Babam eşime para verecekmiş

Ne babalar var..
Ne evlatlar var..
Var oğlu var..
Aynen öyle bazen ben de oturup düşünüyorum boşluğa düşmüş gibi bı parkta baba kız görürsünüz ne kadar masum zamanlar ama buyursunuz zaman izafi olan bu şey sizden çok şey alıp götürür ne evlat evlat olduğunu bilir ne baba babaligini .
Şimdi burda taş bana geldiği için söylüyorum belki anlatsam babamdan nefret edersin o yüzden bazen lafinizi ve haddinizi bilin öyle konuşun .

Aynen öyle bazen ben de oturup düşünüyorum boşluğa düşmüş gibi bı parkta baba kız görürsünüz ne kadar masum zamanlar ama buyursunuz zaman izafi olan bu şey sizden çok şey alıp götürür ne evlat evlat olduğunu bilir ne baba babaligini .
Şimdi burda taş bana geldiği için söylüyorum belki anlatsam babamdan nefret edersin o yüzden bazen lafinizi ve haddinizi bilin öyle konuşun .

Ben size laf dokundurmadım ki..
Önceki yorumlardan etkilenmişsiniz sanırım.

Bizde de bir baba var (eşimin babası) 1 tl yi sakınır, çok görür.
O yüzden dedim ne babalar var diye..

Evlatlık kısmına gelince de ne yaşamış olursanız olun.
Küslüğünüze rağmen elini üzerinizden çekmemiş bir babaya sahipsiniz.
Ne mutlu size.

Suclamiyorum,yapilan sey yanlis onu anlatiyorum. Ben simdi kv ile gorusmuyorum,evime gelse buyur ederim yok demem ama kendim asla gitmem. Simdi bu kadin benim evime erzak yollasin ben de alayim misal afiyetle yiyeyim. Kabul edilebilir bir durum mu sizce?
Kv ile baba bir mi, ben de gitmiyorum babama ama o kalktı geldi ses etmedim. Yani eşimi gorusturmem aman yalakalık yapsın da para yollasin diye mi yani bu kadar basit mi ya yorum yapmak gerçi bu tarz yorumları yapanların burada stres attığını düşünürsek ....neyse bı sebebi var ki ben gönderdiği paralara tepki gostermiyorum aslında eşim yalvarıyor istemiyoruz diye ama babamin huyu pis çıkar 1000 km den gelir o parayı verir gider yani hayır deme şansınız bile yok onun arasıra gönderdiği parayla biz zengin olmayız o da fakir olmaz yani arada olan şey para veya erzak veya herhangi bir obje bu kısma takilmazsak babamın parasıyla eşimin kuracağı işin bize ilerde zararı ne olabilir tecrübesi olan varsa buyursun yazsın.

Ben size laf dokundurmadım ki..
Önceki yorumlardan etkilenmişsiniz sanırım.

Bizde de bir baba var (eşimin babası) 1 tl yi sakınır, çok görür.
O yüzden dedim ne babalar var diye..

Evlatlık kısmına gelince de ne yaşamış olursanız olun.
Küslüğünüze rağmen elini üzerinizden çekmemiş bir babaya sahipsiniz.
Ne mutlu size.
Ben elimi verirsem tüm bedenimi kaybedecegimi de çok iyi biliyorum olmasın uzak olsun bizden öyle babam.

Kv ile baba bir mi, ben de gitmiyorum babama ama o kalktı geldi ses etmedim. Yani eşimi gorusturmem aman yalakalık yapsın da para yollasin diye mi yani bu kadar basit mi ya yorum yapmak gerçi bu tarz yorumları yapanların burada stres attığını düşünürsek ....neyse bı sebebi var ki ben gönderdiği paralara tepki gostermiyorum aslında eşim yalvarıyor istemiyoruz diye ama babamin huyu pis çıkar 1000 km den gelir o parayı verir gider yani hayır deme şansınız bile yok onun arasıra gönderdiği parayla biz zengin olmayız o da fakir olmaz yani arada olan şey para veya erzak veya herhangi bir obje bu kısma takilmazsak babamın parasıyla eşimin kuracağı işin bize ilerde zararı ne olabilir tecrübesi olan varsa buyursun yazsın.
Sorunuza da ben yine kendi yasadiklarimdan ornekle cevap vereyim o zaman. Rahmetli babam annemin enistesine borc verdi. 20yil once. Ve babam borcu verdikten bir sure sonra rahmetli oldu. Annemin enistesi olacan yuzsuz,adam nasilsa öldü diye bu borcun bir lirasini dahi odemedi. Ama ben simdi ne yapacagim,bu borcu geri isteyecegim. Eniste bey de bu arada babamdan aldigi parayla is kurdu. Velhasili babanizin rahmetli olma durumunda siz de kardesleriniz de babanizin tum borcuna ve alacagina ortaksiniz. Kardesleriniz sizden parayi odemenizi isterse yuzsuz olmaz. Ama siz bu parada kardeslerimin hakki yok babam da nasilsa öldü der odemezseniz uzulerek ve ozur dileyerek soyluyorum yuzsuz olursunuz. Net.

