Babam dolandırıldı, lütfen yardım edin

Evet Mune abla. Her iki üç yılda bir mutlaka birilerine inanıyor. Eskiden de birilerine inanıp onlar için kredi çekmiş düşünün. Babam gamsız biridir. Artık alıştık ya. Ailecek kendi başımızın çaresine bakacağız. O da borcunu ödesin. Ama ben tek kuruş vermem artık. Bu kadar da olmaz çünkü. Şu yaşıma kadar kendi paramdan verdim hep aileme. Kaç tane altınım bileziğim gitti. Babam rahat tabi. Evde para biriktiren iki tane enayi var çünkü. İnsan biraz düşünür. Senin iki tane kızın var. Biri gelinlik çağında diğeri üniversite çağında. Ben böyle sorumsuzluk görmedim hayatımda.

Kendisi anlatmiyor ki konuşmuyor. Sonra yattı uyudu. Ben eve geç geldim. Annem de demedi. Kardeşim dedi
Eminmisisiz birilerinin dolandirdigina. Size òyle demis olamazmi? Hicbirsey anlatmamasi hicbirsey yapmamasi, gidip kaygisizca yatmasi normalmi?
Ayricada burda kimse birsey yapamaz. Koca adam, tv lerde bile onca kamu spoyu yapiyorlar kimseye inanmayin diye ..

Dolandırıldığının kanıtı var mı? Size diyor beni X aradı bilmem ne, gece telefonunu alıp baktınız mı? Kumar ya da karı kız olmasın? Mütemadiyen dolandırılmaz bir insan mental bir sıkıntısı yoksa...

Dolandırılan sizsiniz gibi geldi bana

Bilmiyorum artık ama evde huzur kalmadı ya. Ben ondan dolayı üzülüyorum.
size en büyük tavsiyem
bu kadar ebeveyn rolü üstlenmeyin
yarın gidin kendinize alışveriş yapın gözlerine sokun mesela
annen veya babam para gitti napıyon gibi konuşurlarsa
"kaptırmasaydı bu kaçıncı banane minvalinde konuşun

Annem ve kardeşim dedi hanımefendi. Babam iki üç senede bir dolandiriliyor. Alıştık artık. Neyse ki gelirim var. Bundan sonra yapacağım şey belli. Meslek sahibi olup kendimi kurtarmak. Başka çarem yok

babanız 2-3 yılda bir dolandılmasına rağmen neden birikimi ısrarla onun hesabında tutuyorsunuz anlayamadım. anneniz neden bu denli pasif?
Yok onun hesabında tutmuyoruz. Annem senelerdir çekiyor. Keşke zamanında boşanıp yeni bir düzen kursaydi kendine. Neyse artık biz meslek sahibi olup kendimizi kurtaracağız. Başka çare yok.

Tövbe estağfurullah. Ben de yerine göre gamsızımdır ama babanız hem gamsız hem vurdumduymaz, hem de af buyurun ama hani böyle aklı yokmuş da vasi tayin edilmesi gerekiyormuş gibi.
İnsan bir kere kandırılır ama sürekli kandırılıp hiçbir şey olmamış gibi davranması normal insan davranışı değil.
Evet, böyle babaya tek kuruş bile verilmez haklısınız da, dolandırıldığı parayı öderken sadece kendisini sıkıntıya düşürmüyor anneniz ve sizler de etkileniyorsunuz.

Kusura bakmayın lakin annenizi de anlamıyorum, bu kadar rahat bir adam birçok konuda rahat ve vurdumduymazdır, çekemem deyip niye kendi hayatına bakmamış

Neyse, siz kendinizi boşuna üzmeyin, para da vermeyin nasıl ödüyorsa ödesin.

Son düzenleme:
Annem ve kardeşim dedi hanımefendi. Babam iki üç senede bir dolandiriliyor. Alıştık artık. Neyse ki gelirim var. Bundan sonra yapacağım şey belli. Meslek sahibi olup kendimi kurtarmak. Başka çarem yok
2-3 senede bir dolandrılıyor ne ya?
150 bin nasıl rakamlar Allah aşkına, insan bi durur kalır ne 150 bini niye yollayacakmışım diye düşünür
Insanın okadar borcu olsa bile eli titrer havaleyi yaparken 40 kere düşünür iban, telefon nosu kontrol eder yalnışlık olmasın diye.
Ya sizde birşey var ya babanız anormal.

Ah ah keşke bu kadarıyla kalsa. 2 yıl önce de gönderdi birilerine para. 4 yıl önce de iş bulacağım vaadiyle dolandirildi. 150 bin yollamamis, tüm bilgilerini vermiş karşı tarafa. Onlar 150 bin çekmişler. Herkese hemen inanıyor. Daha neler var neler. Ben artık yoruldum. Allah yardımcımız olsun.

Arkadasimin kardesi cok daha yuklu bir tutar kaptirdi maalesef. Yasal yollara da basvurdu ama bir sey cikmayacak ne yazik ki. Para gittigiyle kaldi.

Bence bile isteye birilerine para yediriyor sizede hikaye anlatiyor
Dolandırılmış adam gider yatağa horul horul uyurmu
Akıl var mantık var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…