Keşke diyebilsemNasıl yani ben şoklardayım şimdi,evde kız kardeş varsa damat giedmiyormu yani gözümü kayıyor yoksa daha açık söylemek istredimde uygun olmaz.
N eolur şaka yaptım de bana kuzum ne olur ..
O kadarde değil yanş bana göre öylede,o zaman ne olacak damat bahçedemi yatıp uyuyacak yada otele filanmı gidecek.yok neden gidemesin ama nikah duser yani dinen onu demek istedim. Mesela kv ye dusmez nikah..ya da kp e hani anne baba diyoruz ya.. bu din acisindan bakrsan ama konu sahibinin babasi tuhaf bi kafa yapisinda.. derdi din min degil
Annem ve babam eşim için,bizim üçüncü oğlumuz diyorlar ve kendi çocuklarından ayird etmiyorlar.O yüzden bu yazdıklarınız çok tuhaf geldi bana,babanızın bir an önce bu kafa yapısını terk etmesi gerekiyor ama biraz zor gibi görünüyorMerhaba arkadaşlar, 7 aylık evliyim. Esimle 4 yıl birliktelikten sonra severek evlendik aileler gayet iyi anlaştı. Babam sinirli asabi huysuz bir adam olmasına rağmen hatta başka bir şehre gelin gitmeme rağmen eşimle, eşimin ailesiyle anlaştı sorunsuz bir şekilde evlendik elhamdülillah. Eşimin ailesi temiz düzgün kendi halinde insanlar. Eşim benden daha yumuşak huylu, saygılı, efendi, düzgün biri. Hiçbir şekilde bir sorun yaşamadı benim ailemle, anneme babama karşı hiçbir zaman bi saygısızlığı olmadı. Ailem nişan düğün sürecinde neyi nasıl istediyse eşim ona uygun davrandı. Evlendikten sonra başka bir şehire gelin gittim. Aradan 7 ay geçti ve ailemi ziyarete gitmek istiyorum. Eşimle birbirimize çok bağlıyız. Birbirimiz olmadan başka bir eve misafirliği gitmedik gitmeyizde. Bunu ne o ne ben istiyorum. Şimdide eşimle birlikte memleketime anne babami görmeye gitmek istiyorum. Babam izin vermiyor aralarında hiçbir sorun olmamasına rağmen eşimi istemiyor. Anneme kızın tek gelsin kocasını getirmesin demiş. Sebebide namahremmis ayipmis icap etmiyormus uygun doğru değilmiş. Allah aşkına böyle bir şeyin dinde yeri var mıdır ? Nikahlı eşim olduktan sonra nasıl namahrem oluyor. Orası benim babamin evi eşiminde babası annesi olmuyor mu ? Ne esim beni tek göndermek istiyor ne de ben onu birakip bir yere gidemem. Ayrı kalmak istemiyoruz. Babamın yaptığı söylediği doğru mudur ? Ne yapmam gerekiyor ? Babamin yüzünden annemle kardeşlerimle görüşemiyoruz onları çok özlüyorum. Eşimi burda tek bırakıp gidersem içim rahat etmiyor. O da yazık kimseye zararı yok zaten yaşımızda genç. Ben ne yapmalıyım bu durumda. Teşekkür ederim şimdiden yorumlarınız için.
Şoklardayım şimdi böyle bir zaihniyet olmaz olsun..Keşke diyebilsem
Lütfen bağımsızlık tartışmasına girmeyelim. Elbette öyleyiz. Fakat dikkat etmediğiniz husus ailemin evine ilk gidişimiz ve ben onunda yanımda olmasını istiyorum.
Ayni hesaba geliyor evet mantiken ama zaten erkek tarafi boyle seyleri laf etmez. Yaw adamin akliO kadarde değil yanş bana göre öylede,o zaman ne olacak damat bahçedemi yatıp uyuyacak yada otele filanmı gidecek.
Dediğin gibi yaşarsak hayatmı bu yahu kocalar ne edecek yoksa.
O zaman kadında kocanın erkek kardeşi varsa gitmeyecekmi gözmü şey oluyor.
