- 27 Nisan 2009
- 2.690
- En iyi cevaplar
- 2
- 4.015
- 683
Babaanne- anneanne mevzularına girmeyeceğim, ama yazmadan edemedim. Ne iş var anneniniz evinizde. Gelmeseymiş. Bakamıycaktınız doğurmasaydınız. O zaman eşiniz de annesini getirsin oturtsun sizin eve. Ondan sonra kaynanam öyle dedi böyle dedi diye başlarsınız. Erkeği annesiyle bir oturtmaya çalışan kadınlarla, annesiyle bir evde oturmak isteyen erkeklerin hiç farkı yok gözümde. Bizde de var malesef bir tane bu çeşitten. Bir an evvel bakıcı tutup, kendiniz bir aile olmaya çalışın, yazık ediyorsunuz ailenize.
[/QUOTE]Tam ben tekrar ozet geceyim dedim imdadima yetişmişsin
QUOTE="aptalasik, post: 39144389, member: 245458"]Konu sahibi siz anlatamamışsınız, bir de ben deneyeyim. Çok sinirlendim konunuza.
1. Kadın hastanede yaşam savaşı verirken kayınvalidesi oğluna yeni eş arıyormuş.
2. Hastanede olduğu için annesi ikizlerine o dönemde bakmaya başlamış, şimdi de eşi haftaiçi şehir dışında olduğu için ısrarlarla konu sahibinin annesini eve getiriyormuş.
3. Eşi benim ailemden önce senin ailene hiçbir zaman gidemez demiş. Anne de bunun üzerine ekmek köfte muhabbeti yapıyor.
Şimdi, ezberlenmiş ''Elbette annesinizi ezdirmez.'', ''Anneniz karışmasaymış.'' laflarıyla nereye varılmaya çalışıldığını anlamak mümkün değil.
Ne demek annesini ezdirmez? Annesi bu kadın hastanede can derdindeyken oğluna yeni kadın arıyormuş. Ne demek ezdirmez? Konu sahibinin annesi küfretse yeri şu durumda, kimse de çıkıp ne kadar saygısızsın diyemez adaletten azıcık anlıyorsa.
Konuya karışmamalıymış annesi. Tabi ya, bu kadar cani bir kadının, hem de kızına böyle bir haksızlık yapmış kadının adını ezberletmeliydi her gün kadına.
Adam utanmadan bir de anneye bağırıyor. Kendi annesini öne sürüyor.
Koca sevdasına karakterini de (fedakar) annesini de ayaklar altına alacak değil herhalde konu sahibi. Siz öyle yapıyor olabilirsiniz, bari konu sahibini rahat bırakın.
Evet. Insanlarin cogu anlayip anlamadan konusahibine saydirmis.
Yok kayinvalidesine onyargiliymista filan fistan.
Onceden beri okuyorum konusahibinin konularini. Bosanmis biri oldugu icin kayinvalidesi zaten bastan istememis onu. Evlendiklerinde burnundan getirmis.
Sonra cocuk sahibi olmuslar ikizler, kadin olumle burun burunayken konusahibinin arkadasini ogluna ayarlamaya calismis. Blyle lanet sey olur mu ? Git baskasini bul en azindan.
Esi zaten ayri hikaye. Ikiz cocuklar ne kadar zordur, sorumlulugu bakimi. Ama adam israrla ayni sehirde is aramiyor, eski isine devam etmek istiyor. Bu isi de tum hafta ici evde olmamasi demek. Kica cok bencil. Evdeyken de tek istedigi cinsellik.
Konusahibi yetisemez tabi ikiz bebelere. Kaynana ortada yok, kadinin annesi gelmis yardim ediyor bunu da o iyilik bilmez sorumsuz kocasi kiskanmis.
Konusahibim
Bence her konu acisinda hayatini ozetle. Yoksa insanlarin cogu anlamiyor.
Esinin ismeselesi noldu ?
Bakıcı yada kreş fark etmezmi dedim ben. Kreş iyi birşey değil yazdım farkındaysanız 6 aylık çocuk için. Ama bakıcıyla evde yalnız kalmasın deyip kreşi daha güvenilir bulan da var. Herkes önceki tecrübelerine, maddi manevi durumuna, etrafındakilerin yardımcı olma potansiyeline göre çocuğunun bakımını bir şekilde organize ediyor. Size göre doğru olan başkasına göre yanlış olabilir yaşadığı tecrübelerden dolayı.
Size katılıyorum, toruna hem bakıp hem söylenmek doğru değil, ama birde kendimizi onların yerine koyalım.
Yine katılıyorum, bende torunumun bakıcısını kontrol ederim , o da benim canımın canı, ama devamlı sorumluluğunu almam diyorum şu an. O zamanki durum farklı olur başka türlü de düşünebilirim, şartlar ve insanlar her zaman değişir çünkü.
Ben her zaman karşı tarafı düşünerek hareket ederim benim bir işim görülecekse. Kendimi onun yerine koyarak hak vermeye çalışırım. Zaten çoğunlukla kendi işimi kendim hallederim yardım almaya çalışmam. Ne evlenirken ne çalışırken ne taşınırken ne de hamileyken destek bekledim. Bir iki haftaya doğum yapacağım, annem hasta, kv de yi de kendime bağlamak istemiyorum, kocası sorumlulukları var, yaşı genç değil diyorum, kendi başımın çaresine bakacağım. En fazla bir hafta yanımda kalacak kv. Milletin annesi kv si haftalarca her işini görüyor malum.
Tarzım her konuda böyle olduğu için yorumlarım da bu yönde oluyor.
Hala tam olarak konuyu okumadan yorum yapanlar var. klavyesi olan yaziyor tam olarak anlamadan.Konu sahibi her zaman boyle olur. Ben anlayamadım bu kadınları. Sıkma canini haklisin, kendini ailenin ezdirme. Eşinin de iyi bi derse ihtiyacı var
Ay okuyunca nasıl sinirlendim abi anlamıyorum ben şu evli bayanların annelerini yanına alıp oturmalarına ama kaynana geldiği zamanda mızmızlanmayı iyi biliyorlar kendim içinde söylüyorum yanlış bi davranış , annenizi olaylara sokmayın madem sizinle yaşıyor eşinizin laflarınada uymalısınız bence sonuçta annenizin sizinle kalmasına uyum sağlıyor..
Konu sahibi her zaman boyle olur. Ben anlayamadım bu kadınları. Sıkma canini haklisin, kendini ailenin ezdirme. Eşinin de iyi bi derse ihtiyacı var
Eşiniz pek kabul edecek birisi gibi durmuyor ama hakkınızda hayırlısı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?