- 29 Nisan 2010
- 3.714
- 3.294
- 698
- Konu Sahibi sonbaharisevenkiz
-
Valla benim ananem ölmek üzereymiş ,annemi yollamamışlar ertesi gün düğüne götürmüşler.annem tabi 17yaşında hamile,babamıda doldurmuş..annem hayatını yazsa roman olur.ama babannem öldü , altını yine annem temizledi hastaneye morga götürülürken.Öteki tarafta çekecekle inşAllah....Benim sadece annem değil anne tarafı anneannem komple çok cektirdiler. Ve silip atamıyorum benimkide ölse aynı tepkiyi verirdim ya. Bak daha küçükken timsah göz yaşı döküp ayrıl demesini hiç unutmuyorum babama . Annemi hiç begenmezlerdi. Gel gör ki annem hemşire onun hastanesinde oldular bütün ameliyatlarını piskinler
Kendi kızları aramıyor sormuyor şuan... Annemin iyilekleri dokundu onlara anem hemşire doktordan randevu aldı etti araştırdı ben olsam yapmam. Bizim annelerimiz ses çıkarmıyor. Yapılan herşeye susuyor. Onlar da sustuklarini bildikleri için daha çok uzerlerine gidiyor. Ben öyle biseye izin vermezdim mesela. Mazlumun üzerine git he? Yok öyleAl bendende o kdar. Acaba sen benim amcamlarin kizi olabilirmisin dedim bi ara. Bizim aile= sizin aile. Her cumle, her harf. Sahteler soguklar, dedikodu( kendileri misafirlere bi kurabiye korlar, ama bize gelince yapilan cesitli yemekleri elestirirler). Anlamis degilim neden gelinler hep ezilir. Ama galoba birazda annenden kaynaklaniyor biliyomusn? Sacini en cok supurge eden annemdir( 15 sene ayni evde kalmislar koyde), ama sevilmeyen gelin yine annemdir( bu ulkeyi birak, turkiyede bile annem gibi yalancisi yokmus, oyle diyor). Ornegin teyzemde amcamla evli. Yani teyzemde babaannemin gelini. Ama o catir catir her istedgini aldirmis, ettirmis. Babaannem teyzem icin yuklukteki yeni yorgani cikarirdi buyuk bi zeykle, annemede kuzenlerimin isemis yorganini reva gorurdu.
Bende annem olsam asla eve almazdim boyle bi kadini. Annem yine iyi dayaniyor. ´15 sene ben cilesinicektim, geri kalanindada siz bakin o kadini evime almam daha dese keske.
Rabbim görüyor....Valla benim ananem ölmek üzereymiş ,annemi yollamamışlar ertesi gün düğüne götürmüşler.annem tabi 17yaşında hamile,babamıda doldurmuş..annem hayatını yazsa roman olur.ama babannem öldü , altını yine annem temizledi hastaneye morga götürülürken.Öteki tarafta çekecekle inşAllah....
Çok mantıklıBen de sevmiyorum ve bayramlarda dahil görüşmüyorum.
Sizi yıkamaya gelmediğini siz nasıl öğrendiniz?Annemle yapıları çok farklı. Annem a dese onlar z der. Her ailede olur ama bunların ki abartı. Bunlar herkes kendileri gibi olsun istiyor. Mesela cebimde 100 lira vat gittim parfüm aldım o parayla başka sey yao derler her insanın Önceliginin farklı olabilcegini her insanın farklı olduğunu kabul etmiyorlar. Buna kulak misafiri oldum. Doğduktan sonra yikanmam gerekiyormuş anneannem de kaç yil oldu çocuk yikayali yardım gerek demiş babaannemi aramış yardım eder misin diye gelmemiş. Ya küçücük bebeğim ne kinin var ki bana. Çocukken kaç saatlik yola gittim karda kışta babam götürdü. Bakmadı beni 5 dklik mesafe evlerimiz anneannemin evi uzaktı o baktı.
Annem ´ Bana ne cektirdi bir ben bilirim, hakkimi Allah sorucak elbet, su an bakiyosamda Allah rizasi icin bakiyorum, hatri icin degil asla´ der. Annende oyle dusunuyor sanirim. Ben olsam bende yapmazdim. Yapicak bisey yok.Kendi kızları aramıyor sormuyor şuan... Annemin iyilekleri dokundu onlara anem hemşire doktordan randevu aldı etti araştırdı ben olsam yapmam. Bizim annelerimiz ses çıkarmıyor. Yapılan herşeye susuyor. Onlar da sustuklarini bildikleri için daha çok uzerlerine gidiyor. Ben öyle biseye izin vermezdim mesela. Mazlumun üzerine git he? Yok öyle
Duydum konusu açıldı evde babamla annem konusuyordu. Başka mesaj da yazmıştım annem dik durmadı evet tavrını koysaydı keskeSizi yıkamaya gelmediğini siz nasıl öğrendiniz?
