- 20 Ocak 2010
- 48.851
- 189.156
- 1.123
- 44
- Konu Sahibi sonbaharisevenkiz
-
Annem bana asla anlatmadi. Kinci bi insan değildir. Ama ben gözümün önünde bi çok şeye şahit oldum. Babamla babaannem konuşurken biçok şey duydum. Çocukken o huzursuzlugu hep sezdim. Ankarada yaşıyor onlar bi kere evlerine gitmem hep bahane uydururum okul var ders var diyeAnnenizin anlattiklarından ziyade kendi gözlemlerinizden ötürü bu sevgisizligi yasadıgınız icin size hak veriyorum. "Sebepsiz yere" kötü insanlar her yerde çokça varlar.. yasınız kac bilmiyorum ama özgür iradeniz var görüsmek istemiyorsanız görüsmeyin. Katı bir babaniz varsa bahaneler uydurun..vs.
Kan bağımız var diye anlaşmak zorunda değiliz ki bence sonuçta kimse baba anne akrabasını kendi seçemiyorBemde sevmem hatta görüşmüyoruz bile nerdeyse çoğunu tanımıyoru hoş ben babamıda çok sevmem anlaşamam
Annem bana hiçbir zaman empoze etmedi ben çok seye sahit oldum onlar küçük çocuğun önünde bunlar yapılmaz cocuk etkilenir demedi hiç bir zaman. Annem onlar hakkında bana hic kötü konuşmadıAnneler esinizin ailesine duyduğunuz kini çocuklara empoze etmeyelim nefret eden sevmeyen bireyler yetiştirmek bizim zararimiza çocuklarımızın duygu dunyasina hasar vermeyelim
Sorma aynı şey bendede var. Sonra insanlar diyor ki annen sana yansıtmış annem onlar hakkında tek bir kötü laf etmedi bana. Aksine ben anneme anne nefret ediyorum onlardan dediğim zaman sen etme torunusun onların diyen biri. Neden nefret ediyorum onlardan acaba. Durduk yere neden nefret edeyim. Halam var o kendi ana babasını aramaz herseylerine babam kosturur. Olmasalar daha iyiler benim için valla bakBen de sevmiyorum hiç baba tarafımı.
Hatta eski konumu okursan görürsün.
Amcamlardan nefret ediyorum. Ama hala utanmazlar geliyorlar evimize. Eskiden küçük olduğum için belli ettirmezdim. Ama artık tam belli ediyorum onları sevmediğimi. Çünkü onlarda bunu yıllarca belli ettiriyor bize.
Zaten babaannemin mezarına bile gitmek istemiyorum. Eskileri hatırladıkça daha kötü oluyorum.
Neyse ki bu sene sınav senemi bahane edip gitmiyorum evlerine pek. Bayramda da mecburen katlanıyorum.
İnşallah mesleği elime alayım az da olsa güçleneyim, o zaman hiç birine katlanmak durumunda olmayacağım.
Bende öyle hep bi bahane uydururum okul ders diye falanbenımde sevmedıklerım var
bayramdan bayrama nezaketen gorusurum
asla yuz goz olmam mesafemı hep korurum
hıc bı beklentım yok akraba ılıskım yok babamın akrabası benım ıcın sadece benım akrabam degıl gozumde
kin duyduguna bıle degmez
sokakta tanımadıgında da bayramlasırsın mesela oyle dusun...
