Babam evliliğe karşı :(

Elbet bir gün evleneceğim karşımda değil yanımda dur de.
Bence çok etkili.
Ama sert ve kararlı bir şekilde söylemelisin. :34:

bi kaç kez bu konu hakkında konuşmaya kalktım kızmadı ama ayıpladı bizim zamanımızda böyle şeyleri kızlar söyleyemezdiler falan dedi çok utandım dahada söylemem ama annemede söyletemiyorum huzursuzluk çıkıyo hep olan ona oluyo arada kalıyo :(

Evlenmeye karar verdiğinizde annene söylersin, o babanı ikna eder. Babalar flört mevzularına kızar ama evlilik mevzusuna kızması ilginç, daha iyi değil mi? niyetin ciddi olmuş oluyor...

Bu baba dengesiz. Ne hakla en doğal hakkınızı elinizden almaya kalkar! evlenmek anne olmak en doğal hakkınız, üstelik o sizden önce ölürse kiminle kalacaksınız? Hayat yalnız geçmiyor... dinimizde de anne babanın aykırı istekleri dinlenmez, sanki ipsiz sapsız biriyle evleneksiniz niye böyle saçmalıyor? Bence babanızın ruh halinde bi gariplik var.

Bu baba dengesiz. Ne hakla en doğal hakkınızı elinizden almaya kalkar! evlenmek anne olmak en doğal hakkınız, üstelik o sizden önce ölürse kiminle kalacaksınız? Hayat yalnız geçmiyor... dinimizde de anne babanın aykırı istekleri dinlenmez, sanki ipsiz sapsız biriyle evleneksiniz niye böyle saçmalıyor? Bence babanızın ruh halinde bi gariplik var.

bizde psikoljisinin bozulduğunu düşünüyoruz bu konular açıldığından beri sinirleri bozuldu seker hastalığı çıktı :/ belki sevdgiğinden kıskandığından yapıyo ama sizinde dediğiniz gibi bizim en doğal hakkımız ve bazen hiç diğer insanlar gibi bazı şeyleri yaşayamıcgmı düşünüyorum asla babamla sevdiğim adamı bi arada göremicem mesela hiç damat kayınpeder gibi olduklarını görmicem babam belkide hiç bi zaman evime gelmicek hiçbi zaman torununu torunum diye bağrına basmıcak çünkü bu kavramlar ona ters evli bile olsak o bu konularda namussuzluk olarak düşünüyo
Sanırım eylülde büyükler araya girecek :/

Canim merhaba sanki benim babami anlattin cok sasirdim gercekten :) bizde 3 yildir cikioruz babama konuyu actik benimde babam herzaman ben seni evlendirmem vermem ben sana bakarim diyodu. Her neyse konuyu actik delirdi tabi ama resti cektik ailecek ailede herkes konustu iyi cocuk fln diye bu kez babam yanliz kaldi ne yapacagini sasirdi biz bu is olucak dedik oda kaldi öyle indi oturdu darginiz bu konu yuzunden ama biz kararliyiz olucak o istesede istemesede. Guzellikle olsun isteriz tabiki ama karsi taraf böyle inatlasiyosa yapicak biseyde yok... Tavsiyem ailenle konusman babanla akrabalrin konussunlar damat adayini tanitsinlar anlatsinlar iste.. Babanda böylece güvenir anlar artik...

Bu kızların zaten hiç sevgilisi filan olmasın diyen babaları duydum da evlenmesin ömür boyu resmen evde kalsın diyeni de ilk kez duyuyorum. Şu tip konularda kadınlar kulübünde şaşırdığım ikinci konu. Diğerinde de bir üyenin babası kadın kocasından hamile kaldı diye onunla görüşmüyordu hamile haline filan tahammül edemiyordu sanki gayrimeşru bir çocuk doğuracakmış gibi davranıyordu. :37:

aksine babam bu konulardan nefret eder annem ısındırmak içi çok açıyobütür konuları ama hep kavga etmeye başlıyolar ve herkes odalara kaçıyo ikisi kalıyo evde huzursuzluk çıkıyo bü tür konularda çok denedik :(

bence baban aşırı korumacı...ve psikolojk bir takıntısı var...kendi kızlarının bir başka erkekle cinsellik yaşaması olayını asla kabul edemiyor gibi geldi bana...ilk okudugunda garip gelebilir.ama sadece evlilik ve bebek sahibi olma konularında tepki vermesi bunu işaret ediyor...

