Az mı çok mu?

kadıncağız çocuk+yemek+hizmet
sende 400 lira çok mu diyorsun
he he eminim kocanın ailesi hiç böyle yapmazdı
sizi boşanmaya kadar getirirdi
çok tuhafsın gerçekten

Farzedelim anneniz bakmıyor...
Bakıcı bulmak için önce arayış içine gireceksiniz belki gözünüz tutmayacak bu süreç uzayacak en aşağı 1400-1500 tl vereceksiniz , tabi anneniz gibi bakmayacak , gözünüz ister istemez arkada kalacak , arkada kalmasın diye eve kamera sistemi vs alacaksınız bu da artı bir masraf..

Bakıcının işi gücü olacak hastaneye gidicem dicek vs izin alıp bakmak zorunda kalacaksınız

Hiç bir şekilde gözünüz arkada kalmadan anneniz bakıyor , fedakarlık ediyor , kendi zamanından çalıyor , üstelik sizlere yemek de hazırlıyor ve siz 400 tl çok diyorsunuz..

Ben olsam ne kadar maaş alıyorsunuz bilmiyorum ama ; asgariden hesaplayalım,
400 tl anneme veririm kendisine harcaması için ,
Pazar parasını ayrıca haftalık 40-50 veririm.
Bu şartlar da size nerden baksanız 800 tl elinize para kalır.

Ya da akşam yemeğini orda yememeniz gerekiyor sonuçta anneniz bile olsa buna mecbur değil..

annenin maddi durumu iyiyken böyle istemesi garip olmus. Ama yemegi de orda yediginiz icin ayda 300 filan verebilirsiniz

Her aksam orda yiyorsunuz, sabahtan aksama cocuga bakiyor... guzelde baktigni soylemissiniz. 400 az bile. Faydaniz yoksa bile anneniz maddi zarar etmesin

Çocuk bakmak kolay bişey değil.
Bi de üstüne yemeğinizi yapıyormuş.
Keşke o istemeden verseymişsiniz okadar.

Bence 400 hiç çok değil. Gayet normal. Keşke eşine söylemeseydin yarın öbür gün karşına gelecek bu laf. Ayrıca hergün annede yemek neden ? Bu kadar kolay alıştırmayın kendinizi akşam eve gittiğinde ertesi gün hatta 2 3 gün size yetecek yemekler yapabilirsin yemek yapmak bu kadar zaman alici bişey değil.

Ayrıca uzaktan bizimkiler olsa yapmazdı demek kolay. Bi çocuğa hergün size gönül rahatlığı vererek bakmak be kadar zor bi iş biliyor mu eşin.

Ailenizin sizden zaten 500 tl gibi bir beklentisi varmış eski konunuzda yazmıssınız. Niye bu kadar sasırdınız ben anlamadım gercekten.

Söylenmesi gereken herşeyi arkadaşlar yazmışlar ama benim en saçma bulduğum "sizinkiler yapar miydi ?" Cümlesi oldu. Bence çok hatalı bir cümle . Ne demek kendi ailenizi hem kiyasliyorsunuz hemde eşinizin ağzına laf veriyorsunuz. Oh be hayata bak

Anne kız arasında böyle şeylerin lafı mı olur. Annenizden değilde sanki bir yabancıdan bahseder gibisiniz. Azı veya çoğu sizin gönlünüzün bilir çünkü o sizin anneniz.

Çocuğun yaşı kaç bilmiyorum ama meyvesi eti çöpü varsa onun bile masrafı çok tutar, organik olsun vs istiyorsanız.

Kızım kreşte. 850 TL veriyoruz. Akşam yemeklerini evde yiyoruz. Mutfak masrafımız 400 ü bayağı bir geçiyor.

ihtiyaçları yokken böyle para muahbbeti yapmaları ayıp gerçekten , babanda baya cingözmüş yanii ,

ben paraya değil de ailenin ağızlarıyla para istemesine şaşırdım. ben kızımdan para isteyemezdim. sofraya hergün 2 tabak fazla koymakta ne var sanki. ki sen de para veriyormuşsun.

Kadın bir gün yemek pişirse oturur kocasıyla onu iki gün yer, ya da bi akşam yemek yapmaz belki kahvaltılıkla geçiştirir. Ama her akşam damatla kız yemeğe gelince ister istemez o tencere kaynayacak masraf artacak. Ben anneme kıyamam her akşam bize yemek yapsın bi de çocuğuma baksın.

Teşekkür ederim bütün yorumlara arkadaşlar. Ben şunu söylemek istiyorum beleşçi değiliz eşim de ben de. Tabiki vericez katkıda bulunucaz, eşim ben ilk maaşımı aldığımda anneme de destek olmam lazım dedim ,tabiki karışmadı karışmazda. Sadece söylenince en az 100 versin vs diye ona şaşırdık açıkçası. Dediğiniz gibi 400 az bile, çocuk bakmak zor. Evet belki hata ettim ailelerimizi kıyaslamakla ama çevremde çok arkadaşım var, çocuğuna ailesi bakıp para talep etmeyen, belki de işi bırakmam gerekecek çünkü hem stresli hem de yoğun bi işim var değmeyecek. En başından konuşsaydık keşke annemle, aile işlerinde para konuşmak da zor.

Üniversitedeyken dedem her ay para yollardı, babam sık sık bunu dile getiriyo mesela bana, taa okurken ne paralar harcandı vs diyerek. Ki dedemi de ararım konuşuruz

Aylık 400lira gitmesi normal. Bizde de ayda 600civari gidiyor mutfak ihtiyaçları.
Yukarıdaki biri yazdı katılıyorum bakıcılara 1500den aşağı bakmaz annene ayda,400vermesi çok normal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…