Bende bilemedim cericimBaba saçmalamış iyice ne desem bilemedim
Ördek ailesi gibi yakıştırmanızı kaba buldum. Bakin yukaridada sizin gibi sacma yorumlar gördüm tekrar açıklama yapıyorum. İkimizde çalışan kendine ait sosyal hayatları olan insanlariz. Ben asla birbirimiz olmadan bir gere gideriz diye bir şey söylemedim. Beni seven mutlu eden bir eşim var ve onunla seyehat etmek bana huzur veriyor. Hele ki bu evlendikten sonra baba evine ilk ziyaretimse birlikte yapmak istedim yanımda olsun istedim. Birde bu yönden bakin duruma rica ederim.Birbiriniz olmadan başka eve misafirliğe gitmemeniz bağlılık değil yalnız. Ördek ailesi gibi her yere birlikte mi gitmeyi düşünüyorsunuz ciddi ciddi? Babanızın tavrı asla doğru değil hatta saçma ama sizin bu birbirimizden ayrılmamayız tavrınız da aynı şekilde doğru değil. Ben olsam yerinizde eşimi kabul etmiyorsanız gelmem derim aileme, eşiniz bunu bilmesin ama. Herkes dini işine geldiği gibi kullanıyor gına geldi artık
O kadar haklısınız ki çok teşekkür ederimYa doğru ama yeni evliler şimdi tabi ki eşinin elini de tutup ailesini ziyaret etmek istiyor kız niye biraksin kocasini :)))
Hani bir sure sonra zaten yalniz geldiği de olurdu diye dusunuyorum ben ama o firsati vermiyorlar ki.
Eder bence burada neler okuduk öyle,baba damatla ne kadar vakit geçirdi ki bunu bilsin yada anlayıp sezebilsinoda yok ki daha.Ayni hesaba geliyor evet mantiken ama zaten erkek tarafi boyle seyleri laf etmez. Yaw adamin akli
Kotu.. dedigin gibi eger bi kotu hareket gorse filan suphe duysa bunu diyebilir ama oyle birsey yok.. kaldi ki damat gozu disarda olsa kp gorse kizini verdigi icin pisman olmasi gerekir.
Ben olsam babamin evide olsa gitmezdm.. kocami istemeyen benide istemesin. Cok kocaci oldugumdan degilde bu sekilde cirkin oluyor. Ha buarada illa kocamla gidecem her yere diye dusuncem yoktur
Şöyle bir olaya şahit olmuştuk yıllar önce, komşumuzun kızı evlenmişti. evde bekar kardeşide vardı kızın,bunlar evlendikten bir süre sonra aileyi ziyarete geliyor,ve bir baktık yeni damat gece vakti dışarda bekliyor. merak etmiştik bu adam bu saatte kış günü niye dışarıda diye, kızın ailesi adamı içeri almamış, evde bekar kız var uygun olmaz, senin gelmen, bizde kalman bizde adet böyle demişler adama, adam evine geri dönmüş, kadın gece orada kalmıştı. çok şaşırmıştık.Merhaba arkadaşlar, 7 aylık evliyim. Esimle 4 yıl birliktelikten sonra severek evlendik aileler gayet iyi anlaştı. Babam sinirli asabi huysuz bir adam olmasına rağmen hatta başka bir şehre gelin gitmeme rağmen eşimle, eşimin ailesiyle anlaştı sorunsuz bir şekilde evlendik elhamdülillah. Eşimin ailesi temiz düzgün kendi halinde insanlar. Eşim benden daha yumuşak huylu, saygılı, efendi, düzgün biri. Hiçbir şekilde bir sorun yaşamadı benim ailemle, anneme babama karşı hiçbir zaman bi saygısızlığı olmadı. Ailem nişan düğün sürecinde neyi nasıl istediyse eşim ona uygun davrandı. Evlendikten sonra başka bir şehire gelin gittim. Aradan 7 ay geçti ve ailemi ziyarete gitmek istiyorum. Eşimle birbirimize çok bağlıyız. Birbirimiz olmadan başka bir eve misafirliği gitmedik gitmeyizde. Bunu ne o ne ben istiyorum. Şimdide eşimle birlikte memleketime anne babami görmeye gitmek istiyorum. Babam izin vermiyor aralarında hiçbir sorun olmamasına rağmen eşimi istemiyor. Anneme kızın tek gelsin kocasını getirmesin demiş. Sebebide namahremmis ayipmis icap etmiyormus uygun doğru değilmiş. Allah aşkına böyle bir şeyin dinde yeri var mıdır ? Nikahlı eşim olduktan sonra nasıl namahrem oluyor. Orası benim babamin evi eşiminde babası annesi olmuyor mu ? Ne esim beni tek göndermek istiyor ne de ben onu birakip bir yere gidemem. Ayrı kalmak istemiyoruz. Babamın yaptığı söylediği doğru mudur ? Ne yapmam gerekiyor ? Babamin yüzünden annemle kardeşlerimle görüşemiyoruz onları çok özlüyorum. Eşimi burda tek bırakıp gidersem içim rahat etmiyor. O da yazık kimseye zararı yok zaten yaşımızda genç. Ben ne yapmalıyım bu durumda. Teşekkür ederim şimdiden yorumlarınız için.
