Babam evlenmemi istemiyor

faithless

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2011
111
0
0
İstanbul
merhaba arkadaslar onumuzdekı cumartesı sozum var aılemı zar zor ıkna ettım dıyebılırım sorunum ıse babam bana restı cektı sen ıstıyorsun evlenmeyı benım gozum onları tutmadı ben ıstemıyorum eger bosanırsan ac kalırsan sakın baba evım var dıyıpte donme dedı benı hep aglatıyor hep uzuyor annem babam ayrı ben babasız buyudum ve babamdan hıc bır destek gormedım cocukken yerı geldı konu komsu yardımı ıle gıyınır yarı aç yarı tok yaşardık bırtane abım var oda ıckı ıcerdı benı doverdı oyle boyle dovmek degıl unıversıteye gıdıyordum dayaktan yuzum gozum mor dıye gıdemıyordum 1 hafta falan sonra bana sen devamsızlık yapıyorsun dedı mezun olmama 4 ay kala unıversıteden kaydımı sıldırdı :( neyse bırgun dovmesıne dayanamadım ben namaz kılıyordum sese gurultuye dayaga evden kactım gıttım 2 gun kız arkdasımda kaldım artık o ev bıttı benım ıcın dıyordum kı annem cok agladı dön dıye eve gerı geldım babam geldı sen nasıl kacarsın dıye benı kemerle dovdu abım benı cok dovuyordu dayanamadım bıle dememe fırsat vermedı neyse gel zaman gıt zaman ben hep yanlıs ılıskıler sacma sapan bır hayata sapladım kaldım hep bırden cok erkekle flort edıyor erkeklere acımıyordum ne sevılıyor ne sevıyordum sadık kaldım bır defa pısman oldum kandırdı benı sonra ben daha beter acımasız oldum erkeklere artık yasamak ıstemıyordum ıntıhar ettım ama oldurmeyen allah oldurmedı sans verdı bana ben yenıden ıntıhar edecektım kı derken bu ınsan cıktı karsıma benı bambaska bırı yaptı sevdı saydı hele aılesı bana oyle sevgı verdı kı saydı kı anlatamam hayatımda kımse benı bu kadar sevmedı annem dısında...babam benı ıstemeye geldıklerınde arastırma yaptı herkes cok ıyı ınsalr gozun kapalı ver demıs ama sımdı kalkmıs bana o cocugun evı yok suruneceksın dıyor annemde baba bedduası alma dıyor ben beddua alacak bırseymı yapıyorum cok korkuyorum ya beddua alırsam dıye teyzemler ıstemıyor onunla evlenmemı sen ıstanbulda yetıstın kulturlu bır kızsın o cırkın kultursuz dıyorlar cok pısman olacaksın dıyorlar bırde annem tek kalacak ama teyzemlerle dedemlerle butun akrabalar ıle aynı semtteyız tam yalnız kalmayacak ve erkek arkadasım anneme yalvarıyor anne gel bak aklımız sende kalacak dıyor ama annem ben ıstanbuldan baska yerde yapamam allah yolunuzu acık etsın dıyıp terslıyor sozlum dogulu bende doguluyum ama ıstanbulda yetıstım herkes ama herkes karsı ama benım ıcımden bır ses onunla cok mutlu olacagımı soyluyor yenıden namazada baslayacagım evlenınce bu bıle benı cok sevındırıyor ne olur kızlar ben haksızlıkmı yapıyorum bırsey soyleyın :(

bu arada bız surunurken babam para ıcınde yuzuyordu 6 tane evı bankadada bır cok evı var hatta ısmını vermıyım malum bır banka hesabına el konmustu orda tam 1 trılyon parası gıttı daha bırkac sene evvelde borsada dunyanın parasını kaybettı sımdı soz ıcın bıraz masraf olacak dıye bana soylemedıgını bırakmadı ceyızını bır mılyoncular var ya ordan alacagım benım durumum bu kadarına yetıyor dedı bende ıster al ıster alma dedım bıraz kenarda bırıkmısım var mınnet etmeyecegım ona

karışık bi durum annen neden tersliyo damadını odamı istemiyo? sen ne kadar zamandır tanıyosun bu çocuğu oda önemli? nette falan mı tanıstınız diye düşündm ben yanılıyomuyum?

