- 23 Aralık 2011
- 14.371
- 18.310
- 498
- Konu Sahibi kaderiminoyunu
-
neden böyle dedin canım ya....Ne kadar şanslısın biliyo musun.. Ardına baktığında aileni gülümseyerek hatırlıyosun. Şevkatlerini sevgilerini hatırlıyosun.. Başına ne gelirse gelsin gidip sığınacağın bir yerin olduğunu biliyosun..
Düşünüyorum da ben evlendikten sonra özlemle hatırlayacağım bi evim olamayacak hiç bir zaman. Hasta olduğumda koşup meyve alan anne figürü yerine ''Hadi kalk şurayı süpür. Yatınca da hastasın kalkınca da. En azından eve bi faydan olsun'' diyen anne gelicek benim gözümün önüne. Tartışmalar, şiddet, ilgisizlik. Özlemle hatırlayacağım tek şey kardeşlerim olcak belki de..
Çok kıymetli bi duygu şuan yaşadığın. Evet belki hüzünlü ama kıymetli.
Herkese nasip olmaz değerini bil..
seninki özlem falan değil
kaçış
kaçışı önce bebekte aradın
sonra işte
sonra kursta
sonra ayrı evde
şimdi de ailende
ama görüyorsun ki maalesef olmuyor
evliliğin de sen de iyiye gitmeceksiniz
artık bişeyler yapman ipleri bi şekilde ele alman gerekiyor
böyle mutlu olamayacaksın
Canım yaaa.....Allah sabır versin gerçekten de çok zor hem aynı evde olup hem de istenmeyen davranışlar , gereksiz yere yapılan suratlar.....Off insan eşinle ne kadar iyi olsa da ailesi ile de iyi olmak ister.....Sen onlara yine de uyma bence , hep iyi ol ki eşin de anlasın değerini , daha fazla sevsin seni...Aglattin beni canim.. Keske bende ailemin yaninda olabilseydim anneme babama ablalarima sarilabilseydim,simdi cikip gidebilseydim evime.. Aa okdr imkansiz ki.. Cunku ben yurtdisindayim.Ailem istanbulda. Esimle severek evlendim. Evleneli 4 sene olacak. Ama isterse 40 sene olsun, ailenin annemin babamin yeri, onlarin sevgisini hicbiseyle degisemem. Bende cok sikintilar cekiyorum. Kayinpederim, kaynanam ve gorumcemle ayni evde yasiyorum. Kaynanam ve gorumcemle anlasamiyorum. Kafa yapilarimiz cok ters. E ufak biseyde hersey sorun oluyo. Gorumcemle annesi geceleri fisir fisir odada konusurlar. Ilk zamanlar esimle el ele tutusmak isterdim, gorumcem derdi hop hop noluyo diye. Sanki baska bise yapioruz.. Disari cikmak isterdim.. Esimle yanliz kalalim die. Kaynanam derdi, sordun mu belki sizle gelmek ister diye. Icimden neden sorucam ki yaa kocamla basbasa cikamicakmiyiz biz demek isterdim ona.. Ama sorun cikmasin diye solemezdim bisi. Gder derdim gelirmisin bizle. O da hemen yanibasimizda biterdi.. Cicim aylari vardir ya her kizin.. Iste onlarin hicbirini yasayamadim ben.. Evlenirken ayri evde yasicaktik. Esim bi sure ben alisana kdr beraber oturalim mi dedi. Sevgimden kabul ettim. Insan severken pazarlik yapar mi dedim icimden.. Olmaz.. Bana uymaz dedim.. Simdi 4 sene oldu..esimin isleri ters gitti.. Hic cikamadik.. O da istiyor biraz borcu var. bende istememiyim kendi ailemi kurmak diyor.. Inaniyorum ona. O da sikiliyor evde hep onlarla, biliyorum.. Ama iste isleri de aksilik ters gidince kaldik.. Kaynanamla da anlasamiyorum.. Bise alsam ustume 1 ay knusurdu. Kizi alsa laf etmezdi. Esim cok tartisti annesiyle. Bir kere bile bana ters dusmedi hep yanimda oldu tartismalarda ama benim icim tukendikten sora neye