- 14 Şubat 2017
- 964
- 958
- 103
- Konu Sahibi kelebek_gibi
-
Maddi sıkıntım yok çok şükür ama bu konuyu manevi olarak değerlendiriyorum. Düşünülmek yani önemli olan işe aldırıp aldırmaması değil.. babama değil ama annemle ablama biraz açmıştım bu konuyu ama ne yazık ki böyle seyleri konuşurken sulugöz oluyorum tutamamıstım kendimi. Suan ki düşüncem işe girdikten sonra az ama öz bi şekilde ne kadar kırıldığımı anlatmak. Nasıl yapıcam bi fikrim yok suanSenin sıkıntın olmadığını düşündükleri için öyle yapmışlardır ama tabi ki doğru değil ama bunu direk soylemelisin
Aynı şeyi düşündüm suan benim aldığım maaşın babama bir katkısı olmayacak ama ablamın aldığı maaş direk babamı rahatlatıcak. Tamam hemfikiriz ama yine de kalbim acıyor bu konu açıldığında. Bu normal mi yoksa çok büyük bir olgunluk mu göstermeliyim herseye? Ablamın suan hayatını anlatsam şoka girersiniz uzun olmasın diye özet geçmeye çalıştım. Ablamın hayat tarzı benim ve ailemin asla onaylamadığı bir şekildeHaklısın kırılmakta ama baban ablanın bütün yükü kendisinin üzerinde diye öyle davranıyor muhtemelen.
Ablan da rahat ötesiymiş.
Seni çok iyi anlıyorum. Benim babamın da maddi durumu çok çok iyi mesela. Şu an yurtdışında teknelerde tatil yapıyor ikinci eşiyle birlikte. Kardeşim de ben de onca evi varken kirada oturuyoruz. Çok şükür muhtaç değiliz, babam da yapmak zorunda değil ama insan kalbine söz geçiremiyor ve içten içe kırılıyor. Adaletsizlikleri anlatsam yok artık dersiniz.Aynı şeyi düşündüm suan benim aldığım maaşın babama bir katkısı olmayacak ama ablamın aldığı maaş direk babamı rahatlatıcak. Tamam hemfikiriz ama yine de kalbim acıyor bu konu açıldığında. Bu normal mi yoksa çok büyük bir olgunluk mu göstermeliyim herseye? Ablamın suan hayatını anlatsam şoka girersiniz uzun olmasın diye özet geçmeye çalıştım. Ablamın hayat tarzı benim ve ailemin asla onaylamadığı bir şekilde
canım sen çok donanımlı bir kadınsın en iyi işi bulacağına ya da kendine iş açacağına eminim. mesela kosgeb kredisi ya da esnaf kefalet kooperatiflerinden kredi çekebilir iş açabilirsiniz.
diğer konuda ise şöyle oluyor. ben çok mücadele ederim her konuda. erkek kardeşim ise çok rahat sadece çalışan gerisini bekleyen uman biridir. ve devamlı annem erkek kardeşim için ağlar üzülür evi yok maaşı yetmez diye. benim evimin kredi borcu var şuan işsizim evimi çeker yönetirim. ama kardeşime annem daha fazla yardım yapar. çünkü kardeşim güzel ağlar
ben başımın çaresine baktığım için annem sen yaparsın der ve kenara çekilir.
o yüzden ya ağlayacaksın ya da kendi başının çaresine bakıp zamanı geldiğinde çat çat lafları yüzlerine söyleyeceksin canım.
