• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babaanne...

• Konu Sahibi Konu Sahibi drtl
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben eşinizin hatalı olduğunu düşünüyorum. Anneniz ya da Kardeşiniz öyle dediğinde eşiniz "annem çocukları görmek istiyor biraz hasret gidersinler sonra size de göndeririz" diyr bilirdi ya da hiç sesini çıkarmaz o gün geldiğinde konuşur anlaşırdınız
Emek veren anneniz eşiniz de de bunun kompleksi oluşmuş sanırım. Anneniz hiç konuşmasaymış keşke eşinizin yaptığı hdsizliğe karşı...
Olan olmuş gerçi bundan sonra annenize eşinizin pişman olduğunu söyleyin bence sürekli eşinize de gelsin babaanneleri baksın 3 ay annem de dinlensin deseniz
Gelir mi babanne?

babaanne gelmem demez gelir bi tartışma çıkarır insan çileden çıkarana kadar büyük bir inatla sabırla elinden gelen herşeyi yapar ve yüzüstü bırakıp çeker gider
ben onda sorun çıkarmak için çabayı başka kimsede görmedim
aynı zamanda yalan söylemek gibi huyları olduğu için ben de istemiyorum

hani eşiniz iş saatlerini düzeletecekti haftaiçi yanınızda kalacak
eşiniz kadar bencil biri görmedim
annenizle keşke ikili diyaloga hiç girmeseydi
nankör eşiniz

güya şuan düzelme aşamasında iş devrini yapıyormuş!!!

nasıl ki bayanlar için k.valideyle yaşamak zordur
siz de annenizi yanınıza almışsınız ve tabii ki eşiniz içinde bu zor olacaktır.
sonuçta çocuklarınıza bakıyorda olsa anne kız bi araya gelip babaannesine gitmesine bu kadar karşı çıkmamalısınız.
aynısını kayınvalideniz ve eşiniz yapsa burda herkes yine aynı tepkiyi verirdi.
karakteri kişililği ne olursa olsun o kadın çocuklarınızın babaannesi ve elbette eşiniz ne zaman isterse görüşecekler.

ısrarla tekrarlıyorum annemi yanıma almadım eşimin ısrarları ve eşim yokken çocuklarla benim zor durumda kalmam sebebiyle geldiler
görüşmelerine kimse bişey demiyor ama benim ailemle kıyas edip önce benimkiler gelir diyemez şu şartlarda

O zaman eşinizle dışarıda bir yemekte başbaşa konuşun bu konuyu isterseniz ailenizin yanında konuşmanız uygun olmaz çünkü yine bir tatsızlık çıkabilir. Açıkça ona annenizin çocuklara bakmasını isteyip istemediğini bundan rahatsız olup olmadığını sorun eğer rahatsızlık duyuyorsa tamam annem bakmasın zaten onlarda bizde rahat değillerdir tüm düzenleri altüst oldu hem bu şekilde birbirinizle atışmanızda hoşuma gitmiyor peki bu konuda başka çözümün nedir diye sorarsanız o da belki bu konu hakkında rahatsız olup olmadığını sizinle başbaşa olduğunda daha rahat dile getirir.

eşimle bu konuyu daha çok yeni konuştuk ailem olunca beyefendi tüm sorumlulukları bi kenara bıraktığı için ailem gitmesin diye ne dualar ediyor
ben ailem gitsin kendi düzenimizi kuralım istiyorum

Bence bu konuda herkesin kendi açısından hataları var..Bir kere eşiniz annenize ne yaşanırsa yaşansın sesini yükseltemez bu çok büyük bir terbiyesizlik..Ama şöyle de bir durum var siz de kayınvalidenizle ne yaşarsanız yaşayın eşinizden bu kötü şeylerin karşılığını beklemeyin..Çoğu erkek annesi ne yaparsa yapsın bunu kabullenmek istemez..E haklılar da sonuçta konu anne..Bizde annemiz haksızken onu dışlamıyoruz sonuçta..O yüzden hepinizin bu konuda orta yol bulması lazım en başta sizin..Böyle eşinizi tamamen haksız görmeye, suçlamaya devam ettikçe bir yere varamazsınız..

