- Konu Sahibi asabihatun
-
Katı görüşlerinizi yazmışsınız, ne anlamamızı bekliyorsunuz ki..
Olur böyle şeyler, belki dediğim dedik biridir, yalnız yaşlı ve bakıma muhtaçsa "benim sınavım" deyip yine de o tavırları takınmayın..
Hayatı basit kılmak sizin elinizdedir. Siz ılımlı yaklaşın yeterli.Benim sınavım mı?
Nasıl kaderci bi kafa yapısı bu
Kimsenin huysuzluğu ile bir başkasına "sınav" olma hakkı yok.
Allahtan gelen imtihandır. Ve sabredilir
Kuldan gelen.. Bu çok ayrı bi konu
Daha 20 yaşındasın. Hayat dediğin kadar basit değil
O imtihan susayım bu sınav sabredeyim dersek sonumuz hastane olabilir
Aynen bende babanın tavrını merak ettim
Bence babaannenize saygıda kusur etmeyin. Bir de camı açmazsanız dünyanın sonu gelmez, yaşlı bir kadınla bu inatlaşmanızın sebebini anlayamadım.
genel olarak babannenin size yaptıklarına karşıHangi olay için tavrını merak ediyosunuz
genel olarak babannenin size yaptıklarına karşı
Siz annenizin intikamını almak mı istiyorsunuz neden bu kızgınlık?
Ayrıca torunusunuz düşmanı değil,yaşınız kaç merak ettim?
Allah bu yaşlı insanları kimseye muhtaç etmesin....
olsun bosver yaslılar paranoyak olur benı öldüreceksın vs ses cıkarma babanın hatrınaBu kadın çıldırtacak beni ya da öldürecek ya cidden.Sabah kalkmışım ne güzel duşumu almışım kendime kahvaltı hazırlıcam oturma odasının camını açtım havalandırmak için.Mutfağa gittim kahvaltı hazırlıyorum üşenmeden kendi odasından gelip odanın camını şak diye kapattı sesimi çıkarmadım.Evimizde doğalgazlı kaloriferler yanıyo bide ayrı dogalgaz sobası yanıyo odada daha sıcak oluyo yani.
İçeri geçtim camı tekrar açtım babanneme kapatmamasını içerisini havalandırdığımı söyledim vay efendim ben bilerek yapıyomuşum bu evde istenmiyomuş anamın kızıymışım bilerek geberticekmişiz onu soğuktan.Odana gir kapını kapat gelmesin sana soğuk dedim ama dinleyen kim.İnşallah gittiğin yerde de sana böyle hakaret yaparlar kocan ağzını burnunu kırar da öyle gönderir seni bu eve.Kaynanan saçını yolsun da bilmem ne canıma tak ettirdi.
Başladım konuşmaya annem bitti bana mı sardın dedim kapatmıcam camı inat değil mi dedim üşüyen insan odasına gider odan zaten sıcak.Yukarda da amcamlar oturuyo indi aşağıya amcama diyoki bak oğlum bana nasıl hakaret ediyolar gör diyo tabii amcam da bana demediğini bırakmadı bende çok düşünüyosan anneni yanına al madem amca dedim yazıklar olsun dedi bana.
Siz söyleyin çıldırmakta haklı değil miyim ? Annem 21 senedir çekiyo bu kadını 6 sene önce dedem de vardı bir de.Küçükken kendi odalarında soba yakıp bizi salonda soğukta bıraktıkları günler geldi aklıma
canım tabiki yaptığı hakaretlerde haklı değil sonuçta yaşlı insan ama sende cevap vermeseydin boşver yaşına ver..amcanda gelip öyle sana laf sayacağına birazda onlar alsın baksın.hem bakan kişide bu kadar bunalmamış olur ve tahammülü azalmamış olur.ohh ne güzel anneyi koy alttaki geline çık yukarıya oturr..Bu kadın çıldırtacak beni ya da öldürecek ya cidden.Sabah kalkmışım ne güzel duşumu almışım kendime kahvaltı hazırlıcam oturma odasının camını açtım havalandırmak için.Mutfağa gittim kahvaltı hazırlıyorum üşenmeden kendi odasından gelip odanın camını şak diye kapattı sesimi çıkarmadım.Evimizde doğalgazlı kaloriferler yanıyo bide ayrı dogalgaz sobası yanıyo odada daha sıcak oluyo yani.
İçeri geçtim camı tekrar açtım babanneme kapatmamasını içerisini havalandırdığımı söyledim vay efendim ben bilerek yapıyomuşum bu evde istenmiyomuş anamın kızıymışım bilerek geberticekmişiz onu soğuktan.Odana gir kapını kapat gelmesin sana soğuk dedim ama dinleyen kim.İnşallah gittiğin yerde de sana böyle hakaret yaparlar kocan ağzını burnunu kırar da öyle gönderir seni bu eve.Kaynanan saçını yolsun da bilmem ne canıma tak ettirdi.
