Baba evimi özledim, evliliğe alışamıyorum

kaderiminoyunu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2012
2.017
30
46
Diğer
eskiden negüzeldi herşey.....sıcacık sobanın yanında annemin yaptığı sıcacık bir çorba babamın verdiği güven...nekadar güzelmiş bekarlık...az bi hasta olsam babam hemen hasteneye götürürdü cebinde parası olmasa borç ilaç alırdı..annem iş yaptırmazdı ben hastayken koşa koşa gider meyve alırdı iyileim diye..başımdan ayrılmazdı...kardeşlerimle sarılmak onları koklamak ...babamı sevmek..annemi sevmek...herşey okadar güzelmiş ki meğer....onlarsız hergeçen günüme yanıyorum.hayattalar ama ben onları göremiyorum .onlarsız yaşıyorum...bazen hep beraber oturmaya gidiyoruz biyerlere annemlerde geliyor ..kalkma zamaı gelince kayınpederimin peşine takılıp gitmek onları arkamda bırakma çok zoruma gidiyor..halbuki eskiden babamın peşine takılırdım onlarla beraber gelir beraber giderdik..şimdi ne onlarla gidiyorum biyerlere ne onlarla kalkıyorm...onlara misafir olmak nekadar ağır..birden bire misafirleşiyorsun...23 senemi koyunlarında geçirdiğim anama babama..küçük kardeşim bile uzaklaştısanki benden..halbuki ben onla yatardım onu ben büyütmüştüm....şimdi yanlarında bikaçgün kalsam ya kaynanam ya kayınpeder bişe dermi diyerek kalıyorum ..ama eskiden ölemiydi ne onlar vardı ne sorumluluklar...masumca onların yanındaydım..şimdi el oldum..beyaz gelinlikle eşim elimden tuttu götürdü beni..bunları ben istedim eşimle mutluyum ama ailemin sevgisi daha ağır basıyor..bazen diyorumki heşeyi bırakıp gideyim yanlarına eskiye dönelim yine...ama bu artık ikansız artık evli bir kadın oldum...evin en nazlı kızı değilim..biça gün yanlarında dursam batar oldu etrafa....onlara geri dönüşüm yok artık misafir gibi arada görürüm işte....ama yetmiyor aylarca kalsam belki anca geçer özlemim....şimdi hastalanınca beni babam gibi annem gibi kollayan yok....eşim ilgilenir ama onların yerini tutmuyor...annem iş yaptırazdı hastayken dedim yaa şimdi kaynanam öle mi az yatsam dayanır kapıya....kayınpeder sormaz bile neyin var diye..ben babamı istiyorum annemi istiyorum...dün teyzeme gittik sırf anneme benziyor diye hep baktım ona yanından ayrılmak istemedim nedense ona bakıkça uykum geldi bi şefkat gördüm anne şefkati.....bazen kayınpederim hadi babanlara gidelim dior hep beraber gidiyoruz ama bu bana çok koyuyor misafir gibi yabancıların içinde giriyorum o eve hele bide daha onlara doyamadan haid kalkalım deyince ozaman yaşlar boşanıyor gözlerimde..oyüzden olabildiğince kaçarım o adamla annemlere gitmekten..eşimle gidince böle olmuyorum ama mutlu oluyorum..ama onlarla gidince bambaşka oluyorum..beraber oturduğumuz içinde onları atlatıp bize gitmesi biraz zor oluyor....ben hiç iyi değilim napıcam böyle ..onlarsız nasıl yaşıcam 5ay oldu evleneli hala alışamadımve şuan hüngğr hüngür ağlıyorum özlemden fazla uzak değiliz ama yinede eskisi gibi olmuyor görmem lazım onları ayaklarına kapanıp bırakmayın göndermeyin nolur demek istiyorum çok ağlıyyorum napıcam ben

niyeyse gülmek geldi içimden. bende evlendikten bir ay sonra oturup hüngür hüngür ağlamıştım ben eve gitmek istiyorum. bıktım artık yemek yapmaktan diye :) :)

