- 28 Ekim 2016
- 530
- 359
- 103
- Konu Sahibi asabihatun
-
Annen de hic bir sey demez miydi ya. Yani insanin inanasi gelmiyor ama var boyle kotu insanlarda. Maddi anlamda onlara mi bagliydiniz
Annenizin yap dedigini soylemedim zaten buna ben anne olarak musade etmem ilk saygisizliginda zılgıti yer diyorum...Annem de beni karşısına alıp kızım git babaannene bugün bunları yap eskiden o bana bu şekilde yapmıştı sende hakkımızı ara demiyor kaldı ki o hakkı allah bilir bizler değil.Şımarıklık yaptığımı düşünmüyorum
Annenizin yap dedigini soylemedim zaten buna ben anne olarak musade etmem ilk saygisizliginda zılgıti yer diyorum...
Oldukten 2 sene sonra pismanlik basar yuregini ve o suan cok kucuk yasta ona hassasiyet goster istedigi herseyi yap op bikere simsiki sarill sacini tara banyo ettir sakin uzme vijdan muhasebeni tutamazsin asla sesini yukseltme nefsine hakim olBu kadın çıldırtacak beni ya da öldürecek ya cidden.Sabah kalkmışım ne güzel duşumu almışım kendime kahvaltı hazırlıcam oturma odasının camını açtım havalandırmak için.Mutfağa gittim kahvaltı hazırlıyorum üşenmeden kendi odasından gelip odanın camını şak diye kapattı sesimi çıkarmadım.Evimizde doğalgazlı kaloriferler yanıyo bide ayrı dogalgaz sobası yanıyo odada daha sıcak oluyo yani.
İçeri geçtim camı tekrar açtım babanneme kapatmamasını içerisini havalandırdığımı söyledim vay efendim ben bilerek yapıyomuşum bu evde istenmiyomuş anamın kızıymışım bilerek geberticekmişiz onu soğuktan.Odana gir kapını kapat gelmesin sana soğuk dedim ama dinleyen kim.İnşallah gittiğin yerde de sana böyle hakaret yaparlar kocan ağzını burnunu kırar da öyle gönderir seni bu eve.Kaynanan saçını yolsun da bilmem ne canıma tak ettirdi.
Başladım konuşmaya annem bitti bana mı sardın dedim kapatmıcam camı inat değil mi dedim üşüyen insan odasına gider odan zaten sıcak.Yukarda da amcamlar oturuyo indi aşağıya amcama diyoki bak oğlum bana nasıl hakaret ediyolar gör diyo tabii amcam da bana demediğini bırakmadı bende çok düşünüyosan anneni yanına al madem amca dedim yazıklar olsun dedi bana.
Siz söyleyin çıldırmakta haklı değil miyim ? Annem 21 senedir çekiyo bu kadını 6 sene önce dedem de vardı bir de.Küçükken kendi odalarında soba yakıp bizi salonda soğukta bıraktıkları günler geldi aklıma
Sanırım haklisin , bende bir an fikrim farklıydıOldukten 2 sene sonra pismanlik basar yuregini ve o suan cok kucuk yasta ona hassasiyet goster istedigi herseyi yap op bikere simsiki sarill sacini tara banyo ettir sakin uzme vijdan muhasebeni tutamazsin asla sesini yukseltme nefsine hakim ol
Oldukten 2 sene sonra pismanlik basar yuregini ve o suan cok kucuk yasta ona hassasiyet goster istedigi herseyi yap op bikere simsiki sarill sacini tara banyo ettir sakin uzme vijdan muhasebeni tutamazsin asla sesini yukseltme nefsine hakim ol
Ben elden ayaktan dusmus demedimki yaslaninca insan cocuklasir kendimden biliyorum bu dedigimi unutma anneannem oleli 5 ya da 6 sene olcak pismanim cokkkkkElden ayaktan düşmüş bir insan değil ihtiyaçlarını kendi görüyo banyo yaptırmama muhtaç değil.Ben sevgi görmedim hanımefendi o yüzden bunları yapmam değil yapamam
Sen buna inaniyorsan sorun yok,anlatamadigim babaannen huri degil hatta kötü bir insan olabilir ama herkes kendine yakisani yapmali ve yakisan buysa ok....Demek ki bende saygısızlık yapmamışım ki annem bana sen napıyosun kızım dememiş
Ben elden ayaktan dusmus demedimki yaslaninca insan cocuklasir kendimden biliyorum bu dedigimi unutma anneannem oleli 5 ya da 6 sene olcak pismanim cokkkkk
Ben buna inanıyorum ve yine söylüyorum ben terbiyesizlik yapmadım laflarımın kötü olmadığını düşünüyorum teşekkür ederimSen buna inaniyorsan sorun yok,anlatamadigim babaannen huri degil hatta kötü bir insan olabilir ama herkes kendine yakisani yapmali ve yakisan buysa ok....
Allahım size bol bolll sabır versin ben babaanneyle büyüdüm ama ne babaanneydi az cok sizinki gibicok cektirdi bize ne cocuklugumu ne gencligimi yasamama fırsat vermedi en ufak birseyde başlardı beddua etmeye.