Siz kayinvalideniz konusunda haklı olup esinizle bunu tartışıyor olabilirsiniz, evet esiniz size belki önce benim ailem diyemeyebilir ama zaten sorun annenizin olaya müdahil olması..

konunuzda kendinizce haklı olabilirsiniz fakat bu karı koca arasında ki mevzulara 3. Kişilerin girip söz hakkında bulunmaları hoş olmuyor. Belki anneniz girmeseydi araya, siz daha normal bir şekilde tartışıp ortak bir karar alabilirdiniz.

Annesi de ben hayattayken çocuklarıma üvey anne ararken haddini aşmıştı ve ben yinede çocuklarımın babaannesi eşimin annesi diye saygı çerçevesinde görüşüyorum
Ama var olmayan çocuklarıma değer vermeyen bi kadının da sürekli gözüne sokulması beni irrite ediyor
tatlım başta bunu yazmamışsın ki..
ben hayattayken çocuklarıma üvey anne arayan bir kadını..
neyse bi sigara içeyim ben.

Bence icinin dogrulmamasi konusunda cok haklisin. Dar gunumde yanimda olmayan iyi gunumde yanimda olmasin. Hele dogumdan sonra 6 ay hastanede yatacagim tenezzul edip ne torunlariyla ne benimle ilgilenecek birde uzerine olecekmisim gibi uvey anne arayacak valla yuzunu bile zor gorur. Senin kocandanda koca olmaz nankorun teki.

Sizin durumunuzda bizimki çok farklı hasta olsa gelsin ona da bakalım ama terbiyeli olsun ben hastayken oğluna yeni eş aramasın

Annem çocuğu gösterme yada kime gideceğinize ben karar veririm demedi ama benim annemin bu kadar emeği varken benim aileme gitmeden seninkilere gidemez diye bi Şart koyamaz kimse bana
Annem sıcak yatağından Kalkıp çocuğuma bakarken de çocuğu sayılı Görmüş babaanne demeye zorlayamax
Konunda sen hastayken oğluna yeni eş aradığı yazmıyor. Ben yazana göre yorum yaparım :)
Gerçekten öyle birşey varsa kapıdan içeri sokmam o kayınvalideyi. Bu ayrı bir konu toruna bakmak ayrı.
Eşinin haklı olduğunu düşünmüyorum ben zaten o da saçmalamış ama annen "hani nerde babaannesi" diyerek polemiğe girip yüz göz olmamalı damadı ile. Anneanne emek veriyor diye babaanneyi de bir kenara atamayız , demek istediğim bu. Eşin de hakettiği saygıyı göstermeli tabiki annene. Çocuğuna baktığı için Allah razı olsun demeli. Laf sokmamalı. Ama kendi annesinin adını anmayacak diye bir şey yok.

anne 2 yıl ücretsiz izin alamıyorsa bi zahmet anneanneler de babaanneler de elini taşın altına koysun, ufacık bebeyi ne idüğü
belirsiz bakıcının eline bırakmasın, değil mi? ha anne 2 yil izin alabiliyorsa zaten kimse bakmasın ya alamıyorsa ne olacak???
Anneler de bir zahmet maddi manevi nasıl bakacağını çocuğu yaparken düşünmeli.
Anneanne yada babaanne gönüllüdür bakar o ayrı. Ama çoğu genç kadına çocuk bakmak zor geliyor. Maddi durumu yeterli olsa bile illaki çalışacağım deyip 3 yaşına bile getirmiyor çocuğu. Zorla baktırıyorlar büyüklere. Sağlığı yerindemi, bu sorumluluğu alıp hayatını ona adamak istiyor mu diye düşünen yok. Benim işim görülsünde büyüklerde mecbur ilgilenecek torunuyla deniyor. Bende böyle emrivaki yapılamaz diyorum.
Ki bende yakında doğum yapacak genç bir kadınım. Annem hasta, benim yardımıma ihtiyacı var. kv 65 yaşında, eski enerjisi yok, kocasının sorumluluğu falan filan. Ne zaman maddi olarak yeterli olduk öyle yaptık çocuğu. Çalışmayıp kendim bakacağım bir süre.

