babaannesi gelince yüzüme bile bakmayan kızım :(

alyamemirim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2012
106
1
0
Ankara
merhaba kızlar başlıkdanda anlaşıldığı gibi sorunum kıızm...

kızım 3 yaşına girmesine 2 ay var... bana babasından bile daha düşkündür ama babaannesi gelince çocuk benden nefret ediyor...

gel kızım özledim bir sarılayım diyorum hayır diye bağırıyor , ben babaannemi seviyorum sen git diyor...
biz kayınvalidemle çok kötü sorunlar yaşadık.. hatta 3,4 ay göremediğim kızımıda göndemediğim zamanlar oldu ama bunlar pişman oldu

bende yüce rabbim nelari affetmiyorki diye düşünerek bir şans daha verip annem babam dedim.
( iftira , küfür , arkadan konuşma, bizi ayırmaya çalışmalar ) ama şimdi hatalarını anladılar kayınvalildem köpek gibi pişmanım istersen özürde dilerim dedi...

her neyse sün sabah bana geldi bir gecede bizde yatıp kızımı özlemiş birde oğlum vat 6 buçuk aylık onları görmek istemiş ..
sevindim geldiğine hizmetimi yaptım oda bana yardım etti yapılacak işlerim vardı vs...

ama kızım o olduğu zaman hiç yanıma gelmiyor git diyip , itiyor beni onlarla bende oynamak istiyorum sen git diyor babanneside oda gelsin kızım annen bak diyor ama nafile.
okadar çok özledimki kızımı benle yatmak bile istemedi...gece uyanınca yada sabah yanıma bile gelmeyip babaannesine gitti...

beni bir görseniz çocuklarımla hoplarım zıplarım.. köpüş olurum sırtımda taşırım balon aynarız çocuk gibi hiç sıkılmam...
ben biraz annelik duygusunu uçlarda yaşayan biriyim...

kızım yada oğlum uyudukarında özlerim, sabah olsada oyun oynasak diye hayal ederim uyuyrken...
kısacası çocuklarına çok düşkün bir anneyim tabiki her anne gibi benimde yetemediğim zamanlar oluyor...

kızım herkesi sevemiyor.. babaannesi gelince ne beni nede babsını nede kardeşini gözü görüyor ben gittiiğimde kayınvalidemde kalmam kızım hemen alışıyor..
sanki beni sevmiyor anu annesi gibi görüyor diye düşünüyorum belki saçma ama ((

onlar gisince bana yapışıyor hemen seni çok seviyorum annecim diye başlıyor konuşmaya ...
kızlar kafama takıp üzülüyorum ya (((

Kızkardeşimin oğluda aynı.
Babanneye çok düşüyomuş geldği zamanlarda.Kardeşime sen git deyip babanneye koşup sarılıyomuş
Oda 2.5 yaşında.Olabiliyo demek o yaşlarda.Takmamak gerk sen biricik anneciğisin kan can verensin.

daha önce yaşadığınız gerilimi hissetmiş olmalı babaanne ona karşı iyi ise
şimdi sizi her an yeniden görmesini engelleyecek kişi olarak görüp tedirgin davranıyordur
aranız düzelmiş ne güzel çocuk bir süre sonra seçim yapması gerkemediğini anla r
normale döner
fakat ben size bir şey söyleyeyim eğer iyi insanlarsa torunlarına karşı ,siz kırgın da olsanız çocuklarınızı bir saatliğine de olsa hafta da bir ayda bir götürün gönderin
benimkilerle de biz problemler yaşadık ama ben kızımı eşimnle de olsa gönderdim
hem gerilimi hissetmesin hem de babaanneye dedeye düşmanlık özlem ya da daha başka hisler beslemesin diye

canı yandığında, üzüldüğünde "anne" diye ağlar ama...eşinizin ve arkadaşların söylediği gibi üzülmenizi gerektirecek bir durum yok sakın canınızı sıkmayın...sık görmediği için o şekilde davranıyor..çocuklar severler böyle şeyleri..her zaman yanında olmayan bir anda kıymetlisi olur...

eltimin 3 yaşındaki kızı bu yıla kadar ben yanındayken annesine yabancı gibi davranırdı...bize geldiğinde gitmek istemezdi...annesinin üzüldüğünü hissederdim hep ve biraz mesafe koydum...hala çok düşkündür ama önce annesi...düşünün sizin babaannesi kan bağı var en yakınlarından birisi oysa ben yabancıyım ... dönemsel şeyler bunlar...

geldiğinde ya da gittiğinizde onun çocuk olduğunu unutmadan, gereksiz kuruntulara kapılmadn onları başbaşa bırakın, kızınız istediği zaman gelsin yanınıza...siz araya girdikçe tepki geliştirecektir (sevmeyecektir emiyorum ama anlık tepkiler verecektir "sen gelme, git" gibi...anne için zor olabilir ama çocuğun çocukluk yaptığını unutmamalı....kızınız sizi herkesten çok seviyor ve en çok size ihtiyacı var bunu aklınızdan hiç çıkarmayın

dün 3 yaşını dolduran bir oğlum var.bu dönemlerde oluyor böyle şeyler malesef.mesela benim oğlum gün içinde çok iyiyiz,oynuyoruz,zıplıyoruz,sarılıp uyuyoruz.ama eşim kapıdan içeri girmeden,annem bimiyor,annem yapamıyor,anne sen git diyor.sürekli anneyle ilgili olumsuz cümleler kuruyor.su bile istese babasından istiyor ( gecenlerde en çok babamı,sonra dedemi,sonra annemi seviyorum diyor.poliscilik oynarken beni vuruyor sonra bende ölüyormuş gibi yapı kalkıncada onu gıdıklıyorum.annecim senin annen kim olacak,seni kim sevecek,seni kim doyuracak falan diye soruyorum.ayşe ebe diyor.(yan komşımuz ve çok yaşlı )yani bu dönemde olabiliyormuş ama ben biliyorum o beni çok seviyor.sizde rahat olun gecer bence :))

