Babaanne...

• Konu Sahibi Konu Sahibi drtl
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

drtl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2013
838
195
63
Ankara
Eşimin annesi asla yardımcı olmadı bize hiç bir zaman aksine işimizi hayatımızı zorlaştırmak için elinden geleni yaptı
Annemle didişti uğraştı durdu
Nitekim o hiç yardımcı olmayınca annem Yanıma yerleşti 19 aydır bir fiil bizim için uğraşıyor
Hafta sonu benim ailemle yemek yiyoruz. ablam kuzularımı Yazın götüreyim bende kalsınlar deyince, eşim olmaz önce benim aileme dedi. annem de Dayanamadı ne kadar ekmek o kadar köfte dedi eşim inatlaşınca

Bu sabah 6 da annem Oğlumu giydiriyor eşim gitti hadi oğlum babaanne de diye zorluyor çocuğu.
Rüyanda mı gördün be adam!!!
Gittim yanına benim annem sabahın 6 sında sıcak yatağından kalkmış çocuğunla uğraşıyor sen ne yapmaya çalışıyorsun dedim usulca... Nitekim ortalık karıştı eşim bağırmaya başlayınca annem de "drtl haklı bozuluyorum bana inat yapar gibi her fırsatta babaanne diye tutturuyorsun nerde hani babaannesi" dedi.

Sizce haksız mıyım onca sorun varken üstü örtülü, gün yüzüne çıkarmaya Çalışır gibi sürekli vurgulaması doğru mu?
Annemin emeğine saygısızlık değil mi bu?
(Ben babaannesiyle çocukları görmek istediklerinde ki bu çok nadir oluyor zaten görüştürüyorum çocuklar ailesinin umrunda bile değil)

Kendimi ekleme yapmak durumunda hissettim:
Annem çocuğu gösterme yada kime gideceğinize ben karar veririm demedi ama benim annemin bu kadar emeği varken benim aileme gitmeden seninkilere gidemez diye bi Şart koyamaz önce benim ailem gelir diyemez kimse bana

Son düzenleme:
Eşinizin annesinin gazına gelmiş fesatlanıyor belli ki ..
Ama annenizin de ne olursa olsun sizin aranızdaki bir tartışmaya girmesi hoş değil .
Eşinizin tavrı yanlış ama annenizinki de hiç hoş gelmedi bana .

Annenizi hatalı buldum. Sizin ilişkinize bu kadar müdahale etmesi doğru değil. Herkes için annesi özeldir bitanedir ne kadar kötü olursa olsun... Sizin yanınızda kalıyor çocuklarınıza bakıyor diye, her şeyi söyleme hakkına sahip değil anneniz...

belki de annenizin davranışlarını görüp benim annem de yapsaydı diye üzülüyor ve bunun ezikliğini yaşıyor o yüzden bu şekilde davranmış olamaz mı ? annenizin ve sizin tavrınız ise hiç hoş değil tamam annenizin sizlere verdiği emek ve değer çok güzel olabilir ama ben bir insanın yüzüne karşı annesinin kötülenmesini hiç doğru bulmuyorum ne kadar kırıcı

Eşim ben sessiz Konuşurken anneme dönerek yüksek sesle konuşmaya başladı duyurmak istercesine annem de cevap vermeden önce bi süre bekledi
Daha önce eşim annesinin gazına gelip anneme hesap sormaya kalkmış saygısızca davranmıştı annesi haksız olmasına rağmen
Benim annem bu evde misafir diye bas bas bağırmıştı ki annem de bizim evimizin sahibi değil o da misafir nihayetinde
Sorun ise ben hastanede yatarken ikizlerimin bakımı

Bence siz ve anneniz yanlış yapmışsınız.
Bir insan için (kadın- erkek fark etmez) annesinin yeri çok başkadır.
Annenizin bu tarz konuşması açıkçası benim hiç hoşuma gitmedi.

Ne ben ne de annem annesinin yerine bişey söylemiyoruz ama son Günlerde annesini öyle çok Gündeme getiriyor ki

Ve bu kadın ben hastalanınca torunlarına sahip çıkmadığı gibi oğluna kız aradı

1. erkek çocuğu sahibi olan annelerin %60 ı gelinlerini sindiremeyebilir. (kıskançlık vs)

2. her kız evladı kendi annesine daha düşkün , yani k.valideye gitmektense annesine gitmeyi tercih eder(örn: BEN)

3. siz zaten bir kere gıcık kapmışsınız k.validenize ne dese zaten umrunuzda olmaz..

4.Maddi yardımı herkes evladına yapmak ister kimi yapar kimi yapmaz bu da torununu sevmesine görmesine engel olmamalı

gelinlerin %80 i kayınvalideyi sevmediğinden , çocuklarını göstermek istemez ne olur görmeye görmeye o da seni görmek istemez.

sene de 1 kere 15 tatil yaz tatilinde de görmek isteyince bu sorunlar çıkar.

yahu yılın her günü senin yanında olan bir çocuğu bırakta görsün.. torun sevgisi farklıdır.