Anneanne yada babaanne gönüllüdür bakar o ayrı. Ama çoğu genç kadına çocuk bakmak zor geliyor. Maddi durumu yeterli olsa bile illaki çalışacağım deyip 3 yaşına bile getirmiyor çocuğu. Zorla baktırıyorlar büyüklere. Sağlığı yerindemi, bu sorumluluğu alıp hayatını ona adamak istiyor mu diye düşünen yok. Benim işim görülsünde büyüklerde mecbur ilgilenecek torunuyla deniyor. Bende böyle emrivaki yapılamaz diyorum.
Ki bende yakında doğum yapacak genç bir kadınım. Annem hasta, benim yardımıma ihtiyacı var. kv 65 yaşında, eski enerjisi yok, kocasının sorumluluğu falan filan. Ne zaman maddi olarak yeterli olduk öyle yaptık çocuğu. Çalışmayıp kendim bakacağım bir süre.

Ben ailelerden kimsenin bakmak gibi bir zorunluluğu olduğunu düşünmüyorum
O nedenle daha çocuklarım doğmadan biz bakarız masallarına aldanmayıp kreş aradım maddi imkanım yetersiz olduğu için bide hastalık eklenince 6 aylıkken kreşe verdim kuzularımı :KK43:
Hasta ve yaşlıysa zaten kimse bak diye bir talepte bulunmaz

Ama benim zor zamanlarımda aile olamayacaklarsa bana ben de onların zor Gününde olmam

Son düzenleme:
siz çalışmayıp kendiniz bakacakmışsınız , ne ala
durumunuz olmasaydı, ücretsiz izin alamayacak olsaydınız( ya da istifa) büyükler bakmasa hatta yok ben bakıcının basında da duramam ne haliniz varsa gorun derse?
mesajımı ıyı okumamışsınız, yok onda da haklı, ne halin varsa gor diyebilir diyorsanız, diyecek başka lafım yok

Yuh ya ölmeden mezara koymaya çalışmış resmen kv seni. Ne demek eşine kadın aramak, çocuklarına annelik yapacakmış bilmem ne. Sen iyi dayanıyorsun ben olsam evimde adının geçmesine bile izin vermem, eşimin annesidir gitsin dışarıda görsün istediği kadar. Eşim de ama o benim annem derse kapı önüne koyarım açık ve net.

inşallah biran önce iyileşirsin canım da
annen de evine döner hayırlısıyla eşinle iyice yüzgöz olmuşlar
ne rahatsızlığı geçirdin bu arada geçmiş olsun

Doğumdan sonra kan değerlerim düştü
Ani ölüm riskim vardı iç kanamayla 2 ay o şartlarda ameliyat beklemek zorundaydım sıkıntı bi ameliyat olduğu ve Öncesinde hazırlık yapılması gerektiği için

Ama ameliyata kadar yaşanmayabilir geceleri uyandır yaşıyor mu diye bak demişti doktor

Çok şükür iyiyim şimdi artık sadece Bağışıklık sistemi sorunları yaşıyorum
Bundan sonraki hayatımda ölümcül hastalıklar Geçirme riskim yüksek
Menenjit gibi

Yuh ya ölmeden mezara koymaya çalışmış resmen kv seni. Ne demek eşine kadın aramak, çocuklarına annelik yapacakmış bilmem ne. Sen iyi dayanıyorsun ben olsam evimde adının geçmesine bile izin vermem, eşimin annesidir gitsin dışarıda görsün istediği kadar. Eşim de ama o benim annem derse kapı önüne koyarım açık ve net.

