Babaannemin canımı sıkmasııııııı

Büyük konuşmayın lütfen.insallah yaşamazsınız.

Ben haklı göremiyorum.
Yaşlı bir kadından bahsediyoruz. Cehalet sahibi olması suçu olmasa da tavrını karşılar.
Daha sıcak davranamaz mısınız?
Daha ılımlı..
Her ne olursa olsun büyüğünüz olarak ses yükseltmenize lüzum yok.
Bu doğru değil..

Büyük sabırlıymışsınız siz de.Ama tekrar söylüyorum dedemle ikisinden hiç bir şekilde sevgi en ufak bir tebessüm dahi görmediğim için sevemiyorum sevemem.Fikirlerinize saygı duyuyorum
Saygı hak edene gösterilir sevgisi yok burda ahkam kesiyor çoğu ,yok şöyle böylede tamam saygıda kusur etme yinede sen yaşına hürmeten yaşamayan anlayamaz seni eden bulurmuş ya herkes kendine eder inşallah sende annende çok mutlu olursunuz gelecekte inşallah güzel bir yuva kurarsın Allah yar ve yardımcınız olsun canım amin

Şunuda ekleyeyim haklıyken haksız duruma düşme bırak babaannen konuşsun sen sustukça değerin artar unutma pişman olacak hiçbirşey yapmaki ruhun vicdanın rahat etsin her daim canım

Karisik durum. Oncesini bilmedigimiz icin.
Hep boyle beddua ediyorsa tabiki haksiz babanneniz.
Ama yaslidir eski kafa cahil der gecersin o ayri. Bizim gibi dusunemiyorlar yaslaninca.
Ama hala yaslanipta kaynanalik yapayim derdindeyse olmazz tabiki. Yerinde usulunce cevap verilir ozaman iyi yapmissiniz derim.

Vallahi hayretler içinde okuyorum.
Şu konuda bile ama o senin babaannen diyen iyilik melekleri var. Ciddi ciddi merak ediyorum, normal hayatınızda da kötü insanlara sırf büyüğünüz yada akrabanız diye bu kadar melek olabiliyor musunuz?
Haklısın konu sahibi, sinirlenmen o kadar doğal ki.
Ki kin de tutabilirsin.
Ben yaşamadım ama eşimin babannesi biraz sizinki gibiymiş, anne babası görüşse de benim eşim ne evimize buyur ediyor ne gidip bayramda elini öpüyor. Geçmişteki kötülüklerini sırf yaşlandı diye unutamam diyor. Bu da onun hakkı. Geçmiş yaşlanınca sıfırlanan bir şey değil ki.
Ki siz de bebekmişsiniz çocukmuşsunuz aynı hasassiyeti size göstermeyenler neden şimdi sizden iyilik ve anlayış beklesin ki.
Ama babaannen o ama o yaşlandı diyenlere kulak asma. Yaşlandığında sevgi ve hürmet görmek isteyen gençliğinde de ona göre davranacak kimse kusura bakmasın.
Ama o yaşlı ama o babaanne diyenler, kendisinin oğlu olduğu için bu bezmiş gençkızla değil de huysuz yaşlıyla empati kuranlar, ileride sevilen bir yaşlı olmak istiyorsanız şimdiden iyi biri olmaya gayret edin. Hiç bir gelin ve hiç bir çocuk durduk yere bir yaşlıya sinir olmaz. Ve hiç bir torun da kendi annesini mutsuz eden bir babaanneyi sevmez. Sevilmek istiyorsanız biraz sevilesi bir insan olmaya çalışın.

Annem evlendiğinden beri beraberler babaannemle koskoca bir ömür yani diğer gelinleri kapıdan içeri bil

Peki o evladının kızına lisedeyken her eve geldiğinde banyodan çıkarken "ne bu böyle her gün banyo yapıyosun ne b.klar yiyosun okulda bu yaşta" diyince saygı göstermişmidir sizce ?Bağırıp terslemiyorum kendisini, çeken ve yaşayanlar beni anlıyorlar zaten

Ben inanmıyorum.kucuk bebeği camin altına koyduklarına.suan halepteki katliamı yapan zihniyetteki insan ise amenna ama Allahi bilen insanın böyle davranacağını sanmam

Ben yaşadığım şeyi söyledim sizi inandırmak zorunda değilim hanımefendi.Beni tanımıyorsunuz aynı şekilde ben de sizi,yalan söyleyerek elime ne geçer ki

Yanlış mı okuyosunuz ben mi yanlış yazıyorum anlamadım gitti.Zaten sesimi yükseltmedim ben onunla bugüne kadar kavgalara bile girmedim hepimiz ona daha ılımlı davranırız zaten ayrıcalıklıdır bizim evde.

