BABA YOK DEDE VAR...

ipekccee

Asla ümidini kaybetme الله var ❥❣✿❀
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2014
745
2.869
128
Halinize şükredin sevdiğine kavuşanlar.. benim içim çok acıyor. sevdiğimi aileme söyleyeli bugün 1 ay oldu. ailem dediğim dayılar dede falan. bende baba olmadığı için onlara söz söylemek düşüyor.. benim babam ben 1,5 2 yaşlarımda vefat etmiş. annemde tabi başka şehirden baba evine gelmiş bi daha evlenmemiş.. Allah razı olsun bende emekleri çok var dayım ve dedemin. benim teyzem memur ve evlendiğinde eşi işsizde sevdiği için verdiler ama ayrıldılar. bende memurum ve sevdiceğim özelde çalışıyor kendi işleri var ve çokta güzel işleri var çok şükür. ama bunu dedem anlamıyor. 1 aydır hiç ne annemi nede beni aradı. anneme kızmış "ana dediğin kızı vazgeçittirir" demiş ben dedemi aricam anne nereye kadar konuşulmicak bu konu dediğimde bunu annem dün söyledi bana. bende dayanamadım dedemi aradım. dede sen siz sevdikten sonra ben sizi verir demezmiydin sen bana ben senin başını öne eğicek bişe mi yaptım şimdiye kadar dedim. içimi döktüm ağladım ama anlamıyor bana bir şans ver bir tanı onları bi kusurlarını görsen eyvallah derim dedemin bir bildiği var derim dedim ama sen bana şans bile vermiyorsun dedim. yokkk yokkk.... başka şehire gitsen o gelemicek işsiz diyor. hala işsiz diyor. benim kapıma gelmesinler diyor. git amcan var annen var diyor. ben dedemle büyüdüm. canım sevgilim çok üzülüyor ben adam değilmiyim diyor. ben arada kalıyorum ben napcam bilmiyorum ağlamaktan tükendim bittim.. annem kendini onlara karşı hep sorumlu hissediyor ben napim kızım diyor bekliyorum bekliyorum nereye kadar beklicem bilmiyorum.. çok üzülüyorum bana akıl verin nolur

Son düzenleme:
ben sevgilinizin yerinde olsam kös kös üzülmek yerine dedenizin karşısına çıkardım. ikna etmeye uğraşırdım.

bir de önceki konunuzda 23 yaşındayım demişsiniz. evlilik için erken bence.

Kalbini kirmadan guzellikle,sabirla anlatmaya devam edin.Yasli insan cocuk gibi dusunuyor belli.Hem sizin iyiliginizi dusunuyor nihayetinde.Sevgilin de gerekirse biraz caba gostersin,gonlunu alsin.Alsin eline hediyesini,yapsin ziyaretini,buyuktur neticede.Ayrica sevgiline bu sekilde iletmeseydin keske.Adam alinir tabi issiz degil ki :))

Halinize şükredin sevdiğine kavuşanlar.. benim içim çok acıyor. sevdiğimi aileme söyleyeli bugün 1 ay oldu. ailem dediğim dayılar dede falan. bende baba olmadığı için onlara söz söylemek düşüyor.. benim babam ben 1,5 2 yaşlarımda vefat etmiş. annemde tabi başka şehirden baba evine gelmiş bi daha evlenmemiş.. Allah razı olsun bende emekleri çok var dayım ve dedemin. benim teyzem memur ve evlendiğinde eşi işsizde sevdiği için verdiler ama ayrıldılar. bende memurum ve sevdiceğim özelde çalışıyor kendi işleri var ve çokta güzel işleri var çok şükür. ama bunu dedem anlamıyor. 1 aydır hiç ne annemi nede beni aradı. anneme kızmış "ana dediğin kızı vazgeçittirir" demiş ben dedemi aricam anne nereye kadar konuşulmicak bu konu dediğimde bunu annem dün söyledi bana. bende dayanamadım dedemi aradım. dede sen siz sevdikten sonra ben sizi verir demezmiydin sen bana ben senin başını öne eğicek bişe mi yaptım şimdiye kadar dedim. içimi döktüm ağladım ama anlamıyor.. başka şehire gitsen o gelemicek işsiz diyor. hala işsiz diyor. canım sevgilim çok üzülüyor ben adam değilmiyim diyor. ben arada kalıyorum ben napcam bilmiyorum ağlamaktan tükendim bittim.. annem kendini onlara karşı hep sorumlu hissediyor ben napim kızım diyor bekliyorum bekliyorum nereye kadar beklicem bilmiyorum.. çok üzülüyorum bana akıl verin nolur
sen evleneceğin kişiden eminsen sırf üzerinde hakları var die dedendir dayındır bunlardan icazet beklemek zorunda değilsin.
çalışan ayakları üstüne basan bir kadınsın.. yeter ki evlenmeyi düşündüğün kişiden kesinlikle emin ol.. karşına al aileni demiyorum ama usulünce kesin tavrını koy ve hazırlıklarına başla..
bir de tavsiyem bu süreçte ailenle ne yaşarsan yaşa bunları erkek arkadaşına anlatma.. en azından ayrıntıları.. belli ki anlatmışsın bak adam ben adam değil miyim diyor.. ilerde ailen benim için böle böle demişti der huzurun bozulur.. en iyisi sen kararını ver kesinsen iki tarafa da kötü yönlerini birbirlerine gösterme..

ben sevgilinizin yerinde olsam kös kös üzülmek yerine dedenizin karşısına çıkardım. ikna etmeye uğraşırdım.

bir de önceki konunuzda 23 yaşındayım demişsiniz. evlilik için erken bence.

nişan olsun söz olsun bişe olsun ben onlardan gizli kaçak göçek görüşmek istemiyorum ki. dedem kapıma gelmesinler diyor. ben durduruyorum sevgilimi ve babasını. bilsem dedem bana bir ışık yaksa onlarda gitcek.

nişan olsun söz olsun bişe olsun ben onlardan gizli kaçak göçek görüşmek istemiyorum ki. dedem kapıma gelmesinler diyor. ben durduruyorum sevgilimi ve babasını. bilsem dedem bana bir ışık yaksa onlarda gitcek.

diğer aile büyükleri ne diyor? onlar bari ikna etmek için çabalasa.

