babam çocuğuma bağırdı eşimin yanında

Bencede kocan cok anlayisli. Aynisini esinin ailesinin yaptigini düsün. Ben de tepki gösterirdim acikcasi.
Hem ne demek laf gecirsen böyle olmaz? Ne yapsin adam? Hatali olsanda herseye evet mi desin?
Sonrada esim beni ailem yüzünden terk etti diye dert yanmayin Allah korusun. Siz artik evlendiniz unutmayin. Annenlerinizin de aileleri onlara karismiyordur herhalde? Yada annen babana söz gecirme yarisinda degildir?

şu kırmızı ile çizdiğim düşüncen o kadar yanlış ki..ne demek babam oğluma bağırabilir? hayır efendim hiç bir dede zırt pırt torununa bağıramaz..lütfen mantıklı ol..sırf kendi anne-baban diye korumaya geçme..babanın yanlışlarını örtmeye çalışma.elbette karışacak eşin,o bağırdığı komşunun oğlu değil..

kusura bakma ama aynısını k.pederin ya da k.validen yapmış olsaydı coşardın böyle sakin olamazdın.

eşin iyi bile dayanmıŞ:) helal oLsun valla. o yastaki çocuğa neden bağrılsınki oğlum yapma desin şirinlik yapsın . eğer sinirlerine hakim olamıyorlarsa gelip çocuk bakmayı kabul etmesinler. ve uzun süreli kayınvalidende olsan annende aynı ewde kalınınca sorunlar çok büyüyor... baktırcak baska birini bul kreşlere ver nebiliyim bakıcı tut , eşinle sende kötü olucaksın buyüzden

anne babanız çok anlayışlı olasalar bile sizde 3-4 ay kalmaları yanlış.mutlaka sorunlar çıkar.eşiniz iyi kabulleniyor.anlayışlı bir insan anladığım kadarıyla.başka çözümün yok mu?kayınvaldenler nerdeler.onlarla aynı şehirdeysen bakmazlar mı?

Ben de kızıyorum bağırmalarına arkadaşım ama hani annem dedi ya ben onları savunmamışım nasıl savunulur ki bu durumda kendi hatalarını hiç dile getirmiyorlar yemin ederim psikolojim bozuldu.

size şöyle bir örnek vereyım.....benım görümcem babasının evınde oturuyor altlı üstlü yanı.kira ödeme yok yeme içme neredeyse hep babadan karsılanır....görümcemın kızına da kayınvalidem bakar....görümce bu sırada ya ders çalısır vs. vs.

birgün denk geldim...(memlekette degılız,ziyarete gıtmıstım)
kayınbabam görümcemin kızına herkesın içinde öküz dedi.....bagırdı .....kimse sesını cıkaramadı......
sonra eşimle bu konuyu konusuyorduk.....ikimizde hemfikir olduk.......
başkalarına boynun eğri kalmayacaksın.....annen -baban olunca iş daha da zor .böyle sesını çıkaramazsın işte......

eşiniz tabi ki haklı ..dedim ya önceki konularınızda da haklılık payı var....bu tarz konular insanı strese sokar ,mutsuz olur....bu zamana kadar çözüm bulmamanız hataydı....umarım ailenız gittikten sonra eşinizle aranız düzelir....

babanın ve annenin davranışı hiç hoş değil,
eşin sabırlı adammış, saygısından susmuş,
kendi anne babamızda olsa aynı evin içinde sorun çıkıyor.
durumunuz müsaitse bakıcı tutmanızı öneririm.
çocuğum olursa seneye anne babamı çağırıcam bakmaları için,
aynı evin içinde rahat edemeyeceklerini bildiğimden
onlara küçük bir ev kiralıycam, bakıcıya vereceğim parayı ev kirasına veririm,
hem onlar rahat eder, hem biz rahat ederiz.

Ben de kızıyorum bağırmalarına arkadaşım ama hani annem dedi ya ben onları savunmamışım nasıl savunulur ki bu durumda kendi hatalarını hiç dile getirmiyorlar yemin ederim psikolojim bozuldu.

anne-baban da çocuklara biz bakıyoruz bize muhtaçlar durumu oluşmuş..onlar ne yaparsa haklılar çünkü düzenlerini bozup çocuk bakmaya geldiler..düşünceleri bu..

peki bunu böyle çekmek yerine neden bakıcı tutmayı düşünmüyorsun? kızın zaten kreşe gidiyormuş,oğlun için de bir bakıcı bulsan daha iyi olmaz mı?

geçmiş konularını da hatırlıyorum,o zamanlar da k.validen geliyordu bakmak için yine sorun yaşıyordun değil mi?

demek ki ev ev üstüne olmuyormuş.

kimse eşinle kavga et demiyorki. eşin sorunlu değil zaten. annen baban sorun... annen eşin için yüzverme diyor ya. ne kadar saçma. çocuk üzerinde babasının hakkı var zaten. eğer annen baban o evden gitmesse eşinin canına tak derse kavgayla kovacak olursa ozamn ne olacak.

