Baba evinden son ktnz gn....

aglamaktan nasil yazcam bilmiyorum
benim annemle babam ayriydi ve ben 10 senedir babami gormemistimsenağlama
kina gecem izmirde oldu esimin tarafindan kimse gelmemisti neymis uzakmis zaten bizde kimsesizdik oralarda konu komsu arkadaslarla kina gecesi yaptik bizde kinada da gelinlik giyerler o gece aglamadim cokta iyi gecti kimsesizik disinda
ben anne evinden ciktim arkadaslar ama gelinligimle degilsenağlamabeni cikarcak bi allahin kuluda yoktu esim tarafindan senağlamauzak bi sehirde esimin memleketinde dugunumuz olcakti esim ben ablam ve annem hep beraber bindik arabaya gule oynaya gecti zaman sabah 5 di ciktigimizda aksam 5 gibi buyuk ablamin yasadigi sehire yakin enistem geldi yolda annem ve ablami aldi onlar dugun sabahi geleceklerdisenağlama
orada sarildik dondum kaldim ben yola esimle yalniz devam ettim,esim diyorum zaten 4 ay once nikahimiz olmustu,arkama bakamadim ama saatlece agladim yolda esim beni susturmaya calisiyordu,ben onlarin biricigiydim ve yillar sonra bi adam alip goturdusenağlama

esimin memleketine vardigimizda gece 2 idi yuzum gozum sismisti aglamaktan,o gece evli olan gorumcemde kalmistik sinir olmustum yataginizi birmi yapayim demistihayir dedik 1 hafta sonra dugunumuz vardi ben feci sekilde hastalandim 4 e 7 tansiyonla acile kaldirdilar esimin kina gecesi gunu baygindim ogun annemler gelcekti,gelmisler eve beni sormuslar kayinvalidemlere hastanede deyince bizinkiler dururmu gelmisler,gozumu bi actim annem ,enistem ve ortanca ablami gordum sanki hazine bulmus gibiydimo gun kolumdan serumu cikardilar kina yapildi,ertesi gunde dugunde memleketten gelen misafirlerle bile ilgilenemedim o kadar hastaydimki kuafore gittik cok kalabalikti densiz gorumcem ablama ben seni baska kuafore gotureyim yetismeyecek esimin halasinin kizlari burda gelinle kalsin dedi kan beynime sicradi hayir ablam kalsin dedim,neyse salona gittik maytaplar esliginde guzel gecti taki salon cikisinda kirmizi kurdelami dayim bagladi belime o an icim oyle yandiki babam dururken dayimsenağlama

eve geldik konvoylar esliginde ben arabadan inmedim adettir bizde bise bagislanir geline usulen kayinpeder inmeyince sinirlendi gitti,neyse kaynim geldi usulen bise soyledi adet yerini bulsun eve ciktik bide ne goreyim kayinpeder soymus kiyafetini giymis pijamalari esimin kan beynine sicradi cikar taktiklari seti ver dedi cunku baska 1 kucuk lira bile takmamislardi,takilan altin ve paralari bi takilirken gordum sonra gormedim zaten esimi zor sakinlestirdim,onca memleketen gelen akrabalarim annemler ne derdim tam rezillikti yaptiklari neyse hepsini yuttum taki annemlere sarilip vedalastim ya zaten film koptu bende o geceden sonra gormedim cunku herkes sabaha karsi yola cikmisti sabah kimsecikler yoktu yine ben yaban ellerde yapayalniz hemde kiymet bilmeyenler yanindaydim 3 gun sonrada evimize geldik zaten bunlar daha bazilari neler gordum ben dugunumde hatirladikca sinir oluyorum
ama her genc kiz gibi bende gelinligimle baba evinden cikmak isterdimsenağlama

ben evden çıkmadım kuaförden direk düğün salonuna geçtim 05.10.2004 düğünümdede bayağı oynadım ağlamadım önce kurtalırımı dökmüştüm yengem gelip kızım biraz otur demişti ehehehhe:)
ama ailemin salondan çıkmasıyla hüngür hüngür ağladım...

anlatılmayacak kadar zor bir durum... duygularınızı hat safhada yaşadığınız bir an.. babamın kuşağımı bağlarken dediği söz hiç kulağımdan gitmiyor...
''hiç ağlama kızım, ne mutlu gelinliğinle,telli duvağınla çıkıyosun'' .............