Kalbini kirmadan guzellikle,sabirla anlatmaya devam edin.Yasli insan cocuk gibi dusunuyor belli.Hem sizin iyiliginizi dusunuyor nihayetinde.Sevgilin de gerekirse biraz caba gostersin,gonlunu alsin.Alsin eline hediyesini,yapsin ziyaretini,buyuktur neticede.Ayrica sevgiline bu sekilde iletmeseydin keske.Adam alinir tabi issiz degil ki :))

ona iletmem gerekti çünkü sorup duruyor. ben oyalayamadım daha sizi araştırıyorlar diye diye nezamana kadar devam etcektim :(

Aileler istemeyince genelde hissediyorlar sanki ileriyi,siz sevdiğiniz için belki bazı şeyleri görmüyorsunuzdur.Onlarda sizin iyiliğinizi ister muhakkak.Sütten ağızları yanmış,yoğurdu üfleyerek yemek istiyorlar.Siz değil sevdiğiniz kişi veye yakınları dedenizi ikna edebilir ancak.Bir zahmet uğraşsınlar azıcık.

sen evleneceğin kişiden eminsen sırf üzerinde hakları var die dedendir dayındır bunlardan icazet beklemek zorunda değilsin.
çalışan ayakları üstüne basan bir kadınsın.. yeter ki evlenmeyi düşündüğün kişiden kesinlikle emin ol.. karşına al aileni demiyorum ama usulünce kesin tavrını koy ve hazırlıklarına başla..
bir de tavsiyem bu süreçte ailenle ne yaşarsan yaşa bunları erkek arkadaşına anlatma.. en azından ayrıntıları.. belli ki anlatmışsın bak adam ben adam değil miyim diyor.. ilerde ailen benim için böle böle demişti der huzurun bozulur.. en iyisi sen kararını ver kesinsen iki tarafa da kötü yönlerini birbirlerine gösterme..

3 yıldır beraberim çok şükür ne yalan söyledi ne aldattı bana baba gibi destek oldu her anımda yanımdaydı. şimdide kpss kursuna bile yazılcak sırf onlara laf vermemek için kendi işi olmasına rağmen. o konuda haklısınız bazı şeyleri söylememeliydim ama mecburum çünkü sürekli soruyorlardı daha araştırmaları bitmedimi falan diye.. aklım karma karışık..

dayımlar babamın gönlü yoksa bize laf düşmez diyorlar..

bence siz kendi hayatınıza devam edin. daha 23 yaşındasınız. şimdiden gemileri yakmayın, rest çekmeyin. zatan daha çok erken bence. zaten çalışıyosunuz, anneniz de ilişkiyi onaylıyor. görüşmeniz için bi engel. bu sürede de iyice emin olursunuz. bi kaç sene sonra hala dedeniz ikna olmamışsa o zaman rest çekersiniz.

Aileler istemeyince genelde hissediyorlar sanki ileriyi,siz sevdiğiniz için belki bazı şeyleri görmüyorsunuzdur.Onlarda sizin iyiliğinizi ister muhakkak.Sütten ağızları yanmış,yoğurdu üfleyerek yemek istiyorlar.Siz değil sevdiğiniz kişi veye yakınları dedenizi ikna edebilir ancak.Bir zahmet uğraşsınlar azıcık.

bende öyle dedim dün anneme siz sustukça nereye kadar devam etcek diye. dayanamadım ben aradım artık.. uğraşmıyorlar.. ben sevdiğimden çok şükür eminim oyüzden bu kadar büyüklere taşıdım bu konuyu. :(

bence siz kendi hayatınıza devam edin. daha 23 yaşındasınız. şimdiden gemileri yakmayın, rest çekmeyin. zatan daha çok erken bence. zaten çalışıyosunuz, anneniz de ilişkiyi onaylıyor. görüşmeniz için bi engel. bu sürede de iyice emin olursunuz. bi kaç sene sonra hala dedeniz ikna olmamışsa o zaman rest çekersiniz.

aynen bende öyle diyorum. 1 yıl beklicem sabretcem dua etcem.. birikim yapcam çeyizimi tamamlicam.. ne zormuş bu işler :(

şaşırmadım...
ama yazık ya sevgilinize, suçu ne adamın şimdi devlet memuru olmamak mı?
herkes devlet memuru değil ki bu ülkede, evlerini de gül gibi geçindiriyorlar

bunu görmüyor işte. benimde teyzem gibi olcamı üzülcemi düşünüyor bunu Allah bilir sen bilemezsin dede diyorum. yok anlamıyor. insan kendi istediği hayatı seçemiyor buda benim sınavım sanırım. Ama eminim ki babam olsaydı ben bu kadar acı çekmezdim..

bunu görmüyor işte. benimde teyzem gibi olcamı üzülcemi düşünüyor bunu Allah bilir sen bilemezsin dede diyorum. yok anlamıyor. insan kendi istediği hayatı seçemiyor buda benim sınavım sanırım. Ama eminim ki babam olsaydı ben bu kadar acı çekmezdim..
sen sevdiğin adamdan eminsen eğer, mücadele etmeye devam et
yazık ne suçu var onun?
aynı şekilde senin de

Back
X