Bebek Beslenmesi Azalan anne sütü geri çoğalırmı lütfen yardım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

naneli_limon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
796
90
118
2 gün aşırı üzüntüden ve dünde çok az yememden dolayı anne sütm çok az çıktı :( Arkadaşlar bebğim 2 aylık ve azaldıktan sonra sütün çoğalması zor diye biliyorum.Gerçekten öyle mi yoksa eski haline(akan memeler) geri getirebilirmiyim?lütfen deneyimli anneler yorum yaparsa sevineceğim

Canım hıc korkma geri çoğalır tabı süt yapacak seyler yersen mesela bugün öğlene kısır yap soğanı Çiğdem koy bak gör aksama nasıl çoğalacak ben cocuklarımı bulgur yıyerek emzırdım bazı yerlerde bulgur gaz yapıyo derler hıc de bı aslı yok hemde sütün kalıtesi artar

Zaman zaman azalır ama sürekli emzirmeye ve süt yapan yiyceklerden. Yemeye ve üzülmemeye çalışırsan eski verimi alabilirsin sütten. Humana still tea' yi öneririm ya da malt içeceklerinden bende en çok humana still tea ve semizotu süt yapıyor. Sütüm azaldı diye hayfılanırsan sütünü kötü yönde etkiler unutma bol bol emzir dinlenmeye çalış bol su ve humana still tea bunun yanısıra besleyici şeylerden ye ki sütünün yanısıra kalitesi de artsın. Mesela şimdilik manuel bir süt pompası al eczaneden bebeği emzirdikten ssonra memelrinde kalan sütü sağ buzdolabında muhafaza et böylece memelerini boşalttığın için beynine yeniden ve daha çok süt üretmesi için sinyal yollamış olacaksın. Bende işe yarayan yöntemler bunlar.

Son düzenleme:
Bu soruyu bende merak ediyorum aslinda…hic oyle saril saril akmadi sutum maalesef…ama simdilerde benimde sutum azaldi baya baya…yari yariya sut azalir mi ya birden??? :44:

Sütüm kesilecek korkusu, sütün baş düşmanıdır. Sütünüze güvenin... Ayrıca bol bol emzirmeye devam edin, bebek çektikçe gelir süt.

Ya bir de ilaç ismi vermeyeceğim ama, oldu ki sütünüz tamamen kesİldi, bir mide ilacı var hazımsızlık falan icin, ama yan etkisi Prolaktin hormonu salgilatiyor, ve süt gelmesini sağlıyor, doktorunuza sorarsaniz söyler mutlaka. Bebeklere de kullanılan bir ilaç, sütüm kesilince doktorum vermişti bana da, geri gelmişti sütüm. İciniz ferah olsun yani, herseyin çaresi var.

Ya bir de ilaç ismi vermeyeceğim ama, oldu ki sütünüz tamamen kesİldi, bir mide ilacı var hazımsızlık falan icin, ama yan etkisi Prolaktin hormonu salgilatiyor, ve süt gelmesini sağlıyor, doktorunuza sorarsaniz söyler mutlaka. Bebeklere de kullanılan bir ilaç, sütüm kesilince doktorum vermişti bana da, geri gelmişti sütüm. İciniz ferah olsun yani, herseyin çaresi var.

Evet ben de kullanmıştım sütüm kesilmek üzereyken ben de olumlu sonuç aldım

2 gün aşırı üzüntüden ve dünde çok az yememden dolayı anne sütm çok az çıktı :( Arkadaşlar bebğim 2 aylık ve azaldıktan sonra sütün çoğalması zor diye biliyorum.Gerçekten öyle mi yoksa eski haline(akan memeler) geri getirebilirmiyim?lütfen deneyimli anneler yorum yaparsa sevineceğim

Bol sıvı tüketimiyle beraber dinlenmeye özen göster
Bebeginide sık sık emzir annesi çoğalır sütün yeniden
Ayrıca Humana yada milupa still tea kullanabilirsin
Birde ısırganotu bu konuda mükemmel:34:
Ilk dogumumda poşet çayını alıyordum marketten ama artık yokmuş
Bende şimdi kurutulmuş paketli aldim, demliyorum hergun:34:

Surekli memenizi uyarmaniz lazim. Yani 2 saatte bir emzirin ya da sut sagin. Bu sekilde vucut sut yapmasi icin uyarilir ve sut gelir. En onemli faktor budur, bir de bol su icmek lazim. Yoksa onu bunu yemeyle icmeyle bir yere kadar, meme emzirilerek ya da sagilarak uyarilmazsa sut gitgide azalarak biter.
Anne ve yenidogan hemsiresiyim, bilgilerime dayanarak soyluyorum bunlari.

Son düzenleme:
2 gün aşırı üzüntüden ve dünde çok az yememden dolayı anne sütm çok az çıktı :( arkadaşlar bebğim 2 aylık ve azaldıktan sonra sütün çoğalması zor diye biliyorum.gerçekten öyle mi yoksa eski haline(akan memeler) geri getirebilirmiyim?lütfen deneyimli anneler yorum yaparsa sevineceğim

zor degil,

uyku en baş ilaç

inanç ilk sırayı paylaşıyor uylu ile...sütüm olacak diye inanman oksitosin ve süt yapan prolaktini düzenen koyar arttırır.beyinde başlar ve biter süt meselesi

dereotu ye ..bol bol...

Bulgur tüket...

Malt içeçekleri var marketlerde anne sütü yaptıgı kanıtlanmış

en büyük etken kırmızı et...gücün yetiyorsa hergün el kadar kırmızı et yemelisin.sütün bol ve çok kaliteli olur.