Anneniz babaannenize gelmiyor mu bayramda sadece baban ve senmi gideceksin?Arkadaslar merhaba. Ben baba tarafını hiç sevmiyorum. Bana on yargiyla bakabilirsiniz belki ama benim için olmasa daha iyi olur diyebilecegim insanlardan oluşuyor. Anneme çok cektirdiler annemin ailesine. Çocukken o kadar huzursuzluk o kadar gerilime şahit oldum ki. Baba tarafı babaanne dede hep bencil güya kendilerine kalsa bi disiplinliler sadece bu değil bebekken beni hiç sevmediler zaten diğer kuzenim göz bebeği ben kimse değildim onlar için. Doğmuşum hastaneye gelmemişler. Bi kere eve gelmemişler beni görmeye. Annemi aglattiklarini hiç unutmuyorum. Bi halam var o başka şehirde 10 kere bile görmedim onu olmasa bile olir benim için. Babam zorla babaannemlerle gorusturmek istiyor beni. Bayramda goturecek falan benim içim nefret dolu onlara sevmiyorum. Anneme dedikleri aklıma geliyor ve kinimi yenemiyorum sempatik gelmiyorlar. Sizce haksız miyim saygı duy diyenler olacak ama o kadar kötü şeyler oldu ki gözümün önünde duyamıyorum artık
Maalesef babam illa gidilecek benim dediğim olacak görüşünde biri. Bana kalsa 8gunu anneannemde gecirsem ama babam izin vermez kiO zaman durum degisir tabi. 8 gun bende tahammul etmek istemezdim. Istemediginizi soyleseniz yinede zorla goturmek ister mi babaniz? Kimsenin evinde oyle 8 gun kalmaz zorunda falan degilsiniz canim benim bahsettim hani en fazla yarim saat, bir saat falandi.
Babam ikimizi de zorla götürüyor...Anneniz babaannenize gelmiyor mu bayramda sadece baban ve senmi gideceksin?
Annenin gitmediği yere sende gelmem dersin olur biter.Baban da bayram da bir bahane uydursun istemediğin bir yere zorla götüremez seni.Saygısızlık değil bu sadece tercih.
Zorla saygı olmaz.
Ana kız bayramda müsil içip ishal olunBabam ikimizi de zorla götürüyor...
HahahahAna kız bayramda müsil içip ishal olun
Ne diyeyim canım aklıma başka bişey gelmiyor.
Peki annenizden ne istiyorlardı bu insanlar neden diğer torun göz bebeği neden size sevgisizdilerAnnem bana hiçbir zaman empoze etmedi ben çok seye sahit oldum onlar küçük çocuğun önünde bunlar yapılmaz cocuk etkilenir demedi hiç bir zaman. Annem onlar hakkında bana hic kötü konuşmadı
Bi kuzenim var varya göz bebeği onlar için. O hep ilerde daha değerli. Ama ben çöpüm onlar içinYa herkesmi baba tarafini sevme ya :)
Bende sevmiyorum baba tarafini cunku.
Cok soguk ve yapmaciklar. Ayda yilda bir gorusuruz. Sukurler olsunki babamin aile baglari kuvvetli degil. Hadi babaannene git, hadi orya git demiyor.
Hos babaanne burnunun dibinde bitiyorsa ne anlami varki bunun ?:)
Babaannem bizim evde kaliyor. Her sene diger bi oglunda kaliyor.
Ama hala fesatlik pesinde. Babama anneme neden disari cikmasi konusunda izin verdigini sorguluyor.
´x sende bir hos olmussun, senin karina degil karinin sana sozu gecer olmus´ diye fisekliyor.
Babam neyseki takmiyor. Ogullarindan en uvey muameleyi babam gormus. Hic bi anne ogul baglari yok. Bazen hala hakimiyet kurmak ister bizim evimizde ama artik onun borusu otmez bundan sonra.
Eskiden babam yurt disina calismaya gittiginde, evin reisi babannemmis dedemde erken yasla olunce.
Kan kusturmus anneme kan.
Bi ara anneme cektirdiklerini dile getirmiyim on yargilida davranmiyim, sonucta yasli, pismandir diyorum.
Ama yok. Pisman felan degil.
Bazen yine iyi gunume geliyor eski eskide kalmis diyorum.
Ama hayir yok, yine sevilicek yani yokki. Inatci, dedigim dedik, A derim B anlar. Tencereden yemek yeme egilip tabaga koy derim. Tm kizim tm, sizin dedigini olsun daha yemek yemem ac kalir olurum ben diyor. of.Sene sonunda diger amcama gidicek, Az kaldi gitmesine. Gun sayiyoruz.