Merhaba,

Hayat hikayeniz gerçekten çok zor.. Yetişme döneminizde, ailenizde ki erkeklerden şiddet görmeniz gerçekten çok acı.. Bunun neticesi olarak diğer erkeklere de fazla güvenememişsiniz.. Bir dönem birden fazla erkek arkadaşınızın olması, kendi tercihinizden çok, güvensizliğiniz gibi geldi bana.. Çünkü gerçekten zor bir hayatınız olmuş..
Naçizane belirtmek istediğim bir konu var, babanız anladığım kadarıyla daha çok dışa dönük ve bir dönem gayet başarılı olmuş bir adam.. (Parasal kazanımlar göz önüne alındığında) Sanırım Ticaret yaptı.. Bunun konuyla ne ilgisi var diyeceksiniz.. Bana biraz da insan sarrafı olmuş olabilir gibi geliyor.. Başka bir açıdan bakmaya çalışıyorum sadece.. Tam olarak müstakbel eşinizin neyinden rahatsız olduğunu söyledi? Sorun yalnızca maddi anlamda yeterli göremeyişi ise, bence dinlemeyin.. Ancak rahatsız olduğu ve isnat ettiği başka şeyler de var mı?
Teyzeleriniz ise bir kültür farklılığından bahsetmiş.. Yaşanılan çevre ister istemez kişiliklerimizi etkiliyor.. Ancak burada önemli olan, İstanbul'da ki yaşantınız nasıldır? Çok sosyal bir ortamınız var mıdır mesela? Sürekli gezmek mi istersiniz? Neleri yapmayı seversiniz yaşadığınız yerde? Bunları bence bir gözden geçirin.. Evliliğin ilk ayları kadına yeterli gelse de, sonrasında sıkıntı yaşayabilirsiniz.. Sıkılabilirsiniz.. Elbette sıkılmayadabilirsiniz.. Buna karar verecek olan sizsiniz..
Ben başka bir açıdan bakıp, konuyu bir de bu şekilde görmenizi istedim..
Yoksa insanın nasibi ise, zaten hayırlısı ile olacaktır...

Saygı ve selamlarımla

allah yardımcın olsun...
evden kacıp geldıgınde bıle dovmusler senı unıversıteden kaydını sıldırmısler sen ıntar dahı etmıssın ama rabbım ızın vermemıs ölmene daha gorup çekıcen neler var kımbılır allahdan baskada bılen olmaz sevıorum dıosun belkıde sozlum dedıgın kısıye sıgınıosun once sevdıgıne sonrada sıgınmadıgına ıkna et kendını eger mutlu olucaksan evlen bırkerede kendını dusun arkadasım anene gelınce tabıkıde kotu yere gıdıp aynı durumu cekmenı ıstemıordur senın ıyılıgın ıcın ama anne evladını gozunden bıle kıskanır onuda anlamak lasım annen yanlız kalmaz gene gıder gelır gorusursunuz konusursunuz teyzenlerde varmıs aynı semtte hıc dusunme derım enınde sonunda senınde yuvan olucak ha sımdı ha sonra kendın once ıcındekı sesı dınle allah yardımcın olsun:34::nazar:

canım okurken bile gözlerim doldu çok üzüldüm.allah yardımcın olsun.seni yanlış yönlendirmek istemiyorum.yaşın kaç eğer çok gençsen düşünme bile bi hayal kırıklığı daha olmasın.zamana bırak seven adam bekler.sabırlı olmalısın.