Farklılıklar renklerdir dünya tek renk ne kadar güzel olabiliyorsa tek tip insanlar da o kadar güzel olabilir fakat bu annenizin meselesi o dik durmalı gerekirse ayrılmalıydı süregelen haksızlıklar olmaz siz annenizin bu denli üzüldüğünü görseydiniz için bu kadar nefret duymazdiniz
Sakın diğer tarafı savunduğum fikrine kapılmayın
Benim demek istediğim annenizin yapılan haksızlıklar karşısında bu kadar aciz olmaması gerekir di siz bugün onun yerine onlardan nefret duymazdiniz
Onların iyiliğinide Allah görüyor ya ... babaanneleri de Allah görüyorAnnem ´ Bana ne cektirdi bir ben bilirim, hakkimi Allah sorucak elbet, su an bakiyosamda Allah rizasi icin bakiyorum, hatri icin degil asla´ der. Annende oyle dusunuyor sanirim. Ben olsam bende yapmazdim. Yapicak bisey yok.
Bazen yine ´babaanne bi ayagin cukurda, dogru soyle azcikta olsa pismanmisin anneme ettiklerinden?´ diye sorarim. Baslar ´Aaah aah annen ne cekmiski, benim kv bana sunu sunu yapardi zamaninda´ diye baslar. Dedigim gibi A derim B anlar. Insanca tovbe etmesini isterim bari obur dunyasini kurtarsin diye. Ama yok. En sonunda deliririm ´ yanacan obur tarafta yanacaaaan´ diye bitiririm konuyu.Onların iyiliğinide Allah görüyor ya ... babaanneleri de Allah görüyor
Ya kafalar eski de kalmış . Ben yaşadım o da yaşasın şeklinde düşünüyorlar ve bu çok saçma. Benim annemi beğenmezlerdi mesela hep merak ederdim neden yani annem yemek yapar ev isi yapar iyi kadındır ya. Babaannem aşırı titizdi mesela takıntı gibi. Hep onu bahane eder anneme saldırırdı x sen şunu yapmıyorsun bunu yapmıyorsun şeklinde. Babamda onlardan güç alıp o da anneme saldırırdı ama şuan yok öyle bişeyi babamın. Olsaydı kesin ayrıl derdim anneme huzur yok diye. Bi kuzenim var yerlere göklere sigdirimaz onun yanında o kadar dikkatli konuşurlar ki aman çocuk etkilenmesin aman şöyle böyle. Ben çocuk değildim sankiBazen yine ´babaanne bi ayagin cukurda, dogru soyle azcikta olsa pismanmisin anneme ettiklerinden?´ diye sorarim. Baslar ´Aaah aah annen ne cekmiski, benim kv bana sunu sunu yapardi zamaninda´ diye baslar. Dedigim gibi A derim B anlar. Insanca tovbe etmesini isterim bari obur dunyasini kurtarsin diye. Ama yok. En sonunda deliririm ´ yanacan obur tarafta yanacaaaan´ diye bitiririm konuyu.
Allah goruyor duyuyor. Sen merak etme canim. Annenin yaptiklari hic biri bosa cikmiycak kat kat mukafatini alicak.
Arkadaslar merhaba. Ben baba tarafını hiç sevmiyorum. Bana on yargiyla bakabilirsiniz belki ama benim için olmasa daha iyi olur diyebilecegim insanlardan oluşuyor. Anneme çok cektirdiler annemin ailesine. Çocukken o kadar huzursuzluk o kadar gerilime şahit oldum ki. Baba tarafı babaanne dede hep bencil güya kendilerine kalsa bi disiplinliler sadece bu değil bebekken beni hiç sevmediler zaten diğer kuzenim göz bebeği ben kimse değildim onlar için. Doğmuşum hastaneye gelmemişler. Bi kere eve gelmemişler beni görmeye. Annemi aglattiklarini hiç unutmuyorum. Bi halam var o başka şehirde 10 kere bile görmedim onu olmasa bile olir benim için. Babam zorla babaannemlerle gorusturmek istiyor beni. Bayramda goturecek falan benim içim nefret dolu onlara sevmiyorum. Anneme dedikleri aklıma geliyor ve kinimi yenemiyorum sempatik gelmiyorlar. Sizce haksız miyim saygı duy diyenler olacak ama o kadar kötü şeyler oldu ki gözümün önünde duyamıyorum
bence annenin sıkıntılarını unutup yeni bir sayfa aç bende baba tarafını 12-13 yaşıda gördüm sadece bir ay 10 sene geçti sonra yine gördüm şuan yakın şehirlerdeyiz sıkıntımız yok şükür anneminde yaşadığı şeyler olmuş ama bunu düşünmüyoruz biz geçmişi bırak iyi niyetlere bak belki pişmanlardır bunu gördüm ben dene sadece belki seversin.
