Yazdığım kelimelerden anlamını bilmediklerinizi google da aratıp bilgi sahibi olmaya çalışın lütfen çok okuyun çok araştırın. Bende bildiğim kısımlarda bilgilendiririm sizi elimden geldiğince ama siz kendinizde okuyup görün olabilecekleri..
Celalettin Peru’ya giden çok fazla kişi var.. uygulamaları uzun soluklu, kendisi ürolog değil dahiliye uzmanı. İzlediği yol fitoterapi ve hormon tedavisinin kombine şekli..
Ben gidin ya da gitmeyin diyemem sadece kendim neden tercih etmedim onu söyleyebilirim size.
Bizim tüm değerlerimiz normaldi azospermiyi öğrendğimizde, meni volümü normal, tıkanıklık değil, kromozom analizi normal yani 46xy, Y mikrodelesyon yok ( yani sperm üretiminden sorumlu Y geninde silinme yok) ergenlikte geçilen kabakulak yok, inanın herşey araştırıldı ve hiç bişey yok. Sebebi açıklanamayan gruptayız ve bence zor bir grup.. muhtemelen henüz bilinmeyen üzerne belkide çalışma bile yapılmamış bir gende mutasyon var. Çünkü sebebi açıklanamayan hastalıklarda genelde gen mutasyonlarından şüpheleniyor.
Bu gruptaki hastalar uzun soluklu ( celalettin peru gibi ) tedavilerden bile sonuç alamayabiliyor. Bir kere denedik ve elimizden geleni yaptık. Cerrahi anlamda gerçekten ameliyat olabileceğimiz en iyi cerrahta ameliyatımızı da olduk ama sonuç maturasyon arresti.. yani spermatid dediğimiz spermin kuyruğu oluşmamış halinden bolca var ama gelişimini tamamlayıp kuyruk kazanamadan duraksamaya geçiyor. Bu hücrelerde tüp bebekte çok başarılı değiller maalesef.. kimle hangi ürologla görüştüysem, duraksamanın sperm ana hücresinin mitokondrisinin yeterli enerji sağlayamamasında kaynaklandığını düşündüklerini ve yeterli çalışmanın henüz olmadığını söyledi.. evet bir çok çalışma var japonya da bu hücreleri geliştirme üzerne ama forumda çok eskilere giderseniz göreceksiniz, bundan 10 yıl öncede kök hücre 5 yıla gelecek diyolarmış şimdi de öyle diyorlar.. biz bu süreleri beklerken maalesef bizim yumurtalarımızda yerinde saymıyor yaş geçtikçe azalıyor