merhaba arkadaslar onumuzdekı cumartesı sozum var aılemı zar zor ıkna ettım dıyebılırım sorunum ıse babam bana restı cektı sen ıstıyorsun evlenmeyı benım gozum onları tutmadı ben ıstemıyorum eger bosanırsan ac kalırsan sakın baba evım var dıyıpte donme dedı benı hep aglatıyor hep uzuyor annem babam ayrı ben babasız buyudum ve babamdan hıc bır destek gormedım cocukken yerı geldı konu komsu yardımı ıle gıyınır yarı aç yarı tok yaşardık bırtane abım var oda ıckı ıcerdı benı doverdı oyle boyle dovmek degıl unıversıteye gıdıyordum dayaktan yuzum gozum mor dıye gıdemıyordum 1 hafta falan sonra bana sen devamsızlık yapıyorsun dedı mezun olmama 4 ay kala unıversıteden kaydımı sıldırdı :( neyse bırgun dovmesıne dayanamadım ben namaz kılıyordum sese gurultuye dayaga evden kactım gıttım 2 gun kız arkdasımda kaldım artık o ev bıttı benım ıcın dıyordum kı annem cok agladı dön dıye eve gerı geldım babam geldı sen nasıl kacarsın dıye benı kemerle dovdu abım benı cok dovuyordu dayanamadım bıle dememe fırsat vermedı neyse gel zaman gıt zaman ben hep yanlıs ılıskıler sacma sapan bır hayata sapladım kaldım hep bırden cok erkekle flort edıyor erkeklere acımıyordum ne sevılıyor ne sevıyordum sadık kaldım bır defa pısman oldum kandırdı benı sonra ben daha beter acımasız oldum erkeklere artık yasamak ıstemıyordum ıntıhar ettım ama oldurmeyen allah oldurmedı sans verdı bana ben yenıden ıntıhar edecektım kı derken bu ınsan cıktı karsıma benı bambaska bırı yaptı sevdı saydı hele aılesı bana oyle sevgı verdı kı saydı kı anlatamam hayatımda kımse benı bu kadar sevmedı annem dısında...babam benı ıstemeye geldıklerınde arastırma yaptı herkes cok ıyı ınsalr gozun kapalı ver demıs ama sımdı kalkmıs bana o cocugun evı yok suruneceksın dıyor annemde baba bedduası alma dıyor ben beddua alacak bırseymı yapıyorum cok korkuyorum ya beddua alırsam dıye teyzemler ıstemıyor onunla evlenmemı sen ıstanbulda yetıstın kulturlu bır kızsın o cırkın kultursuz dıyorlar cok pısman olacaksın dıyorlar bırde annem tek kalacak ama teyzemlerle dedemlerle butun akrabalar ıle aynı semtteyız tam yalnız kalmayacak ve erkek arkadasım anneme yalvarıyor anne gel bak aklımız sende kalacak dıyor ama annem ben ıstanbuldan baska yerde yapamam allah yolunuzu acık etsın dıyıp terslıyor sozlum dogulu bende doguluyum ama ıstanbulda yetıstım herkes ama herkes karsı ama benım ıcımden bır ses onunla cok mutlu olacagımı soyluyor yenıden namazada baslayacagım evlenınce bu bıle benı cok sevındırıyor ne olur kızlar ben haksızlıkmı yapıyorum bırsey soyleyın :(

Ne kadar mutsuz olsan da o anlattıklarından daha kötüsünü yaşamazsın bence.O yüzden hiç düşünmeden git evlen.Ayrıca baban sana babalık etmediği için beddua falan edemez bırak boşver.Kültürü de geç önemli olan saygı.Hiç düşünme derim yaşamana bak

Merhaba,

Hayat hikayeniz gerçekten çok zor.. Yetişme döneminizde, ailenizde ki erkeklerden şiddet görmeniz gerçekten çok acı.. Bunun neticesi olarak diğer erkeklere de fazla güvenememişsiniz.. Bir dönem birden fazla erkek arkadaşınızın olması, kendi tercihinizden çok, güvensizliğiniz gibi geldi bana.. Çünkü gerçekten zor bir hayatınız olmuş..
Naçizane belirtmek istediğim bir konu var, babanız anladığım kadarıyla daha çok dışa dönük ve bir dönem gayet başarılı olmuş bir adam.. (Parasal kazanımlar göz önüne alındığında) Sanırım Ticaret yaptı.. Bunun konuyla ne ilgisi var diyeceksiniz.. Bana biraz da insan sarrafı olmuş olabilir gibi geliyor.. Başka bir açıdan bakmaya çalışıyorum sadece.. Tam olarak müstakbel eşinizin neyinden rahatsız olduğunu söyledi? Sorun yalnızca maddi anlamda yeterli göremeyişi ise, bence dinlemeyin.. Ancak rahatsız olduğu ve isnat ettiği başka şeyler de var mı?
Teyzeleriniz ise bir kültür farklılığından bahsetmiş.. Yaşanılan çevre ister istemez kişiliklerimizi etkiliyor.. Ancak burada önemli olan, İstanbul'da ki yaşantınız nasıldır? Çok sosyal bir ortamınız var mıdır mesela? Sürekli gezmek mi istersiniz? Neleri yapmayı seversiniz yaşadığınız yerde? Bunları bence bir gözden geçirin.. Evliliğin ilk ayları kadına yeterli gelse de, sonrasında sıkıntı yaşayabilirsiniz.. Sıkılabilirsiniz.. Elbette sıkılmayadabilirsiniz.. Buna karar verecek olan sizsiniz..
Ben başka bir açıdan bakıp, konuyu bir de bu şekilde görmenizi istedim..
Yoksa insanın nasibi ise, zaten hayırlısı ile olacaktır...