Yuh diyorum ya Düşman bellemiş sizleri

Bilemiyorum ki hangisi daha zor?

Yaşlı insanın çocukluklarına sabretmek mi?
Yaşlı olup başka kapılarda sığıntı gibi hissetmek mi?

Allah iki tarafa da kolaylık versin. Amin.

Yaşlılarda azcık anlayışlı olsalar keşke. Bizde de vardı öyle babanne. onlar benim torunum, küçüktür cahildirye düşünseler keşke .. Ama yok. Hep gençler suçlu

Katı görüşlerinizi yazmışsınız, ne anlamamızı bekliyorsunuz ki..
Olur böyle şeyler, belki dediğim dedik biridir, yalnız yaşlı ve bakıma muhtaçsa "benim sınavım" deyip yine de o tavırları takınmayın..

67 yaşındaki kadın amma da yaşlı sınıfına alındır.hayır konu sahibinin annesi bu konuyu açmış olsa çoktan, senin evin orası kurallarına uymak zorunda, burnunu sokturma hiçbir şeye, haddini bildir filan deniliyordu.eli ayağı tutan, aklı gayette yerinde bir insanı tonton, hafif aksi bir nine yapmanın neresinde gerçeklik var çözemedim doğrusu.ayrıca insanlar yaşı kaç olursa olsun yaşlarının gerekleri çerçevesinde gayette sınırlarını bilmek zorundadırlar.bilenler var görüyoruz.

Bireyselliğini kabul ettirememiş olmanın, hala bir çocuk gibi karışılabilir olmanın, nevrotiklikleri çekip üstüne birde ömür tüketmenin ne kadar sevimli bir şey olduğu falan anlatılmış durulmuş ama, benim doğru bulduğum insani ilişkiler bunlar değil.dünyanın birçok yerinde yaşlılar tecrübe sahibi olgun insanlar olarak görülüp böyle olması beklenirken bizde neden şımarıp tepemize çıkmaları bekleniyor onu da anlamıyorum zaten.

Bahsi gecen babaanne ve dede 1 yasi dolmamis torunlarini ususun diye bilerek pencerenin altina yatirmislar gencliklerinde, kendi odalarinda soba yakarken torunlarini soguk odalarda yatirmislar. Konu sahibinden daha cok bu insan musvettelerinin duaya ihtiyaci var.

Haklısınız k
Haklısınız kızmakta ben sizi suçlamıyorum. Sabretmek oldukça zor olsa gerek ama siz böyle devam edin saygınızı bozmayın. Kendi kişiliğinizle duruşunuzla ders verin.

Diğer konularına baktığımda cidden zor bir aile ortamında büyümüşsün ve içinde potansiyel bir öfke kırgınlık var. Babaannen a dese bile patlayabilirsin. Bu babaannenin olayı atlatılır o bişeyler demiş sen demişsin amcanda araya karışmış vs vs olay kapanırda. Senin ruhundaki o acı ne olacak. Bak açtığın konular hep sinirin öfken ve bunun dışarı yansımalarıyla ilgili. Bence ciddi bir terapi al o sana yapılan annene ve kardesine yapılan haksızlıklar karşında hissettigin duyguları aşmaya çalış. Yoksa hem gündelik hayatını hem ilişkilerini etkileyecek. Artık büyüdün baban ve ailesi sana oyle haksızlık yapamaz artık savunmasız o kücük kız degilsin bunu bilerek davran. Annende ezilmeyecek artık bunları da düşün. Bir de o ortamdan çıkamıyor musunuz mesela sen çalışıp ayrı eve çıkma imkanın yok mu? Sonra annenide alırsın yanına. Sürekli onları görmekte seni üzer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…