önce kendinize güvenin biraz,siz annesiniz hem de 2 çocuk annesi..kendi ailenizle anne-babanızla dengeyi kuracak sizsiniz..anne-babanıza onların sizin çocuklarınız olduğunu,baktıkları için minnettar olduğunuzu ama onlara bu şekilde bağırmaya hakları olmadığını,herkesin çocuğunu kendi bildiği gibi yetiştirmesi gerektiğini uygun bir dille anlatın.kocanızın yaptığı bir saygısızlık yok ki,neden adamla kavga edeceksiniz anlamadım....siz ailenize yaranmaya çalışmayın artık,kendi ailenizin huzuruna bakın lütfen,kendi ailenizle kuramadığüınız ilişkiyi çocuklarınzla kurun ve o ilişkiyi bozmalarına da izin vermeyin.

çocuklarınız da bebek değil artık,bakıcı ya da kreş düşünebilrsiniz bence..birazcık sorumluluklarınızın bilincine varın lütfen anne olarak..

Yani annenle baban ne kadar ayıp etmiş,
ne demek yüz vermesen böyle davranmaz, ortada bir yanlış davranış var, adam neden sussun..
Eşinin yanında ol derim.çok haklı az bile yapmış, cevap vermemiş bile adam..

eğer babama eşimin yanında oğluma bağırma desem ne cevap verir biliyor musun
o kim oluyormuş bağırınca nolur sanki

tamam kızım dikkat ederim demez

Demiyor diye bişeyler yapmazsanız ya eşinizle aranızın bozulmasına izin vereceksiniz, yada çocuğu kreşe vereceksiniz.
Arkadaşlara katılıyorum, bunu kayınpederin yaptığını düşünün.. siz olsanız eşinizden daha fazla sinirlenirdiniz.

Eşiniz size saygısından kovmamış ikisini de evden neyse ki. "Ben ne yapayım?" demekle çözülmez ki bu işler, tavrınızı net koymaz çizginizi çizmezseniz sınırlarınız sürekli ihlal edilir, siz dua edin de siz yokken çocuğu dövmüyor olsunlar. Kıytırık, aptal-saptal bir tv dizisi için torununu azarlayan, kızına saygısızlık eden insan neler yapmaz.

15 aylık bebeği bağırıp korkutan babana ses çıkarmayışın hayret verici

travma yaşıyor o çocuk orada annesı bıle anlamıyor yazık çocuğa

ama eşine helal olsun yıne de üslubunu bozmamış

dedeside çükü düşmesinde kişilik gelişimi falan önemli değil mantığında bir adam en iyisi evlerine gönderin en münasibi bu daha da kötü olur aranız

en fenası o çocuk kork kork ağla ne için tabaklara vurmuşta ses çıkmış...

valla arkadasım esını cok takdir ettım
agzını bıle acmamıs
ama yaslı ınsanlar alınganlık yapıolar onlarında gonlunu kırmayın derım ben tatlı dılle babanızla konusun

cok zor bır durum aılenle eşin arasında kalmak babana guzel guzel eşin yokken soylesen bılmıyorum yararı olurmu benım babamda cocukları pek sevmez ve yaramazlıktan hıc hoslanmaz. Enazından annen anlayıslı olabılse keske.. Eşinde sen calıstıgın ıcın gunduz onlar bakıyor aklı cocukta kalır nasıl davranıyor dıye .kımse evladına bagırılsın ıstemez kı 15aylık bır bebek daha yanı psıkolojısı bozulur baban ve annenle tatlı dılle konusmalısın ısın zor allah yardımcın olsun

Siz işteyken evde neler oluyor merak ettim.
Babanız küçükken size vurur muydu?
Eşinizle bu konu yüzünden bence tartışmayın çünkü haklı.

