Baba evinden son ktnz gn....

**** Düğün günümde evden çıkarken bende çok ağladım

Ağlamayacağım diyordum ama mümkün mü tutamadım

Kardeşim kuşağımı bağlamaya başladı bende dayanamadım ..

Sonra bir baktım etrafımda ki bütün kadınlar ağlıyor..

Arabada giderken de çok ağladım ..

Allah herkese baba evinden böyle çıkmayı nasip etsin ...

Sonra geçti tabii salonda oynaya oynaya geçtik kendimizden

Ama yine de bir gelin gördüğümde çok duygulanıyorum

Bambaşka bir duygu ...

bende çok ağlamıştım evlendiği gün sabahtan herşey çok güzeldi kuaföre gittim esim geldi aldı beni eve geldik sonra korna sesleri içim cız etti hoca geldi eve beni dualarla babam indirdi aşağıya kurdelemi bağladı hıçkıra hıçkıra ağladım canım babam oda çok ağlamıştı ağbim annem hata bütün herkes bütün mahalle ağlıyodu görümcem kayınpederim bile ağlamıştı neyse gelin arabasına bindik ben nikah dairesine kadr ağladım nikahtan çıkarken yine aynı çok ağladım balayında bile ağlıyodum aklıma geldikçe ağlarım hep şimdide:çok üzgünüm:

buz gibiydi içim hiçbir şey hissetmedim doğrusu ardımda özlenecek birileri bırakmadım zaten...yolları acık olsun ama vicdanları değil..

ben başka şehire gelin geldim annemden ayrılmak ölümden bi derece iyiydi sanırım.. o kadar ağladımki mahalle balkonlara döküldü ağlayan ağlayana.. canım annem arkamdan çok ağlamış... babam bana ilk kez içten sarıldı ve ilk kez birlikte ağladık.. ağbim için de benim için de dçok zor bi duygu ikiz gibi büyümüştük.. erkek tarafı da çok ağladık diye laf etmiş. yazıklar olsun insanları anlamak mümkün değil. hiç birini sevmiyorum artık.. dedikoducu iinsanlardan nefret ederim.. basitlik.. duygusuzlar. ben hala evden çıkış videomu izleyemiyorum.

benim babam yok.ben 11 yasındayken babam vefat etti..evlendigimde belime kırmızı kusagı bağlayacak babam yok..siz cok sanslısınız babalarınız yanınızda,babalarınız cok sanslı gelin oldugunuzu görmüsler..evlendigim gün sanırım aklıma gelecek tek sey "keske babam yanımda olsaydı"senağlama

onu cok özledim kızlar canım cok acıyormafoldumben

senin baban seni çok seviyormuş demek... ben babamı özlediğim günü hiç hatırlamıyorum.. Çok üzdü annemi ağbimi beni...

of ooofff ogünü hiç hatırlamak istemiyorum gelinliğim berbet bişeydi içine 3 gelin sığardı
çok ağladım hatırlamıyorum ama annem hep süyler durur ben zaten gelinlik için evlenmeyi kabul etim demişim
sonra anneciğim dayanamadı giti bana son anda ço güzel bir gelinlik getirdi
kardeşim kuşağımı bağlayınca ağlamaktan bayılmışım kandime geldiğimde
annemin kardeşimin ellerini sımsıkı tutmuştum sizde gilin diye yalvardım durdum
bana düğün yapılmadığı için annemler gelemeyeceklerini süylediler
sonra çıktım baba evinden .arkamdan annem bayılmış babamı hastahaneye kaldırmışlar
kayınvalidemin evine vadık baktım annem babam geldilar çok sevinmiştim gitmeyin diye saatlerce yalvarmıştım
şimdi anlatırken bile ağlıyorum tabi bütün bunlar olurken damat bey ortalarda yoktu
onlarda ayıpmış gelini almaya damat gitmezmiş

bu topigi her okudugumda basıma agrı gırıyor agladım yıne walla okurken boyle oluyorum Allah nasıp ederde yasarsam nasıl olcak cok merak edıyorum...Aslnda benı aglatan o an yasananlardan cok bır daha hıcbırseyın eskısı gıbı olmadıgı ve olmayacagı herkesın kendı hytına, hytın zorluklarına kapılıp gıtmesı, eskı gunlerın sadece htırlandıgında bır damla gozyası olarak kalması ...:gitme:

off off fena oldum...yine aklıma geldi o günler zaten herkesi çok özledim uzaktayım ailemden:gitme:mafoldumben

yaaaa varyaa koptum bennnnn (((( zaten duygusal bir insanım ..yazılanları okudukça dahada duygusallaştım..(((((

benim anne ve babam ayrıydı ben annemle kaldığımdan annemin evinden çıkmış oldum ama öle seremoni olamadı. Çünkü eşim başka bir şehirdendi. Kına gecemi İstanbul'da düğün salonunda yaptım arkadaşlarım akrabalarım ona geldiler. Eşimde geldi ama kayınvalidem rahatsız olduğundan gelmediler. Bir gün sonrada eşim annem ve ben Eskişehir'e gittik düğün için yani gelin alıcı olmadı. Evden annemle çıkarken birşey hissetmedim. Sanki bir yolculuğa gidiyormuşumda dönecekmişim gibiydi heralde annemde yanımda olduğu için.. Düğün Eskişehir'de oldu. Dayım kurdelamı taktı. Erkek kardeşimde pek anlamadı o telaşla. Nikah salonda kıyıldı. O ana kadar birşey yoktu ama el öperken annemlerden sonra teyzemin oğlunun elini öperken taştım artık. Gizlemek için ağladığımı iyice sarıldım. Sonra çok oynadım sanki biraz dursam yine boşalacaktı gözyaşlarım. Bir tek yemek yemek için oturdum. Düğün bittikten sonra annemler dayımlarla İstanbul'a döneceklerdi bende Eskişehir'de kalacaktım artık işte o ayrılık çok dokunmuştu bir daha onun çocuğu olamaycağım dışlanmışım gibi hissetmiştim. Annemin yanında erkek kardeşim vardı artık sadece.. Çok ağladım o zaman.. Balayı felan derken pek analmadım ama eve gidince başka bir ev yabancı çok koymuştu yine. Ama gariptir şimdide kendi evimde rahat edemiyorum. Anneme gittiğimde kendi yatağımda rahat yatamıyorum. Kendi evimi özlüyorum. N eolursa olsun yabancı oluyor o ev artık. Bizde misafir hele başka şehirlerde olunca. Ama alışılıyor mecburen...