Bende mayista evlenecegım bazen bende bunlari dusununce kotu oluyorum 24 yaşındayım babam şu yasa geldm hala bana meyve soyup verir aksam ewe gidince özel yemek ayirir.kim olursa olsun anne babanin yerine tutamaz.senin kendini toparlaman lazim ben bu fikre alıstiyorum yawastan.annene misafir olarak gitmen onlari kaybettign anlamina gelmez kafani dagitack birseylerle ugrassan calısmyorsun anladigim kadariyla.

bende özlüyorum eşimle mutluyum ama oraya gidince ve ordan çıkarken birde ben gözden kaybolana kadar el sallıyorlar içim burkuluyor , zamanla alışıcaz ,

cnm daha çok yeni evlisin, alışamaman,aileni özlemen, şimdi ki hayatına adapte olmakta zorluk çekmen çok normal..
çoğumuzun başına geldi bunlar..
kimi zaman bu sorumluluğu kaldıramayacağından korktuk, kimi zaman eski hayatımızı,evlendikten sonra ki hayatımızla kıyaslayıp özlem duyduk...
dönem dönem yaşandı ve geçti..
artık sende yeni bi aile kurduğunun farkına vardığın zaman alışmaya başlıyosun..
ben burda mutsuz olsam, sürekli ağlayıp dursam ailemin hoşuna gitmez,onlar da benim mutlu olmamı ister diye düşün..
eskiyi düşünüp durma artık kendine yeni bi sayfa açtın ve bu sayfayı nasıl dolduracağında senin elinde...
tabi ki aileni her zaman seveceksin, gidip geleceksin ama sende artık bi yuva kurduğun için herşeyin bekar halin gibi olması mümkün değil...
sen sağlıklısın,sevdiğin insanlar sağlıklı, seni seven ve değer veren bi eşin var..
şöyle bi düşündüğün zaman, mutlu olman için bi sürü sebebin olduğunu göreceksin..:)

Nerdeyse yeni evlenen her genc bayan bu duygulari yasiyor, duygusallik hic gecmiyor ama bir zaman sonra alisiyorsun.
Icin yansada hayatin dengesi bu diyip oturuyosun. Ailene cok mu uzaksin ?
Birde evlendikten sonra ülke degistirenler var ya onlar napsin :/

çalışıyor musun bilmiyorum eğer çalışmıyorsan kendine bir uğraş bulsan ne bilim halk eğitimlerin bir sürü kursları var ya da derneklerin falan.

Cok haklisin aslında.
bende bazen cok zorlanıyorum ve ağrıma gidiyor. O misafir olayından'da eminim herkez aynı şeyleri hisediyordur.
Cok garip bir his, sanırım bunu kabul etmek, yada bu hislerimizi basdirip, görmemezlikden gelmemiz gerekecek.

ben ailemi özleyeceğimi hiç zannetmıyorum keşke suan senın yerınde olsaydım..

kendini misafir gibi hissetsende
aileni istediğin zaman görüyorsun
o kadar çok isterdimki sabah evimden çıkıp anneme gidip
akşamda evime dönmeyi
aradaki 12 saatlik mesafe ancak tatillerde bunu yapmamı sağlıyor
hele ki doğuk büyüdüğün memleketi geride bırakıp gitme zorunluluğu
tatil bitişi ayrılmak insanı çok yaralıyor
3 yıl olmasına rağmen her dönüşümde ağlarımda ağlarım
bu gibi durumda olanlaı düşünüp şuan ki durumuna şükret
istediğin zaman aileni görmek o kadar büyük bir nimet ki
senin şuan için sadece zamana ihtiyacın var
kolay değil

kayınvalidenle yakın mı oturyorsunuz ?
bence sorun bu .. ben böyle içli dışlı oturmaları sevmiyorum insanın özeli olmalı .bence bu nedenden dolayı evine alışamıyorsun .karıştırma tavrını koy hasta hasta iş yapılmaz... bence tavrını koy hemen .. çok sallama yani onları bırak konuşsunlar ...