Saygı ve selamlarımla

cevabınız ıcın cok tesekkur ederım evet cok sosyaldım cok rahat yasardım kafamın dıkıne gıderdım ama bunlar bır donemdı sozlumu tanımadan evvel zaten sosyallıgı bormal sevıyeye dusurmustum hepsınden zıyade herseyden vazgecmıstım fakat sımdı 25 yasındayım 14-23 yas arası oyle dolu oyle pis oyle ıgrec bır hayatım oldu kı ıstedıgım tek sey huzur ya sevgı cok sey degıl he sozlum ıle suan kultur catısması zaman zman yasıyoruz ama bukadar olur cunku normal sevıyede suankı tartısmalarımız hep ozlemden oluyor evet bana kaba gelen yanları yokmu ılla var ama bunlar asılmayacak seyler degıl kımse mukemmel degıl babama gelınce babam zamanında almanyaya goc edenlerden orda market ve restraunt acıp parasına para katanlardan babam annem ıle evlendıgınde bırakın evı bır evden oda tutmuslar sadece yatak ve ayna varmıs hatta calısmazmıs annem calsırmıs babamda arkadasları ıle yermıs parayı ne zman almanyaya gıtmıs o zaman annemı bosadı begenmedı sen cırkınsın soylesın seytan gorsun yuzunu dedı yanı hayal meyal hatırlıyorum sonra dost tuttu kadınla gezdı yedı ıctı bız evde actık ıste boyle bır adam ben hıc bır zman bol paralı bır aılede yetısmedım ama bır erkek parasıda asla yemedım evet aldattım vs ama asla kımsenın ne metresı nede baska bırseyı olmadım benımkı gezme tozma eglenme ıdı ama suan bana o hayat oyle ıgrenc gelıyor kı neyse rabbım yardım etsın hakkımda hayırlı olanı versın baska bırsey ıstemıyorum bu zamana kadar calıstım babama muhtac olmadım bu saatten sonrada allah benı onun kapısına dusurmesın

Zor bir hayat yaşamışsınız Allah yardımcınız olsun...

Neyse ki karşınıza göremediğiniz aile hayatını verecek insanlar çıkmış...

Şimdi burda asıl karar sizin...

Bugüne kadar yaşadığınız hayatı ve gideceğiniz yeri iyi dengeleyin...

Umarım çok mutlu olursunuz, bundan sonra yüzünüz güler...

canım okurken bile gözlerim doldu çok üzüldüm.allah yardımcın olsun.seni yanlış yönlendirmek istemiyorum.yaşın kaç eğer çok gençsen düşünme bile bi hayal kırıklığı daha olmasın.zamana bırak seven adam bekler.sabırlı olmalısın.

26 yasına gırecegım

karışık bi durum annen neden tersliyo damadını odamı istemiyo? sen ne kadar zamandır tanıyosun bu çocuğu oda önemli? nette falan mı tanıstınız diye düşündm ben yanılıyomuyum?[/QUOT

2,5 senedır tanıyorum arkadas vesılesı ıle tanıstım ama asıl sevgılı olmamız evlılık ıcın karar vermeye baslamamız 2 yıl kadar

gerçekten zor bi durum arkadaşım öncelikle bu senin hayatın kimseyi karıştırma tAbiki büyüklerin sözü önemli ama buarada senin hayatın duyguların söz konusu iyi düşün tart ona göre pişman olmayacağın bi karar ver.senin yaşın kaç bu arada?
ben 21 yaşındaydım şuanki eşim beni istemeye geldiğinde büyük abim çok karşı çıkmıştı kesinlikle olmaz demişti mutlu olamazsın yaşın küçük annesi rahat vermez vs. vs.bisürü şwey söylemişti öyleki düğünümde bile bulunmadı allahıma binlerce şükür şimdi 4,5 senelik evliyim ve 2 kızım var abim benle konuşmadı evlendikten bir yıl sonra babamın cenazesin annemin zoruyla ve gördükü herşey yolunda konuşmak zorunda kaldı.
velhasıl insan hayatta kendi kararlarını kendi vermeli kimseyi karıştırmamalı doğru bildiğini yapmalı.
hakkında hayırlısı neyse o olsun.

