- 22 Eylül 2018
- 1.117
- 885
- 123
- Konu Sahibi 1111010001
-
Merhabalar,
Derdim başlıkta yazdığı gibi. Kendimle ilgili anlatacak şeylerim var ama çok zor geliyor bana. Şu an bile boğazımda bir yumruk var, gözümden yaşlar hiç istemediğim halde dökülüyor. Konum mutlu bir aileye sahip olan kişilere hitap etmiyor.
Sizin babanız nasıldı da bugününüzü, insanlarla olan ilişkinizi ne şekil etkiledi? Etkisinden kurtulanlar nasıl başardı?
Sizin anneniz nasıldı da bugününüzü, insanlarla olan ilişkinizi ne şekil etkiledi? Etkisinden kurtulanlar nasıl başardı?
Psikolog arkadaşların da yol gösterici tavsiyelerine ihtiyacım var.
Sevgiler...
Ben o kadar güçsüzüm ki sizin tam tersinizim. Kabuğuma çekildikçe çekiliyorum ve kendimi salıyorum. Maalesef ki bu güçsüzlüğüm yüzünden uzun yıllardır bazı psikolojik rahatsızlıklarla uğraşıyorum. Zayıf bir yapım var. Gitmek istiyorum ama ne gitmek için cesaretim ne de kalmak için arzum var. Teşekkür ederim yorumunuz için.Zor bir ailede büyüdüm.
Detay vermiycem.
Ama çokça travmatik vaka ile beslenmiş bir çocukluk.
Bu beni mücadeleci ve yaşam kaynaklarına sarılan biri yaptı. Nedir bu kaynaklar?
Ruh ve beden sağlığı, ilişkiler, manevi dinamikler, akademik başarılar...
Bunlara yoğunlaştım.
Aile ilişkilerindeki aksaklıklarımı arkadaş çevremle ve kendime kurduğum dünyada azmederek, başararak telafi etmeye çalışmışım meğer.
Şimdi çocukluk yaralarımı, çocuk ve gençlerle çalıştığım uzmanlık alanımla, kızımla, iç huzurumla sarıyorum.
Nihan Kaya'nın da dediği gibi, iyi aile yoktur, ama tüm çocuklar iyidir.
O küçük Revnayı yanımda taşıyorum.
Tüm başarılarıma, tutunduğum her şeye şahit ediyorum onu.
İyi ki o küçücük haliyle derslerine sarılmayı, kitaplara sığınmayı akıl etmiş.
Doğru çözüm yoluyla her zaman çare var.
Mutluluklar diliyorum
Ben o kadar güçsüzüm ki sizin tam tersinizim. Kabuğuma çekildikçe çekiliyorum ve kendimi salıyorum. Maalesef ki bu güçsüzlüğüm yüzünden uzun yıllardır bazı psikolojik rahatsızlıklarla uğraşıyorum. Zayıf bir yapım var. Gitmek istiyorum ama ne gitmek için cesaretim ne de kalmak için arzum var. Teşekkür ederim yorumunuz için.Zor bir ailede büyüdüm.
Detay vermiycem.
Ama çokça travmatik vaka ile beslenmiş bir çocukluk.
Bu beni mücadeleci ve yaşam kaynaklarına sarılan biri yaptı. Nedir bu kaynaklar?
Ruh ve beden sağlığı, ilişkiler, manevi dinamikler, akademik başarılar...
Bunlara yoğunlaştım.
Aile ilişkilerindeki aksaklıklarımı arkadaş çevremle ve kendime kurduğum dünyada azmederek, başararak telafi etmeye çalışmışım meğer.
Şimdi çocukluk yaralarımı, çocuk ve gençlerle çalıştığım uzmanlık alanımla, kızımla, iç huzurumla sarıyorum.
Nihan Kaya'nın da dediği gibi, iyi aile yoktur, ama tüm çocuklar iyidir.
O küçük Revnayı yanımda taşıyorum.
