babaannesi gelince yüzüme bile bakmayan kızım :(

evet canım benimde oğlum aynen öyle
umarım dönemseldir söylenildiği gibi
çünkü ölüyorum sanki oğlum ona sarılıp koklayınca
kıskanıyorum hemde oğlumu yaaa
inanamıyorum kendime gerçekten

Bende anneannesine hatta babasına yapsa yine üzülürüm.
hani annesi ile ilgilenmeyip sürekli babaannesiyle oynasa etse neyse ama
annesine sarılmak istemeyip,hayır diye bağırması, ben babaannemi seviyorum sen git demesi
bence bir anne için çocuğun yaşı küçükte olsa kolay şeyler değil.
peki babaanne mi bakıyor canım?neden okadar düşkün.genelde kız çocukları babaya düşkün olur ama
benim yeğenimde aynı şeyi annesine yapıyordu.anneside çok üzülüyordu,ama şimdi yapmıyor

hanımlar sizde biliyosunuz ki hiç bir sevgi anne sevgisinin yerini tutmaz ve doyurucu olamaz....

Lütfen takılmayın..

Benim oğlum gece uykusundan kalkıp babannesini isitiyor...

Ben çalışan anneyim , dolayısıyla oğlum hep babanneyle vakit geçirdi,anne işteyken babanne onu sahiplendi..Çocukların dünyalarında anneden sonra gelen kişi çok önemlidir...Çünkü anne yokken ona sığınır..

Normal şeyler bunlar...

Benim oğlumda anneannesine çok düşkün, geçenlerde sordular en çok kimi seviyorsun diye düşünmeden anneanne dedi, babasına da çok düşkün, babası akşam geldiğinde anında satar beni, hatta bana sen git biz babamla vakit geçireceğiz diye odasından bile kışkışlar...

Böyle şeyleri takman gereksiz, çocuklar böyle davranırlar, sen annesisin senin yerin her zaman ayrı olacak biliyorsun...

Benim oğlum küçükken yeni konuşmaya başladığı zamanlarda anneme anne dedi bir kaç defa hemen müdahale ettim, anneme dedim kesinlikle alıştırma benden başkasına anne diyemez

benim kızımda 2,5 yaşında o da aynı babanneyi gördüğünde bana sen git diyor. ama çalışıyorum ve her an yanında olamıyorum. babannesi onunla sürekli beraber olduğu için haliyle ona düşüyor. sorun etmeyin. bir evlat için annenin yerini kimse alamaz. büyüdükçe düşkünlük azalacak. hatta zamanla hiç gitmek istemeyecek. normal bir durum.

benım kızımda kucukken annemde duruyodu bende aglıyodu.cok uzuluyordum sımdı dusunuyorumda ne sacmaymıs allah razı olsun olsun anacım gelmıs bakmıs buyutmus kızımı yoksa ne anlarım cocuk bakmaktan.tabıkı ıkıncı bebegım olursa artık bakarım ogrendım ama yınede annemın destegı cok onemlı.nasıl bır psıkolojı ıse ınsan kıskanıyor ıste sacma ama oluyor.sımdıyse delı gıbı pesımde annem yatırsın annem vc gotursun annem parka gotursun annem annem annem....esım ısten donunce gıtsın babam ıstemıyorum sevmıyorum dedı bırgun esımın gozlerı doldu ben ne yaptım dıye.onuda anlıyorum uzuluyor hemen tesellı ettım destek verdım.2 saat sonra babasının kucagında bırbırlerıne sarılıp opuyorlardı.kısacası cocuk bebek bunlar anne ve babasından cok guvendıgı baska kımse yok onların.kucucuk kafalarından ne gecıyorda boyle yapıyor bılınmez sabır bıraz bekleyın sızde goreceksınız sızı ne cok sevdıgını.

Benim oğlum küçükken yeni konuşmaya başladığı zamanlarda anneme anne dedi bir kaç defa hemen müdahale ettim, anneme dedim kesinlikle alıştırma benden başkasına anne diyemez

Biz bunun yani anne'nin seslenme sözcüğü olduğunu yeğenimde keşfettik :)

Annesine, babasına, bakıcıya, anneannesine, bana hep anne diyor. Annesi tabi ki hep düzeltiyordu kavram kargaşası olması diye ama baktık ki ann-ne bir seslenme sözcüğü. Biz ona bakana kadar ann-ne diyor. Bakınca ıhh- ıhh isteklerini sıralıyor.

Yani yeni konuşmaya başladıklarında kullandıkları anne sözcüğü bizce (arkadaşım ve ben) anne yerine koymak değil, seslenmek.

