz evdeykende boyle mi yapardi ya i bekarken, en iyi siz bilirsiniz .
Bence kinuyu annenizle acik acik konusun sonrada kendi evinize gecin .sucuk bu kokar kizim sanada pisireyim mi acmisim demeliydi bence .tavuk icinde ayni sekilde .annneler boyle seyleri atlamaz , atlayamaz .
Gerekirse 25 yasi daki adama oglum evde yemek az ablan emziriyor ,ona yemek kiyyaim sende ekmek arasi biseyle idare et demeli.cunku siz o evde misafir sayilirsiniz.benimde ablam geliyor uzkatan annnem oyle dediginde hic alinmiyorum .zaten benim hep yanimda ben hep yiyebilirim .

Merhaba arkadaslar
Orası annenizin evi. Bence kaşkın, ne istiyorsanız yapın yiyin, için. Hatta ne düşünüyorsanız kırmadan sayleyin de. Bebel emziriyorum canım çekti diyim ne isyiyotsanız alın önünüze yiyin.. Çok istiyorsa oğluna tekrar yapar nasılsa :)) bilemiyorum doğru tavsiye mi verdim ama kendinizi, üzmeyin hayatım tadını, çıkarın üzülecek, bozulacaksa isteyen istediği kadar bozulsun. Siz düşünecepinize başkaları düşünsün. İnsan içine atata dert sahini oluyor. Bebeğinizi mutlulukla büyütün inşaallah

Merhaba arkadaslar
Bizde durumlar böyle değildi ama olsaydı da karakteri oysa lafımı soylerdim takılmazdim. Çünkü inanmıyorum ki sizi kardesinizden az sevsin. Sadece kız olunca kendi yemeğini yapabilir istediğini pisirebilir, derleyebilir gözüyle bakılıyor ha çok çok yanlış bu durumu oturur konuşurdum. Baktım devam mı oralı olmazdım.

Bana inandırıcı gelmedi anlatıklarınız
Annelerin böyle ayrım yapacağını düşünmüyorum.
Anneniz neden birtek kardeşinize göre yemek yapiyor? Kardeşiniz belki o gün 2 yerine 3 parça yiyecek anneniz nasıl nokta atışı yemek yapiyor mesela? Evdeki diğer fertler ne yiyor birtek kardeşinizmi karnını doyuruyor.
Hadi diyelim öyle oldu, anne neden fazla yapmadın burda kaç kişi var ben emzikli kadınım heran acıkıyorum doldur taşırsana kalanı yarın yenir desenize? Bunuda diyemeyecekseniz neden kendi evinizde kalmıyorsunuz? Girin mutfağa yapın doyurun karnınız, yada dışardan söyleyin. Bukadar külkedisi modunda olmak bir anneye yakışıyormu Allaha aşkına kaç yaşına gelmişsiniz annem ayrımcılık yapiyor diye mağduru oynuyorsunuz.
Anneniz dediğiniz gibi biriyse toplayın eşyaları alın çocuğunuzu gidin evinize yani, acıktımda aç kaldımda demek ne gereksiz.

Biz 7 kardeşiz sağolsun annem hiçbirimizi ayırmaz . ama etrafımda ayıran çok aile gördüm arkadaşı anlatıyordu annesine yemeğe gidiyorlarmış annesi hiç uğraşmadan evde ne varsa onu koyuyormuş ama abisi ve yengesinii davet ettiğinde mangallar dolmalar sarmalar yapılyormuş . çok zoruna gittiğini anlatır dururdu bana . yani malesef bazı aileler değişik . o evde doğup büyümüş olunsada bazı tavırları görünce insan dolap açmaya çekinir anlıyorum sizi . yerinizde olsam gider sağlam bir alışveriş yaparım annenizin yaptığı tavuktan yapar canım bunu çektide derim. bütün aileye yapında nasıl yapılır görsün anneniz. bir kaç kere bunu yapın belki oda anlar bişeyleri

Back
X