Tüm başarılarıma, tutunduğum her şeye şahit ediyorum onu.
İyi ki o küçücük haliyle derslerine sarılmayı, kitaplara sığınmayı akıl etmiş.
Doğru çözüm yoluyla her zaman çare var.
Mutluluklar diliyorum
Babam ilgisiz bir babaydı çocukluğum annemin psikolojik sıkıntılarıyla geçti. Abim dışarda okudu çok etkilenmedi ama ben etkilendim. Ara ara annemin yaptıklarını konuşmalarını hareketlerini tekrar ediyor gibi oluyorum ama tutuyorum kendimi yapma diyorum. Babam mesela amcamlara gidince annem rahatsız olurdu gitti yine derdi. 5 dakija geç kalsa gelmedi aramadı derdi. Eşim 5 dakika geç kalsa annem gibi yapasım geliyor ama saçmalama diyorum kendime annen obsesif. Eşim kardeşinin yanına gitse gidicek tabi diyorum ne var bunda sende gidebilirsin. Doğduğumuz evler gerçekten bizi etkiliyor. Kimi nasıl etkiler bilmiyorum ama en önemlisi farkındalık. Babam beni bi gün kapıda bırakmıştı. Gece. Annem içeri aldı diye annemi dövmüştü. İçerdi. Geçti napalım kendimize dikkat edelim annelerimiz ah annelerimiz cennetlikMerhabalar,
Derdim başlıkta yazdığı gibi. Kendimle ilgili anlatacak şeylerim var ama çok zor geliyor bana. Şu an bile boğazımda bir yumruk var, gözümden yaşlar hiç istemediğim halde dökülüyor. Konum mutlu bir aileye sahip olan kişilere hitap etmiyor.
Sizin babanız nasıldı da bugününüzü, insanlarla olan ilişkinizi ne şekil etkiledi? Etkisinden kurtulanlar nasıl başardı?
Sizin anneniz nasıldı da bugününüzü, insanlarla olan ilişkinizi ne şekil etkiledi? Etkisinden kurtulanlar nasıl başardı?
Psikolog arkadaşların da yol gösterici tavsiyelerine ihtiyacım var.
Sevgiler...
Annemle güvenli bir bağım asla oluşmadı, çocukluk rüyalarımda dahi sürekli peşimdeki düşmandı o. Ergenlik çağımda biraz daha hırçınlaştım bu sefer ben kötü davrandım ona. Gençlik evlerelerimde ondan uzak geçti. Hala da öyleyim. Merhaba merhaba bu kadar.
Sürekli psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kaldım. Çocukken çok sevdiğim arkadaşlarımla kıyaslayıp aşağıladığından içime kıskançlık tohumlarını ilk defa annem ekti. Ona güvenmediğimden şüphe duygusu ömrüm boyunca ilişkilerimde ilk etapta bozucu etki oldu.
Çok çok başarılı bir çocuktum. Annemin yarattığı yıkımı daha o günlerden itibaren kendimi geliştirmeye çabalayarak azalttım. Başardım..
Kısacası ebeveynlerle olan olumsuz, olumlu her türlü yaşanmışlık bireyin bütün hayatını etkiliyor. Önemli olan kontrol mekanizmasının kendin olduğunu fark edip bu dezavantajları olumlu sonuçlara evirebilmektir.
Sürekli ağlanıp, dövünüp, olumsuz hikayelerin gölgesine sığınmak sağlıklı değil. Bu psikolojiden çıkamayan çoğu insan birçok sorunla uğraşıyor ve çıkmaza giriyor.
Doğduğumuz ev kaderimizdir. Ama kaderini kendin kontrol edebilirsen doğduğun ev sadece senin hayatının belli bir evresini etkileyen bir bölüm olarak kalıyor.
Bende çok yaşadım onu Jes.
Hep şunun kızı şöyle iş yaparmış, bunun kızı burada işe girmiş, bununla evlenmiş, şöyle olmuş dedi durdu hayatım boyunca.