Ayrica kv ile baba bir degil evet ama babanizin esinize olan yakinlik derecesiyle benim kvme olan yakinlik derecem ayni.

Son düzenleme:
Birçok arkadaş gibi ben de sizi hayretle karşıladım. Konusmaya tenezzül etmediginiz babanizın evladi(!) olarak hep destegini gormusunuz. Allahin isine akil sir ermiyor. Nice evlat da ana babasi tarafindan kaderine terk ediliyor. Hay Allah

Ben elimi verirsem tüm bedenimi kaybedecegimi de çok iyi biliyorum olmasın uzak olsun bizden öyle babam.

Çok merak ettim.
Bu kadar kötü ne yapıyor mesela?
Olabilir inanırım.
Vardır öyle insanlar iyiliği batsın dedirtir.
Ne yaptığını en iyi siz bilirsiniz elbet.

Benim babam da mükemmel değildi rahmetli.
Arasam bir ton eksik bulurdum.

Ama evlenip kp imi tanıdıktan sonra mükemmelmiş valla dedim mesela.
Neye yarar toprak altında artık. Kıymet bilecek durum kalmadı.

Genelde hep daha iyisini görürüz.
Beterin beterini de görmek lazım.

Ben görüşmediğim, istemem elini üzerimde diye düşündüğüm babamla eşim de görüşsün istemezdim.
O derece kötü olmalı benim için.
Aksi çelişkili bir durum olur.

Babanız akıllı bir adamsa eğer ''Beni istemiyor ama paramı seviyorlar. '' diye düşünür.
Saf biriyse de Allah yardımcısı olsun. Üzülürüm saf insanlara..

Karşma hiç alsın baban yabi banka deil faize binsin kötü olursa da olur riske girmeden iş olmuyor korkma eşine arka çık
Herkese iyi akşamlar hemen özetle konuya geçiyorum .
Babamla üç yıla yakın gorusmuyor konusmuyoruz istesek konuşuruz da böyle daha iyi aramızda direkt bı sorun yok dolaylı bir problem. Eşimle görüşürüz konuşurlar (telefonda veya memlekete gidince , farklı sehirdeyiz)
Dertlesirler vs. Babam eşime el işinde çalışıyorsun üzülüyorum sana para vereyim kendi işini kur ben olene kadar odeyebildigin yere kadar ödersin demiş aralarında böyle bir konuşma geçmiş ciddi ciddi. Ben iki buçuk senelik evliyim babam evlendigimizden beri ara sıra para gönderir destek çıkar (esimin hesaba yatırır ben hiç muhattap degilim) çocuğa yolluyorum der gönderir bayramdır lazım olur der gönderir falan . Şimdi korkularim var içim rahat değil hem baba dayanağı ile iş kurmak hem borca girmek hem iflas etme riski bı de araya para girince insanlar kötü oluyor evliligimi etkiler huzursuz oluruz eşimin insanlara karşı güven kaybı yaşamasını istememem gibi bir sürü faktör aklıma geliyor yani ne yapalım ne edelim ben napayım karisayim mı eşime alma etme diyeyim mi bilemiyorum

Arkadaşlar baba ile arasında özel sorun olabilir küs olabilir kimse yargılanmaz ,, bn birgün arkadaşım babamı sevmiyorum dedi çok kızdım nasıl böle şaf dersin die annesi ölmüş cenazesinde evlenme muhabbet i yapmış lar 40 çıkmadan evlenmiş kızın inş ünv kazanama falan beddua ediyormuş evlence kızı eşi okutmuş kazanınca babası demiş o kadards kazanama die dua etmiştim die oda şimdi babası sevmiyor annesine çekdirmiş falan her insan bir değil yani...

babanız gerçekten kötü biri olabilir anlatsanız belki size hak da veririz ama bu kadar kötü bir babayla eşinizin görüşmesinden neden rahatsız olmuyorsunuz onu anlamadım. diğer konunuzda maddi durumunuzun kötü olduğundan bahsetmişsiniz sırf bu yüzden mi babanızla dolaylı görüşme sağlıyorsunuz? yani maddi beklentiden dolayı mı? size çocukken şiddet mi uyguladı, istismar mı ya da başka bir şey mi var bilemiyorum ama bu kadar kötü bir babaysa zaten hiç bir sebeple görüşülmez iş yardımı da kabul edilmez daha sonra mirasından payınızı isterseniz alırsınız.

