babam çocuğuma bağırdı eşimin yanında

pardonda eşin babana nerde saygısızlık yaptı, o da sana zıt gidip annenler gitsin birazda benimkiler gelsin derse o da sana bağırıp çağırırsa napıcaksın sabırda bi yere kadar

bence sen ve eşin haksızsınız....

siz iki birey olarak bir aile kurmuşsunuz. çoçukların bütün sorumluluğunu alacaksınız. ona göre çoğalıp, çoçuk yapmalısınız.

yani;

eğer siz çoçuklarınızın bakımını kendi anneniz yada kayınvalideniz üzerine atarsanız olacağı bu...ve de siz bu durumlara katlanmalısınız. çünkü büyüklerimiz böyle yetişmişler. onlar için biz büyüğüz, biz bütün düzenimizi bozduk burada sığıntı gibi yaşıyor, bir de üstüne ufacık çoçuklara bakıyoruz. ama yine de yaranamıyoruz diye düşünüyorlar.

eğer annenizin yada herhangi bir akrabanızın sizin çoçuğunuzla davranışları hoşunuza gitmiyorsa çocuk baktırmayacaksınız. eşinizin surat asmaya da hakkı yok, sizin de söylenmeye...

çünkü siz onlar muhtaçsınız onlar size değill..... duruma böyle bakarsanız sorunun kaynağını çözersiniz.

zannetmeyin ki küçüçük çocuğa bağırılmasını onaylıyorum. hayır onaylamıyorum. ben bunlara maruz kalmamak için iki çoçuğumuda kreşlerde büyüttüm. minnacıklardı kreşlere bıraktım ki allah göstermesin bir problem olursa hesabını sorabileyim.

babanız sanki birinin hatrı için eve alıp bakıyo çocuklara, torunu değilde , o eve gelen misafir değilde öyle gibi..
o çocuğun cıvıltısı masayı şenlendirir ya bendede var aynısı :) anne olarak ortalığı yumusatması gereken yangına körükle gidiyo.
sende çok oldun kelimesi ağır geldi banada minicik bebek ya daha koca adam azarlamasını nasıl kaldırsın..
Aileyle imtihan zordur, Allah yardımcınız olsun...

Ben eşinize hakverdim.

Benimde annem - babam çocuğuma bağırsa, bırak benim çocuğumu başka bir çocuğa bağırsalar bile eşimden önce ben uyarırım.

Bu bayanın konusuydı sanırım, yine ailesiyle ilgiliydi, eşinden baskın olmasını istiyormuş ailesi, bir kaç şey daha vardı da bir kaç kişi baban haklı, bir şey deme, eşin el falan demişti aklıma geldi birden.

Neyse, ben olsam daha ilk böyle bir şey yaptığında babamı uyarırdım..
Çocuğa bağırmak hangi mantığa göre normal, henüz 15 aylık bir bebek? Ne olacak olur mu hiç?
Ne anlar o, ses yapma oğlum desen de anlayacak mı sanki?
Eşiniz de pek sakinmiş, benim babam olsa aynı eşiniz gibi 1 susar, 2 susardı, 3.' de fena patlardı.

Son düzenleme:
Valla zor bir durum, ilk başda hoş bur dilde cocuklara öyle davranilmamasi gerektiğini anlatsaydınız, durumlar bu noktaya gelmezdi. Eminim baban kendini haklı görüyor, annenin gelip laf vurmasından belli! Cok yanlış, eşin ise haklı, adam yine bir şey dememiş. Eyer senin kv ve ya kb yapsaydı emin ol çıldırırdin:)

şimdi ne desen baban ters anlayacak, ona oturup babacığım, cocuğuma lütfen bağırma piskolejisi bozuluyor, senden korkuyor artık de. Yada senin üzüldüğünü, ama kocanın adını hiç alma. Biri kötü olacaksa oda kocan değil, sen ol bari

Son düzenleyen: Moderatör:
söyle bakiyorumda simdiki kizlar veya kadinlar ben kariyerde yaparim cocukda yaparim ama cocuk öyle olmuyor ilgi alaka istiyor
annen ve baban belirli yasa gelmis cocuk kahri cekemezler onlari kirmadan evlerine yollayip izin alip bakacaksin baska caresi yok ya para ya cocuk

söyle düsünüyorumda ben cocuklarimi büyütüm ay birde torun büyütemem bana haksizlik severim hastalaninca bakarim ama sürekli ugrasamam ayyyy yok valla belirli yastan sonra gezecem
miletin cocuguyla ugrasamam valla kendine güveniyorsa cocuk yapsinlar

merak ettim evin geçimini babanız mı sağlıyor? babanıza muhtaç mısınız?