Başladım konuşmaya annem bitti bana mı sardın dedim kapatmıcam camı inat değil mi dedim üşüyen insan odasına gider odan zaten sıcak.Yukarda da amcamlar oturuyo indi aşağıya amcama diyoki bak oğlum bana nasıl hakaret ediyolar gör diyo tabii amcam da bana demediğini bırakmadı bende çok düşünüyosan anneni yanına al madem amca dedim yazıklar olsun dedi bana.
Siz söyleyin çıldırmakta haklı değil miyim ? Annem 21 senedir çekiyo bu kadını 6 sene önce dedem de vardı bir de.Küçükken kendi odalarında soba yakıp bizi salonda soğukta bıraktıkları günler geldi aklıma
Valla annenin de intikamını al. Ayy ben dusundum simdi senin yerinde olsaydim o kadina açardım ağzımı yumardim gözümü essek arisi gibi sokardim.Annemin intikamını falan almak istediğim yok kızgınlığım bana ettiği o hakaretlere okumadınız sanırım.
O yasli insan yan odada kapisini kapatsa usumez. Ayni odada olsa bile battaniye al ustune 5 dakika otur.yaşlı insan üşüyorsa o camı inatla açmak neden?
Tabiki de götürmedi,götüremez de.Eşi istemiyo çünkü.Böyle karşıdan konuşanlar o kadar kolay konuşuyolar ki bir gün değil vereyim bir saat sabır etsinler ellerinden öperim ya
Yaşlı ve huysuz olduğunu da konu sahibi biliyor değil mi?
Elbette babaanne hatalı ama genç olan konu sahibi, yaşlı bir bayanı idare etmeye çalışabilir diye düşünüyorum....Sanırım aile hayatı sorunlu babaya kızgın, acısını nineden çıkarmamalı!
Aman canım ne kadan da mikemmelsinizBak, bunlari sen yazmissin:
'...Başladım konuşmaya annem bitti bana mı sardın dedim kapatmıcam camı inat değil mi dedim üşüyen insan odasına gider odan zaten sıcak.Yukarda da amcamlar oturuyo indi aşağıya amcama diyoki bak oğlum bana nasıl hakaret ediyolar gör diyo tabii amcam da bana demediğini bırakmadı bende çok düşünüyosan anneni yanına al madem amca dedim yazıklar olsun dedi bana.'
Bu sozleri ve davranislari kastettim ben. konu bana gelince, tatlim benim annem 10 sene kv ve kp ile yasamis yeni evlendigi donemlerde. hala buyukbabam TR'den geldiginde en az uc ay bizim evimizde yanimizda kalir (babaannem rahmetli). Ve her tatilimize gittigimizde biz nerdeysek buyukbabam orda, denize tatile gitsek bile oda bizimle gelir.
Annemden Allah razi olsun herrrrr daim duasini alir. Bizde saygida hormette asla kusur etmeyiz. Evden cikarken etek boyuma bile karisir, 32 yasindayim, eve bi saat gec gelsem nerde kaldi bu kiz diye telaslanir ve eve geldigimde hesap verdirir bana (annemle babamin aklinin ucunda bile olmadigim halde). Biyere cikacak oldugum zaman tek tek kiminle nereye gidecegimi ince ince sorar ve gecikmemem icin siki siki tembihler. Yerim ben onu. Seve seve hesap veririm. Annem gun boyu herseyiyle tek tek ince ince ilgilenir, gunde normalde iki ogun yemek hazirlaniyosa buyukbabama 4 ogun hazirlar. Hicbir detayini atlamaz. Evimizin bereketi nurudur o. Pencere actirmaz, kapilar acik kalinca kizar, masada bi bos bardak bes dk dan uzun kalirsa artik gozu bi o bardakta bi bende olur nezaman kaldiracak diye filan. Severim o titizliklerini. Ve emin ol benim annemde her daim hak ettigi gormuyordur. Ama ona ragmen asla saygida hormette kusur etmez, bizede ettirmez.
Simdi, tuzum islak mi kuru mu sen karar ver. Hadi canim optum.
Tamam da ne kızıyorsunO yasli insan yan odada kapisini kapatsa usumez. Ayni odada olsa bile battaniye al ustune 5 dakika otur.
Ayrica ev havalandirilmadan olur mu ? Her sabah 5 10 dakika cam acilmazsa o evde yaşanmaz
Tamam da ne kızıyorsun
Ayrıca empati yapamamış olabilirim haklısınız çünkü bizim yaşlılarımız (dedem anneannem babaaannem)doğrusu yemeğini unut sesini bile çıkarmaz sabreder...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?