Ne olursa olsun bence annen karışmamalı, yüzgöz olmuşlar boşyere ..
Annen keşke muhatap olmasaydı eşin edepsizliği ile kalsaydı öylece ..
Ben senin yerinde olsam, eşimin bir güzel ağzının payını bildirirdim önce,
teşekkür etmeyi bir öğrensin ..

Sonrada annemi kibarca uyarırdım ..
Siz karı koca olarak tartışmalarınızı çabuk unutur atlatırsınız ama annenle eşinin ki öyle olmaz ..
Annen görmüş geçirmiş biri olarak bunları düşünmeliydi bence ..

Biraz saygı, biraz özenli davranışı haketmiyor mu peki ?
Annemi bağırarak konuşup ona yönelerek eşim dahil etti yoksa annem duymamıştı bile

Ne ben ne de annem annesinin yerine bişey söylemiyoruz ama son Günlerde annesini öyle çok Gündeme getiriyor ki

Ve bu kadın ben hastalanınca torunlarına sahip çıkmadığı gibi oğluna kız aradı
ne olursa olsun kale almayacaktınız . İnsanlar zaten neyin ne olduğunu biliyor ama bazı durumları kabullenmek ağır geliyor. Keşke yüz göz olmasaydı anneniz bu şekilde.

Torun görmek gibi bi hevesleri yok olduğunda hiç engel olmadım olmam

Maddi yardım hiç beklemedik ki yapmadıları gibi bizden isterler

Torunlarını sevse anneleri Ölümle pençeleşirken 40 günlük iki çocuğu yüz üstü bırakmazdı diye düşünüyorum

Asıl sorun annemle gerginliklerin farkında olmasına rağmen eşimin fiilen var olmayan anneyi sürekli ortaya atması

Bence de ama annem bu konuda öyle doldu taştı ki olgun davranamıyor

annende sende haddini aşmışsın.

Annesi de ben hayattayken çocuklarıma üvey anne ararken haddini aşmıştı ve ben yinede çocuklarımın babaannesi eşimin annesi diye saygı çerçevesinde görüşüyorum
Ama var olmayan çocuklarıma değer vermeyen bi kadının da sürekli gözüne sokulması beni irrite ediyor

sen detayı sonradan yazdığın için.. annen haklı zaten adam gibi adam olsa sesini yükseltmez senin annenin yanında.

onu var ya öyle bir muma çeviririm ki aklını alırım o adamın. terbiyesiz herif.

Biraz saygı, biraz özenli davranışı haketmiyor mu peki ?
Annemi bağırarak konuşup ona yönelerek eşim dahil etti yoksa annem duymamıştı bile

Hafta sonu benim ailemle yemek yiyoruz. ablam kuzularımı Yazın götüreyim bende kalsınlar deyince, eşim olmaz önce benim aileme dedi. annem de Dayanamadı ne kadar ekmek o kadar köfte dedi eşim inatlaşınca

Bakın bu konuşma içerisinde annenizi ilgilendiren hiçbir durum söz konusu değil. Çocukların nereye gideceğine kiminle görüşeceğine anneniz mi karar verecek? Hakkında konuştuğu kişi eşinizin annesi. Kusura bakmayın bir insana annesini kötüler ve bu şekilde konuşulursa izin vermiyorum dercesine, eşiniz annenize saygı duymaz. Kim olsa duymaz. Sizin anneniz için kayınvalideniz ya da bir başkası böyle bir laf etse siz de hazmedemezsiniz. Eşiniz normalde de saygısızlık yapıyordur belki bilemiyorum ama bu yazdıklarınıza istinaden söylüyorum ki hiç kimse böyle bir konuşma yapmamalı anneniz çocuklarınıza bakıyor diye çocukları sahiplenmiş ama unutulan bir nokta var ki o çocuklar sizin ve eşinizin ne olacağına ancak siz karar verebilirsiniz...
Nitekim ortalık karıştı eşim bağırmaya başlayınca annem de "drtl haklı bozuluyorum bana inat yapar gibi her fırsatta babaanne diye tutturuyorsun nerde hani babaannesi" dedi.
Bakın kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil, insanlar belli bir yaşa gelip rahat edeceğim derken torunlar çıkıyor piyasaya. Bakmak istemeyene zorla baktıramazsınız. Gönlünden geçer de bakarsa ne ala ama bakmıyorsa da bakmaz. Siz böyle lafları hem eşinize hem kendinize işittireceğinize, böyle minnet altında kalacağınıza bir bakıcı tutun. Hem yaşlı insanlar yorulmasın hem kafanız rahat etsin evinizde huzur olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…