Baba evimi özledim, evliliğe alışamıyorum

aynı evin içindeyim cnm

kızlar ben beraber oturduğum için bu kadar çok özlüyorum eğer kendi düzenim olsaydı bukadar gitmek istemezdim baba evime.ama benim bi düzenim yok

bence ayrı evin de olsa istersin.bak kendimden bir şey anlatayım.biz evleneli 4-5 ay oldu ve sadece 1 kez onu da tek başıma gittim.ama o günü hatırlayınca hal boğazıma bir şeyler düğümlenir hemen.çünkü hiçbir şey aynı olmuyor.annemin babamın kardeşlerimin her şeyini çok ama çok özlüyorum.şuan bile o gün beni ilk gördüklerinde yüzlerindeki ifade ve dönüşte gecenin yarısı yollarda otobüste hüngür hüngür ağlayışım ve canım annemin yüzündeki o burukluk hiç gitmez gözümün önünden.

tabii kii özlemesinin ayrı evle ilgisi yok bnm evimde ayrı gerçi aynı bina ama düzenim var hamdolsun.. ama hala bile hastalanınca anneme koşuyorum o ömür boyu sürecek tabii..RABBİM başımızdan ailemizi eksik etmesin..Ama şu var zamanla bu kadar yoğun olmayacak özlemin onu demek istiyorum..

cok katılıyorum arkadasım sana ailemden 6 saat uzaklıktayım 7 yıllık evliyim 2 cocugum var onlara gidip veya gelince onlardan ayrılmak okadar koyuyorki ve onların torunları için yanıp tutuştuğunu görmek oglum devamlı dedesini soruyo anneannesini dayılarını görmek istiyo onları yanlız olmak aileden uzak olmak cok ama cok zor Allah yardımcımız olsun

Ne kadar güzel yazmışsın duygularını..........Hiç bir şey anne baba evindeki mutluluğa , huzura benzemiyor ki......Ben 4 buçuk yıllık evliyim bir de çocuğum var yani bazen ben bile düşünüyorum aileme tamamen dönmeyi.....İmkansız tabi ama evlenmeden önceki huzurum , mutluluğum bambaşkaymış meğer.....
iNşlh alışırsın canım.....Artık bu satten sonra önemli olan eşinle huzurun ve mutluluğun...

yazını okurken boğazım düğümlendi, bi ben zannediyordum anne baba evine hasret meğer ne çok arkadaşım varmış.demek herkes bu duyguyu içinde saklıyor. ben evleneli 4 buçuk sene oldu hala aklım evimde,eşimi seviyorum çok şükür huzurum da yerinde ama anne baba apayrı,,,, erkek kardeşim ve abimle oturup muhabbet etmeyi,gece uyumadan bitmek bilmeyen sohpetlere dalmayı , annemle kahve içip konuşmayı,göğsünde ağlamayı, babama yemek yapmayı, olmadık yere surat asıp gönlümü almasını beklemeyi ve daha birçok şeyi o kadar özledim ki. en tatsız yemeklerimi,pastalarımı bile ne çok beğenirdi babam, kahvaltıyı hazırlayıp uyandırırdı anacığım ne güler yüz beklerdi ve temizlik ne sağduyu ...sebepsiz severlerdi. çok özledim evimin ,odamın kokusunu...

O günler geri gelse keşke....Küçük kardeşim bensiz uyumazdı hiç , onu okuldan almaya bile ben giderdim......yemeği beraber yer , kahvaltıyıberaber edrdik.......Beraber giderdik gezmeklere.......Annem ders çalışıyorum diye hiç bir iş yaptırmazdı bana.....Şimdi yine ders çalışıyorum ama aynı zamanda eşime , kızıma ve ev işlerine de yetmeye çalışıyorum...Geçen yıl 1 hafta ailemde kaldım da daha hala unutamıyorum o günleri , eskiye dönmek çok güzeldi.......
Ne kadar yakın olsak da HAYAT tamamen değişiyor evlendiğimizde....