Elinde varsa bebişten sonra pompa ile sağmayı dene.

Boş da emse bırak bebegin emsin yada pompa ile 1-2 dk çek...meme ucuna verilen baskı beynine süt lazım sinyali yollar.

ılık duş al ve strese girme...

Benim 2 kez stres ve üzüntüden sütüm kesildi bu tekniklerle yoluna girdi.

Kızıma tam 20 ay anne sütü verdim.allah yarıdımcın olsun,güle güle büyüt inşallah...

Oglum 19 aylik hala emziriyorum zaten bebekkende hic mama vermedim ogluma kilosu hep normalin uzerindeydi goguslerimden fiskirirdi sutum sagip dokerdim cunku bu kadar fazla sutu kaldiramiyordu goguslerim cok kucuktu ama masallah hic sikinti cekmedik o yonden onerim pekmez i bol ye rezene cayi bol ic bide bulgur pilavi ve sogan ve helva yi bol yerdim insallah sutunuz cogalir

2 saatin altina dusmemek ve 3 saatin uzerine cikmamak kaydiyla sag(makineyle) veya emzir. uyku ve sivi tuketimi de onemli. gece de ayni.sekilde yaparsan artar. ama yetmiyo diye mamaya guvenirsen azalir bitme noktasina gelir.

canım bol bol emzir bebeğini... bol bol su iç... sütü arttıran gıdaları araştır.. mesela benim mısır yediğim zaman çok sütüm oluyordu.. bide ilk aylarda sütün çok az diye aktardan süt arttırıcı macun almıştım.. sadece iki üç gün günde iki defa kllandım ve gerçekten çok faydasını gördüm.. aktarlara da sorabilirsin..

kızlar bende emziriyorum probi ve melisalı yada anasonlıu çay için çok süt yapıyor =):40:

Surekli memenizi uyarmaniz lazim. Yani 2 saatte bir emzirin ya da sut sagin. Bu sekilde vucut sut yapmasi icin uyarilir ve sut gelir. En onemli faktor budur, bir de bol su icmek lazim. Yoksa onu bunu yemeyle icmeyle bir yere kadar, meme emzirilerek ya da sagilarak uyarilmazsa sut gitgide azalarak biter.
Anne ve yenidogan hemsiresiyim, bilgilerime dayanarak soyluyorum bunlari.

tamamen katılıyorum ve emzirdiğim dönemde çok işime yarayan şu linki ekliyorum: Anadan emilen sütün burundan gelmesi - Acemi Anne- ntvmsnbc.com
ayrıca sütü ne zaman unutursan o zaman çoğalıyor. kafana taktıkça stres hormonları ve beyin inadına azaltıyor sütü. gebe kalmaya çalışırken takıntı yapınca gebe kalınamıyor ya, süt de aynen öyle.
ha bir de uykuuu yanitaze ananın en doyamadığı şey. her emzirmeden sonr kalan sütü 5 dk sağsanız, 5-10 ml bile çıksa, gün boyu biriktirseniz ve siz hiç değilse bir öğünde uyurken eşiniz ya da başkası beslese biriken sütlerle. gece 2 saatte bir kalkmak yerine uyanma saatiniz 4 saate uzasa...
benim işime yarayan bir yöntem de şuydu: bir memeyi emzirirken eşim diğerini makineyle sağdı. ben makineyle değil bebeğimle ilgilendim. böylece beyin ikiz bebek var sandı belki :34: ben kırkım çıkmadan işe dönmek zorunda kaldığım halde işe yaradı bu yöntemler.
süt artırıcı olarak da iki gıda işe yaradı: ısırgan tohumu ve bal karışımı, 1 kilo bala 100 g çekilmiş ısırgan tohumunu her öğünden sonra 1 tatlı kaşığı yedim. bu bir tanıdığımın doktorunun önerisiymiş. diğeri kimsenin önerisi değil de tesadüfen keşfettiğim kabak tatlısıydı. her seferinde sağım miktarımı artırdı balkabağı. ama tahin helvasıymış, bulgurmuş hikaye, olay su içmekte...

Canım stresi ve endişeyi bir kenara koyarsan sütünün azalmış olması pek önemli olmaz.Kafan rahatsa süt yapacak sebzeler ve bol su tüketirsen sütün çoğalır yine.
Bakliyatlar süt yaparlar aynı zamanda gaz da.....ama önceden ıslatılmış olması ve tüketirken kimyon kullanırsan sütün çoğalır.

Bunların dışında,

Rezene ve kimyon çayı
Dereotu
Ayran
Bulgur
Bol su bunu es geçme en çok süt yapan nimet sudur.
Tahin helvası
Özellikle hurma hem yaşı hem kurusu
Şimdi tam mevsimi beyaz dut veye beyaz dut kurusu
Maydanoz(her ne kadar azaltıyor dense de senin zayıflamana bebeğinin sütünü çoğaltmasına büyük destek.Denedim ve yaşadım)

Arkadaşım ben de çok üzüntül bir olay geçirmiştim. Oğlum 3 aylıktı mama vermiyordum. Süt aniden kesildi 2 gün ağlamamdan mahfoldu çocuk. Bir damla süt gelmedi. Bir eczacı adayı olduğum için bulgurun ve ince bulgurun sütü arttırdığını biliyordum. 3 gün boyunca bulgur pilavı yedim. Eskisinden daha fazla geldi süt. Yemeği yedikten sonra bol bol su iç. Maydanoz da bulgur kadar olmasa da sütü arttırır. İnşallah yardımcı olabilmişimdir.

Back
X