20 gün sonra gidecekler demişsiniz. O zaman kim bakacak bebeğe peki kv mi gelecek?
O zaman da başka sorunlar yaşayacaksınız.
Sanırım daha köklü çözümler bulmanız gerekiyor.

babaniz sonuna kadar haksiz ne cesaretle benim cocuguma bagira bilir ki babam
ama arkadaslarin da dedigi gibi babaniz ilk bagirdiginda tepkinizi koymaliydiniz
benim annem yeri geldiginde cok yardimci oluyor bana sagolsun kizim konusunda
onu belki benden de cok seviyor bazen kizim cildirtiyor gercekten insani bi kere bagirdi kizima ben de sakayla karisik cocuguma benden baska kimse bagiramaz dedim
ki annem kizima benden de iyi bakar ve kizimi tek emanet ede bilecegim kisi annem ama bu bile ona benim kizima bagirma hakki vermez

eğer babama eşimin yanında oğluma bağırma desem ne cevap verir biliyor musun
o kim oluyormuş bağırınca nolur sanki

tamam kızım dikkat ederim demez

Biz hep tersini okumaya alismistik. Yani %100 hakli oldugu halde yine de saygisindan gikini cikarmayan damat; babasi haksiz oldugu halde, yaptiklarindan rahatsiz da olsa sesini cikaramayan evli evlat.

Esiniz sanki yokmus gibi onun evindeyken onun cocuguna bagirmak neyin nesi. Biz erkeklere bir sürü saydiriyoruz burada böyle durumlarda. Konu actiginiza göre sizin de bu durumdan rahatsiz oldugunuz belli. Kendinizi esinizin yerine koyun bir demeyecegim bile. Sundan emin olun adamin icinde firtinalar kopuyordur. Bizim kadar dayanikli ve saglam degiller. O noktaya geldiler mi gözleri cocuk bile görmez. Hele " o kim oluyor" gibi bir cümle kurarsa babaniz ve esiniz de yetti be diye ortaya dökülürse hic toparlayamazsiniz. Otur ailenle ne halin varsa gör der ve hakli olur. Cünkü siz aman babam kirilir annem üzülür diye diye sesinizi cikartmazsaniz varacaginiz nokta bu. Babaniz densizlik ediyor anneniz de gelip size kocana sözünü geciremiyorsun diyor. Anne babanin bas üstünde yeri var ama herkes yerini yurdunu haddini bilsin.

Anne babaniz cahiller kusura bakmayin. İnsanin aklina acaba bilerek mi yapiyorlar sorusu geliyor. Hani damat cit cikarsa kizimiz tepesine binmeyi bilsin falan diye mi düsünüyorlar. Evlenince kayinvalide kayinpederle ayni eve cikmis gibi durumunuz. Kadinlar bu durumu kabul etmiyorsa erkekler niye etsin? Siz hamile kalmadan önce annem babam bakar diye düsünerek mi hareket ettiniz? İki cocuk iki yasli insan var evde ama sunu bilin yaslilar da cocuk kadar sorunlu oluyor.

Sizin bu durumu idare edeceginizi sanmiyorum cünkü hersey ortada. Babaniz ben yasliyim saygiyi hakediyorum diye bagirmaya devam edecek, esinizin sinirden eli ayagi titreyecek, anneniz pesinizden gelip bastir kizim diye gaz verecek... Evlerine göndermenin bir yolunu bulun. Kayinvalideniz yok mu? Biraz da onun gelmek istedigini söyleyin ya da cocugun artik sosyallesmesi gerektigini deneme amacli krese vereceginizi söyleyin. Tek cözüm anne babanizin evine dönmesi.

Bu arada esiniz; gözümün önünde cocuga böyle bagiriyorsa ben yokken neler oluyordur acaba diye de düsünüyordur. Ses cikarmayan gürültü yapmayan cocuk mu var? Benim kizlarim bu yaz biri 6 biri 4 yasina girecek bazen konusma yasagi koyuyorum. Alarm kuruyorum ve herkes odasinda yarim saat ses cikarmadan kalacak, ister kitap bakin ister uzanin ister kiyafet defilesi yapin ama sesinizi cikmayacak diyorum. Babaniz kendisi gibi oturup dizi seyretmelerini mi bekliyor bu yasta cocugun?

Ayrica cocuklarinizi erken yatirmaya alistirirsaniz en azindan aksamlari evde sessizlik olur. İsteyen dizi seyreder, isteyen gazete okur internete girer.

eşin çok haklı, kp'in bağırsa senin gücüne gitmezmiydi o zaman nasıl bi konu açıcaktın, eşin iyi bile dayanmış, ben olsam eşimden önce ben babamı uyarırım, gerekirse kötü olacağımıza çocuklara bakmamalarını tercih ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…