Az önce tuhaf bir şey oldu

cirdigis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2012
702
703
123
İstanbul
Merhaba Hanımlar
Az önce tuhaf bir olay oldu yada ben bilmediğimden bana tuhaf geldi.
Kapı çaldı.hatta yan dairenin de kapısı caldı.
İskiden geldigini söyleyen elinde kağıtlar olan bir adam geldi.
bir üst dairede oturan kişi X bey mi dedi
Evet dedim. Emin misiniz dedi evet dedim.
Neden soruyorsunuz dedim.
Sayaçla ilgili itirazı var da onu değerlendiriyoruz dedi.
Evde kaç kişi kalıyo tek mi yaşıyo dedi.
Bilmiyorum dedim. Yan dairedeki komşu da eşi de var galiba dedi.
Aslında bu kiracı Almancı. Adam emekli sürekli burada ve karısı yazın gidip geliyor.
Ben görmedim ama öyle olduğunu söylemişlerdi.
İski'den gelen adam kimle yaşıyor çok önemli dedi. Emin misiniz karısıyla yaşadığına dedi.
Ben de bilmiyorum dedim. X bey'e direkt sorarsanız daha sağlıklı bilgi alırsınız dedim.
Evde yok ki dedi. Telefon açın dedim. Telefonu yok dedi.
Sonra sorularına devam etti. Kaç senedir burada oturuyor. Ev sahibi kim?vs
Bir de ısrarcı bir adam. bir türlü kurtulupta kapıyı kapatamıyorum.
En sonunda dedim ki X beyi bulun kendisine sorun. Telefonu yok dedi yine. O da sizin probleminiz,başvuruyu alan numarasını da alsaymış.Yardımcı olamıcam dedim.kapattım kapıyı.
Bu bana biraz tuhaf geldi.
Acaba sayac itirazıyla bu yasanan durumun bir ilgisi var mı?
Daha önce sayac itirazı yapanlar varsa değerlendirme bu şekilde mi oluyor acaba?
Kapıyı açtığıma da pişman oldum

Son düzenleme:
Adamın kimle yaşadığı çok mu önemliymiş yahu sayaçla adamın kimle yaşadığının ne ilgisi var kolluyor gözüne kestirmiş evde adamın yokluğunda biri var mı yok mu öğrenmeye çalışıyor cevap vermeyip suratına kapatsaydınız keşke

Sayaç itirazı ile evdeki karısının kim olduğunu öğrenmeye çalışması ne alaka ki?
İyi yapmışsın bence bilgi vermemekle.
İtirazı olsa böyle konu komşu dolaşılmaz.
Bir kere iski igdaş ayedaş vb.. randevusuz gelmiyorlar artık.
İski gelir ziline basar evde yoksa ulaşamıyorsa kapısına not yapıştırır gider ya da abonenin bilgileri iskide vardır oradan arar ya da mesaj atar geldik evde yoktunuz diye bilgi verirler

Benim evimin bütün faturaları benim üstüme kayıtlıdır.
Evleneceğimiz zaman eşim çalışıyordu ikide birde izin alması mümkün değildi ben de işsizdim herşeyi üstüme yaptım.
Daha sonra ev aldık taşınacağımız zaman tek tek eski evin bütün aboneliklerini kapattık yeni evimizinkileri eşim kendi üstüne açtı.
Heryerde kişisel bilgilerimizi de verdik mail adresimizden tutunda telefon numarası adrese kadar.
Ve o faturalar kapanırken hep cep telefonuma mesajlar geldi aboneliğiniz kapatılmıştır diye
Eşime de geldi abonelik kaydınız elimize ulaşmıştır, aboneliğiniz kabul edilmiştir işte e kısa sürede aboneliğiniz açılacaktır ve yeni aboneliğiniz kabul edilmiştir diye.
Artık iski olsun igdaş olsun ayedaş olsun o kadar güzel çalışıyorlar ki.

evet bence de abone bilgilerinin kurumda olması lazım.
yoksa da itiraz başvurusu yapılırken en azından telefon numarası alınmış olmalı.
çok garip bir durumdu.ısrarla adam tek mi taşıyor yoksa başkasıyla mı onu öğrenmeye çalışıyordu.
ne alakası var sayaçla.

