- Konu Sahibi Antepligelin
-
kina gecesi kalp krizi gecirip acile kaldirildigim icin kina yarida kesilmisti.ertesi gün ise sabah erken saatlerde kuaföre rutin isler yani.kuaförden dondugumde davuullar caliniyor ellerinde kirmizi kusak abim ve kankasi dolaniyorlar dualarla belime baglaniyor.babam agliyor kizkardesim agliyor annem agliyor herkez agliyor ben dahada cok agliyorum cunku neyse cunkusu bana kalsin:a015:
cikarken evime ,o buyudugum delilikler yaptigim güldügüm kahkahalarimin duvaralara isledigi yeri geldiginde agladigim hickiriklarimin gizlendigi odama baktim duvarini öptüm cikarken o evden son cikisimdi cunku dugun ertesi yurtdisina sürülücektim kurbanlik koyun gibi :çok üzgünüm: arkamda ise dizlerinin uzerine cöken sanki ölü cikarmiscasina agliyan bir baba ve kizkardesim vardi.yürekleri dagliyan bir ana feryadi pesimde.anlatamicam devamini senağlamasenağlama
benim de çok zordu ayrılmam..çok düşkünüz babamla birbirimize..13 yaşındaki kardeşim küstü benimle evleniyorum diye..onlar bursada yaşyor ben istanbulda okuyordumsabah 9 da uyandım 10 da kuaföre gittim sadece tek başıma gittim geldim ozamana kadar telaştan bişey anlamamıştım .
eve geldiğimde küçük kardeşimle göz göze geldik baktım gözü dolmuş zor tutuyor
Muhammedcim ne oldu canım sana dedim ..saldı yaşlarını-
;abla biz gün sayıyorduk okulun bitiyor dönüyorsun diye sen evleniyor temelli kopuyorsun bizden dedi
bıçak darbesi gibi geldi bu söz bana benimde gözümden yaşlar akmaya başladı annem geldi susturdu makyajın bozulacak fln diye ama içim acıyor hafiten pişmanlık belirtileri başlıyordu.
millet gelmiş davul zurna sesleri duyulmaya başlamıştı ben kapıdan çıkarken babam elinde kırmızı kuşakla belirdi nutkum tutulmuştu..var gücüyle ALLAHU EKBER ALLAHU EKBER diye bağrıyor bi yandan kurdeleyi bağlamaya çalışıyor her bağladığında tekrar çözüp baştan ALLAHU EKBER ALLAHU EKBER diye başlıyordu gözlerini sıkıyor ve sesi titriyordu
tam 40 kere bağladı ve çözdü ve ben tam 40 kere bitti tamam gitmicem yapamam dedim..
o anda kimse toplanmamış olsa tahmin ediyorum dönerdim sırf elalem korkusu yüzünden
duvağımın altından gizlice saldım incilerimi arabaya binince eşim çok üzüldü ..:çok üzgünüm:
ve en son düğün bitimi veda vaktinde ilk annem geldi sarıldı ağlama sakın dedi ve dediği an ben bağıra bağıra hıçkıra hıçkıra ağladım anne benide götür diye..
sonra babama sarılmak istedim ...ama babam ortalarda yok dediler ağlamamak için gitti...
babama veda etmeden gidemezdim otoparka gittim arabanın başında ağlıyordu canım benim dev gibi babam yiğit babam ağlıyordu...sarıldık hiçbişey konuşmadan ağladık ağladık..sonra kollarını indirdi ve beni gönderdi..
bundan sonrası daha içler acısı aslında
kayınvalidem eşinden ayrıldığı için düğüne gelmedi eski eşini görmeye tahammül edemeyeceği için..
eşime dedim annene gidelim elini öpüp eve geçeriz gece 1 de kayınvalideme vardık
ağlamaktan komaya girmişdelikafaduldeniyiki gitmişiz gelemedim gelemedim beni affet kızım beni affet diye salya sümük hıçkırıklar içinde ağlıyordu..
kıyamam sana dedim sarıldım bende başladım ağlamaya tam 4 e kadar sürdü ..
eşim hadi gidelim dedi..eve geldiğimizde saat sabaha karşı 5.15.. o moralle bide eve gelince ağladım..
ertesi gün eşimin ikizi ,eşime emaanet olan(eşimin iş yerinde çalışması için emmanet edilmişti)eşimin arkadaşınının kızını kaçırmış haberi geldi kızın babası eşime çatıyordu çabuk gel bunu halledelim diye çağırdı eşim gece 2 ye kadar evde yoktu bütün gün evliliğin ilk gününü böyle hayal etmediğim için buna ağladım
1 ay boyunca hiç durmadan gec gündüz ağladım..
şimdilerde iyyim..ama burda yazılanları okuyunca gene ağladım..şiştim öffsenağlama
Ben yasadigim kötü tecrübelerden dolayi ne dügün günümü nede dügünümle alakali hicbirseyi hatirlamak istemiyorum maalesef. Hep o gün benim en mutlu günüm olacagini hayal ederdim ancak oglan evinin baska planlari vardi. Benim herseyim dögüslü kavgali gecti adetlerimiz ayni oldugu halde üzerine düsen hicbirseyi yapmadi esimin ailesi.