Evet gerçekten çok mantıklı bir mesaj oldu. Okuyunca cok cok hak verdim. Sanırım ben cok beklenti içine giriyorum çünkü iş konusu kanayan yaram. İnanın lise mezunları benden daha iyi pozisyonlarda diye bunu bir türlü hazmedemiyorum. Bu yüzden cok ağladım.Ben babanın ayrımcılık yaptığını düşünmüyorum
1. Ablanın açtığı maddi yükü hafifletmek istiyor
2. Ablanın da bir düzeni olsun çocuklarına baksın istiyor
3. Ablanın işe acil ihtiyacı var seninse geçinememe durumun yok babanın gözünde ablanın durumu daha acil ve öncelikli
Sebepler bunlar, tamamen maddi ve prtaik sebepler. Boşuna alınganlık yapmayın
Evet açık net mutsuz vaka yani elle tutulur hiç bir özelliği yok ne yazık kiAblan umutsuz vaka olduğu icin uğraşıyordur canım üzülme
Evet elimizde değil acaba cok mu şey bekliyoruz ailelerimizden? Aslında allah razı olsun büyüttüler okuttular. ama yine de kırılıyorum hep söz konusu ablam gibiSeni çok iyi anlıyorum. Benim babamın da maddi durumu çok çok iyi mesela. Şu an yurtdışında teknelerde tatil yapıyor ikinci eşiyle birlikte. Kardeşim de ben de onca evi varken kirada oturuyoruz. Çok şükür muhtaç değiliz, babam da yapmak zorunda değil ama insan kalbine söz geçiremiyor ve içten içe kırılıyor. Adaletsizlikleri anlatsam yok artık dersiniz.
İnşallah dediğiniz gibi olur cok teşekkür ederim. Aslında sürekli bunu dert etmiyorum kafam bununla meşgul değil ama konu açılınca üzülüyorum dışlanmış hissediyorum bazen.herkes kendi hayatından sorumludur. siz güzel bir iş bulur ve çalışırsınız. anne ve babanızın sorumluluğu onlar düşünsün ablanız ne yapacak. siz yolunuza bakın bence. kolay mı 3 üniversite bitirmek. eminim iyi bir işiniz olacaktır.
Kendi iş durumum için suan haber beklediğim yerler var oralar olmazsa başka planlar düşünmem gerekecek zaten. O açıdan bakınca babam haklı tabi ki ne zamana kadar ablama bakabilecek cok zor bi durum onun içinde. Sanırım ben hiç karışmamalıyım bu konuyaBaban pratik düşünüyor, bunun ihtiyacı yok diğeri bana bağlı gibi. Sen kendi işine odaklan bir an önce bir iş bul, işkur işbaşı eğitimleri var, KOSGEB kredileri var. Diplomadan çok tecrübe istiyor şirketler, düşük pozisyondan başlarsın eğitimin sayesinde yükselmen kolay olur.
Evet gerçekten çok mantıklı bir mesaj oldu. Okuyunca cok cok hak verdim. Sanırım ben cok beklenti içine giriyorum çünkü iş konusu kanayan yaram. İnanın lise mezunları benden daha iyi pozisyonlarda diye bunu bir türlü hazmedemiyorum. Bu yüzden cok ağladım.
Hassas olduğumu cok iyi biliyorlar çünkü bunu daha önce anlattım hatta başvurduğum yerleri araya soktuğum insanları herşeyi anlattım. Olacağı kesin gibi görünen bir iş vardı ne kadar heveslenip heyecanlandıgımı biliyorlar. ben babam ablamı da her iş mevzusunda araya sokmaya çalışana kadar hep anlatıyordum. Bunalıyorum napıcam dediğim zamanları da biliyorlar. Sadece para için değil motivasyon ve emek için çalışmak istiyorum bunu da biliyorlar. Aynen öyle cevap da yazdığınız gibi ya da ben anlattığımda vardır bi hayır vs tarzında oldu.Yazmayi unutmusum, konu sahibesi aileniz bu konuda bu kadar hassas oldugunuzu (afedersiniz ama yarasi olan gocunur derler ya) nerden bilsinler...Aileniz bu kadar dertli oldugunuzu anlamamistir, tahmin etmemistir. Hic konustunuz mu bu konuyu? Konussaniz bile alacaginiz cevap belli, kizim ablanin 2 cocugu var duzgun geliri yok bir isi olsun diyecekler bu kadar basit.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?