hani öyle bir durum varsa belki ondandır insanın çocuğuna bağırıldığında tepki vermemesi.

canım merhaba oncelikle anne ve babanı incitme sakın konuş babanla tatlı dille ve bu durumdan rahatsız olduğuzu ima et daha sakin davranmasını

Büyük konuşmak istemiyorum ama kendi ailem de dahil hiçkimse çocuğuma bağıramaz, asla böyle bir şeye müsade etmemeliydiniz.
Ayrıca nasıl ki kayınvalide ile sorunlarda erkeğin dengeyi kurmasını bekliyorsak burda da sizin babanızla eşinizi karşı karşıya getirmeden babanızla konuşmanız, bebeğinize birdaha bağırmaması konusunda uyarmanız, hatta rahatsızsa gitmesini istemeniz gerekiyor...
Eve bir bakıcı tutarsınız, kamera sistemi kurarsınız, en azından bağıramaz...
Eşiniz de saygısızlık falan yapmamış, biraz empati kuruyorum, kayınpederim kızıma bağırsa sofrada kıyameti koparırdım...
Eşiniz çooook sakin davranmış.

Benim bu konuda en çok üzüldüğüm kişi o minicik bebek (( Ne kadar korkuyorsa kuzucuk hıçkıra hıçkıra ağlıyarak tepki veriyormuş artık kendisine bağırılınca..Kıyamam ben ona.

Sen annesin anne..Onun annesisin..Orada ki tutumun birilerinin kızı olmak, birinin karısı olmak vs değil;o savunmasız bebeğin annesi olmak vasfıyla oradasın..Bebeğin hıçkırarak ağlayıp yüzüne baktığında ne hissettin?Nasıl ciğerin tutuşup yanmadı da "yok eşim böyle yaptı yok babam bağırdı vs" lerdesin sen hala inanamıyorum şu anda..
Ben kesinlikle babama ve anneme güvenemezdim bu durumda..Asla...
Bizim yanımızda böyle davranan biz yokken neler yapar diye düşünmekten uyuyamazdım..Nefes bile alamazdım..
Sen neden hala eşim böyle davrandı,babamlar küserse ne olacak,20 gün sonra gidecekler zaten,annemler küserse eşime tavrım net olur,ondan soğurum falan diye kendini avutuyorsun?Akıl tutulması mı yaşıyorsun şu anda,nedir yani anlıyamadım ben..
Küçücük bebeğin şiddet görüyor farkında mısın..
Çok korkuyor farkında mısın?
İçinde ki güven dağları nasıl yıkılıyor bir bir farkında mısın?

Allah'a şükretmek gerekir ki evde akil bir insan olarak babası var yavrunun..Bence akşama eve gidince eşine teşekkür et bebeğini koruduğu için,sakinliğini bozmayıp çocuklarına bir travmada o yaşatmadığı için..
Ve sende lütfen büyü artık..Anne babanın kızı olmaktan çooook öte bi yerdesin artık..ANNESİN..

çocuğa en ıyı anne baba bakar tabı çaışmaları gerektığı zamanlarda annnene babaanne dedeye güvenmeli ama hepside çocuk bakmaktan memnun olmayabılır bence ya çocuğunuz kreş yaşına gelene kadar işi bırakın yada guveneceğiniz başka bırını bulun babanızda gıtsın evınde ızlesın tvsını kışıda evınde geçrirsin eşiniz bır gun dayanamaz daha kötü sonuçlar olur

nasıl ahkam kesmişsiniz öyle!!!!!!!!
evet ben hem kariyer yapıyorum,hem oğluma bakıyorum,misler gibi hem de...hem iyi bir anneyim ,hem de iyi bir iş kadını,çok şükür oğluma da ilgi alakayı veriyorum,çok güzel yetişiyo.çalışan annenin yeterli ilgi alakayı vermediği kanısı nerden acaba,ev kadınları daha mı ilgili yani??
evet anneanne babaanne dedeler çocuk bakmak zorunda değil,öyle diyen de olmadı zaten ..ama bakmak için geldiyse adam gibi bakacak,bağırmadan...