Ceyizimi almaya geldiler Bahsis vermemek icin kavga cikardilar... Gelin cikarmaya geldiler ama oglan evinden kimse eve bile girmedi bahsis vermemek icin. Esimin yaninda da para olmadigi ve sadic da üzerine düsen hicbir görevi yapmadigi icin yine kavga cikti. Hatta bahsis istendi diye esim herkezin icinde bagirip cagirmaya basladi yeter artik ben almiyorum kizi diye hatta küfür bile etmis ama MAALESEF ben bunlari duymadim eger duysaydim o is o an biterdi....
Kuaföre bile gelin olarak tekbasima gittim bizim adetimizde gelinin yaninda bacilari ve bir büyügü gider ve oglan evi öder bunu. Kaynanam diger gelinlerinin hepsine yapdigi halde bende sart kostu bütün günümünü tek basima gecirdim kuaförde
Sonra dügünde görümcem sadicimla anlasip uruplarimi almaya calisti bunu duyunca sadicimdan uruplari istedim, oda vermeyince annemi cagirdim. Annem sadicimla kavga etti sonra esimin abileri annemin üzerine gitmisler annem dügün bitmeden salonu terk etti bu icimde bir uktedir.
Sevgili esim dügünden sonra annesine sarilip aglarken benim vedalasacak hickimsem yoktu. Dügünden sonra resim cekerken görümcem resmi anneme gönderecegini söyledi birde giciklik olsun diye. Üzerine düsenleri yapdirmak icin annem hep kavga etti.
Evlendigim günü düsünmek bana cok aci verir, hic kinci bir insan olmadigim halde birden bir nefret gelir icimden onlara karsi. Ne diyeyim onlarin daha cok kiz torunu var allahta onlarin basina getirsin ayni olaylari.
Ya ne guzel acisiyla tatlisiyla yasamissiniz.Benim son gunum hepinizden cok farkli sanirim.Ben amerikada tanistim esimle ozamanlar au pairlik yapiyordum burda esim turkiyeye gitti ve beni ailemden istedi.Soz gunumde ben yoktum cunku gidememistim vize programin gitmeme engel olmustu yasala olarak yasiyordum ama osira vize statumu deismek zorunda oldugumdan gidememistim.Esim donduktan bir ay sonra benim au pairligim bittigi icin esimin bulundugu eyalete geldim ve hemen nikahimiz yapildi ve ben gelinlik giydim.Ama dugun icin 1.5 ay sonra yapilacakti cunku kardesim de ayni zamanda evleniyordu hatta benim dugunumden bir hafta once.Ne yazikki ben tek kardesimin dudgunu goremedim oda benimkini tabi.cunku buraya vize almasi cok zor neyseki anne ve babam vize aldilar da dugune geldiler.Zaten esim soz icin turkiyeye gittiginde vizelerini almislardi.
Benim kina gecesini esimin kizkardesinin evinde yaptik hatta cok komik gene ayni gorumcemin evinde gelinlik giyip ciktim.Kismet boyleymis turkiyede olsaydim cok kalabalik bir dugunum olabilirdi ama bunlarin hepsi bos diyorum esim dunyanin en iyi insani ve ben evlendigim ay ikizlerime hamile kaldim.
Simdi esim,ben ve ikizlerim Turkiyey gidiyoruz nisanda ben bundan 3.5 yil once bekar ciktigim eve evli ve 2 cocuklu gidicem inanilmaz mutluyum nerden nereye.
müthiş güzel ve sıradışı bir hikaye rüzgarım
bazen hayat çok farklı sürprizler sunabiliyor bize
hatta bu gece bu konu ile ilgili bir film seyrettim
sandra bullock- ismi -sen uyurken -95 yapımı
izlemediyseniz mutlaka tavsiye ederim kızlar
bebişlerin ve ailenle beraber çok mutlu ve huzurlu yıllar geçirmenizi dilerim.
Laale kullanıcısından alıntı
Kuaföre kızkardeşimle beraber gittik..Çok çok eğlenceliydi. Sonra eve beraber döndük. Babacığım yaklaşık 1 aydır küstü bana evlilik tarihi belli olduğundan beri. Annemle,kardeşimle geyik yapmaya devam ettim bol bol. Gelinliğimi giydirdiler..
Düğün salonuna gitmek için kocam ve 2 kuzeni geldi. Annemler önden gittiler biz arabada bir tur atıp öyle gittik. Yol boyunca aman ne kahkahalar susmadık hiç..
Düğün salonuna girdiğim anda;
işte o anda önce anamı babamı gördüm. Sonra kardeşimi ve ablamı ve onların eşleri!!! İşte o an pişman olduğum andır. Evlilik kararım hataydı! Ailemdeki herkes yumruk olmuş gözlerle gitme der gibi bakıyordu.
Hemen nikah kıyıldı kocam hala der ağlaya ağlaya evet dedin der. Nikah memuru,nikah şahidim(kan kardeşim) bile beni zor sakinleştirdi.
Düğün sırasında arada neşelensem de bir anda gözyaşlarına boğuluyordum.
Babam zaten hiç yüzme bakmadı. Kuşağı bağlarken de takısını takarken de hiç gözgöze gelemedik. Bu duygusal durum düğünden sonra belki 2,3 ay daha sürdü.
Ben hata yaptım kızlar! Evlenmem çok büyük bir hataydı,şu ada bile gözyaşlarımı tutamıyorum. Anamın babamın gözbebeğiyken ellerin oyuncağı oldum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?