gerçekten zor bi durum arkadaşım öncelikle bu senin hayatın kimseyi karıştırma tAbiki büyüklerin sözü önemli ama buarada senin hayatın duyguların söz konusu iyi düşün tart ona göre pişman olmayacağın bi karar ver.senin yaşın kaç bu arada?
ben 21 yaşındaydım şuanki eşim beni istemeye geldiğinde büyük abim çok karşı çıkmıştı kesinlikle olmaz demişti mutlu olamazsın yaşın küçük annesi rahat vermez vs. vs.bisürü şwey söylemişti öyleki düğünümde bile bulunmadı allahıma binlerce şükür şimdi 4,5 senelik evliyim ve 2 kızım var abim benle konuşmadı evlendikten bir yıl sonra babamın cenazesin annemin zoruyla ve gördükü herşey yolunda konuşmak zorunda kaldı.
velhasıl insan hayatta kendi kararlarını kendi vermeli kimseyi karıştırmamalı doğru bildiğini yapmalı.
hakkında hayırlısı neyse o olsun.

amın arkadasım 26 yaşıma gireceğim

Canım yaşadıkların gerçekten zor şeyler.. Ama bunu iyi düşünerek geleceğini de iyi düşün...Neler yaşadığını en iyi sen biliyorsun.. aynı evde yaşamadığın müddetçe kimse kendini belli etmez gerçi ama sözlünü iyi tanımaya çalış...yaşın küçük değil,kend kararını verebilecek yaştasın..ama yine de iyi ölç tart..bugüne kadar gerçek anlamda babalık yapmayan adam,yine senin babandır..hiç bir şey bu gerçeği değiştiremez..ama sende hayatını kurmak ,yolunu çizmek zorundasın.. sözlüne güveniyorsan her konuda,ailesi ve işide iyiyse aileni bi şekilde ikna eteye bak..onlarla otur konuş..hakkında hayırlısı olsun inş. bir ömür mutlu ol.:16:

Son düzenleyen: Moderatör:
sevgilinden eminsen onunla mutlu olabilirim diyorsan kimseyi dinleme evlen canım.baban zaten sana babalık yapmamış ki üstünde hakkı olsun.:19:sadece evi yok diye evlenme demesi de çok saçma.başka sebepler sunuyorsa bilemem.
sonuçta 26 yaşındasın cahil değilsin hayatını şartlarını kendini hissettiklerini en iyi sen biliyorsun en doğru kararı da sen verebilirsin bence:31:

Canım yaşadıkların gerçekten zor şeyler.. Ama bunu iyi düşünerek geleceğini de iyi düşün...Neler yaşadığını en iyi sen biliyorsun.. aynı evde yaşamadığın müddetçe kimse kendini belli etmez gerçi ama sözlünü iyi tanımaya çalış...yaşın küçük değil,kend kararını verebilecek yaştasın..ama yine de iyi ölç tart..bugüne kadar gerçek anlamda babalık yapmayan adam,yine senin babandır..hiç bir şey bu gerçeği değiştiremez..ama sende hayatını kurmak ,yolunu çizmek zorundasın.. sözlüne güveniyorsan her konuda,ailesi ve işide iyiyse aileni bi şekilde ikna eteye bak..onlarla otur konuş..hakkında hayırlısı olsun inş. bir ömür mutlu ol.:16:

allaha cok sukur ısı cok ıyı guzel allah saglıgından etmesın cok guzel hatta evlendıkten 1,1.5 yıl sonra ev alabılırız dedı ben ona guvenıyorum fakat gelecegı kımse bılemez eger bılseydım daha once hatalar yapmazdım ıns hayırlı olur hakkımda