kizlar hepinizin hikayesini okurken gozyaslarina boguldum, sanki herkes ayri ayri benim o anki dugularima tercuman olmus gibi, bende evleneli 14 yil oldu hala daha aklima geldiginde aglarim. bizim evimiz cok kalabalikti o gun once amcamlarla sarildim onlarda bende sesli sesli agliyorduk, ayrilmak istemiyordum ustelik ben baska bir sehire gidiyordum beni birakmasinlar istiyordum, sonra canim annecinle sarildik birilerinin bizi gelip ayirdigini biliyorum sadece, sonra babacim, bunlari yazmak bile beni cok duygulandiriyor, babam bana sarildi bir yandan agliyor bir yandan metin ol kizim , metin olkizim diyor, ben babami bir babannemin olumunde aglarken gormustum buda iki oldu. neyse babam bana gitme kizim dese gitmicem, cok bekledim keske bana deseki kizim birakma bizi evlenme .... neyse yine bizi birisi ayirdi beni bir arabaya bindirdiler ben dizlerime vura vura agliyorum, alllahim o kadar zor bir durumki, gitmek istemiyorum ailemden ayrilmak istemiyorum, arabanin icinden disariya bakiyorum butun ailem disarda herkes agliyor. sanki beni olume goturuyorladi, ancak bu kadar zor olabilirdi olume gitmek desem belki anlatabilirim duygularimi. o ana cesaretimi toplayip aglamayin ben gitmiyorum dememek icin kendimi nasil frenledigimi anlatamam, bunuda yapmamamin sebebi yine babacigimi dusunmemdi, o uzulmesin yeterki. velhasili insanin dogup buyudugu evden ailesinden kardeslerinden ayrilmasi cok cok zor birseymis, valla bu kadar zor oldugunu bilseymisim evlenmezmisim, offf iste bole cok aglattiniz kizlar beni bu gun.

Off ya ben evli değilim ama hayal ediyorum da babama sarıldığım an biterim ben :çok üzgünüm: kıyamam ona gözbebeğiyim ben onun bunları düşünüce evlilikten nefret ediyorum ama aşkımla geçireceğim günleri düşündükçe istiyorum çok zor ya bide bursaya evlenicem allah nasip ederse nasıl gidicem senağlama

off çok kötüydü cok..aklıma geldıkce aglarım ..

iki düğünüm oldu benım..gurbete gelın geldım..

ilki benim yasadıgımı büyüdüğüm sehırdeydı..5 gun sonra da dıger sehırde düğünüm olacaktı..

ilk düğünümde rahattım ,cunku evımden 5 gun osnra ayrılacaktım

babam kusagımı baglarken agladım da agladım..

düğünden sonra evıme geldim..

fakat o evden cıkarken 4 gun sonra ,komuslarla vedalasırken evıme son kez bakarken kendımı nasıl tuttum anlatamam ,kımse gormesın ıstedım agladıgımı..

üzüülmesin istesim annem ..şehrimden cıkarken tek tek baktım sokaklara lambalara apartmanlara...

bu düğünde ise nikahtan sonra düğünde sarıldım babama agladım agladım agladım..

çok kötüydü ..hala aglarım aklıma gelınce bıle.

2 ayda bır gıtsem bıle sehrıme cok kötüüü

Ben düğünümün ne tadını çıkarabildim en eğlenebildim
Eşimin ailesi hiçbişeye destek olmadığı ve bizimkiler de bu durumdan biraz huzursuz olmaya başladığı için ben sürekli gergindim eyvah bi tatsızlık çıkar mı diye
Ki bissürü tatsızlık çıktı
Önce beni arı soktu sonra yolda çingeneler sopalarla kolumdaki bileziklere saldırdı
3 buçuk saat yol gittik gelinlikle perişan oldum
Salonda sürekli sinirle kayınpederimi seyrettim o elini cebine atmayan hiçbişey yapmayan adam nasıl eğlendi oynadı kızlar sinirden delirdim
Bizimkiler de düğün bitip boş eve dönünce annem odamı toplarken ağlamış düğünümde sadece küçük yeğenlerim ağladı biz ağlamadık

babamın vefatından 1.5 yıl sonra evledim keşke babamda olsaydı beni eşime o teslim etseydi diye çok üzülmüştüm dügünden bikaç gün sonra alanyaya gelmek için otobüse bindigimde hem ben hemde annem kzkardeşim abimler çok agladık gerçekten çok zor bi durumdu

Ya arkadaslar yazdiklariniz okudukca hic evlenme diyorum kendime.
Gurbete gitmek cok zor biliyorum. Ben bir dönem üniverstede okudum baska bir sehirde 40 kiloya düsünce birakip döndüm ailemin yanina. onlara asiri derece bagliyimdir, onlarsiz bir hayat sürdüremem.

Bazen düsünüyorumda ya gurbete gelin gidersem, (sevgilim baska bir sehirden) ammaaan babam cok aglar düsüncesi bile cok kötü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…