- Konu Sahibi Antepligelin
-
yazdıklarınızı okudum okudukça da gözyaşlarımı tutamadım
iş yerinde böle konulara bakmayacağım bir daha senağlama
birden o güne gittim...
ben babamın ağladığını görmedim son evden çıktığım gün bende ağlamamıştım ama bugün acısı çıktı galiba..
eşimi o kadar çok seviyorum ki ona kavuşmanın ve gelin olmanın verdiği heyecanla o gün hiç ağlamadım halbuki o kadar sulugözümdür ki olur olmadık herşeye ağlarım ama o gün ağlayamadım o kadar heyecanlıydım ki sürekli gülüyordum yalnızca kuaförde yaşanılan tartışma ve tatsızlık beni ağlattı o kadar.
annem ve halam gelinliğimi giydirirken çok duygulandım ama elim ayağım titriyordu heyecandan
eve gittiğimizde bütün akrabalarım benim için yanıbaşımdaydı anneannemler babaannemler dedelerim dayılarım teyzelerim halalarım kuzenlerim yengelerim annecim babacım kız kardeşim herkes
eşimle girdik eve herkes benimle fotoğraf çektirmek istedi o fasıl bitene kadar oturmadık zaten eşim mutafağa gitti bi ara bişiler yedi ama ben yiyemedim babaannem çok ağladı arkamdan halam çok ağladı ama babamı görmedim
evden çıkmadan benim odama aldılar beni babam duvağımı kapattı belime kurdelamı bağladı dualar okundu ve ben son kez odama evime bakıp çıktım babamın evinden sevgilimin kollarında :a015:
kuaföre fotoğrafçıya nikaha tekrar fotoğrafçıya oradan yemeğimizin verildiği yere derken koştur koştur geçti zaten
gece evimize geldik bavulumuz hazırdı ama son ana bıraktığım şeyler vardı diş fırçası şampuan makyaj malzemeleri eşimin traş takımı kıyafetleri gibi onları ayarlarken uyumadım zaten saat 5te evden ayrıldık bi iki saat içinde dinlenemedim bile ev soğuk doğalgaz yok sıcak su yok biz tatildeyken babacım hepsini halledicekti
tokaları duvağı çıkardım ama saç kazık gibi saçımda o spreylerle yola çıkmak zorunda kaldım makyajımı bile doğru düzgün silmeye fırsatım olmadı ev buz gibi ben koştur koştur bavul hazırlamaya çalışıyorum eve çeyiz geldiğinde kuzenim teyzelerim halalarım annecim evi yerleştirdiler sağolsunlar heyecandan neyin nerede olduğunu bulamıyorum ayy çok fenaydı yola çıkıcaz balayı heyecanı var tatile gidiyoruz ya uçuyorum sırnaşık şey
küçük görümceceğim canımın içi ve eşi gelip aldılar bizi sabaha karşı havalimanına götürdüler. gelin arabamız da onların arabasıydı bütün gün beraberdik zaten yolculuk öncesi de tek bırakmadılar bizi sağolsunlar.
rüya gibi bir gün geçirdim derken o gün bitti yola çıktık yine rüya gibi bir balayı ve tatilde bitti eve döndük
işten ayrılmışım yeni iş arıyorum ( tabii bir iki ay istediğim gibi iş bulamayınca çalışmadım nisanda evlendik mayıs sonu iş başı yaptım hala aynı yerdeyim ) pazartesi eşimin izni bitti sabah kalktık beraber kahvaltımızı yaptık bitanecik sevgilim beni bırakıp işe gitti. cama çıktım hemen, arkasından baktım, kaybolana kadar birbirimize el salladık. :a015:
sonra ben şöle baktım etrafımda kimse yok yabancı bi ev annem yok oturdum ağladım ama nası sonra bu her gün tekrarladı durup durup ağlıyordum evin içinde her gün anneme gittim sabah erkenden eşimle kalkıp kahvaltı ediyorduk o çıkınca ben temizliğe girişiyordum yemeğimi yapıyordum anneme gidiyordum sevgilim gelip beni alıyordu evimize gidiyorduk iş bulana kadar hep böle oldu annemde sık sık geldi bana yalnız kalınca insan anlıyo ahh dedim ben naptım burada napıyorum ama akşamları sevgilim gelince bi sarılırdı biterdi herşey.. O herşeye değer o benim herşeyim, gözmün nuru, nefesim, bitanem benim...:asigim::asigim::asigim:
şu an kendimle yüzleşiyorum,kendime şaşırıyorum! insanın sadece kendini kandıramayacağını savunurdum,meğer kendini bile kandırabiliyormuşsun!meğer ne kadar bastırmışım herseyi,dışardan ne kadar dağ gibi taş gibi dururmuşum da küçücük bir kız çocuğuymuşum.. hanımlar gecenin bu saatinde,bu sanal ortam da okuduklarım şu an ellerimi titretiyor,ağlatıyor. mevzu kuşak bağlama seramonisi değil,evden alnın ak çıkmak falan hiç değil!! çok daha derin çok daha uzun!!
ah baba! ( ki sen bu değerli kelimeyi hiç ama hiç haketmiyorsun) vicdanın gercekten rahat mı çok merak ediyorum.hayır aslında sana acıyorum çünkü 10 temmuz da sahip oldugun tek çocuk evleniyor ve sen göremeyeceksin! ben daha hayatın ortasına gelmedim,birgün çocuğum olacak,görüp görebileceğin tek torununu dahi göremeyeceksin.bu senin kararın değil mi?! hiç yaşlanmayacaksın zannediyorsun ama yaşlanıyorsun ve daha da yaşlanacaksın ve ektiğini biçeceksin!!!!
sen var ya benim için 6 yaşındayken gittin ama aslında 13 ay önce öldün!!.. öldün diyorum çünkü inan böyle düşünmek benim için çok daha kolay. aklım mantığım almıyor başka türlü!! ne çevremde gördüm ne de başka bi yerde.sadece filmlerde gördüm demek gerçeklermiş! aslında sana acıyorum.
seni hiçbir zaman affetmeyeceğim!!
hayat bu belli olmaz,olur da ölüm sırasıyla değil,senden önce kapımı çalarsa anneme vasiyetimdir,cenazemin kapısından içeri girme! sakın girme.............
allahım sen anneme,anneanneme uzun ve sağlıklı ömürler ver,hem anne hem baba olan,dimdik ayakta duran annemi başımdan eksik etme,beni bu dünya da yapayalnız bırakma neolur...........
annecim,biricik ve eşsiz anneannem...
eğer sizin yıkılacağınızı,yıkılmak ne kelime "ölmeden mezara koymak" derler ya hani,o durumlara geleceğinizi bilmesem bencillik edip tanrıya "onların ölümünü bana gösterme,ilk beni al" diye dua ederdim ama biliyorum bencilliğin en büyüğü olur..
eger konuyu dağıttıysam çok özür diliyorum.kızlarını çok seven,saçının teline zarar gelmesinden korkan,üstünüze titreyen,baba olmayı hak eden babalarınıza sarılın ve gözlerinin ta içine bakarak onları çok sevdiğinizi söyleyin olur mu?
ah burcuello ah aynen senin gibi düşünüyorum...
hala oturur ağlarım, ama kimse anlamaz neden ağladığımı, nazar değmesin öyle imrendim ki babalarıyla vedalaşıp da ağlayan arakadaşlara, keşke vedalaşsaydı da ağlasaydım...
2 aydır küsüz de ve bende aynı şeyi söylüyorum, böyle davranmaya devam ettiği sürece sahip olacağı tek torununu da göremeyecek(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?