Baba evinden son ktnz gn....

benim annem ve babam ayrı, babam evden çıkacağım gün anne tarafımı eve almayacağını söylediği için annem anneannem dayım vb. direk düğün salonuna gitti, baba tarafımdan düğüne kimse gelmeyecekti zaten, babaannem yaşlı olduğu için uzun yol gelememişti, halamlarla zaten babam konuşmaz hiç, kuzenimin biri de o an yurt dışındaydı olmadı..
biz eve geldiğimizde babam karısı ve 2 yaşında kardeşim vardı, bide kayınbiraderim, eşimin kuzeni bekliyorlardı..
sonra onlar bir şekilde indiler aşağı, babam beni almaya kalabalık da istemedi eve.. bi kayınpeder bi kayınvalide geldi...
ben annemler olmayınca konvoy da olmasın demiştim, gene de erkek tarafı beni dinlememişti, iyiki de dinlememişler, öksüz yetim gibi hissedip çıktım evden, ne ağlama ne birşey.. zorla bi kurdele bağlattım resim çekilirken sonra da çıkarttım..
budur..
bende isterdim, sevdiklerim uğurlasın beni, ağlayabilseydim keşke..
ne yapalım zaman geçiyor; mutlu da olsan olmasan da evlisin hayat sürüyor..

Bence ağlarım diye üzülmesin kimse, o gözyaşı bile tatlı o gün, yaşayamamak daha acı, bakın herkes bekliyor evde seni çıkartmak için, aslan gibi bütün ailen yanında; kıymetinizi bilin ağlamayın hiç..

benim baban allahım bana o bakışları yokmuydu sanki bidaha beni görümicek gibi bende orda koptum ve halada aklıma geldikce içim acıyo

Berbat bir gündü. Zaten kayınvalidem tüm hazırlıklar olduğunda beni yeterince germişti. Kuaföre giderken taksi öndeki araçla kavga etti, sonra taksinin içindeyken ben yakın arkadaşıma kına gecem yapılmadığıyla ilgili bişeyler söyledim oda niye heves ediyosun böyle şeylere der gibi bişeyler söyledi. 30 yaşında evlendiğim için kına gecesine heves etmem çokmu yanlış diye sinirlendim tartıştık. Neyse saçım makyajım berbat oldu zaten sabaha kadar uyuyamamıştım yüzümde yorgun ve çökükdü. Gelinliğim leke oldu. Evden çıkarkende kaynanam gelmedi, beni hiç sevmedikleri ve beğenmedikleri her hallerinden belli olan akrabası bir kadın var onu yollamışlar gelin çıkarsın diye. Onu görünce zaten hepden tepem attı. Evden nasıl çıktığımı anlamadım. Annemle doyasıya vedalaşıp şöyle bir konuşma yapamadan herşey apar topar oldu senağlama
Evlendiğim günü hatırlamak istemiyorum, düğün cd'lerini izledikçe ağlıyorum, tüm resimleride kaldırdım. Zaten hiçbiri ben gibi değiller. senağlama
Düğüne gelenler bile demiş noldu bu kıza yüzünde vahşet bir ifade vardı diye senağlama senağlama

Unutulmaz bir gündü. Şehrin ortasında davullu zurnalı, hocalı dualı bir gelin alma oldu benim ki..Kayınvalidem ve kayınpederim yapmaları gerekeni fazlasıyla yaptılar, her gelenek her tören hakkıyla yerine getirildi.
Benim aileme gelince hüzün falan yoktu kimsede, son derce mutluydular, benden kurtuldukları için:)))
Mutluydular çünkü öyle ya da böyle çıkacaktım o ovden, mecburi hizmetim vardı. Yalnız gitmem yerine eşimle olmam onları mutlu etti.

Şimdi bir oğlum var, henüz 12 yaşında ama. Ben de gelinime rüya gibi bir düğün, nişan balayı dönemi yaşatmak istiyorum. Bunun için bir fon oluşturmaya başladım bile..

