- 4 Şubat 2015
- 6.338
- 12.762
- 448
- Konu Sahibi asabihatun
-
Büyük konuşmayın lütfen.insallah yaşamazsınız.Altlı üstlü oturuyorum babannemle. Ama neler çekiyorum neler.
Uyurum kızar, uyanırım kızar, bulaşıkları makinada yıkıyorum diye beddua bile etti bana "Allah sana fakir koca versin elde yıka hergün bulaşıklarını." diye.
Saçımı salık bırakıyorum diye sokak kızı bile dedi. Çenesinden gına geldi artık.
Peki ben evlenince kaynanamla aynı binada oturur muyum? ASLAAA
Saygı hak edene gösterilir sevgisi yok burda ahkam kesiyor çoğu ,yok şöyle böylede tamam saygıda kusur etme yinede sen yaşına hürmeten yaşamayan anlayamaz seni eden bulurmuş ya herkes kendine eder inşallah sende annende çok mutlu olursunuz gelecekte inşallah güzel bir yuva kurarsın Allah yar ve yardımcınız olsun canım aminBüyük sabırlıymışsınız siz de.Ama tekrar söylüyorum dedemle ikisinden hiç bir şekilde sevgi en ufak bir tebessüm dahi görmediğim için sevemiyorum sevemem.Fikirlerinize saygı duyuyorum
diğer gelinleri istememiş sadece annenin ustunde sorumluluk,baban niye anneni ezdirmiş ,ayrıca babannenin yaşlılıktan çocukca davrandığını da sanmıyorum düne kadar çok iyiydi de yaşlanınca mı değişti hayır senelerce annene de kötü davranan kadının huyudur o yaşlılığa bağlı çocuklaşma değildir.
Yaşlı insanların kusuruna bakılmaz. Onlar konuşur kızar belki yaşlılıkla alakalı olmayan huysuzlukları da vardır. Lakin kaba, kalp kırıcı hiçbir kelimeyi hak etmiyorlar. Herşeyden önce babanızın annesi saygınızı koruyun lütfen bağırarak tersleyerek bir şey elde edemezsiniz. Cevap vermeyin bir süre konuşur, şikayet eder ve susar.
Ben inanmıyorum.kucuk bebeği camin altına koyduklarına.suan halepteki katliamı yapan zihniyetteki insan ise amenna ama Allahi bilen insanın böyle davranacağını sanmam
Ben haklı göremiyorum.
Yaşlı bir kadından bahsediyoruz. Cehalet sahibi olması suçu olmasa da tavrını karşılar.
Daha sıcak davranamaz mısınız?
Daha ılımlı..
Her ne olursa olsun büyüğünüz olarak ses yükseltmenize lüzum yok.
Bu doğru değil..
Annem evlendiğinden beri beraberler babaannemle koskoca bir ömür yani diğer gelinleri kapıdan içeri bil
Peki o evladının kızına lisedeyken her eve geldiğinde banyodan çıkarken "ne bu böyle her gün banyo yapıyosun ne b.klar yiyosun okulda bu yaşta" diyince saygı göstermişmidir sizce ?Bağırıp terslemiyorum kendisini, çeken ve yaşayanlar beni anlıyorlar zaten
Katı görüşlerinizi yazmışsınız, ne anlamamızı bekliyorsunuz ki..Yanlış mı okuyosunuz ben mi yanlış yazıyorum anlamadım gitti.Zaten sesimi yükseltmedim ben onunla bugüne kadar kavgalara bile girmedim hepimiz ona daha ılımlı davranırız zaten ayrıcalıklıdır bizim evde.
Bahsi gecen babaanne ve dede 1 yasi dolmamis torunlarini ususun diye bilerek pencerenin altina yatirmislar gencliklerinde, kendi odalarinda soba yakarken torunlarini soguk odalarda yatirmislar. Konu sahibinden daha cok bu insan musvettelerinin duaya ihtiyaci var.Bak, bunlari sen yazmissin:
'...Başladım konuşmaya annem bitti bana mı sardın dedim kapatmıcam camı inat değil mi dedim üşüyen insan odasına gider odan zaten sıcak.Yukarda da amcamlar oturuyo indi aşağıya amcama diyoki bak oğlum bana nasıl hakaret ediyolar gör diyo tabii amcam da bana demediğini bırakmadı bende çok düşünüyosan anneni yanına al madem amca dedim yazıklar olsun dedi bana.'
Bu sozleri ve davranislari kastettim ben. konu bana gelince, tatlim benim annem 10 sene kv ve kp ile yasamis yeni evlendigi donemlerde. hala buyukbabam TR'den geldiginde en az uc ay bizim evimizde yanimizda kalir (babaannem rahmetli). Ve her tatilimize gittigimizde biz nerdeysek buyukbabam orda, denize tatile gitsek bile oda bizimle gelir.
Annemden Allah razi olsun herrrrr daim duasini alir. Bizde saygida hormette asla kusur etmeyiz. Evden cikarken etek boyuma bile karisir, 32 yasindayim, eve bi saat gec gelsem nerde kaldi bu kiz diye telaslanir ve eve geldigimde hesap verdirir bana (annemle babamin aklinin ucunda bile olmadigim halde). Biyere cikacak oldugum zaman tek tek kiminle nereye gidecegimi ince ince sorar ve gecikmemem icin siki siki tembihler. Yerim ben onu. Seve seve hesap veririm. Annem gun boyu herseyiyle tek tek ince ince ilgilenir, gunde normalde iki ogun yemek hazirlaniyosa buyukbabama 4 ogun hazirlar. Hicbir detayini atlamaz. Evimizin bereketi nurudur o. Pencere actirmaz, kapilar acik kalinca kizar, masada bi bos bardak bes dk dan uzun kalirsa artik gozu bi o bardakta bi bende olur nezaman kaldiracak diye filan. Severim o titizliklerini. Ve emin ol benim annemde her daim hak ettigi gormuyordur. Ama ona ragmen asla saygida hormette kusur etmez, bizede ettirmez.
Simdi, tuzum islak mi kuru mu sen karar ver. Hadi canim optum.
Annem evlendiğinden beri beraberler babaannemle koskoca bir ömür yani diğer gelinleri kapıdan içeri bil
Peki o evladının kızına lisedeyken her eve geldiğinde banyodan çıkarken "ne bu böyle her gün banyo yapıyosun ne b.klar yiyosun okulda bu yaşta" diyince saygı göstermişmidir sizce ?Bağırıp terslemiyorum kendisini, çeken ve yaşayanlar beni anlıyorlar zaten
annenin ve babanın tepkisi ne oldu bu olaya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?