Hala bile yüz bulsun birileriyle kıyaslar.
Defalarca kavga ettik, bağırdım, ağladım telefonda ama artık yüz bulamadığı için bırakmak zorunda kaldı.
Çok dayağını yedim.
Defalarca saçımdan tutup yerler de sürüklediler.
Bir gün babam dudağımı patlattı okula öyle gittim.
Şuan dediğim gibi olumsuz şeylerden, olumlu şeyler çıkardım hayatıma öyle gidiyorum.
Kendi çocuğuma, eşime asla ama asla şiddet uygulamam mesela.
Bu konu beni çok yaraladı ya.
Bir başkasının yaşanmışlığını okurken bile kendinden birşey bulup etkileniyorsun. Seni çok çok iyi anlıyorum.
O kıyas duygusu o kötü cümleler; küçücük çocuğun kalbine kıskançlık ve nefret tohumu ekmek ne kadar kötü ya.
Asla ama asla zehirli cümleleri ile şuan ki hayatını etkilemelerine izin verme. Hastalıklı düşünceleri de kirlenmiş zihinleri de söyleyecek cümleleri de içlerinde kalsın.
Seni değil onları yesin bitirsin.
Biz seçme şansımızın olmadığı aileler tarafından mağdur edilen ve seçme şansımızın olduğu ailelerimizle bir ömür mutlu olmayı hak eden bireyleriz.
Suan aglayacagim.Biz seçme şansımızın olmadığı aileler tarafından mağdur edilen ve seçme şansımızın olduğu ailelerimizle bir ömür mutlu olmayı hak eden bireyleriz.
İçim parçalandı, küçücük bedeninizde ne zor şeyler yaşamışsınız. Ama kendinizle objektif olarak muhasebe yapmanız ve yaşadıklarınız karşısındaki güçlü duruşunuz için en içten tebriklerAnnemle güvenli bir bağım asla oluşmadı, çocukluk rüyalarımda dahi sürekli peşimdeki düşmandı o. Ergenlik çağımda biraz daha hırçınlaştım bu sefer ben kötü davrandım ona. Gençlik evlerelerimde ondan uzak geçti. Hala da öyleyim. Merhaba merhaba bu kadar.
Sürekli psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kaldım. Çocukken çok sevdiğim arkadaşlarımla kıyaslayıp aşağıladığından içime kıskançlık tohumlarını ilk defa annem ekti. Ona güvenmediğimden şüphe duygusu ömrüm boyunca ilişkilerimde ilk etapta bozucu etki oldu.
Çok çok başarılı bir çocuktum. Annemin yarattığı yıkımı daha o günlerden itibaren kendimi geliştirmeye çabalayarak azalttım. Başardım..
Kısacası ebeveynlerle olan olumsuz, olumlu her türlü yaşanmışlık bireyin bütün hayatını etkiliyor. Önemli olan kontrol mekanizmasının kendin olduğunu fark edip bu dezavantajları olumlu sonuçlara evirebilmektir.
Sürekli ağlanıp, dövünüp, olumsuz hikayelerin gölgesine sığınmak sağlıklı değil. Bu psikolojiden çıkamayan çoğu insan birçok sorunla uğraşıyor ve çıkmaza giriyor.
Doğduğumuz ev kaderimizdir. Ama kaderini kendin kontrol edebilirsen doğduğun ev sadece senin hayatının belli bir evresini etkileyen bir bölüm olarak kalıyor.
Ben o kadar güçsüzüm ki sizin tam tersinizim. Kabuğuma çekildikçe çekiliyorum ve kendimi salıyorum. Maalesef ki bu güçsüzlüğüm yüzünden uzun yıllardır bazı psikolojik rahatsızlıklarla uğraşıyorum. Zayıf bir yapım var. Gitmek istiyorum ama ne gitmek için cesaretim ne de kalmak için arzum var. Teşekkür ederim yorumunuz için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?