Bravo valla şimdiden böyle düşündüğüne göre ilerde senin gelin kayınvalidesinden derdi olanlar bölümüne uğramıycak. senağlama

Nerden takıldım buraya yaaasenağlamasenağlamasenağlama
Bende resimlere bakınca değilde,izleyince düğünümü ağlıyorumsenağlama
Bak aklıma geldi izlesemmilülülülülülü
Valide gıcık bir kuaför ayarlamış,en başta ona sinir olmuştumkötükedihüso
Kınamda hiç ağlamadım,herkes ağlıycakmısın diyordu:teytey:Niye ağlıyımki,ne güzel parti neşeli olalım diyordum....
Ertesi günde gayet iyiydim.....
Sonra babam kuşağımı bağlarken ne olduysa benim çeşmeler açıldı,babamın omuzunda sarılıp ağladım hemde hüngür hüngürsenağlama
Bir baktım herkesde ağlıyordu ama
((Sonra evden çıkarken veda faslında 80 yaşındaki babannem hıçkıra hıçkıra ağlıyor,herkesin gözleri şiş,bende ağlıyorum tabiiii,eşimin bile gözleri doldu:asigim:
Anneme sarıldım nasıl sarılma amasenağlamasenağlama
Eşim nerdeyse hayatım vazgeçtim sen kal kimsede ağlamasın diyecekti:roflol::roflol::roflol:
Halbuki hep nevar ağlayacak,baştan belli işte gideceğin diyordumkaydirigubbakcemile3
Ama öyle değilmiş,eşim beni arabada sakinleştirdi,mendil verdi gözyaşlarımı dindirdim neysekibenneyaptımki
Kayınvalidemin evine geldik,kayınpederim dış kapıda karşıladı,bir baktım oda hüngür hüngür ağlıyorsenağlama
Oğlum elden gidiyor diyemi,yok duygusallıktanmı bilemiycem:roflol::roflol:
Şaka bi tarafa duygusal bi olay,aileni bırakıp,ellere gidiyorsun....
Evlendikten sonrada en çok balayında annemi çok özlemiştim,burnumda tütmüştüsenağlama

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaa şu kurdale olayı,kuşakmı neyse,çok sinir yaaaakötükedihüso
İstemiyorum dedim,olmazmış adetmişdekötükedihüso
Bembeyaz gelinliğin o güzel görüntüsü bozuldu
Bari içten bağlansın görünmesin bile demiştim:sm_cool:
Yada kırmızı değilde beyaz olsun,illa ambalaj gibi paketleneceksem değilmi amakaydirigubbakcemile3
O kurdela işine hala hala gı-cı-ğım......Sevmiyorum ben onu,naniknanik
Birde kayınvalidem bütün takılarını illada tak demişti,ne gerek varsakötükedihüsoklava:
Herkes görecekmişşakkıdı

Ben kına gecemi her düşündüğümde ağlarım.Kına gecemin olduğu gün akşam üstü kuaförden eşim beni kayınvaldem ve görümcem, aldı eve geldik tabi benim kına kıyafetim filan üzerimde.Rahmetli canımın içi babacım da o sırada son hazırlıkları kontrol edio kapının önünde sonra biz arabadan indik babam beni bir gördü ve sokak ortasında ağlamaya başladı.Kolay kolay hiç ağladığını görmemiştim babamın ve o dakikaya kadar bana hiç birşey hissettirmemişti.İnanın oan nasıl hissettiysem şuan yine aynı şeyleri hissediyorum babamı öyle görünce koşup boynuna sarıldım o ağlıyo ben ağlıyorum anlatamam kızlar sonra bir baktım bütün sokak komşular bizim evdekile kayınvaldemler filan herkes ağlıyo biz babamla nasıl sarılıp ağladıysak uzun bir süre öyle kaldık beni öyle sıkı sıkı sarmıştıki babam hiç bırakmak istemedi sonra halam ayırdı bizi uğursuzluk gelicek ağlamayın artık dedi ben onu bırakmadım ama o beni bıraktı dün babam gideli tam 7 yıl oldu kızlar ve ben onu çok özlüyorum.senağlama

Ağlattınız beni kızlar yaaaaaa
hem ağlar hem gideriz işte. herşey iyi hoş güzelde hanı yuva kurmak aileye sahip olmak.gelinlikkk.hayatı bi eşle paylaşmak.hepimiz bu güzellikleri görduk zamanında.değil mi?
ben tam o tatlı dönemdeyimm işteee.ama içimdeki sızıyı bi bilseniz. ailem biraz karısık ama yine de o sahneyi düşündükce heryerim sızlıyor.Sanki bidaha babamın pis cadısı olamıcakmısım gibi.annem sigara içip bulmaca çözerken basına dikilip anlatabilecegim tozpembe hayalim kalmayacakmıs gibi.Şu anda uzakda da yasasak sanki ablamın ellerinden öyle çekip alıcaklarmıs gibi hissediyorum bazen.bu beni kahrediyor.
şu anda herşey çok güzel.sanki en mutlu ben olucakmısım gibi geliyor.ama etrafıma bakıyorumda. herkez aynı güzellikleri hissetmiş bi zamanlar.sonra herşey renk değiştirmiş.en güzel hikayeler yalan olmus...
hem aglar hem giderim sözüde bunlardan dolayı dillere dolanmıs olsa gerek