Annemle yapıları çok farklı. Annem a dese onlar z der. Her ailede olur ama bunların ki abartı. Bunlar herkes kendileri gibi olsun istiyor. Mesela cebimde 100 lira vat gittim parfüm aldım o parayla başka sey yao derler her insanın Önceliginin farklı olabilcegini her insanın farklı olduğunu kabul etmiyorlar. Buna kulak misafiri oldum. Doğduktan sonra yikanmam gerekiyormuş anneannem de kaç yil oldu çocuk yikayali yardım gerek demiş babaannemi aramış yardım eder misin diye gelmemiş. Ya küçücük bebeğim ne kinin var ki bana. Çocukken kaç saatlik yola gittim karda kışta babam götürdü. Bakmadı beni 5 dklik mesafe evlerimiz anneannemin evi uzaktı o baktı.Peki annenizden ne istiyorlardı bu insanlar neden diğer torun göz bebeği neden size sevgisizdiler
Benim sadece annem değil anne tarafı anneannem komple çok cektirdiler. Ve silip atamıyorum benimkide ölse aynı tepkiyi verirdim ya. Bak daha küçükken timsah göz yaşı döküp ayrıl demesini hiç unutmuyorum babama . Annemi hiç begenmezlerdi. Gel gör ki annem hemşire onun hastanesinde oldular bütün ameliyatlarını piskinlerBende sevmem hiç.hatta nefret ederim.babannem öldü geçenlerde cenazesine gitmedim.ağlayamadığıma üzüldüm hatta.ölmek üZereyken babam çağırdı zorla gör sonkez diye.yattığı odaya girdim.suratına baktım , noldu şimdi yanına ne kar kaldı dedim içimden.çocukluğum annemin gözyaşlarını dindirmeye çalışmakla geçti onlar yüzünden.kötü insandı.hatta çok kötüydü.anneme yaptıkları için onu asla affetmedim affetmeyeceğim,malesef babannemin adını taşıyorum birde....dedemde öyle,kötü.bir defa sarılıp öptüğünü bilmem.yabancıdan daha uzak.ölse ona karşıda soğuk olurum ,bir yabacıdan farksız....
Benim annemi beğenmezler biliyor musun nedense sankiKüçükken severdim tabi pış pışa geliyoduk o yaşlarda :) Sonra büyüdükçe aklım başıma geldi anneme yapılanları imaları laf çarpmaları gördükçe bende sevmemeye başladım.. :)
Al bendende o kdar. Acaba sen benim amcamlarin kizi olabilirmisin dedim bi ara. Bizim aile= sizin aile. Her cumle, her harf. Sahteler soguklar, dedikodu( kendileri misafirlere bi kurabiye korlar, ama bize gelince yapilan cesitli yemekleri elestirirler). Anlamis degilim neden gelinler hep ezilir. Ama galoba birazda annenden kaynaklaniyor biliyomusn? Sacini en cok supurge eden annemdir( 15 sene ayni evde kalmislar koyde), ama sevilmeyen gelin yine annemdir( bu ulkeyi birak, turkiyede bile annem gibi yalancisi yokmus, oyle diyor). Ornegin teyzemde amcamla evli. Yani teyzemde babaannemin gelini. Ama o catir catir her istedgini aldirmis, ettirmis. Babaannem teyzem icin yuklukteki yeni yorgani cikarirdi buyuk bi zeykle, annemede kuzenlerimin isemis yorganini reva gorurdu.Bi kuzenim var varya göz bebeği onlar için. O hep ilerde daha değerli. Ama ben çöpüm onlar içinaman çokta önemli değil benim için anne tarafı olsun da geri kalan önemli değil. Bunlar babamı doldururlardi anneme karşı hep neden onu da anlamam neden sevmezlerDi ki annemi. Annem ne yapmış olabilir. Annemin garibim sesi de çıkmaz. Ama bana yapsa biri aynı şeyleri varya.... ben bu kadar itici soğuk yapmacık insan görmedim ya. Benciller insanların arkasından konuşur yüzüne gülerler... ciddiyim. Ölseler üzülmem yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?