Canım ben iki yıl alışamadım evliliğe yeni yeni benimsedim. Rahat bir hayattan çıkıp sorumluluk almak zor geliyor insana annenin evinde o telaş yoktu haliyle sonuçta anne baba var ama şöyle düşün o değer verdigin aile sıfatındasin şuan neden uzuluyorsun bu kadar sende aile oldun çocukların olup sizde sıcacık bir aile olacaksınız hemde sevdiğin adamla bir ömür. İyi yanlarına bak evliligin bu günler geçecek merak etme

evlendim bide eşim gece çalışıyodu annemlerde 5 dakikalık mesafede ama her gece hüngür hüngür ağladım tam 3 ay boyunca sonunda nemi oldu beynimde bi tümör oluştu canım strese üzüntüye bağlı olarak...evet asla kayınvalide kayınpeder anne baba gibi olmuyor benim kayınpederimin babamdan hiçbir farkı yok hatta babamdan daha çok düşünür beni okadar ilgilidir ama asla kayınvalide anne gibi olmuyor nedense...çok iyiyizdir çok severiz birbirimizi ama benim nerem ağrısa kızınında orasıda ağrıyo olur nedense...mesela başım ağrıyo derim ki rahatsızlığımdan dolayı ayyy x inde arıyo başı der adetlerim çok şiddetli geçer geçenlerde komalık oldum eşimin eli ayağı titredi o ağrımı görümce onun tek dediği kelime seninki neki x bi adet görüyo ağrıdan kıvranıyo dedi bende artık dayanamadım nasıl kıvranmak o öyle birkere bile adet ağrısı için bi ağrı kesici attığını görmedim ben kutu kutu içiyorum ağrılarım için dediğimde ise o ilaca alıştırtırmak istemiyo bünyesini dedi...doğru dedim hamileliği ağır hastalık olarak gören birisi için hiç tatlı değilmiş demekki canı dedim en sonunda...artık sırf görümceminde orası burası yalandan ağrımasın diye hasta olduğumda söylemiyorum...ama gel görki çok düşüncelidir bana karşı çok iyidir ama biyere kadar...bence sen eşinin ailesiyle birlikte yaşadığın için alışamadın canım evliliğe ben olsam bene alışamazdım...2 senelik evliyim şuanda ailemin evine giidnce rahat olamıyorum sanki misafir gibihissediyorum kalkıp evime gitmek istiyorum...alışırsın merak etme ALLAH yardımcın olsun...

Son düzenleme:
Ben bu duyguları hiç yaşamadım, çok iyi bir ailem olmasına rağmen. Bunun kira da olsa kendi evime sahip olmuş olmamın payı büyük. Şuan kendi evim o kadar güzel geliyor ki annemlerde duramıyorum bile biz gidince deli gibi hizmet eden bir annem sevdiğimiz ne varsa alıp gelen bir babam olmasına rağmen. Kimse de çok oturdun demez, hatta eşim istersen kalalım der yok ben illa evim derim.

Yaşadığınız yere adapte olamamanızı anlıyorum, zaten birlik oturmanın en kötü yönüdür kendi hayatının olmaması. Hizmet etmeye gelince çocuğu gibi, şefkat göstermeye gelince yabancı gibisin. Kırık dökük bile olsa bu eşyalar benim diyebilmeli insan. İki göz oda bile olsa içinde kendi hayatını yaşayabileceği evi olmalı insanın.

İlk paragrafta anlatmak istediğim şey normal olanı bu. Artık belli bir yaşa gelmiş yetişkin insanlarız, başkasının hayatının bir parçası olmak değil de kendi hayatımıza sahip olmamızı istiyoruz. İnsan yetişkin olunca evlenmese bile kendine özgü bi hayatı olmasını istiyor ki kaynana, kayınpederle yaşama durumunu kabullenmek çok zor.

