Az dert vardı başımda birde bu cuk oldu 🙃

Bunu bilmiyordum ama şunu dusundum hep hak sahibi olmasa dahi yarın bir gün kaynım babam ev yaptırmıştı oraya bana o zaman şu kadar vereceksiniz diyerek çıkar meydana bu ihtimal i de eşime bahsetmistim ...

O zaman gitsin köyde dedesinden babasına kalan yere ev yapsın kayınpeder 🤦🏼‍♀️
Ah ah arkasından cok mesele cıkar inanın.

Çok çok zor şunu soyleyeyim iki sene kirada oturdum bu aşamada 🙄 iki sene sonra kredi çekip ev ödedik 10 yıllık krediyi 7 yılda ödedik ama hani karın tokluğuna çalışmak denir ya o şekilde yani

Aslında eşim cimri bir insan değildir yemesine içmesine önem verir ..ikimizde içki sigara kullanmiyoriz

Araba alana kadar gezme tozma yoktu sadece ailelere giderdik toplu taşıma ile ..

Ben lüks giyinmedim senelerce yani çeşit çeşit ayakkabım yoktu bı spor ayakkabı ile 2 sene geçirdiğimi biliyorum

Herseyim var çok şükür dediğim anda da hastalığım ilerledi artık ..

Ama şu zamanda 13 senede her biri yapılmaz. .

Eşimin maaşı iyiydi ve ev arsa alırken hep makul fiyatlı yerden seçtik

Mesela şöyle soyleyeyim bu evin alırken 10 sene önce 50 milyardi evim merkezdeki evlere göre çok çok ucuzdu ama şuan merkezdeki evlere yakın piyasası

Yatirimi nereye yapacağını iyi bilirsen şimdi aldığın ufak tefek toprak ileride iyi kazandırabilir 😉
Teşekkür ederim canım bilgi için eskiden gerçekten mal mülk edinmek bi tık daha kolaymış şu zamana göre , özel olabilir diye hastalığın ne diye sormayacağım inş tamamen iyileşirsin şu anda da devam ediyorsa konunuzda da kesinlikle siz haklısınız bu saatten sonra hayatta çekilmez kayın aile ile birlikte yaşamak ve sorunlar hiç bulaştırmayın inş kolayca çözülür

Konteynır nasıl bir şey bilmiyorum? Karavan gibi taşınabilen bir şey mi?
Kayınpeder kiradan çıkıp sizin arsaya konteyner yapıp size kira vermeyi mi teklif ediyor? Yoksa arada gidip kalmak için mi?
Tamamen taşınacaksa eşyaları nasıl sığacak? Bir de onları yıllar sonra çıkarmak çok zor olur satarken, babasını çıkartan hain evlat olur eşiniz. Hani bir söz vardır borç vermek ile ilgili, param seni vereyimde mi kötü olayım vermeyeyimde mi? Siz değerlenince satmayı düşünüyorsunuz, o zamana kadar gidip orada haftasonları piknik için kullanabilirsiniz. Bizim de böyle bir planımız vardı diyebilir eşiniz.
Zaten hep şimdiye kadar bunu söyledik kendi aramızda çocuklar eglenir oynar temiz hava almak için kalırız vs diye ..

Konteyner ve prefabrik taşınabiliyor ve betonarme yapılan bir eve göre çok çok uygun fiyatları var

Kayınpeder 20 yıldır oturduğu kiradan cikip artık bizim kiracimiz olmak istiyor 🙃 ve bunu nasıl dusunduyse bu fikri kimsenin haberi yokmuş eşime söylemiş ilk ...

H

Ben zaten gidip babana tamam yapın desenbile istemiyorum dedim ...ve en ufak bir sorunda her türlü pisliği yaparım gerisini sen düşün dedim :KK53:

Kayinpeder borcuna sadıktır o konuda hakkını yiyemem öder yani ...ama bence bunların düşünceleri ..oraya kapak atıp zamanla kat çıkılacağı zamanda önden yer almak gibi geliyor

420 metre kare 3+1 3 kat daire veriyor imar izni var herşeyini sorgulayıp almıştık zaten ...

Konteyner yada prefabrik ev için izin gerekmiyormis sanırım öyle bişey konuşulmustu daha önce ...
Herseyi gecin ilerde cikin diyemeyeceksiniz. Siz kendi aile mahreminizi isteyeceksiniz gitmeyi dusundugunuzde ama olmayacak.