Eşime düşündüğü kişi en yakın arkadaşımdı
Sürekli dokunduruyordu x çocuklarını çok seviyor onlara sahip çıkar diye

Ben ailelerden kimsenin bakmak gibi bir zorunluluğu olduğunu düşünmüyorum
O nedenle daha çocuklarım doğmadan biz bakarız masallarına aldanmayıp kreş aradım maddi imkanım yetersiz olduğu için bide hastalık eklenince 6 aylıkken kreşe verdim kuzularımı :KK43:

Ama benim zor zamanlarımda aile olamayacaklarsa bana ben de onların zor Gününde olmam
6 aylıkken kreşe ya da bakıcıya vermek ne demek demek siz de iyi biliyorsunuz
ben 8 aylıkken bakıcıya verdiğimde ( ki çok iyi bir insandı, hala görüşüyoruz) dedim ki eşime: madem bizi bu duruma soktular bundan sonra bizim hayatımızdaki en değerli kişi ne anamız ne babamız, bakıcımız dedim. o da cok haklısın dedi. cocugunuz yokken böyle yorum yapmayın ben de napalım, herkes veriyor ben de verirdim derdim ama öyle olmuyor

Eşime düşündüğü kişi en yakın arkadaşımdı
Sürekli dokunduruyordu x çocuklarını çok seviyor onlara sahip çıkar diye
Çok sinirlendim anlatamam şu an. Sabırlısın, bunun mükafatını görürsün sağlığın tamamen düzelir, eşinin aklı başına gelir inşallah. Yakar yıkardım ben ortalığı, ne kv kalırdı ne onu savunan eşim :KK20:

Doğumdan sonra kan değerlerim düştü
Ani ölüm riskim vardı iç kanamayla 2 ay o şartlarda ameliyat beklemek zorundaydım sıkıntı bi ameliyat olduğu ve Öncesinde hazırlık yapılması gerektiği için

Ama ameliyata kadar yaşanmayabilir geceleri uyandır yaşıyor mu diye bak demişti doktor

Çok şükür iyiyim şimdi artık sadece Bağışıklık sistemi sorunları yaşıyorum
Bundan sonraki hayatımda ölümcül hastalıklar Geçirme riskim yüksek
Menenjit gibi
Allah korusun canım benim
Allah acil şifalar versin
eşin de annen de sabırlı olmalı
inşallah iyi olur herşey..

Çok sinirlendim anlatamam şu an. Sabırlısın, bunun mükafatını görürsün sağlığın tamamen düzelir, eşinin aklı başına gelir inşallah. Yakar yıkardım ben ortalığı, ne kv kalırdı ne onu savunan eşim :KK20:

Ve ben kreşe vermekte çok kararlıydım
Iki çocuğu evde bi bakıcıya emanet edemezdim iki bakıcı anlaşabilir mi sorusu aynı zamanda maddi durum benim için çok zor bi karar ama çocuklarım için en Güvenli olan buydu

Şimdi de her fırsatta söylerim çok doğru bir karar vermişim diye çok şükür memnunum

Be fırtınalar yaşadık çocuklarım için sustum ama sineye çekmek çook zor

durumunuz olmasaydı, ücretsiz izin alamayacak olsaydınız( ya da istifa) büyükler bakmasa hatta yok ben bakıcının basında da duramam ne haliniz varsa gorun derse?
mesajımı ıyı okumamışsınız, yok onda da haklı, ne halin varsa gor diyebilir diyorsanız, diyecek başka lafım yok
İzin mevzusunu çocuğu yapmadan önce düşünürdüm. Farkında olmadan hazırlıksız hamile kaldıysam ve maddi durumum iyi değilse de rica ederdim bakabilirmisin diye büyüklerden. Bakamam derse kızmazdım ama. Onların da o güne kadar çektiği çileler, içinde kalıp yaşayamadıkları var. Yeteri kadar enerjileri de yok. Bari yaşlanınca toruna bağımlı olmasınlar diyorum ben. Çoook isteyerek sen yeterki doğur ben bakarım diyen varsa o ayrı.