yaradi ki.. Ben bi de annemden babamdan uzktayim. Sikilsam kapiyi cekip gidemem ki.. Senin oyle mi.. Anneni goruyorsun bak ne guzel sagliklilar, onlar seni gorebiliyorlar.. Bazen haline sukretmek lazim.. Senden daha beterleri de var.. Hem evlilikleri huzurlu degil, hem de ailesinden uzak.. Telefonda anneme belli etmemeye calisiyorum ama annem o benim, sesimden nasil anlamaz.. Ama yine de bise soylemiyorum.. Soylersem hem esimle gereksiz yere aram bozulur, hem de aileler arasi tatsizlik cikar.. O yuzden hep icime atiyorum cogu seyi.. Biliyorum ilerde cikicak bunun sonuclari benden.. Ama care var mi ki baska? Eger senin esinle sorunum yoksa.. Bzen fedakarlik yapman lazim.. Ayrilsam keske gitsem babamin yanina sarilaa bana kuzum canim kizim dese dedim.. Cok dusundum ama olmaz ki.. Bu kez de kizlari ayrildi diye uzulecekler.. Hangi baba evladi ayrilsin ister.. Annemi cok ariyorum.. Canim anam,, guzel kokulum benim.. Evlendik.. Evden ayrilicagimin bir gun ncesi.. Ben koca kiz.. Annemle babamin ortasinda uyudum.. Babamla annem onlar benim.. Beni buyuten, hastalaninca basimda duran annem.. Bagdemcik amelyati olunca beni amelyattan sora sirtinda tasiyan babam o benim.. Herkes annesine babasina sarilirken uzaktan bakiyorum ben.. Esim de bana bakip sariliyor basimdan opuyor.. Anliyor icim gidiyo ama ne yapsin o da.. Esimin sevgisi Allahima sukur cok buyuk.. Ama iste Ama'si var.. Onun icin.. Haline sukret canim.. Ve annen baban yaninda oldugu icin sevinmelisin.. Ister misafir olarak git ister kapidan ugra.. Onlara bir saril.. Kendine gelmiyormusun..? Ben ne diyeyim..? Hic uzulme bence.. Hayat cok kisa.. Bir kiz anadan babadan ayri omrunu gecirmemeliymis.. Iste ben orda yaptim hatami.. Bazen diorum Allahim neden kaynanam aksi, gorumcem kiskanc.. Ogluyla el ele tutussam gozleri cikacak gibi bakar.. Evde kiziyla bir olu bazen hic konusmazlar benle. Adam yerine koymazlar.. Bir gun yemege goturmek istedi beni esim.. Ona bile laf etti. Biz de aciz yemek yemek isterdik diye laf soktu bana. Kendi kizi is yapmaz cogu seyi ben yaparim hep yardim ederim ona ev islerinde yemekte.. kizi yatar yan gelip.. ben yine de bise demem..annemi ararim telefonda konusmak icin, gelir yakinlarimda durur ne konusuyorum diye kulak kabartir. ana kiz bi rahat konusamayiz, Bunlar daha ufacik seyler.. Bunun gibi daha neleri var.. Bebek de istedik ama bebegimiz de olmuyor, sikintidan hersey.. ne zamandir istiyoruz gitmedigimiz doktor kalmadi... Ck isterdim annem gibi kayinvalidem olsun.. Dertleseyim onunla.. Gorumcem kizkardes gibi olsun bana. Gidip cikalim dolasalim.. En yakinim olsun.. Ama cikmadi ole insanlar karsima.. Ama esim dunya iyisi.. Benim yerimde olsaniz siz napardiniz? Icimde okdr birikmis sey var ki.. Yoldan gecen birine icimdekileri anlatip rahatlamak istiyorum.. Annem.. Canim annem.. Mis kokulu annem.. Cok ozledim seni..............
Yapmayın anne babalar yapmayın!!!
Evlatlarınızı kayınvalideyle aynı evde yaşamak şartıyla evlendirmeyi kabul etmeyin!
Hadi bu gençler cahil,kanları deli akıyor bari büyükler gözlerini açsın!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?