Benim bildiğim özel olarak sahibi olmayan bir insanın arsasi değilse oluyor. Ki çok yakınımızda Ankara'nin göbeğinde bu şekilde gecekondu şeklinde yer var ama onların da olmamış. Belki 20 yıldır oturuyorlarmış. Yani benim bildiğim böyle bir şey. Ama avukatlar daha iyi bilir tabii.
Eşimin arsasına biri bu sekilde tesebbüste bulunmuştu (sürmüş, artık ekecekmiydi neydi) derhal suc duyurusunda bulunduk. Avukatı suc duyurusunda bulunmazsa adam iki üç yıl sürse ekse ilerde hak talep eder. Bu arsa bostu sahipsizdi ben ektim biçtim aha bu da agaclarım o kadar emek ettim büyüttüm dediğinde adamı yani işgalciyi cıkaramama durumu oluyormuş. Ya da isgalci ben ektim bana burayı kiraladı az nlastık parayı elden verdim dese al basına belayı.
Bunlar yasadığımuz seyler davası sürüyor hala.
Hele burada konu aile içinde. O ev konursa o arsa gider.

Teşekkür ederim canım bilgi için eskiden gerçekten mal mülk edinmek bi tık daha kolaymış şu zamana göre , özel olabilir diye hastalığın ne diye sormayacağım inş tamamen iyileşirsin şu anda da devam ediyorsa konunuzda da kesinlikle siz haklısınız bu saatten sonra hayatta çekilmez kayın aile ile birlikte yaşamak ve sorunlar hiç bulaştırmayın inş kolayca çözülür
İltihaplı romatizmam var canım onlarla sorun yaşadıgimiz dönemlerde ilerledi şuan 30 uasinda kamburluk evresine girmiş bulunmaktayım

Tedavim de ignelere baslanacak ilk mesajimda anlatırken bahsetmemistim ama eşime ilk lafım su olmuştu tabi ignelere baslayacagim ya artık stres olmam diye mi düşünüyorsun dedim bu olay için ..eşimde işi girgira muhabbete çevirdi

Artık stres anında yanmalarim enseme boynumu vuruyor aniden 🤦🏼‍♀️

Herseyi gecin ilerde cikin diyemeyeceksiniz. Siz kendi aile mahreminizi isteyeceksiniz gitmeyi dusundugunuzde ama olmayacak.
Heh işte mevzu bu tut ki 10 sene bişey yapmadık adam geldi 73 yaşına ben o adama nasıl çik diyeceğim o zaman asıl ozaman diyemem

Benim o arsayı almaktaki niyetim zamanla yaşadığımız yerin gozdesi olacağı söylendi..degerlenincr satıp memleketten sifir daire alırız diye düşünüyordum ama eşim sadece cocuklar için olduğunu dusunuyor 🙃niyetlerimiz farklıymış

Yaslı insan bikac yıl kalacağı eve konteyner de olsa masraf etmez. Konteyner yaptı dıyelım en basıtı 30000tl e bu adam buraya ekıcek bıcecek vs derken yerlesık duzen olucak. Sizde üç yıl sonra ev yapmak yada satmak istediniz. Baba bi zahmet şunu yık bahceyi boz arsanın sahıbı geldi dıyemezsınız. baba evi bozalım sanada daire veririm diyip cıkarmak gerekir ki ancak öyle çıkar, yaslı ınsanı yurdundan ettı dıye kötü evlada cıkar adınız demedi demeyin. He daireyi gözden cıkardıysanızda ortakçılarıda unutmayın. Baba evı tüm çocuklara kalır.

Eşimin arsasına biri bu sekilde tesebbüste bulunmuştu (sürmüş, artık ekecekmiydi neydi) derhal suc duyurusunda bulunduk. Avukatı suc duyurusunda bulunmazsa adam iki üç yıl sürse ekse ilerde hak talep eder. Bu arsa bostu sahipsizdi ben ektim biçtim aha bu da agaclarım o kadar emek ettim büyüttüm dediğinde adamı yani işgalciyi cıkaramama durumu oluyormuş. Ya da isgalci ben ektim bana burayı kiraladı az nlastık parayı elden verdim dese al basına belayı.
Bunlar yasadığımuz seyler davası sürüyor hala.
Hele burada konu aile içinde. O ev konursa o arsa gider.
Zaten kayinpederin bu fikri su olaydan sonra ortaya çıktı arsanın etrafında sadece bir tane ev var.