Bende çok zor ayrıldım baba evinden.3 gün öncesinden bunalıma girdim ağlamaya başladım.kına gecesinde gözlerim davul gibi şişti.düğün gecemde ona keza.ailemle aramda 1 saat bile yok.farklı ilçelerdeyiz izmirde.yinede evlendikten sonra 3-4 ay kendıme gelemedım kızlar.düğünümden 1 ay öncesine kadar calısıyordum.kalktım başka bir yere geldim kimseyi tanımıyorum.çalışmıyorumda.kafayı yiyecek hale geldim.abartmıyorum 2-3 ay hep ailemi gördüm rüyamda ve ağlayarak uyandım.diyorum ya nerdeyse iki haftada bir görüyorum ailemi.yine de hiçbirşey eskisi gibi olmuyor.sadece misafir olabiliyorsun artık.alışmak çok zor.çok ağlattınız beni ya.şimdi patron görecek. senağlama senağlama senağlama

Okurken bile ağladım ben nasıl gideceğim offfff...

En kötüsü de ben evlendikten sonra annemler memlekete taşınacak, ben ne yapacağım onlar olmadan, offf offf.

kızlarrr içimden bişey koptu yazılanları okurken inanın o kadar kötü oldum... bende düğünümden iki gün öncesine kadar hergün hüngür hüngür ağladım... ama düğünümde ağlamayacağıma söz verdim kendime... kına gecesinde annem evde nasıl ağlamış sonradan gördüm... evden çıkacağım zamanda boğazıma bişey düğümlendi... oğlan tarafı geldi dediler elim ayağım karıştı... abim kurdelamı bağlayamadı inanın eli ayağına dolaştı... babam deseniz ayakkabımı giydirdi elini zor öptüm ona bile fırsat vermedi ağlamamk için dışarı kaçtı hemen... abimin annemin gözleri doldu ben zaten odaya kimseyi sokmadım annemlerden başka... ağlamayacağız dedim onlarada... neyse ağlamadan evden çıktım arabada taş gibi oldum kendimi tuttuğumdan... bn çıkınca annemi 1 saat sakinleştirememişler... baloda tam düğünün bitmesine yakın dayanamadım artık ve o kadar çok ağladım kiii.... şimdi hala annem evde yanlız napıyodur canı sıkılıyo mudur hasta mıdır diye sürekli görüştüğümüz halde içim içimi yer... bide ben kayınvalidemle aynı evde oturuyorum ona bişey olsa gece gündüz başında oğlu ama benim anacığım.............senağlamasenağlamasenağlamasenağlama

benim için en kötü anılardan biri baba evinden çıkmadım.senağlama.babam ve annem öldüğü için dedemler büyüttü beni.düğün günüde kuaföre gidecemiz zaman dedem kapıya geldi ve şimdi çıkıyorsun bir daha giremezsin bu eve anca kefenle girebilirsin demişti.senağlama kuaförden çıktıktan sonra annemin mezarına gitmiştim ordan gelip aldılar beni mezarlıktan.o an anlamıştım aslında giydiğim gelinlik değilde bir kefen olduğunuu...senağlama

allah herkesi mesut etsin.allah hepinizin yuvasına sağlık ve mutluluk lar versin...

içimde uhde kalmıştır baba evinden gelinlikle çıkmak. birgün öncesi kına gecemin olması
malesef bunları yaşayamadım kendimin tez canlılığı yüzünden. ne zaman bir kına gecesi olsa yada gelin almaya gelseler gelinden çok ben ağlarım için için.

Nikah salonunun önünden geçsem ve yanlışlıkla içeri bile girsem hüngür hüngür ağlarım nikah kıyılırken. Yani o derece.

Bi de ben evlenince annem evde yalnız kalacak, ona çok üzülüyorum. Napıcam ya, yazıları okuyunca bi an vazgeçsem me diye düşündüm. Annemden, evimden, odamdan, yatağımdan ayrılmak istemiyorum:1no2:

acaba iç güveysi mi alsam:uhm:

ben gayet gülerek çıkmıştım herkes ağlarken.ne kınamda ne evden çıkarken ağladım.ama babam kırmızı kurdeleyi bağlarken belime gözüm dolmuştu sadece.
evden çıkıp düğün salonuna giderken arabada bir sürü gülen fotoğraflarımız var.annem kızmıştı onları görünce ne kadar sevinerek gitmişin diye:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…