Canımmm kıyamam Allah rahmet eylesin mekenı cennet olsun...:teselli:

Yazını okurken gözyaşlarımı tutamadım annelerimizin prensesiyken elkızı olduk.Alana kadar kıymetli alınca değersiz olduk...
Baba evinde çıkarken ve düğün gecemde bana ve aileme değer vermeyen erkek tarafına iyi bir ders vermek isterdim.Hep sevdiğim adam için alttan alıp en güzel günümde bile sıkıntı çektim.Eşim :1hug: dünyadaki engüzel şeylere layık iyi bir insan.Onun için sustum ama ailemi üzdükleri için,:çok üzgünüm:asla ailesine hakkımı helal etmicem...

Son düzenleme:
Bu siteyi çok beğeniyorum,bazanda kızıyorum.
Unuttuğumu sandığım veya unutmaya çalıştığım bir meseleyi burada karşıma çıkıyor,hafızamdakileri canlandırıyor.Ruhsal olarak daha çok etkileniyorum.
Zaten güçlükle yapılan bir evlilik ,uzak yerler bahanesiyle kayınvalidenin gelmemesi, düğüne gelinen üç beş araba .....
Hatırlamak dahi istemiyorum.
İmkanı olsada tamamen hafızamdan silebilsem....

Bna hiç ağlamayacaktım.Kararlıydımda.Ama 3 yaşındaki yeğenim bağıra bağıra ağlayıp,sarıldı bırakmadı beni.Oan koptum ben.Yeğenim hala eşime düşman.

Baba evinden çıktığım anı şimdi gibi hatırlıyorum sanki,,,,babam anlımdan öpüp bana çok güzel dualar etmişti,,,,annem ona kurban olurum ağlamaktan konuşamıyordu bile,,,,ben tıkandım boğazımda düğümlenmişti sanki damlalar,,,,sonra bitanecik kız kardeşim geldi yanıma ablaaa ablammm seni alıyorlarmı bende,,,,beni bırakıpta nerelere gidiyorsun deyipte sıkıca sarıldığı anda ben koptum gözlerimden kanlı yaşlar aktı,,,,ama evliliğin bir cilveside bu işte<< AYRILIK>>ana tatlı,,,baba tatlı,,,kardeş tatlı ama herşeyden çok yar tatlı derdi annem bana,,,,

benimde aklıma düşürdünüz o güzel günü benim evden çıkmam tam bir romantik oldu tam kapıyı açtık merdivenlerden iniceğiz elektirikler gitti kalakaldık öyle mum ışıgında indim arabaya bindim ve konvoy halinde salona gittik anlıycanız aglıcak zamanım olmadı nasıl inicem merdivenleri bu karanlıkta demekten malum gelinlik kabarıkk :))

belkıde benımkısı en zoruydu kardesım doguda asker oldugu ıcın dugunumde yoktu aynı sekılde annecıgımde felclı oldugu ıcın babam ve kucuk kardesım vardı yanımda o yuzden dugun kasetımı ızleyemıyorum ıcım kotu oluyor evden cıkısıma gelınce en buyuk hayalımdı asker kardesımın kusagımı baglaması ama adı ustunde asker... kucuk kardesım baglamıstı kusagımı tabı cok agladım gelın arabama bınene kadar sonrası

valla ben daha evli değilim ama nişanlıyım benim ababmda söz gününde çok ağlamıştı işte beni istediler verildi falan herkezin elini öpüyorum babaa sıra geldi elini öptüm bana öyle bir baktiki kızım bana bunu neden yaptın der gibi bir ağlamay başladı cnm babam bende dayanamadım ağladım sonra annem bizim o halimizi görünce zaten zor dayanıyor bana sarıldı ve ağladı çok zor ya ben nasıl çıkıcam baba evinden Allah bana kolaylık versin çok zor ya......