Iyi yònleride vardı yok degil ama zor iste yaşlıyada zor bakanada zor.
Ozmaanlar anlamıyordum onu ne zmaanki kaybettik iste ozmaan aslında ne cok sevdigimi,deger verdigimi anladim.
Yaman bir çelişki iste neler cektigim babaannemi megerse seviyormuşum.
Canım seni cok iyi anlıyorum şuan katlanamıyor olabilirsin ama yinede hayır duasını almaya bak kalbini kırmamaya calış ufak tefek seylerle gönlünü al
Sevgi gormemistir,ilgi gormemistir bilmiyordur sizlere karsi gostermeyi hoş gör canım yalan dunya bir varız bir yokuz geriye pişmanliklar vicdan azabı kalmasın
Çok sinirlendigimde derdimki ahhh cahildim cocuktum iste sen bir öl son suyunu ben veririm ama fenalaştıgında yetisemedim gözleri açık gitmişti içim hala yanar
Ölünce özleyeceğimi sanmıyorum kaldı ki kimin ne zaman ölceği belli değil.İnanın kötü davranmıyoruz yemeği suyu ilacı hepsi önüne koyuluyo iyi bir yönü yok asla ve asla yok.Ağzından bize hayır duası çıkmadı çıkmaz da bir kere allah razı olsun dememiştir anneme
diğer gelinleri istememiş sadece annenin ustunde sorumluluk,baban niye anneni ezdirmiş ,ayrıca babannenin yaşlılıktan çocukca davrandığını da sanmıyorum düne kadar çok iyiydi de yaşlanınca mı değişti hayır senelerce annene de kötü davranan kadının huyudur o yaşlılığa bağlı çocuklaşma değildir.Ölünce özleyeceğimi sanmıyorum kaldı ki kimin ne zaman ölceği belli değil.İnanın kötü davranmıyoruz yemeği suyu ilacı hepsi önüne koyuluyo iyi bir yönü yok asla ve asla yok.Ağzından bize hayır duası çıkmadı çıkmaz da bir kere allah razı olsun dememiştir anneme
ah canım uzun uzun anlatsam heh iste dersin aynı bizimki Zavallı annem neler çekti yinede ona deger verdi saygı duydu.annem konuşa konuşa onu yumuşatırdı birde gidecek baska yeri yoktu diger cocukları onu istemedi oyle maasi falanda yoktu fitre zekat gelirdi onuda saklar onu kapisindan kovan ogullarina verirdi uzar gider neyse Allah kolayliklar versin canim
Ölünce özleyeceğimi sanmıyorum kaldı ki kimin ne zaman ölceği belli değil.İnanın kötü davranmıyoruz yemeği suyu ilacı hepsi önüne koyuluyo iyi bir yönü yok asla ve asla yok.Ağzından bize hayır duası çıkmadı çıkmaz da bir kere allah razı olsun dememiştir anneme
Bu kadın çıldırtacak beni ya da öldürecek ya cidden.Sabah kalkmışım ne güzel duşumu almışım kendime kahvaltı hazırlıcam oturma odasının camını açtım havalandırmak için.Mutfağa gittim kahvaltı hazırlıyorum üşenmeden kendi odasından gelip odanın camını şak diye kapattı sesimi çıkarmadım.Evimizde doğalgazlı kaloriferler yanıyo bide ayrı dogalgaz sobası yanıyo odada daha sıcak oluyo yani.
İçeri geçtim camı tekrar açtım babanneme kapatmamasını içerisini havalandırdığımı söyledim vay efendim ben bilerek yapıyomuşum bu evde istenmiyomuş anamın kızıymışım bilerek geberticekmişiz onu soğuktan.Odana gir kapını kapat gelmesin sana soğuk dedim ama dinleyen kim.İnşallah gittiğin yerde de sana böyle hakaret yaparlar kocan ağzını burnunu kırar da öyle gönderir seni bu eve.Kaynanan saçını yolsun da bilmem ne canıma tak ettirdi.
Başladım konuşmaya annem bitti bana mı sardın dedim kapatmıcam camı inat değil mi dedim üşüyen insan odasına gider odan zaten sıcak.Yukarda da amcamlar oturuyo indi aşağıya amcama diyoki bak oğlum bana nasıl hakaret ediyolar gör diyo tabii amcam da bana demediğini bırakmadı bende çok düşünüyosan anneni yanına al madem amca dedim yazıklar olsun dedi bana.
Siz söyleyin çıldırmakta haklı değil miyim ? Annem 21 senedir çekiyo bu kadını 6 sene önce dedem de vardı bir de.Küçükken kendi odalarında soba yakıp bizi salonda soğukta bıraktıkları günler geldi aklıma
Ben inanmıyorum.kucuk bebeği camin altına koyduklarına.suan halepteki katliamı yapan zihniyetteki insan ise amenna ama Allahi bilen insanın böyle davranacağını sanmamnasil bir babanne torununu camin altina koyar ve nasil babanne dede sobali odada otururken torunlarina sicaklik gitmesin diye acmaz kapiyi. Hic mi bir iyiliklerini gormediniz hic mi bir faydalari dokunmadi size.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?