Ne kadar şanslısın biliyo musun.. Ardına baktığında aileni gülümseyerek hatırlıyosun. Şevkatlerini sevgilerini hatırlıyosun.. Başına ne gelirse gelsin gidip sığınacağın bir yerin olduğunu biliyosun..

Düşünüyorum da ben evlendikten sonra özlemle hatırlayacağım bi evim olamayacak hiç bir zaman. Hasta olduğumda koşup meyve alan anne figürü yerine ''Hadi kalk şurayı süpür. Yatınca da hastasın kalkınca da. En azından eve bi faydan olsun'' diyen anne gelicek benim gözümün önüne. Tartışmalar, şiddet, ilgisizlik. Özlemle hatırlayacağım tek şey kardeşlerim olcak belki de..

Çok kıymetli bi duygu şuan yaşadığın. Evet belki hüzünlü ama kıymetli.

Herkese nasip olmaz değerini bil..

Son düzenleme:
kızlar ben beraber oturduğum için bu kadar çok özlüyorum eğer kendi düzenim olsaydı bukadar gitmek istemezdim baba evime.ama benim bi düzenim yok

Tam soracaktim ayni evde mi kaliyorsunuz diye. Bence sebebi bu. Baska anne babanin evindesiniz. Rahat degilsiniz istediginiz gibi oturup kalkamiyorsunuz, hareket edemiyorsunuz. Simdi niye beraber oturmayi kabul ettiniz demeyecegim cünkü zaten cok üzgünsünüz. Sorununuzun tek cözümü ayri eve cikmak. 1 yatak 1 dolap biraz kap kacak yeter. Inanin baska türlü huzur bulamazsiniz. Annem halalarim teyzem hep derler bir odaya gelin gittik diye. Düsünün beton zemin üzerinde bir kilim bir yatak ve bir dolap. Büyük esyalarin hepsi buymus. Onlar bile ayni evde oturmamak icin acligi yoklugu göze almislar.

Depresyona girmemeniz icin birseyler yapmaniz lazim. Ayri eve cikmaniz imkansizsa bir ise girin. Yer silin tezgahtarlik yapin ne olursa artik. Esim calismama izin vermez diyorsaniz da esinizi cok ciddi bir sekilde oturtun karsiniza konusun.

bekarlık sultanlıktır diye boşuna dememişler. aynen öyle hayat tamamen değişiyor evlendikten sonra. hadi biz yine evimizde huzurmuz yerindeyse bi nemze rahat ediyorum ama anne-baba öyle mi 'acaba kızımın yeri güzel mi,keyfi yerinde mi,şunu yedi mi bunu içti mi , üzüldü mü,ağladı mı, yoruldu mu ' diye düşünmekten hiç bişeyin keyfini yaşayamıyorlar. Allah onlara da bize de sabir versin. yapacak bişey yok arkadaşım

duygularını ne güzel yazmışsın canım ya çok üzdün beni.....
bende 6 yıl bitti evleneli ama hala daha ilk günkü özlem var anne baba kardeşlerime karşı....
eşimin ailesi ile bi sorunum olmadı çok şükür kaç yıldır ama ne de olsa asla tutmuyor kendi aileni....
ilk evlandiğimde çekinirdim annemin evine gitmeyee çok özlerdim ama gidemezdim sık sık şimdi artık takmıyorum fazla....
ne tuhaf deme kimi kv kp seni doğuran anadan babadan seni kıskanıyor seninde dedğin gibi göze batıyor gidip gelmen.....
ben çabuk sinirleniyorum ve kırıyorum bazen annemi babamı kardeşlerimi ama inan kaç gün boyunca hiç çıkmıyo içmde çok pişman oluyorum sonra offfffffffffff anlatılacak öyle çok şey var ki.............................

içimi erittin şimdi sakuura bacı:105::105::105:

Öyle tabi bekarlık sulTANlık...Şimdi 18 yaşında kız kardeşim var ruyalarıma giriyorr evleniyor ve ben nasıl ağlıyorum evlenme kardeşim diye...... Ben yani eşimle mutluyum çok şükür ama yine de bu mutluluk ESKİ günlere hİÇ benzemiyor Hİç......İki naz yapsan göze batar , hasta olsan eve bakan olmaz..Heleki bir de elşimin ailesine anne baba demek çok zor geliyor.....Kendi annemin ,BAbamın ,kardeşlerimin yeri APAyrı , bambaşka.........