Konu sahibi zaten dile getirmiş, bağımsız planlarda yapabilecek kafa yapısındayız diye.Doktorum aynen her yerede gelmesinler bir zahmet yani..
Babanız herhalde oraya gittiniz zaman ayrı odada kalacağınız için aklına acayip düşünceler geliyor bu kesin zaten.Ördek ailesi gibi yakıştırmanızı kaba buldum. Bakin yukaridada sizin gibi sacma yorumlar gördüm tekrar açıklama yapıyorum. İkimizde çalışan kendine ait sosyal hayatları olan insanlariz. Ben asla birbirimiz olmadan bir gere gideriz diye bir şey söylemedim. Beni seven mutlu eden bir eşim var ve onunla seyehat etmek bana huzur veriyor. Hele ki bu evlendikten sonra baba evine ilk ziyaretimse birlikte yapmak istedim yanımda olsun istedim. Birde bu yönden bakin duruma rica ederim.
Ördek ailesi gibi yakıştırmanızı kaba buldum. Bakin yukaridada sizin gibi sacma yorumlar gördüm tekrar açıklama yapıyorum. İkimizde çalışan kendine ait sosyal hayatları olan insanlariz. Ben asla birbirimiz olmadan bir gere gideriz diye bir şey söylemedim. Beni seven mutlu eden bir eşim var ve onunla seyehat etmek bana huzur veriyor. Hele ki bu evlendikten sonra baba evine ilk ziyaretimse birlikte yapmak istedim yanımda olsun istedim. Birde bu yönden bakin duruma rica ederim.
O kadar haklısınız ki dert yandığım şeye bak bir de bana yazdıkları şeye diyerekten okuyorum bazı yorumlarıKonu sahibi zaten dile getirmiş, bağımsız planlarda yapabilecek kafa yapısındayız diye.
Ama biz söz cımbızlanır gibi seçilip, gereksiz eleştiriler yapılmış konu sahibine.
Yeni evli birinin eşini de koluna takıp ailesinin evine gitmek istemesi kadar doğal ne olabilir ki?
Ha konu sahibi birlikte gitmek istese ama eşi haklı sebeplerden plana uymasa, adamı çanta gibi taşımak zorunda değilsin yalnız git denir.
Ama babasının saçma ve art niyetli görüşü yüzünden bu kız ömür boyu eşiyle aile ziyareti yapamayacak mı?
Yada doğum yapsa damat namahrem diye annesi kızına destek için gelemeyecek mi?
Bizimle dertleşmek istediği konuda bu zaten.
Direkt bu konu ele alınmalı bence.
Nasıl istenmesin kendi ailesine eşiyle gitmeyi uygun olanda genelde budur zaten,işi vardır gelemez kadın gitsin aile yanına.Konu sahibi zaten dile getirmiş, bağımsız planlarda yapabilecek kafa yapısındayız diye.
Ama biz söz cımbızlanır gibi seçilip, gereksiz eleştiriler yapılmış konu sahibine.
Yeni evli birinin eşini de koluna takıp ailesinin evine gitmek istemesi kadar doğal ne olabilir ki?
Ha konu sahibi birlikte gitmek istese ama eşi haklı sebeplerden plana uymasa, adamı çanta gibi taşımak zorunda değilsin yalnız git denir.
Ama babasının saçma ve art niyetli görüşü yüzünden bu kız ömür boyu eşiyle aile ziyareti yapamayacak mı?
Yada doğum yapsa damat namahrem diye annesi kızına destek için gelemeyecek mi?
Bizimle dertleşmek istediği konuda bu zaten.
Direkt bu konu ele alınmalı bence.
Valla neye gocunuyorsunuzda bu saçma yorumları yapıyorsunuz bilmiyorum ama iki insanın bir birini sevmesi ve birlikte hareket etmek istemesi neden dert oluyor bazılarına anlamış değilimO sizin görüşünüz tabi ama ben yakıştırma değil benzetme yaptım. Birbirmiz olmadan bir yere gideriz demediniz zaten tam aksini söyledinizSizden alıntılıyorum ‘Ne esim beni tek göndermek istiyor ne de ben onu birakip bir yere gidemem. Ayrı kalmak istemiyoruz.’ ‘Eşimle birbirimize çok bağlıyız. Birbirimiz olmadan başka bir eve misafirliği gitmedik gitmeyizde.’Yazdıklarınızda baba evine yapılan ilk ziyaret vurgusu yok genelleme var. Özellikle başka bir ev kısmında. Hadi benzetmemi değiştireyim beğenmediniz madem bu yazdıklarınızda yapışık ikiz gibi her yere birlikte gitmek isteyen bir çift olduğunuz sonucu çıkıyor. Saçma gelen bu zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?