Az önce tuhaf bir şey oldu

Arkadaşım ben telefondan bilgi vermeyi pek doğru bulmuyorum neden diye sorarsan dolandırıcılar artık 444 lü numaralar bile alıyormuş ve aldıkları numara ile bankadan arıyoruz yada şu kurumdan arıyoruz diyorlarmış ve tabi karşı tarafa yüksek faturalar vs geliyormuş o yüzden telefondan teyit olayını doğru bulmuyorum.

Banada hirsizlik olayi gibi geldi. Eve girmeden once emin olmak istiyorlar sanirim. Hic bir devlet gorevlisi boyle kapi kapi dolasip, bu tarz sorulari sormaz. Komsunuzu uyarmaniz gerek ustelik sizde dikkatli olun.

kesinlikle böylelerine bilgi verilmemeli.hırsızların artık son numarası bu olmuş .insan kapıyı açmaya korkar oldu yemin ederim...

Ayni sey bizim apartmandada oldu ellerinde evraklarla yukarda veya yanda su kisimi oturuyo diye soruyolar sizde ya evet yada yanlis soylediyse dogru ismini soyluosunuz komsunuzun agzinizdan laf aliyolar. Aynisi oldu ve o adamlar evin bos oldugunu anlayinca evi soydular.. Sakin bu tuzaga dusmeyin

Beni de dün bilmem ne medikal sağlık hizmetleri gruptan arıyoruz. Check up kazandınız diye aradı bir kadın. Adresiniz değiştimi diye sordul. Adresim ne görünüyor dedim. Eski adresimi söyledi, değişti dedim bir gzel adresimi verdim. Sonra kredi kartınızı elinize alın deyince bunda bir iş var dedim kredi kartı kullanmıyorum dedim. Genel müdürlükle görüşüp size döneriz gibi bişey söyledi kapattı. Sonra internetten araştırdım böyle bir dolandırıcılık varmış. Konuyla ilgisi yokta aklıma geldi anlatayım dedim, aman dikkat edin sizde.

banada 5 gun birileri geldi kapima 15 numaradakiler hakkinda bilgi istiyor birsuru sorular hepsine bilmem dediim 5.gun polisi aradim boyle boyle durum var en son apartmanda birinin evi soyuldu birinin kilitli garajda gunduz vakdi arbanin camlari kirilip arbanin icindekileri bosalttilar neyse polis dediki sizinle ben ilgilencem su subeden benim ismimi ver hemen gelirim neyse yine geldiler hemencicik aradim polisi polis geldi allh kahretsin ben emlak acentasindan tuttum evi nerden bileyim gelen megersem ev sahibimmishic gormemistim ev sahibini megersem acentaya sikayet edilmis bayan tek tutmus gunluk hergece 10 tane adam getiriyor ev sahibide direk komsulardan ogrenmeye gelmis dogrumu diye vayyyy arkadas bide rezil olduk ev sahibine neyseki cok seye iyi gelen turk kahvesi ortami yumusatmaya yettibirkeresindede ev telefonum caldi hintli birisi nefessiz reklam yapiyor bende belirli bir sure dinledim sonra adamcigaza ayip olmasin diye kapatmadim telefonu banyoya girdim cikdim saclarimi kuruttum iceriye girdim yemek masasinin ustundeki telefon gozume ilisti aklima geldi bakdim tel acik adam daha konusuyordu o kadar adamcigaz konusdu benim tek kelimem yeterliymis ben baska kampanyadayim ustelik 2 yillik kontratim var dedim adam tesekkurler dedi kapatti tuhhhh yazik oldu adam soluksuz 2 saat konusdu bosuna bunlar konuyla alakasiz ama yazmak istedim canim iyi yapmissin bilgi vermeyerek resmi yerler gerekli sorulari kisiye ozel sorup baskasindan bilgi almazlar tuhaf geldi banada

Son düzenleme:
Saçma tabi ki
Kimle yaşarsa yaşasın bu onlaır ilgilendirmez ki

Almancılarda para gani diye bi bakış var nedense
Hızsızdır o hırsız..

Kızlı erkeklı muhabbetı yuzunden sormustur bence

Bence adamı uyarın hırsız falanda olabilir. Buna benzeri bir olayı bende yaşadım ve ertesi gün eve hırsız girdi.

Kizlar birkac gun once de iskiden baska bir adam gelmis.
Komsu soyeleyecek adama sizi aradilar iskiden boyle boyle diye

kızma ama şu telefon meselesine çok güldüm adamcağız iyi konuşmuş

Bu kadar araştırması ilginç bence..
Başka bir şeyin peşinde olduğu çok belli..
Ewde olup olmadığını sorar, akşamları ewde oluyor mu bilginiz war mı diye sorar gider..
Bu kadar ısrarcı kimle yaşıyo, kimle yaşıyo diye sorması enteresan yanii :44:
Siz bence X komşunuzu görürseniz, söyleyin ona da bilgisi olsun..
Sizinde içiniz rahat eder en azından..

İski'den gelen adam kimle yaşıyor çok önemli dedi. Emin misiniz karısıyla yaşadığına dedi.

bu adam iskiden gelmemiş. bu cümlesinden belli.
ya adamla bir sorunu var. yada hırsız.
sayaç itirazı için gelen memur,çok önemli karısıyla yaşaması dermi.. tuhaf.

belki de komsunuz olan adamı karısının ikinci evliliğidir, bu iskiden gelioruz diyen adamda ilk kocasıdır ,karısını arastırıordur :26:

ıskı felan olamaz adam hakkında arastırma yapıyorlar besbellııı böle soruları yanıtsız bırakmak en dogrusudur

Hani şu göstermelik boşanmalar var ya.
Belki de böyle bir durumu araştırıyorlar..

Nihayet adami dun gordum ve durumu anlattim.
İskiye itirazda bulunmus.
Sayac gostergesi gorunmedigi okunamadigi halde kendisine aylardir sabit 46 TL fatura geliyormus.
Kac kisi yasadigimi soruyorlar cunku akillari sira bu kadar su tuketiyorsunuz zaten diyecekler dedi.
Sonuc olarak kendisini bilgilendirdim

Eger sayaç arızalı ise 1. kesinlikle iletişim bilgisi ve adres bilgisini dilekçeda almak zorunda .
sayaç arızalı olduğunda kapı kapı dolaşıp sormazlar daha önceki yıllarda o aylarda ne kadar kullamışlar bakarlar ona göre bi fatura çıkarırlar. zaten sayaç arızalıda değilse daha önceki tüketimlerden faturalardan kıyaslıyarak resmi olarak sonuc bildirirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…