benim kızım da anneannesini babannesini dedelerini görünce bizi unutuyor.bizim yüzümüze bile bakmıyor diyebilirim.takma bence bunları.bir çocuk için en önemli olan annesidir.böyle şeyler olabilir.anneliği uçlarda yaşayan biriyim demişsin ya bence sen bu yüzden böyle düşünüyorsun bu konuda aşırı duygusalsın

aynı şeyi anneannesine yapsa bu kadar üzülürmüydün

canım bunun için üzülmeye değer mi hiç? sen annesin o babaanne..sen hep yanındasın onu arada bir görüyor..dolayısıyla özlüyor..bir de sen onu seviyorsun da kızıyorsun da..yeri geliyor sınırlar koyuyorsun,hayır diyorsun..ama büyükler öyle değil..bir kaç saatliğine gelip tüm sevgilerini veriyorlar.düşünsene arada bir gördüğün ve seni sadece seven,kızmayan biri var..onu sevmesi çok normal ama hiçbir çocuk kimseyi annesinden çok sevmez..böye şeyler düşünme..anne ilk ve tek sığınağıdır çocuğun,ilk aşkıdır..

sen k.validenle daha önce sorun yaşadığın için bu sevgi seni biraz üzmüş.

mesela benim çocuklarım bana sadece anne derken anneme anneanneciğim diyorlar ve onu görünce ben 2.plana düşüyorum:)

Son düzenleme:

Üzülmezdi bence,ama haklı.
İlk çocukta insan bebeği babanneden biraz kıskanabiliyor
Bunlar küçük kıskançlıklar.

Konu sahibi arkadaşım üzüntünüzü anlıyorum,
Çocuğunuz çok küçük,şuan kendine ilgi gösterildiği an anneleri ikinci planda kalır.
5 yaşından sonra sizde çocuğunuz için ne kadar vazgeçilmez olduğunuzu göreceksiniz.
Hiç tasalanmayın.

kaç yaşındaki çocuk nerden bilsin nefret etmeyi?
bu sizin nitelnedirmeniz bir kere..

çocuk özlüyordur babannesini, o geldiğinde onunla yalnız kalmak, oynamak istiyordur.

bu çok normal bişey.
nefret diye adlandıramayız bunu.

üstüne gitmeyin, babanesiule oynasınlar.

evet canım üzülürdüm ben 2 tarafıda ayırt etmiyorum...
babannesi kızımı hiç reddetmiyor ne isterse yapıyor 57 yaşında rahatsız biraz ve inanın gün boyunca sayısız oturup kalkıyor...

ben biraz bu kadar yüz vermesine rahatsız oluyorum ...
malesef o gidincede her dediği olsun istiyor geçen sene aynı evi paylatık 7 ay zorunluluklardan dolayı kızım istiyor diye eline bıçak vermiş...

mum istiyor diye yakıp eline vermiş... neyseki artık bunları yapmıyor.. birazda geçen sene birbirimize zıt olduğumuzdan dolayı malesef böyle davranıyordu...
ama şimdide her dediğini yapıyor bir ortasını bulamadı ((

haklısın canım yanlış kelime kullanmışım nefret etmiyordurda ... babaannesi varken istemiyor uzak duruyor bana diyelim...
bizde yanında yok kızım beni satıyor bak bana gelmiyor diye konuşuruyoruz buda çok yanlış anladım ...

gerçekten anneannesine yapsaüzülürmüsün bilemem ama burada yazılanlardan anneanneya yapılan sevgi gösterileri gururla anlatılıyor.kızım anneannesine çok düşkün,çünkü anneannesi çok ilgilidir yazılıyor

bu aralar gelin konularına hiç yaklaşmasam iyi olacak

son günlerde yaşananlardan dolayı gelinlere antipatim çoğaldı

allah korusun dıyım herseyı gectım kaynanam zevkten dort kose olur heralde ...haketse gam yemıcem

Valla üzülmeye değecek bir konu değil. Anne olduğunuza göre çocukların çok iyi satıcı olacağını da bilmeniz gerekir.

Sürekli işlerine gelen şey için diğerlerini satar böcekler.

Kız olsun, erkek olsun anne merkezci çocuk istememiştim, allah gönlüme göre de verdi. Anneye ve babaya aşırı düşkünlük özellikle de anneye, kişilik gelişimi için iyi birşey değil.

Çocuk sosyal bir canlı ve çevresini, diğer sevgi unsurlarını farkına varmalı, varmakta zorunda.

Mesela, Yeğenim anneye çok düşkündür ama hadi böcek dışarı çıkıyouz değince hemen kucağıma gelir Dediğim gibi çocuklar iyi birer satıcıdır ve kim işlerine gelirse onunla olurlar.

cnm normal şeyler bunlar...
benim kayınvalidem evimize çok yakın oturur... 3,4 güne bir kesin görüşürüz ama bize geldiklerinde 3 yaşında ki oğlum ve 1,5 yaşında ki kızım beni tanımazlar bile :) gidene kadar babaanne dede die onların peşinde gezerler... bunun senin anneliğinle hiç alakası yok... şimdi senin kayınvalidenle sorunların olmuş ya, biraz da o yüzden senin gücüne gidiyo... büyüdükce geçer... takma kafana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…