Hep neden büyüklerden fedakarlık bekleniyor onu anlamadım ben. Gerekirse gençlerde bir süre maddi manevi fedakarlık yapacak. Devlette zaten iki yıl izin alınıyor. Özelde çalışan da bırakamıyorsa işi doğurduğu çocuğu için gerekirse maddi sıkıntı çekecek, az gezecek, az kıyafet alacak, bakıcı tutacak, ya da işi bırakıp yine "Kendi evladı için" kariyerini erteleyip, maddi tasarruf yapıp iki üç sene oturup kendisi bakacak. Annesi kv si ölen, hasta olan, yada başka şehirde yaşayan ne yapsın??

Herkes gençleri korumak zorunda mı? Bende büyükleri koruyorum durumuna göre. Annem , kayınvalidem şanslıymış valla. Hep kendi işimi kendim hallediyorum onlardan destek istemiyorum.

Kendi başının çaresine bakamayan insan çocuk doğurmayacak o zaman.
Birikm yapacak,çocuklarına yetebileceğii zaman doğuracak.

İzin mevzusunu çocuğu yapmadan önce düşünürdüm. Farkında olmadan hazırlıksız hamile kaldıysam ve maddi durumum iyi değilse de rica ederdim bakabilirmisin diye büyüklerden. Bakamam derse kızmazdım ama. Onların da o güne kadar çektiği çileler, içinde kalıp yaşayamadıkları var. Yeteri kadar enerjileri de yok. Bari yaşlanınca toruna bağımlı olmasınlar diyorum ben. Çoook isteyerek sen yeterki doğur ben bakarım diyen varsa o ayrı.

Hep neden büyüklerden fedakarlık bekleniyor onu anlamadım ben. Gerekirse gençlerde bir süre maddi manevi fedakarlık yapacak. Devlette zaten iki yıl izin alınıyor. Özelde çalışan da bırakamıyorsa işi doğurduğu çocuğu için gerekirse maddi sıkıntı çekecek, az gezecek, az kıyafet alacak, bakıcı tutacak, ya da işi bırakıp yine "Kendi evladı için" kariyerini erteleyip, maddi tasarruf yapıp iki üç sene oturup kendisi bakacak. Annesi kv si ölen, hasta olan, yada başka şehirde yaşayan ne yapsın??

Herkes gençleri korumak zorunda mı? Bende büyükleri koruyorum durumuna göre. Annem , kayınvalidem şanslıymış valla. Hep kendi işimi kendim hallediyorum onlardan destek istemiyorum.
devlet izin veriyor ama ücretsiz izin veriyor, kredi ödediğim için 2500-3000 tlyi almayım diyemiyorum , bakıcı tutabilirim ama o canından canı bakıcıya teslim ederken basında durmuyorsa kızarım üstelik aynı sehirde üstelik çalışmıyor. farzedin ki günlerinden vazgeçmiyor ve sen 'bakıcıya güvenene kadar bile' diyemiyor. maddiyata gelince biz de bir sey beklemiyoruz zaten. bazi aileler çocuklarına evlenirken ev veriyor, insanlar bu sırada para biriktirip kendi evlerini alıyorlar, e öyle de bir sansımız yok , yıllarca kirada oturduk en sonunda mecbur kredi çektik, napalım yani. biz de onlar yaslanırsa, biz çalışamıyor olsak, kendi bakıcınızı kendiniz bulun , biz de gelmeyiz , ne haliniz varsa gorun mu diyelim...

Back
X