Arkadaşlar baba ile arasında özel sorun olabilir küs olabilir kimse yargılanmaz ,, bn birgün arkadaşım babamı sevmiyorum dedi çok kızdım nasıl böle şaf dersin die annesi ölmüş cenazesinde evlenme muhabbet i yapmış lar 40 çıkmadan evlenmiş kızın inş ünv kazanama falan beddua ediyormuş evlence kızı eşi okutmuş kazanınca babası demiş o kadards kazanama die dua etmiştim die oda şimdi babası sevmiyor annesine çekdirmiş falan her insan bir değil yani...

Canım tabi ki sevmeyebilir şu durumda haklı da..
Ama sevmiyorum, görüşmem onunla deyip de maddi desteğine kollarını açarsa arkadaşınız
bunu da yanlış buluruz.

Benim ilişkilerim nettir.
Duygusal anlamda sevmediğim insandan en ufak bir ihsan istemem.
Dokunur ve altında ezilirim mesela.
Sevmediğim birinin iyiliği altında neden ezileyim manyak mıyım?

Burada yadırganan kısım o..

Ben de böyle düşünüyorum normal şartlarda almamak en dogrusu fakat almak zorundayım . Bu ne benim maddi durumumla alakalı ne babamla görüşüp gorusmememle .
Siz bilirsiniz tabi. Şunu unutmayın o parayla iş kurdugunuz an bütün düzen gider. Kavgalar başlar ben verdim o parayı size dediği an eşiniz yerin dibine girer utancına. Erkek için zor. Benim eşim ailemin verdiği paraya hayatta dokunmaz araları ne kadar iyi olsada istemez

Çok ağır kelimeler kullanıyorsunuz dikkat edin ! Para almıyor babam para veriyor bu ikisi birbirinden farklı tıpkı bir öğrencinin yazilidan yüksek aldığında ben aldım demesi kötü not aldığında öğretmen düşük verdi demesine benzer sizin soyleminiz. Gorusmedigim babamın parasını alıyorum demekki var bı sebebi ki alıyorum değil mi bu kadarını elbette ben de düşünecek bir beyine sahibim çok gorusmuyor eee parasını niye alıyor diye sormazlar mı adama dimi var bı sebebiki alıyorum durumu bu kadar aşağı çekecek karaktersizmisiz gibi yorumlar yapılmasına gerek yok biraz hassasiyet gösterin .

verdiğiniz örnekle çocuk avutabilirsiniz ancak. bir de kendinizi. bizi ilgilendiren bir durum yok. neticeye bakarsak babanız parayı veriyor, eşiniz de bu parayı alıyor.

bence alın babanızın verdiği parayı ve akıllıca bir iş kurun...babanız belli ki ticaret erbabı...ve ticaretin yüksek riskli bir iş olduğunu bilerek size bu parayı veriyor...ve babanız size bu yardımı yapıyorsa eminim ki sizi gücendirmiş ve bunun farkında...insanlar yaşarken paralarını istedikleri şekilde harcarlar babanızın ölümü durumunda kardeşiniz hiç bir şekilde size yaptırım uygulayamaz...zaten size veren adam kardeşinize daha fazla vermiştir... büyük ihtimal anneniz yaşındayım düşüncem ve tavsiyem budur....

Eee işte hayat..aranızda ne geçti bilmem ama..sizin bir bayramda elini bile öpmediğiniz babanız sizin ailenizi düşünerek destek oluyor..helal olsun babanıza...

Sorun sizin hiçbir şey bilmeden atıp tutmanız mesela yukarda biri demiski bayramda elini bile opmediginiz babanız demiş yahu kardeşim nasıl bir hayal gücü nerden bileceksin öptüm mü opmedim mı sallayin klavyede atış serbest yukardakine havale ederim sizi..

bence alın babanızın verdiği parayı ve akıllıca bir iş kurun...babanız belli ki ticaret erbabı...ve ticaretin yüksek riskli bir iş olduğunu bilerek size bu parayı veriyor...ve babanız size bu yardımı yapıyorsa eminim ki sizi gücendirmiş ve bunun farkında...insanlar yaşarken paralarını istedikleri şekilde harcarlar babanızın ölümü durumunda kardeşiniz hiç bir şekilde size yaptırım uygulayamaz...zaten size veren adam kardeşinize daha fazla vermiştir... büyük ihtimal anneniz yaşındayım düşüncem ve tavsiyem budur....
Kimse kimseye durduk yere para vermez bu devirde çok haklısınız.

Back
X