hesapladığım seylerin dışında gelişmeler oldu dedim
kreş zamanı diye bir sey var , ben zaten 3-4 yasında cocugu annem, kayınvalidem bakmak için ölseler de tutmam evde, onun sosyalleşme zamanı o cunku
6 aylık cocugun normalde kreşte ne işi var Allah aşkına, çocuklar 2 yasına kadar aidiyet duygusuna ihtiyaç duyarla ve evde olmaları gerekir, bunu bile bile bir eğitimci olarak cocugumu kreşe veremem bu yüzden bakıcı tuttum
Hastayı huzurevine kapatmakla kreşin alakasını ben de anlayamadım??? Ben huzurevine mi kapatalım dedim? Huzurevi kimsesi olmayanların gece-gunduz kaldığı bir yer, kreş 3-4 yasından once gidiyorsa annenin mecburen yolladığı bir yer, 3-4 yasından sonra da bakacak kişi olsa bile annenin yollaması gereken bir yer
Bende öğretmenim. Aidiyet duygusunu, çocuk psikolojisini bende biliyorum. 3 yaşına kadar çocuğa annesinin bakması gerektiğini de biliyor olmalısınız o zaman. Çalışma şartları, maddiyat uyar uymaz o ayrı konu.
6 aylık çocuk için kreş iyi bir şey demedim. Bakıcıyla evde tek olmasın güvenemem deyip kreşe veriyorlar. Bu kadar küçük çocuğa bakan kreş te var. İyi bir şey değil ama tabiki.
Ayrıca huzurevine de sadece kimsesiz olanlar değil, hayırsız evladı olanlar da gidiyor. Siz demedinizmi onlar çocuğa bakmıyorsa bizde onlar hastalanınca başınızın çaresine bakın o zaman mı diyelim.
Bende diyorumki ikisi aynı şeymi?? Torunun bakımıyla yaşlı ve hastanınki bir değil. Doğru yada yanlış yöntemle çocuk bir şekilde büyür. Ama hasta anneye olan vicdan borcu, ona bakma gerekliliği daha farklı.
Son olarak diyorum ki, 3 yaşına kadar çocuğa annesi bakmalı, sonra gelişimi için kreşe gitmeli. Okula başlayınca da anne çalışıyorsa gönüllü olan büyükler okul çıkışı yardımcı olsun. Hayatta herşey bir arada olmuyor malesef. Hem çocuk anne şevkatiyle büyüsün hem para olsun hem kredi ödeyelim...bu imkanları bir arada bulamıyoruz diye büyüklere yüklenmeyelim. Annesi kv si destek olanlar şanslı. Destek olmuyorsa da suçlu değil. Kimisi torunum beni hayata bağlıyor, kendimi ona adamaktan zevk alıyorum der. Kimisi de bu yaşıma kadar çocuklarımı büyüttüm sıkıntı çektim artık benim gezme zamanım, sadece severim ama sorumluluğunu alamam der.
Geçen bir tanıdık anlatıyor. 55 yaşına kadar çalışıp tek başıma 3 erkek çocuk büyüttüm tam nefes alıcam emekli oldum derken gelin toruna baktırmak istiyor. Gençliğimi anlamadan ömrüm geçti. Bakamam toruna psikolojim kaldırmaz diyor kadın. Bakıcı tutsunlar, kontrole gideyim arada diyor. Haksız mı??
Torun işi 2-3 sene bakmakla da bitmiyor çünkü. Çocuk evde yalnız kalabilecek yaşa gelene kadar o sorumluluğu almak gerekiyor. Okul yarım gün olur, çıkışta kim alacak çocuğu. Abimin çocuğuna kv si sabahtan akşam 10 a kadar bakıyor. Tükendi kadın. Çocuk büyüyüp kreşe başlasın diye gün sayıyor resmen.