Yerleşim yok şuan ...arsanın hemen önünden su gectigini duyar duymaz bu fikri sundu acaba çok mu büyük bir kurtla karşı karşıyayız diye düşündüm bir üyenin de dediği gibi :D

Yaslı insan bikac yıl kalacağı eve konteyner de olsa masraf etmez. Konteyner yaptı dıyelım en basıtı 30000tl e bu adam buraya ekıcek bıcecek vs derken yerlesık duzen olucak. Sizde üç yıl sonra ev yapmak yada satmak istediniz. Baba bi zahmet şunu yık bahceyi boz arsanın sahıbı geldi dıyemezsınız. baba evi bozalım sanada daire veririm diyip cıkarmak gerekir ki ancak öyle çıkar, yaslı ınsanı yurdundan ettı dıye kötü evlada cıkar adınız demedi demeyin. He daireyi gözden cıkardıysanızda ortakçılarıda unutmayın. Baba evı tüm çocuklara kalır.
Arsa bize ait şuan tutki Allah göstermesin biz öldük eşimle, çocuklarıma kalıyor tüm herşey onların şuan bişey talep etmesi mümkün değil ..

İltihaplı romatizmam var canım onlarla sorun yaşadıgimiz dönemlerde ilerledi şuan 30 uasinda kamburluk evresine girmiş bulunmaktayım

Tedavim de ignelere baslanacak ilk mesajimda anlatırken bahsetmemistim ama eşime ilk lafım su olmuştu tabi ignelere baslayacagim ya artık stres olmam diye mi düşünüyorsun dedim bu olay için ..eşimde işi girgira muhabbete çevirdi

Artık stres anında yanmalarim enseme boynumu vuruyor aniden 🤦🏼‍♀️
Kendinize dikkat edin Allah korusun kalbinize filan zarar vermiyor demi bu hastalık siz kendi keyfinize bakın inş eşinizde anlar vazgeçer

Heh işte mevzu bu tut ki 10 sene bişey yapmadık adam geldi 73 yaşına ben o adama nasıl çik diyeceğim o zaman asıl ozaman diyemem

Benim o arsayı almaktaki niyetim zamanla yaşadığımız yerin gozdesi olacağı söylendi..degerlenincr satıp memleketten sifir daire alırız diye düşünüyordum ama eşim sadece cocuklar için olduğunu dusunuyor 🙃niyetlerimiz farklıymış
Kesinlikle niyetler farklıymış. O nedenle tekrar biraraya geldiğinizde net sizin konusmaniz gerekecek zira hayırda deseniz esiniz tek konuştuğunda evet diyecek belli. O nedenle konuşmada sizinde bulunmanız gerekir

Kendinize dikkat edin Allah korusun kalbinize filan zarar vermiyor demi bu hastalık siz kendi keyfinize bakın inş eşinizde anlar vazgeçer
Yok yok tamamen eklemlere zararı var ileri evrelerde ciğeri ve kalbi etkiliyor ..benim şuan sadece omurgami(ankilozan spondilit ) tuttu 2 yıl önce kamburluk başladı dedi doktorum. ..

Yok yok tamamen eklemlere zararı var ileri evrelerde ciğeri ve kalbi etkiliyor ..benim şuan sadece omurgami(ankilozan spondilit ) tuttu 2 yıl önce kamburluk başladı dedi doktorum. ..
Oh bi nebze rahatlatıcı Kandil günü inş şifa bulursunuz

Oh bi nebze rahatlatıcı Kandil günü inş şifa bulursunuz
Çok çok teşekkür ederim 🎈🌹...bu hastalığın ilacı her hastalıkda da olduğu gibi moral ...stresten uzak olmam lazım inşallah daha fazla stres olmam bu ara 🙃

Ya bak ben hiç tatlı dil falan bilmem ne yalan söyleyeyim ne bağıra çağıra ne de uysal bı sekolde konuşamıyorum onlara karşı ..hani duygusuz konuşabilir ya bazı insan ben onlara karşı öyleyim artık .
Anladım. Yanı ne bileyim ben olsam kendim konusurdum... Ama sen ben yapamam diyorsan Baska bir care dusunecksın. Allah yardımcın olsun 🤲

Anladım. Yanı ne bileyim ben olsam kendi

m konusurdum... Ama sen ben yapamam diyorsan Baska bir care dusunecksın. Allah yardımcın olsun 🤲
Yok ben konuşurum da ..nasıl diyeyim eşim su kafadadir benim hani ben çıkıp yorum uaparsam onu ezip geçmiş gibi olurum (onun fikri tabi bu )

Ben açık sozluyumdur öyle kıvırıp çeviremem eşimde bundan korkuyor sanırım 😌

Çok geçmiş olsun, hastalığınız ankilozan spondilit mi? Konu dışı soruyorum kusura bakmayın. Nasıl bir tedavi izleniyor, neler yapıyorsunuz bana özelden yazma ihtimaliniz olursa çok çok sevinirim.

Back
X