• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam birisi ile kanlı bıçaklı oldu

Annem 37 yaşında işi de yok gidecek yeri de yok ayrıca burası küçük yer laf ederler diye boşanamıyor
Kuzum sizin yaşınız kaç ki? Annem 37 yaşında demişsiniz çok şaşırdım.
Ben 42 yaşındayım hâlâ çocuğum yok, insan bu yaşlarda kendini daha fazla düşünmeli. Anneniz hadi kendini düşünmüyor, kız çocuğu var yahu sizi nasıl düşünmez?
Çok üzüldüm şimdi.
Ayrıca yaşı müsait ve çalışıp kendine bakabilir eğer babanız yüzünden zarar görmezse ki bunu hiç istemeyiz ama öyle bir çirkef durum ki. İnsan bu süreçte ailesini ne kadar uzak tutabilir?
Siz demişsiniz tefeci yüzünden kapıya arabalarla adamlar geldi. Ya size bir şey yapsalardı?
O zaman o çok bilen konu komşu ne diyecekti? Boşverecek herkes elalemi bir kere. Yaşınız genç sanıyorum. Lütfen eğitim görmeye devam edin ve bir yolunu bulup o evden gidin. Çok tehlikeli bu durum.

Siz sınavınıza odaklanın, hatta tek derdiniz bu olsun. Gerekirse kafanızı kaldırmadan çalışın ama yeter ki kazanın. Bölüme de dikkat edin, iş sahibi olacağınız bir bölüm seçin.
Üniversite sebebiyle şehirden gidersiniz, anneniz hala boşanmamış olursa da kendi düşen ağlamaz, siz eve dönmeyin işinizi hayatınızı başka şehirde kurun
Çok teşekkürler beni anlayıp tavsiye verdiğiniz için

Kuzum sizin yaşınız kaç ki? Annem 37 yaşında demişsiniz çok şaşırdım.
Ben 42 yaşındayım hâlâ çocuğum yok, insan bu yaşlarda kendini daha fazla düşünmeli. Anneniz hadi kendini düşünmüyor, kız çocuğu var yahu sizi nasıl düşünmez?
Çok üzüldüm şimdi.
Ayrıca yaşı müsait ve çalışıp kendine bakabilir eğer babanız yüzünden zarar görmezse ki bunu hiç istemeyiz ama öyle bir çirkef durum ki. İnsan bu süreçte ailesini ne kadar uzak tutabilir?
Siz demişsiniz tefeci yüzünden kapıya arabalarla adamlar geldi. Ya size bir şey yapsalardı?
O zaman o çok bilen konu komşu ne diyecekti? Boşverecek herkes elalemi bir kere. Yaşınız genç sanıyorum. Lütfen eğitim görmeye devam edin ve bir yolunu bulup o evden gidin. Çok tehlikeli bu durum.
İşte annemin psikolojisini de bozdu babam annem de sağlıklı düşünemiyor. Fındığa gidiyor annem bi kaç haftadır o şekilde para kazanıyor babam normalde çalışmasına izin vermiyor

Bu 2. Şehir değiştirmemiz daha önce de tefeciye bulaştı. Babam sadece kendini düşünen herkese diklenen birisi annem ona sadece milleti benim başıma sarma kapıma gelmesinler dedi
Tefeci mefeci çok tehlikeli şeyler. Benim iş arkadaşımın amcası tefeciye bulaşmış, ödememiş. Bu kızın abilerinin bile başı yandı, tefeciler az daha bunları kaciracakti, evlerini satip elin borcunu ödediler. Düşün, amcasının borcu için ev sattiran tefeciler bu adamın kızına ne yapmaz, Allah korusun seni pazarlarlar bile para için.
Böyle baba olmaz olsun. Yarın için de endişelenme, kavga eder dayagini yer oturur aşağıya.
Umarım tez zamanda o evden kurtulursun

*Kürt konusuna ben takilmadim, cidden de kalabalık ve güçlü akraba bağlarına sahipler. Doğulular daha iyi bilir, biri x'in kardesine / yeğenine bulassa o x kardeşini yalnız gönderir mi mesela kavgaya? Adam istese tel telefonla oraya on akraba yigar konu sahibinin babasını dovmek icin.

ben seni net anladım ama o kısmı sil bence başka şekilde anlat, her gelen soruya değil oraya odaklanacak. seni kişisel tanımayan insanlar iyi niyet aramaz cümlende, ben de ilk okuduğumda irite oldum.
Siteyi kullanmayı bilmiyorum nerden silebilirim o kısımı

Tefeci mefeci çok tehlikeli şeyler. Benim iş arkadaşımın amcası tefeciye bulaşmış, ödememiş. Bu kızın abilerinin bile başı yandı, tefeciler az daha bunları kaciracakti, evlerini satip elin borcunu ödediler. Düşün, amcasının borcu için ev sattiran tefeciler bu adamın kızına ne yapmaz, Allah korusun seni pazarlarlar bile para için.
Böyle baba olmaz olsun. Yarın için de endişelenme, kavga eder dayagini yer oturur aşağıya.
Umarım tez zamanda o evden kurtulursun