çok saçma kimle yaşadığını napıcak ki
bana tuhaf geldi bi ısrar etmesi daha da tuhaf
hırsız filan olmasın bu evde kimlerin yaşadığını mı öğrenmeye çalışıyo acaba

Son düzenleme:
bence kızlı erkekli kalıyorlar muhabbeti var ya ondan sormuşlardır iski miski hikaye... ya da hırsız falan olabilir ama hırsız eşini niye sorsun.

Bu durumda önce kimliğinizi görmek istemeliydiniz.
Nasıl bilgi verirsiniz ki hiç bilmediğiniz birine.

Not: Bilgi verdiniz demek istemedim.

Son düzenleme:
İski su işleri bu ne biçim gönül ilişkileri yani. :44::44:

alakaya maydanoz .. tek kişi çok su çok kişi çok su mu..
birde ısrarla önemli demiş.madem resmi kurumdan geliyor. onlarda iletişim telefonu mutlaka olurdu..

hırsızlık,kan davası vs olabilir mi :26::44::44:

Eski oturdugumuz yerde su saçayımız bozulmuştu faturalar babamın üstüne oldugu için o başvurusunu yapmıştı aradan bir kaç gün sonra gelerek sayacı degiştirdiler.Bu tÜR SORUlara maruz kalmadık kapınıza gelen adam biraz tuhafmış bu tur soruları sorması gerçekten çok ilginç iyiki fazla bilgi vermemişsiniz ev sahibi hakkında.Gerçekten şasırtıcı bir durum bu kadar soru sorması.

Bu durumda önce kimliğinizi görmek istemeliydiniz.
Nasıl bilgi verirsiniz ki hiç bilmediğiniz birine.

haklısın kimliğini sormak gerekirdi ama o an düşünemedim.
bilgi de vermedim. Adam X bey oturuyor di mi dedi. evet dedim. bilgi vermedim ama teyid ettim.
zaten bence bu soru da konuya giriş içindi. esas öğrenmek istediği adam kimle yaşıyor sorusunun cevabıydı ki onu da zaten cevaplamadım.
görseniz bir de ısrarcı bi tip.

ben o beyi haberdar edin durumdan çok tuhaf çünkü

Valla ben eşim haricinde kimseye kapı açmıyorum haftaiçi :)))
İşten döner kapımı alttan üstten kilitlerim :)
Eşim gelmeden önce arar, öyle anlarım geleceğini.
Kapıyı çalar, delikten bakar açarım :))

Ben korkarım böyle şeylerden..

Böyle anlaxşılacağı için düzeltme yaptım az önce.
Yani tabiki de verilmez demekti.
Hiç ayıp olacak diye düşünmeyin.
Çarpın kapıyı yüzüne.
Belli ki iyi niyetli biri değil, ya da başka bişey var.
Çünkü resmi kurumdan gelenler önce kimliklerini gösterirler.
En azından üzerlerinde görünür şekilde taşıma zorunlulukları vardır.
Ve bu kadar kişisel soru sormazlar.
Kandırarak soru sormak istemesi artniyet düşündürüyor.

Komsunuz bey yasli mi?

Belki gozlerine kestrimisler, hirsizlik yapmak icin evde kac kisi oldugunu anlamaya calisiyorlardir . Malum yalniz yasayan yaslilarin baslarina turlu turlu isler geliyor.

b ence o adam hirsiz falan...adam almanyada çalişmiş,parasi da vardir, bir öğrenelim bakalim evde yanliz mi?yanlizsa hem evi soyar hemde paralari varsa aliriz diye bilgi topluyor bence...

Almancı olduklarını biliyorlarsa belki hırsızlık yapacaklardır.

b ence o adam hirsiz falan...adam almanyada çalişmiş,parasi da vardir, bir öğrenelim bakalim evde yanliz mi?yanlizsa hem evi soyar hemde paralari varsa aliriz diye bilgi topluyor bence...

ek olarak bence bu olayi adama anlatin ki bişlsin ve ona göre tedbirini alsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…