ben de biliyorum anne olduğumu ama sizin de benim gibi bir anne babanız olsaydı anne olduğunuzu unuturdunuz.. bizi o kadar çok baskıyla büyütmüşler ki hala onlardan çok korkuyoruz ..Bişey demediğimiz halde haklı olan onlar şu an...anlatılmaz yaşanır ben ne desem boş ayrıca ben onları gelin benim çocuklarıma bakın diye çağırmadım.Kendileri teklif ettiler kışı sizin evde geçirelim hem de çocuklara bakarız dediler...ben de gelmeyin ben çocuklara bakıcı tur-tarım mi deseydim bu sefer de senin kocan bizi istemiyor derlerdi ben o kadar çıkmazdayım ki size anlatamam ..Annem ve babam cahil insanlar o yüzden ne desem anlamıyorlar.Bir keresinde kız kardeşimdeydik hep beraber orda da annem kız kardeşimin oğluna seni döverim demişti kız kardeşim de kesinlikle dövemezsin demişti şimdi sırf böyle dedi diye onların evine gitmiyorlar .Annem kendisi babama karşı daha dominant bizim de öyle olmamızı istiyor herhalde sen de lütfen büyü artık yazmışsınız ya ben şu an kendimi 50 yaşında falan hissediyorum .Yemin ederim arada kalmaktan bıktım.

Biz burda ne söylersek söyleyelim bu olayı çözecek olan sensin. Ya cocuğunun psikolojisinin ve eşinle iliskinizin bozulmasını tercih ediceksin yada ailenle aranizin bozulmasını.

arkadaşım şu yazdıklarınızdan sonra daha iyi anladım sizi ama siz böyel yaparak çocuklarınızı ezdiriyosunuz,huzurlu yuvanızı bozuyosunuz,eşinizi kırıyosunuz,sizin kendi ailenize odaklanmanız lazım..
bence kardeşiniz doğru yapmış..bence siz de aynısını yapın,gelmek istemezlerse görüşmezlerse kendi tercihleri..
ailenizin size yağıtığını çocuklarınıza yapmayın.
önerim;
bakıcı bulun,ailenize de çok yorulduklarını bakıcının herkes içn en i,yi çözüm olduğunu söyleyin.
ama önce eşinizle konuşun ve desteğini isteyin..bırakın isterlerse eşinizi sizi suçlasınlar,önemli olan çocuklarınız..

sayeste ben ve birkaç arkadaş bakıcı durumunu sorduk sana ama cevap vermedin.. k.validen bakarken de mutlu değildin şimdi de mutlu değilsin,üstelik çocukların da kötü etkileniyor bundan..sürekli gergin bir ortam..evet yakınlarından birinin bakması güzel ama bu şekilde değil.

neden bakıcı tutmayı düşünmüyorsun?

Son düzenleme:

ailenizin size yaptığını siz de çocuklarınıza yapmayın .. işte benim de korkum bu bizim gibi olmalarını asla istemem ..elimden geleni yapmaya çalışıyorum ama sanırım başarılı olamıyorum ..Allah kimseyi ailesiyle imtihan etmesin ..Babam benim çocuklarımı sanki kendi çocuklarıymış gibi görüyor onların bir babası olduğunu unutuyor...

siz çalışan annelerin parayı çocuklarına tercih ettiğini mi sanıyorsunuz da bu kadar emin konuşuyorsunuz
o annelere ya para ya çocuk deniliyor onlarda güle oynaya para para para diyorlar deme gerçekten çok komiksiniz

siz kısaca hem çocuk hem işle ilgilenemem diyebilirsiniz ama çalışan annelerin ne sevgisini ne de ilgisini sorgulayama hakkınız yok
evet kv veya anne torununa bakmak zorunda değil
ama eğer ki gönüllü bakıyorlarsa da anne babanın istediği gibi bakmalı

Bunun imtihanla ne ilgisi var Allah aşkına. Unutuyorsa hatırlatacaksınız, öğrenene kadar defaeten söyleyeceksiniz. Siz de bir ailesiniz ve sizin de bir eşiniz var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…