*Kürt konusuna ben takilmadim, cidden de kalabalık ve güçlü akraba bağlarına sahipler. Doğulular daha iyi bilir, biri x'in kardesine / yeğenine bulassa o x kardeşini yalnız gönderir mi mesela kavgaya? Adam istese tel telefonla oraya on akraba yigar konu sahibinin babasını dovmek icin.
Evet biz zaten öyle durumlardan korktuğumuz için başka şehire taşındık yemin etti Kur'an a el bastı bidaha yapmıcam diye ama hâlâ aynı

Hepinize çok teşekkür ederim bana tavsiye verdiğiniz için yaşım biraz küçük cahillik yaşımdayım arkadaşlarım da öyle biraz daha aklı başında insanlardan yardım almak istedim gece gece vaktinizi ayırdığınız için herkese çok teşekkür ederim

Tefeci eve kadar gelip ne yaptı? Babanızı dövdüler mi? Şimdiye kadar dersini almış olması gerekiyordu.

Kıyamam ya bu yaşta annenle babanın ebeveyni olmuşsun. keşke aklı başında bir ablan abin falan olsaydı, bu kadar yalnız hissetmezdin. umarım hayattaki tek sınavın annenle baban olur, kendi geleceğin çok güzel olur. olur da kapıya birileri dayanırsa annenle bi odaya kitle kendini polis çağır, allah ıslah etsin babanı da..

Tefeci eve kadar gelip ne yaptı? Babanızı dövdüler mi? Şimdiye kadar dersini almış olması gerekiyordu.
Babam evde değildi o zaman Allah korusun sinirlerini bizden çıkartabilirlerdi ama bir kaç saat beklediler biz çıkmayınca ses vermeyince gittiler

Kıyamam ya bu yaşta annenle babanın ebeveyni olmuşsun. keşke aklı başında bir ablan abin falan olsaydı, bu kadar yalnız hissetmezdin. umarım hayattaki tek sınavın annenle baban olur, kendi geleceğin çok güzel olur. olur da kapıya birileri dayanırsa annenle bi odaya kitle kendini polis çağır, allah ıslah etsin babanı da..
Çok teşekkür ederim yazılanlar sayesinde motive oldum o kadar yalnız hissetmiyorum artık beni anlayan birilerinin olduğunu bilmek çok güzel bir şey gerçekten

Babam çok sorunlu birisi bi kaç gün önce de muavin olarak çalışıyordu başka bi çalışana bıçak çektiği için kovuldu. Az önce de adamı aradı anne bacı sövdü. Adam Kürt sıkıntılı yani yarın otogara gelicem senin anneni s****m falan dedi babam ben artık bıktım bu tür şeylerden sizce ne olucak.
Daha önce de tefeciden para aldı yine adama böyle sövdü saydı sonra adam bizim evimizi buldu bi ton araba geldi evin önüne o sırada da annemle evde tektik bu sorun yüzünden başka şehire taşındık
Bisey olmaz bizim kürtler bir tane geciriri akli basina gelir dahada millete satasmaz aklini basina getiririler korkma

Canım benim babamda aynıydı kavgalı olmadığı bir uçan kuş vardı bu arada Kürt demeni hiç yanlış anlamadım duyar kasmaya gerek yok kalabalık çevresi çoktur birbine düşkün akrabaları vardır diye öyle demişsin belli ki . Umarım rabbim babana sakinlik hilimlik nasip eder 🥺

Babanız sıkıntılı bir tipse ucu size de dokunur. Geçen Esenyurt’ta bir tekelde silahlı çatışma oldu. Konuyla alakasız insanlarda kim vurdu ya gitti.
Biraz aklınız varsa sıkıntılı insanlardan babanız bile olsa uzak durursunuz.

Sizin yapacağınız tek bir şey var. Hem çalışıp hem akşamları sınava hazırlanacaksınız ve başka şehirde bölümler yazacaksınız. Birikim yapamıyorum olmaz, yapmak zorundasınız. 5 alıyorsanız 3 alıyorum deyin kalanı gizleyin ve o gizlediğiniz parayı iki eliniz kanda bile olsa dillendirmeyin, o para sizin kurtuluş biletiniz olacak. Geride kardeşiniz yok, sorumluluğunu üstlenmeniz gereken biri yok ardınıza bakmadan evden gideceksiniz. Gittikten sonra da ya anam kaldı onu bırakamam falan demeyeceksiniz. Herkesi kurtaramazsınız.

Babam çok sorunlu birisi bi kaç gün önce de muavin olarak çalışıyordu başka bi çalışana bıçak çektiği için kovuldu. Az önce de adamı aradı anne bacı sövdü. Adam Kürt sıkıntılı yani yarın otogara gelicem senin anneni s****m falan dedi babam ben artık bıktım bu tür şeylerden sizce ne olucak.
Daha önce de tefeciden para aldı yine adama böyle sövdü saydı sonra adam bizim evimizi buldu bi ton araba geldi evin önüne o sırada da annemle evde tektik bu sorun yüzünden başka şehire taşındık
Niye ırçılik yapiyorsun kim olursa olsun küfür ediyorsa karşı taraf kürt türk laz olsun kabul etmezler ne yani kürt sıkıntılı demişsin bence kürtlerde sorun yok sorun senin babanda var önüne gelene küfür edemez eger edersede bir gün fena halde gününü görür sanki kürtler durup durup saldıran insandırlar

Back
X