• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baba olmak ne demek? Soruyorum...

hayalperi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2014
134
14
98
Yine bir konu daha baba olmak sizce nedir?? pazar günü gece sabaha karşı yatmak öğleden sonra 3 lere kadar yatmak. Hafta içi öğleye kadar yatmak kendi işi olduğu için rahat...Cocukla ilgilenmemek Sadece kadına evin işi cocuğun işi ve çalıştığın iş yüklenir. Ben çalışıyorum geliyorum işten evin işne cocuğın işne kocama yetişmeye yettirme çalışıyorum direniyorum. Baba hiç mi iş yapmayacak soruyorum. Bu hep böyleydi. Şimdi belki ayrılacağız kocamla ama evlilikte hep kadınamı yüklenilmeli soruyorum???

Son düzenleme:
Senin elinde. Yüzüne su dök uyandır. Hiçbir iş yapmasa da çocuğa bakmasa da uyanık kalsın.
Benim eşim de işinden dolayı yorgun olur uykuyu da sever kendileri. Ama canım mı sıkıldı istemiyor muyum uyumasını. Uyandırırım.

Su kendiyle konuş diyenleri de anlamıyorum. Illa soylemek mi lazım ikisi de çalışıyomuş eşşek değil ya anlasın kendi.

Böyle adamlarla evlenmeyin evlenip çocuk da yapsanız degismiyolar çünkü ve evlenince de adamları alıştırmayın rahata.Erkek çocuklarınızı da nolur böyle yetiştirmeyin bırakın kendi işlerini kendileri yapsın erkekliklerine zeval gelmez kimse korkmasın

Çevremde çocuğunun altını değiştiren,banyo yaptıran,yemek yediren baba var:nazar: Onlarda çalışıyor.

İkinizde çalışiuorsunuz adil bir şekilde bakımı üstlenmelisiniz. Sizin koca da mümkün olur mu bilemem.:işsiz:

Su kendiyle konuş diyenleri de anlamıyorum. Illa soylemek mi lazım ikisi de çalışıyomuş eşşek değil ya anlasın kendi.

Böyle adamlarla evlenmeyin evlenip çocuk da yapsanız degismiyolar çünkü ve evlenince de adamları alıştırmayın rahata.Erkek çocuklarınızı da nolur böyle yetiştirmeyin bırakın kendi işlerini kendileri yapsın erkekliklerine zeval gelmez kimse korkmasın

Al benden de o kadar konuşmaya utanırım ben şu konuyu, ne diyeceğim bak bu çocuk senin de çocuğun babamın evinden getirmedim mi?

Yemeğimi yaptım geçtim balkona püfür püfür oturuyorum oğlumla babası içerde tadilat yapıyolar heralde çat çat sesler geliyor hayırlısı bakalım, 2 buçukta da yatırır babası sonra biz film izleriz dümdüz bir hayat

Hayat musterek , ikinizin de yemek yapma,ev temizleme,cocuga bakma konularinda esit sorumlulugunuz var. Hepsi normal olsa pazar gunu adamin yatmasina da sesinizi cikarmazsiniz su anda gozunuze batiyor hakli olarak

Al benden de o kadar konuşmaya utanırım ben şu konuyu, ne diyeceğim bak bu çocuk senin de çocuğun babamın evinden getirmedim mi?

Yemeğimi yaptım geçtim balkona püfür püfür oturuyorum oğlumla babası içerde tadilat yapıyolar heralde çat çat sesler geliyor hayırlısı bakalım, 2 buçukta da yatırır babası sonra biz film izleriz dümdüz bir hayat
Olması gereken bu zaten.Böyle beyleri kadınların çoğu lüks sanıyor erkekler zaten yok light erkek yok hanımköylü diye aşağılama peşinde kendi hödüklüğüne bakmadan.

Valla kadınlar da suç var ay yorulmasın ay beceremez ay ağam ay paşam diye diye çıkar tepene sonra evlenince yardım etmedi diye agla dur. Böylelerinin yüzüne bile bakılmaz bi de evlenip baba yapıyor canım ülkemin canım kadınları:işsiz:

Size huzurlu mutlu günler diliyorum :nazar:

Eşimin bu konuda hakkını yiyemem, çoğu ev işinde benden bilgilidir ve yapar da. Bebeğim doğduğunda ben panik halde bir bez bile bağlayamazken, kendisi sanki yıllardır bebek bakmış gibi, hem bebeğimize hem bana ayrı ayrı daldılık etti sağ olsun. Üstelik ben işi bıraktım, o ise yoğun bir tempoda, 80 adamdan sorumlu çalışıyor, bazı günler evde telefonu dahi susmuyor. Hala daha yapar ev işini de bebek bakımını da, mesela ben burada takılıyorum, kuzenimdeyiz, kendisi içeride oglanla emekliyor kaç kaç oyunu oynuyor.