canım baba bedduası almaktan korkuyorum demişsinde geçerli bir sebep olmadsıktan sonra baban istediği kadar beddua etsin ki dinimizde bile var beddua döner dolaşır edeni bulur bence gerçekten doğru olduğunu düşünüyorsan kararlarına sahip çık birde canım nacizane fikrim ama namaza başlamak için neden evlenmeyi bekliyorsun daha sözlü bile değilsin ne diye o kadar zaman daha bunun borcuna katlanacaksın şimdi senin birine borcun olsa fırsatın imkanın varken bekle düğünüm olsunda öyle vericem diyebiliyormusun asla o zaman niye üzerine farz olan bu ibadeti erteliyorsun çünkü Allah annenden daha şefkatli demi alacaklı beklemez ama Allah bekler demi .. ama o kadar ömrümüz olduğunu bilemeyizki değilmi canım lütfen beni yanlış anlama canım ama bir müslüman olarak bu konuyada değinmeyi görev biliyorum kendime umarım kırmamışımdır seni :) dilerim hep mutlu huzurlu ol şimdi sana karşı çıkanlar yarın senin mutluluğunu gördükçe pişman olsunlar :)

Canım ya zor şeyler yaşamışsın belli..Benim bir arkadaş olarak sana tavsiyem acele etme çok iyi düşün,çünkü evlilik de öyle kolay bir şey değil.Seversin mutlaka ama en ufak bir kavgada ben ne yaptım Allah'ım dersin..Sonra geri dönüşü olmaz yine sen yıpranırsın.Eğer seviyorsanız gerçekten beklersiniz birbirinizi.Biraz zaman verin ilişkinize.Bence ayaklarının üstünde dur.Hayatta hiçbir zaman kimseye muhtaç olma.Hele evliliği bir kaçış,bir kurtuluş olarak görme..Dilerim hayat sana güzellikler getirsin..

canım baba bedduası almaktan korkuyorum demişsinde geçerli bir sebep olmadsıktan sonra baban istediği kadar beddua etsin ki dinimizde bile var beddua döner dolaşır edeni bulur bence gerçekten doğru olduğunu düşünüyorsan kararlarına sahip çık birde canım nacizane fikrim ama namaza başlamak için neden evlenmeyi bekliyorsun daha sözlü bile değilsin ne diye o kadar zaman daha bunun borcuna katlanacaksın şimdi senin birine borcun olsa fırsatın imkanın varken bekle düğünüm olsunda öyle vericem diyebiliyormusun asla o zaman niye üzerine farz olan bu ibadeti erteliyorsun çünkü Allah annenden daha şefkatli demi alacaklı beklemez ama Allah bekler demi .. ama o kadar ömrümüz olduğunu bilemeyizki değilmi canım lütfen beni yanlış anlama canım ama bir müslüman olarak bu konuyada değinmeyi görev biliyorum kendime umarım kırmamışımdır seni :) dilerim hep mutlu huzurlu ol şimdi sana karşı çıkanlar yarın senin mutluluğunu gördükçe pişman olsunlar :)

cok tesekkur ederım amın canım yok kırılmadım namaz ıcın dogru bır ortam dogru bır ev olmalı dıye dusunuyorum yasadıgım evı bır bılsen alkol alınan sureklı saga sola pıslık yayan bır erkek abın varsa evde o evde nasıl huzurla namaz kılasın kı ıbadet etmek ıstıyorum bazen tv de sohbet falan dınlıyorum pat gelıp degıstırıyor benı sınır edıyor kendı evım kendı huzurum olsun ıstıyorum kı ıbadetımıde gonul rahatlı ıle yapayım artı annem zaten sohbet falan dınlıyorum dıye bana ıkıde bır senın kafanı sozlun olacak adam yıkadı bu ne hal kendıne gel dıyor ben evlenınce kendımı hazır hıssettıgımde tesetture gırecegım dıye kıyametlerı kopartıyor olmaz sakın kapanma kocanın dedıgını yapma vs dıye babam zamanında annemı tesetture sokmus sonra sırtını dondu dıye kapan dıyen erkeklere zıt gıdıyor sanıyor kı erkek arkadasım ıstıyor dıye kapanacagım

Evlilik zor sanat o evleneceğin adamı n huyunu çözdüğünü sanmıyorum, ilerde ailen sana iyi davranmıyor sahip çıkmıyor diye kendi iş stresini senden çıkarmasın sen zaten ailenden çok çekmişsin evlenmeden önce kurallarını koy, bazı erkek mükemmel aşık ama kötü koca

Back
X