ayy kızlar yaa bendemi evlenirken böyle olurum acaba diye düşündümde bende kesin aglarım hiç dayanamam zaten kolaymı onca yıl kal baba çatısında sonra gelsin elin adamı seni 2 saat içinde alsın gitsin allahtan revamı yaaa ağlıyasım geldi şimdiden vallaaa ((((((((

ben de sizdenim
ben de babamın evinden nasıl çıkacağımı
alıştığım yerden nasıl gideceğimi
ailemi bırakıp nasıl gideceğimi düşününce canım çok sıkılıyor arkadaşlar

Hep söylerim ne kına gecesi, ne düğün....En zoru düğün sabahı evden çıkmaktır...Bir yarınız orda kalır...
Dışarda davul zurna çalarken o evi, aileni terkettiğini hissedersin...
Hayatta kaç dönemeç var sayısını bilmem ama acıklı bir dönemeçtir o sabah...
Ömrünüz bir devri kapanmıştır artık...
Ama sanki sabah salya sümük ağlayan sen değilmişsin gibi akşam en çok sen oynarsın düğününde:)

babam kücüklügümden beri hep derdi,ben kizimi vermem kimselere,besle büyüt canindan cok sev elin oglu gelsin alsin gitsin...
alip gidiyor ama hemde söke söke valla...
benimde en cok agladigim ve asla aklimdan cikmayan sey abimin kardes kusagini bagladigi andi

içim burkula burkula okudum bazılarıda bayağı eğlenceli olmuş güldüm:) kesin bnde ağlaya ağlaya gelin giderdim..normalde çok ağlak bi yapım varken kimse tutamaz o gün beni:)

hayatım boyunca unutamayacağım bir kare var o günden kalan.
babamın çenesinin titreyişi,normalde belli etmez duygularını.şimdi yazarken bile,göz yaşlarım aktı gitti.

hele birde evin tek kizi 3 oglanin bir bacisi olupta ayrilmak var baba evinden.Abilerimin agladigini hemde benim icin agladiklarini ilk defa gormek,babamin bitanecik babamin aglamaktan sismis gozleriyle yok aglamiyom kizim gozume toz kacti diye beni teselli etmesi,canim annemin simsiki sarilip birakmak istememesi hangisini anlatayim ama dugunumde en cok htirlamak istemedigim esimin amcasinin tuttugu kuafor.Bizim randevu aldigimiz kuafor erkek diye kadin kuafore goturduler oda sacimi mahvetmisti bahaneside sacimin gurluguymus neyse eve geldim herkes bunca saat bunun icinmi ugrastiniz berbat olmus deyince bende ne moral kaldi ne makyaj neyse agla babam agla sonra esim dayanamadi apar topar bizim erkek kuafore goturdu sagolsun o biseye benzetmisti sacimi da moralim duzeldi ama esimin amcasi niye o kuafore goturdunuz diye esime firca cekmis ya cok sinir bisey nefret ediyorum

Çok değil bir kaç ay oldu henüz.senağlama
Yıllar,yıllar geçse de unutamayacağım bir gün.Hala kendimi baba evinden ayrılmış gibi hissetmiyorum.Belki de içimde büyük bir savaş veriyorum.En mutlusundan,en mutsuzuna kadar herkes baba evini özler,baba evinin kıymetini bilir.
''Senin evin artık burası.'' deseler de umursamıyorum o kaçıkları-tatlicadiarzu-.Orası benim sığınabileceğim en güzel,en değerli liman...Allah sevdiklerimizi başımızdan eksik etmesin.:Saruboceq:

merhaba herkezin yazdıklarını okudum ve bır yandan üzüldüm ben babamı 6 yaşındayken kaybettım senağlama o yuzden beni isterken iki abimden istediler o gün bile çok aglamıştım babamın yanım da olmasını çok istedım ama olmadı dügün gününü evden çıkış anını tahmın edın bakalım babamın en çok yanım da olmasını ıstedıgım andı şükür kı bana iki tane pırlanta gıbı abı vermiş allahım o yuzden çok şanslıyım abım kurdelemı baglarken nerdeyse aglayacak tı ama tuttu kendını dügün salonun da ise ablamın çıkarken (ablam izmir dışında oturuyor ) ben şimdi izmire anneme geldıgım de sensız ne yapıcam kımınle çey içicem demesıyle çok agladım annem zaten çok kötüydü istemede bıle kadıncagızın rengi soldu :roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…