Kendi eviniz olduğunda emin olun artık o kadar da baba evinizi özlemezsiniz, kendi yuvanızda bulunmak sizi daha çok mutlu eder. Şahsen hiç bişey bulamazsam eşyaların yerini değiştirmek, evimi kendi keyfimce değiştirmek bile beni mutlu eder. Umarım en kısa zamanda bu durumdan kurtulursunuz.

Zamanla kendi evine alışacaksın,benimseyeceksin ama babaevini yine de özleyeceksin.Orda geçirdğin zamanları evin nazlı kızı olmayı.
5 senelik evliyim.. Annebabamı haftada 1-2 muhakak gormeme ragmen İlk 3 yıl evimi çok benimseyemedim. .Ev işi, sorumluluklar ağır gelmişti.
Evliliğimdede bir sorun olmamasına rağmen alışamıyordum.Evimi de seviyordum ama annemlerin evindeki hersey daha lezzetli daha güzel daha huzurlu geliyordu.2 sene önce anne oldum.Şimdi evim evim diyorum baskada bişi demiyorum.Annemler gittiğimde her seferinde burda kal diyorlar bu defada ben evime gitmek istiyorum Sanırım anne olmasaydım halada cok alısamamıs olucaktım.

Arkadasim sen kayinvalidenle ayni evde yasiyordun aslinda senin mutsuzlugunun sebebi ayni evde yasamak kendi evin olmus olsa inan bu sikintilarin hicbirisi olmaz ins esini en kisa zamanda ikna edip kendi evine yerlesirsin.

7 yıllık evliyim :) şuan dünya tatlısı bi oğlum var iyi bir de eşim hamdolsun..yazıyı okuyunca aklıma geldi bi an 7 sene öncesine götürdü beni..Evlendik ilk haftası annemlere yemeğe gittik kaynana da geldi bizimle..yedik içtik neyse hadi kalkalım deyince kaynanam içime bişey oturdu hazırlandım ama nasıl bana sorun boğazımda bi yumak sıkıyorum kendimi derken arabaya bindik ben başladım ağlamaya ama nasıl ağlıyorum..kaynana eşim yanımda hiç seslerini çıkarmadılar.. sonra öğrendim ki annemde o gün çok ama çok ağlamış komşular zor susturmuş babamda ağlamış oluyor bunlar demekki herkes kendisini biliyoo..hiç unutmam kaynanam aradan 3-4 ay geçmişti bi bayram sabahı beni kenara çekti "kızım hayırdır sürekli suratın düşük derdin ne" deddi? annemi babamı özledim dedim bayramda ilk defa onlar yok dedim e gideceksin dedi. olsun ben özledim dedim :)

Şimdi 2 gece kalsam 3.günün sabahı ben bi evime gidip havalandırayım diyorum mutlaka :) Sende alışacaksın..Sürekli kaynananlarla fln gitmeye alıştırma yavaştan yavaştan onlar gidelim diyince hastayım de bişey de eşinle gitmeye çalış bence..Kaynananla yakınmı oturuyorsunuz??

okuyunca yine duygulandım bak şimdi.seni çok iyi anlıyorum ama yine de şükretmelisin ki ailen her istediğinde görebileceğin mesafede.benimkiler şehir dışındalar hemde biraz uzak bir şehirde.her istediğimde göremiyorum doğal olarak.ama hala da onlarla ilgili bir şey hatırladığımda ya da hep karşımda duran fotoğraflarını gördüğümde hala ağlarım oturup.ve daha geçen gün aynı şeyleri düşündüm ben de ''ne güzelmiş baba evi...'' (

kızlar ben beraber oturduğum için bu kadar çok özlüyorum eğer kendi düzenim olsaydı bukadar gitmek istemezdim baba evime.ama benim bi düzenim yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…