Az önce tuhaf bir şey oldu

iski miski hikaye bence.. altında baska birsey ararım ben yoksa neden sorsun o kadar?
hergun gazetelerde neler okuyoruz en basiti gecenlerde okudugum bır olay.. eve deterjan tanıtımı yapıyorum dıye gelen birisi(tabi deterjan icinde ilac oluyor ve kapıdan gosterecem diyor)kapı acılınca koklatıp guzel olup olmadıgını soruyorlar..
ne oldugunu anlayamadan bayılıverıyorlar.. uyandıklarında is isten gecmis oluyor. kımının evını soyuyorlar kımınınde baska seylerr......?
allahtan yanında komsunda varmıs cnm..
sahsen ben ses almadan acmıyorum kapıyı..
kimin ne oldugunu bilemeyiz oyuzden boyle kısılere kapıyı acmayın!

eşiyle ayrılıp anne yada babasının emekliliğini alıyorlarmış ya belki öyle bir şey için soruşturuyorlardır

Üst kat komşumagelenler yanlışlıkla benim zilime bassa,otomatiğe basmam,diyafondan bir üst kata basın derim.İster iskiden gelsin,ister polis memuru olsun,hiçbir soruyu cevaplanırmam.Gidin kendisiyle görüşün derim.Ulaşamıyorsa,kapısında nöbet tutsun beni bağlamaz.Zaten siz de cevap vermemişsiniz ama hiç muhattap almayın.Kapınızı kapayın.Ve üst kat komşunuzu bilgilendirin.

cnm faturalar benm üzerimedir hep ve mail adresi,telefon numaralarım kayıtlıdır iski igdaş ayedaşta hatta igdaş düzenli olmasada arada bir msj atar fatura bilgisi baca temizliği vs . şeklinde.Adam eğer sayaca itiraz etseydi zaten onun telefon bilgisi alırlardı evde yoksada çeker giderlerdi kapı kapı dolaşıp teyit etmezlerdi,heleki evde kimle yaşadığıyla hiç ilgilenmezlerdi,o işte başka birşey var bence

günahına girmeyim ama aklıma hırsızlıktan başka bişey gelmiyom ısrarla sorduyda evde kim kaç kişi kalıyor çünkü işlem işin evin nufusu sayılmaz dimi

Bana eşi dedektif tutmuş gibi geldi. Adamın garsoniyeri mi bu ev onu araştırıyor sanki. Keşke kimlik ya da evrak isteseydiniz.

bence ust kat kom$unuzu bu durumdan bilgilendirin

adamin biri gelip alt kat kom$uya sizinle ilgili garip sorular sorsa ho$unuza gidermi yada bilmek istemezmisiniz
cevap vermedim diyede belirtirsiniz..

Bana hırsızlık yapacakmış gibi gelmedi,
yanında yaşayan kadınla ilgili bişey olabilir. Meraklandım iyice, adama haber ver diyenler olmuş bence hiç karışma boşver.

Eşi yılda iki kere geliyor demişsiniz
ya dedektif, ya hırsız.
Bence de adamı bilgilendirin.
Dedektif olsa iletişim bilgileri olur diye düşünüyorum

Ben de buna benzer bir kurumda çalıştığım için açıklama yapmaya çalışayım. Sayaç itirazı varsa o hanede yaşayan kişi sayısı önemlidir. 1 kişinin harcadığı su miktarıyla 4 kişinin harcadığı su miktarı aynı değildir. Dolayısıyla bu tür itiraz durumlarında, hanede oturduğu süre ve dönemler, hanede yaşayan kişi sayısı, kiracı veya ev sahibi olup olmadığı v.s gibi bilgiler gereklidir. Şahsi bilgi istendiyse eşinin ismi v.s onu bilemicem ancak bunlarla ilgili bilgi istendiyse bir anormallik yok bence.

Evde kac kisi var filan gibi sorular masum sorular degil bence,
sayacla ev ahalisi ne alaka ?
Adami bilgilendirin önlem alsin bence ALLAH korusun,
hirsizlik filan olur adamada birsey yaparlar aman aman..

Aciklamalarin icin tesekkur ederim.
Cevabinla durum aydinlanmis oldu.
İcim rahatladi.
Oyle kotu haberler izliyoruz ki ister istemaz paranoyak olduk

Canım bu durum bir kaç şey ile alakalı olabilir,karışma diyen arkadaşlar var haklılar ama bu durumdan komşunu haberdar etmez isen belki başına kötü iş gelebilir o zamanda pişmanlık duyabilirsin en azından adama detaylı olmasada siz İSKİ ye başvuruda bulunmuşsunuz sizi sordular ulaşamamışlar bir alakadar olun isterseniz diyebilirsin
Bunlar dışında gelen şahıslar
-Hırsızlık maksatlı gelmiş olabilirler
-Israrla bir kadını soruyorlar ise soran kişiler bir kadını arıyor olabilirler,belki adamın karısıdır adamı aldatıyordur ögrenmek maksatlı gelmiştir,yada adamın karısı özellikle eşini sorduruyor olabilir
-Evlenmiş ayrılmış ama hala birlikte yaşayan çiftler devletten maaş alıyorlar bunun araştırmasını yapıyor şu an devlet böyle birşeyde olabilir ama İSKİ İTİRAZI ile bence çok yakından alakalı bir durum yok ortada

DİKKATLİ ol,kapını herkese açma ve varsa öncelikle kapının emniyet kilidini açıp kim oldugunu gör,dünya kötü insanlarla dolu

Son düzenleme:
bugün beni de ttnetten bi adam aradı.
önce bilgilerimi teyit ettirdi.
sonra bekar mıyım diye sordu, evli olduğumu söyledim, eşimin eğitim düzeyini sordu, sonra siz eşinizden çok okumuşsunuz, profesör müsünüz gibi salak saçma sorular soruyordu ki neden bunları soruyosunuz dedim cevap vermedi ben de kapattım.
eşim de kızdı en başta kapatsaydın keşke dedi.
anlamadım yani bu olayı ben de :44:

Tuhaf bir durum gercekten
Hırsız filan olabilir
Ben sayaç itirazı yaptım hic boyle sorgulamadılar

Bende bu aralar dogum izni nedeniyle evdeyim
Ve bu muge anlı paranoyak etti beni
Aman neler oluyormuş öyle

Canım bankalarda bile o kadar hain insan var ki kişisel bilgilerimizi satmışlar,şu sokak sokak gezen anketörlere bile bilgi vermeyin,adamlar bu tarz sorularla kişisel bilgilerinizi egitim düzeyi ve kazancınızı ögrenip adres bilgilerini alıp hırsızlık için bile takibe alıyorlar dikkatli olmalısın
Beni bile geçenlerde bir ögretmen 125 tl dolandırdı var gerisini sen düşün,egitimciye bile güven yokken telefonda yüzünü görmedigimiz insanlara nasıl güvenecegiz

Aciklamalarin icin tesekkur ederim.
Cevabinla durum aydinlanmis oldu.
İcim rahatladi.
Oyle kotu haberler izliyoruz ki ister istemaz paranoyak olduk

​Arkadaşım sanırım yukarıda yazdıgım mesajı okumadınız.Babamda sayaç için itiraz etmişti eski su saatimiz degiştirilmişti ama bağlı bulundugumuz kurumdan hiç kimse gelip böyle sorgulamadılar,kaç kişi yaşıyorlar,karısının adı ne gibi sorular sormadılar.İtirazını yaptı bir kaç gün içinde saat değiştirildi.Siz komşunuzu bilgilendirin ne olur olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…