Aynen bizde uvey torunduk galiba. Ben pek hatirlamyorum yine 8 yasindan snra ayri eve cikmisiz. Abimin lakabi patlak gozdu( gozleri acik ela), ablamin adida o...puydu. Diger kuzenimi kucagina alarak ´ Allah ozene bozene yaratmis tuh maasallah, kimileri gibi patlak goz degil maazallah´ derlerdi. Smdiyse ablamin onu aramamasindan sormamasindan yakiniyor( sen kimsinki ya?), abimide ozel soforu biliyor. Beni burya gotursun surya gotursun diye. Gecen gun banyoda dusmus. Kuzenim geldi abimde geldi hemen hastaneye goturelim noldu diye. Amcam gil o aksam arada olayi soyle ozetliyor´ Sagolsun oglunuz geldi hemen kosa kosa, kac kere soyledi hadi hastenye gidelim diye, Allah razi olsun ondan´. Abim nerde bu olayda??Ya kafalar eski de kalmış . Ben yaşadım o da yaşasın şeklinde düşünüyorlar ve bu çok saçma. Benim annemi beğenmezlerdi mesela hep merak ederdim neden yani annem yemek yapar ev isi yapar iyi kadındır ya. Babaannem aşırı titizdi mesela takıntı gibi. Hep onu bahane eder anneme saldırırdı x sen şunu yapmıyorsun bunu yapmıyorsun şeklinde. Babamda onlardan güç alıp o da anneme saldırırdı ama şuan yok öyle bişeyi babamın. Olsaydı kesin ayrıl derdim anneme huzur yok diye. Bi kuzenim var yerlere göklere sigdirimaz onun yanında o kadar dikkatli konuşurlar ki aman çocuk etkilenmesin aman şöyle böyle. Ben çocuk değildim sanki
emin ol benzer şeyleri herkes yaşamıştır...İyi niyetle söylediginizi biliyorum ama emin olun ki çok şey oldu. Küçük yaşımda bi çok bağırış çağırışa huzursuzluga şahit oldum onlar babami çok doldururlardi anneme karşı babam gelir anneme bagirirdi. Bunları unutamam çok ağlardım odama kapatıp kendimi
Yemin ederim böyle Kv düşman başına ! Ne biçim tabirler onlar ya! Ya ne kadar sinir oldum anlatamam gerçekten. Ne kadar fesat kötüler yaAynen bizde uvey torunduk galiba. Ben pek hatirlamyorum yine 8 yasindan snra ayri eve cikmisiz. Abimin lakabi patlak gozdu( gozleri acik ela), ablamin adida o...puydu. Diger kuzenimi kucagina alarak ´ Allah ozene bozene yaratmis tuh maasallah, kimileri gibi patlak goz degil maazallah´ derlerdi. Smdiyse ablamin onu aramamasindan sormamasindan yakiniyor( sen kimsinki ya?), abimide ozel soforu biliyor. Beni burya gotursun surya gotursun diye. Gecen gun banyoda dusmus. Kuzenim geldi abimde geldi hemen hastaneye goturelim noldu diye. Amcam gil o aksam arada olayi soyle ozetliyor´ Sagolsun oglunuz geldi hemen kosa kosa, kac kere soyledi hadi hastenye gidelim diye, Allah razi olsun ondan´. Abim nerde bu olayda??
Ama herkesin olaylara verdiği tepkiler farklıdır. Ben kindar biriyim mesela kolay kolay unutmamemin ol benzer şeyleri herkes yaşamıştır...
Yemin ederim böyle Kv düşman başına ! Ne biçim tabirler onlar ya! Ya ne kadar sinir oldum anlatamam gerçekten. Ne kadar fesat kötüler ya
Canım benim kv ve kayınbabam da 2 doğumum da gelmedi aramadı sormadı.kızım doğdu kv küslük çıkardı ,oğlum oldu kayınbaba küslük çıkarmadı isimleri koyulmamış diye,1 tabak yemek yapmadılar bile , eee eşim yine de deli oluyor peşlerinde koşacağım diye.çocuklar da öyle doğal olarak.Peki doğumuma gelmemiş onu geçtim eve bile gelmemisler ve en güzel yaşlarım kavga gurultuyle geçti. Saygı mi duyayım :)
Ya bişey sorabilir miyim merak ediyorum neden bu kadar tepkililer bizlere karsı. ...Canım benim kv ve kayınbabam da 2 doğumum da gelmedi aramadı sormadı.kızım doğdu kv küslük çıkardı ,oğlum oldu kayınbaba küslük çıkarmadı isimleri koyulmamış diye,1 tabak yemek yapmadılar bile , eee eşim yine de deli oluyor peşlerinde koşacağım diye.çocuklar da öyle doğal olarak.
Bu süreçte baban dengeyi kurabilirdi araya soğukluk sokmadan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?