canım sana katılıyorum benimde kız kardeşim evlenmeden önce aynı rüyalrı bende görmüştüm şimdi kardeşimin kızı var.....
inan bana hiç büyüsün istemiyorum çünkü insanlar çocukken o kadar masum ki büyüdüler mi her yerde kötülük....
daha 2.5 yaşında bazen çook mutluyum diyo allahım diyoorum ömür boyu mutlu etsin seni....inş bütün herkes mutlu olsun ömür boyu......

23 yıl geçirdiğin evde bir anda yabancılaşıyor belki daha uzun yıllar başkalarının evi senin yuvan olacak ama ana babanın tadınıda hiçbirşey vermeyecek zamanla alışacaksın şuan böyle hissetmen çok normal ben 6 yıllık evliyim ve bu yıl birkez daha anladımki sen o evde hiç misafir olmuyorsun sen kendini öyle hissediyorsun ben yıllar sonra bir sebeple ailemin evinde kaldım 15 gün ilk günler evimi kendi evimi aradım ama sonra kızlıgımdaki gibi olmaya başladım...SEN NEKAADAR BÜYÜRSEN BÜYÜ SEN O GELİNLİKLE ÇIKTIGIN EVE MİSAFİR DEĞİLSİN ... GÖRECEKSİN BU HAYATTAKİ SENİN İLK VE TEK EVİN AİLENİN EVİ...ve bir evladın olana kadar böyle hissetmeye devam edeceksin benim için böyle ben en güzel evdede otursam milyarlarca lira verip en güzel evide alsam gün gelir herşey silinip yokolabilir ama ana babanın iki oda evide olsa bir ömür orası hep senin kendi evindir...bunu böyle bil bu güvenle mutlu bir evlilik geçir kimse misafir değil kimse yabancı değil

heyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy tanıdımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm seniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:)

melekkkkkk yanılıommu:)

Canım benim........ ne güzel bak denk geldik...Haklısın aslında hiç misafir değiliz..Onların kapısı bize her daim açık......Geçen yıl ben de 1 hafta kaldım ailemde ilk baş evimi aradım..Ama şimdi o bir haftayı hiç unutamıyorum çünkü çok rahattım orda......Ailem gözümün içine bakıyor , bana asla bir zara gelsin istemiyor.. .Bir de ALLAH herkeze böyle aile nasip etsin..Kaç kişi var evliliğinde mutsuz olup ailesi yüz çevirdiği için gidemeyen....Bu bakımdan şanslıyız....

benimde 4.5 yllık ilişkim var evliliği çok istiyoruz düşünüyoruz ama bende aileme çok bağlıyım ben evimden başka biyerde bile kalamam bile nasıl evlencemde alışcam çok korkutuyo beni bu düşünceler evlenmesemmi diyorum ama sevgilimi seviyorumda ailemle rahat huzurlu yaşamak varken kendimi sorumluluk içine nasıl atacam blmiyorum bende evlenince aynı senin gibi olcam kesin buna eminim ((

çok dramatize etmişsiniz yahu, o kadar da değil :) muhtemelen çok yenisiniz evlilikte.. bir süre sonra annenize gittiğinizde "akşam olsa da evime gitsem, eşofmanlarımı giyip tv izlesem" diyorsunuz inanın bana :) elbette anne-baba evi iyi, ama kendi eviniz gibi olamaz hiçbir zaman.. o anahtarla kapınızı açma var ya inanın bir nimet.. herşey kendinize ait, tüm kararlar, sorumluluklar.. hele bir de çocuğunuz oldu mu, siz onun düzenini sağlamakla görevlisiniz artık..

kesinlikle sizi anlıyorum ve hak veriyorum.. ilk haftalar benim de çok ama çok zor geçmişti.. ama kendi düzeninize alışınca herşey oturuyor yerine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…