Bu biraz yetiştirme, biraz da insanın içinden gelen bir şey. Kvme, "Anne, böyle bir erkek evlat yetiştirdiğin için teşekkür ederim" dediğimi bilirim evlendiğimde. Turşu kurup, reçel yapmasına kadar bilir, hiçbir gün bir iç çamaşırı, çorap vb. oradan buradan toplamamışımdır, yıkanıp çıktığında banyoyu da yıkar çıkar, öyle bir erkek evlat yetiştirmiş benim kv. Planım, aynı şekilde oğlumu da yetiştirebilmek. Böyle böyle düzelecek, böyle böyle tarihe gömülecek bu "Erkek yatar, kadın her işe koşar" kafası.

Size sabır diliyorum, eğer "Artık yeter" dediğiniz son noktanıza geldiyseniz, çekin restinizi. Sizin tarif ettiğiniz hayat köle hayatı, kadını sömüren, hizmetçi olarak gören ilkel ve bir o kadar da merhametsiz bir döngü.

Eşimin bu konuda hakkını yiyemem, çoğu ev işinde benden bilgilidir ve yapar da. Bebeğim doğduğunda ben panik halde bir bez bile bağlayamazken, kendisi sanki yıllardır bebek bakmış gibi, hem bebeğimize hem bana ayrı ayrı daldılık etti sağ olsun. Üstelik ben işi bıraktım, o ise yoğun bir tempoda, 80 adamdan sorumlu çalışıyor, bazı günler evde telefonu dahi susmuyor. Hala daha yapar ev işini de bebek bakımını da, mesela ben burada takılıyorum, kuzenimdeyiz, kendisi içeride oglanla emekliyor kaç kaç oyunu oynuyor.

Bu biraz yetiştirme, biraz da insanın içinden gelen bir şey. Kvme, "Anne, böyle bir erkek evlat yetiştirdiğin için teşekkür ederim" dediğimi bilirim evlendiğimde. Turşu kurup, reçel yapmasına kadar bilir, hiçbir gün bir iç çamaşırı, çorap vb. oradan buradan toplamamışımdır, yıkanıp çıktığında banyoyu da yıkar çıkar, öyle bir erkek evlat yetiştirmiş benim kv. Planım, aynı şekilde oğlumu da yetiştirebilmek. Böyle böyle düzelecek, böyle böyle tarihe gömülecek bu "Erkek yatar, kadın her işe koşar" kafası.

Size sabır diliyorum, eğer "Artık yeter" dediğiniz son noktanıza geldiyseniz, çekin restinizi. Sizin tarif ettiğiniz hayat köle hayatı, kadını sömüren, hizmetçi olarak gören ilkel ve bir o kadar da merhametsiz bir döngü.

Ne güzel yazmışsın erkek cocuğunu sen yapamazsın sen beceremezsin diyerek yetiştirsek böyle oluyor

Bizde her sey esit. Cocuk ev isi her sey. Sorun sizin tomrukta.

Peygamber efendimiz hamur yogururmus eşine yardım etmek için. Bu insanların ne haddine erkeğim deyip çekilmek anlamıyorum. Belki eşim iyi olduğu için bu konuda bu kadar rahat konuşuyorum ama yine de anlaması lazım ya.kadında da 2 el . 2 ayak var erkekte de.üstelik daha güçlüler.

Oglum da var kizimda. Ikisine de diyorum. Her isi yapacaksınız. Ozellikle kizim çalışırsa ev islerine esi yardim etsin isterim. Oglumda ayni sekilde. Rabbim iyi insanlara denk getirir insallah.

Evlenirken düşünmüşmüydünüz bunları? Ben çocukluktan beri bunun savaşını veririm, evlendim-boşandım-belki tekrar evleneceğim hala o savaşı veriyorum gördüğüm her erkeğe karşı. Sırf bu sebepten çocuk sahibi olma isteğim yok gibi bişey. Neredeyse bütün erkeklerin böyle olduğunu görüp bilerek mi yaptınız çocuğu merak ettim? Eğer öyleyse şikayet etmemeniz lazım... kimseyi değiştiremezsiniz çünkü.

Peygamber efendimiz hamur yogururmus eşine yardım etmek için. Bu insanların ne haddine erkeğim deyip çekilmek anlamıyorum. Belki eşim iyi olduğu için bu konuda bu kadar rahat konuşuyorum ama yine de anlaması lazım ya.kadında da 2 el . 2 ayak var erkekte de.üstelik daha güçlüler.

Kadının hem evde hem dışarda çalışması çok hoşlarına gidiyor ama, onlara gelince 'ıy bin yıpımım' ... ya öylelerinden uzak duracağız, ya da uzak duracağız. Kimse sonradan değişmez bana göre...

Back
X