Her küçük böcekte oluyor demek

Son düzenleme:
üzülme canım benim oğlum 10 yaşında hala babaannesini görünce öğle yapıyor bu çocukların genlerinde var babaanneler anneannelere çocukları aşırı derecede nazlıyor biz annelerde elimizden gelenden bile fazlasını yapıyoruz ama onlar babaannelere bilhassa daha çok yanaşıyor boşver canım sen sonuçta onun anasısın canı yanınca anne diye bağırır sen yok beni kötü anne sanıcaklar düşüncesinden vazgeç babaannesini görmüş sevinmiş onla zaman geçirmek istemiş olabilir onlar gidince yine sana yanaşıp annemmmmmmmmmmmmmmmmmmm diye koşar bence sen süper bir annesin

ben çalışmıyorum canım kendim bakıyorum ama geçen sene 7,8 ay birlikte yaşamak zorunda kaldık ..
kızım çok alıuştı ama aynı evde yaşarken bunları yapmazdı ...

sürekli yanıma gelirdi benle uyurdu onuda severdi ama beni daha çok sevdiğpini ve düşkünlüğünü belli ederdi...
şimdi ayda 1 yada 2 haftada görüyor yapışıyor ona bende oynayayım dit-yorum hayır sen git diyor istemiyorum felan diyor işte ,

ister istemez canım sıkılıyor 6 ay önce duğum yaptım belkide daha o nnun duygusallığını yaşıyorum

Ayni benim durumum:) gerci benim kayinvalidem sizin bahsettiginiz gibi biri degil. Sorunumuzda yok Allaha sukur. Benim kiziminda 2 ay somra uc yasi dolacak ve 9 aylik bir bebegim var. Ayni birebir benim kizimda babannesi geldiginde sizinki gibi yapar hayir sen degil babannem yapicak onunla oyniycam onunla yaticam sen git deyip sevdirmez. Ben hic benu sevmiyo mu acaba diye dusunmedim. Cunku annesi herzaman yaninda ama babannrsi onun arada ugrayan ozledigi arkadasi gibi diye dusunuyorum. Bide babannesi her istedigini yapar ama benim kurallarim var onun icin koz kullaniyo bana hep onunla olmak istiyor. Birgun kayinvalidemlerdeyiz aksam eve donucez bize suz gidin ben gelmiycem dedi yerlere atti kendini. Bende daha ince hickimsede birakmamistim. Hadi cok istiyo madem hemde alisir deyip biraktik ufak kizimida aldik eve donduk . Aaa bir saat sonra telefon ben annemi istiyorum diye psrcalamis kendini. O zaman daha iyi anladim ki ben onun vazgecilmezi babannesi ise cok sevdigi her dedigini yapan ozledigi oynadigi cok sevdigi bir arkadasi. Sizin nasil olsa ne yaparsa yapsin onunla olacaginizi bildigi icin bizim bu ufakliklar bazen boyle yapip farkinda olmadan kirabiliyorlar hassas anne yuregimizi. Ne demisler cocuk iste nerden bilsin bu tarz soyut kavramlari henuz tartabilme yetisine sahip degiller.

çocukken ben aynı kızınız gibiydim :) babannem anneme karşı çok fesatmış, tabi o zaman çocuksun anlamıyosun ben hep babaannemin kucağından inmezmişim annemin suratına bakmazmışım.. hatta tartışır gibi olduklarında anneme "babanneme öyle deme" filan dermişim babannemi şapur şupur öpermişim anneme gelince "ben öpme sevmiyorum" dermişim. şimdiyseee, anne nereee babanne nere yani, hiçkimse annemin önüne geçemez sevgi konusunda, düzelir büyüyünce merak etmeyin

kayınvalidem birde diyorki ver bana da 1 hafta kalsın bakarım ben .. ya kendi yemeğini zor yapıyor rahatsız biraz ama ciddi ciddi

istiyor kızımı ya hiç düşünmüyor bu çocuğun önce annesine ihtiyacı var diye ...

2. çocuğumuz olduğunda keşke bunu bana verseniz zorlanırsın felan diyordu bunları söyleyince çok gıcık oluyorum malesef

canım uzme kendını .o yaslardakı cocuklar dedeye

anneanne babanneye cok duskun oluyorlarmıs .

cunku onlar her ıstedıklerını yapıyor :)

bıraz daha buyudukten sonra hersey normale

donuyormus .boyle orneklerı ben de cevremde cok

gordum .o yas gurubunun genelı boyle duskundur

o yuzden dert etme tatlım

sanki biri benim kızımı anlattı..senin kızın aynısından bitanede ben klonlamışım:-((( eve kim gelse yada biz kime gitsek (dayı.teyze ,babaanne,dede hatta BAKICI...) ANINDA beni satar ben seni sevmiyorum ben ...............yı seviyorum der hemen...dedesine bir sarılır başlar babasıyla annesini atmaya ....onlar gittikten sonra aynı senin kız gibi anneciğim ben seni çok seviyorum şaka yaptım ben sana şaka der geçer o ufacık boyuyla..benim kızda 40 aylık ve konuşmayı öğrendiğinden beri böyle...babaanne gelse asla bizim odada uyumaz,veya teyzeye gitsek gece yine onun yanına gider bizi yok sayar hep...birde gittiği yerde biz yoksak, onu bırakmışssak birkaç saatliğina hemen bizi atıyormuş annnem şöyle babam şöyle vs...ben kendi haline bıraktım artık hiç takmıyorum...

bence hiç üzülmemelisiniz çocuk sonuçta benim oğlum 1 yaşında doğduğundan beri benim kendi dedem geldiğinde onun kucağından kimseye gitmezdi bana ve babasına bile.Şuanda da aynı dedemin geldiğini duyunca hemen onu aramaya başlar kucağındayken biz çağırdığımızda aaaaa diye bağırıp arkasına döner ben bu durumu kafama bile takmam, aksine mutlu olurum. bence sizde kafanıza takmamalısınız biraz daha bilinçlendiğinde annenin ne demek olduğunu onun hayatındaki en önemli kişi olduğunu anlayınca sizede öyle davranmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…