bence babanı bir psikologla görüşmeye ikna etmelisiniz...egitmci bir insan olarak istemesse zor tabii ama farklı bir takıntı bu...ve kati kesin emin olması size bu kadar net bir çizgi çekmesi ancak bu şekilde açıklanabilir bence...asla kabul edememe...

Allah kolaylık versin..

Canim merhaba sanki benim babami anlattin cok sasirdim gercekten :) bizde 3 yildir cikioruz babama konuyu actik benimde babam herzaman ben seni evlendirmem vermem ben sana bakarim diyodu. Her neyse konuyu actik delirdi tabi ama resti cektik ailecek ailede herkes konustu iyi cocuk fln diye bu kez babam yanliz kaldi ne yapacagini sasirdi biz bu is olucak dedik oda kaldi öyle indi oturdu darginiz bu konu yuzunden ama biz kararliyiz olucak o istesede istemesede. Guzellikle olsun isteriz tabiki ama karsi taraf böyle inatlasiyosa yapicak biseyde yok... Tavsiyem ailenle konusman babanla akrabalrin konussunlar damat adayini tanitsinlar anlatsinlar iste.. Babanda böylece güvenir anlar artik...

En güzel çözüm budur.
Bir babanın böylesi bencil ve hastalıklı tavrını hiçbir evlat kabullenmek zorunda değil çünkü.
Güzellikle olursa olur, olmazsa da yapacak bir şey yok; yuva kurarsınız elbette.
Herkesin kendi hayatı var.
Çocuklar ailelerinin malı değil.

çok mu kucuk yasın anlamadım kı bu kadar karsı çıkıyor....al babanı dısaı cıkarr basbasaa yemeğe falannn konuş ciddi ciddii....amaa alttan alarakkk...bırgun bende evlenıcemmm yuva kurmak ısyıtorum sevdıgım bırısı var...sende sevdın evlendın baba diyerek kendısını senın yerıne koymasını isıteyerekkk...babanızın bu tutumu anlamsız geldı bana umarım altında cok cıddıı sebepler yoktur....

Babanızı alın ve sahilde bir yere gidin sakince konuşmayı deneyin.. Cümleye şöyle girin; bu yaşıma kadar ben seni dinledim, sözünden çıkmadım, çıkmak ve seni ezip geçmek istemem bu yüzden bugün sadece 10 dakika sen beni dinleyeceksin ve kararını vereceksin. Ben bu hayatı yalnız yaşamak istemiyorum, bir gün sen gittiğinde sarılıp ağlayabileceğim, derdimi paylaşabileceğim, omzunda ağlayabileceğim birisini istiyorum, yaşlandığımda elinden tutacağım, elimden tutacak bir nefes istiyorum, gençliğimi paylaşacağım, hayatıma yeni bir can katacak bana anneliği tattıracak bir eş istiyorum, bunun içinde bir adayım var, senin evlilik fikrine karşı olduğunu biliyorum ancak bilki en mutlu günümde beni buruk, boynu bükük bırakmanı hazmedemem yanımda olmanı istiyorum..."

Emin ol baban bunlara dayanamaz kıskançlıktan yapıyordur, paylaşamıyordur.. Dinlemiyorsa yaz ver.. Bak nasıl değişecek her şey ama babana rest çekmeden önce dene lütfen.

babamda benim evlenmeme karşı :D yani karşı derken yaşım küçük olduğu için yaşıda geçtim kendi ayaklarım üstünde durana kadar vermeye gönlü yok haklıda bişe diyemem babama ben istedikten sonra verir diye düşünüyorum ama senin baban çok garipmiş yaşın kaç belki yaşından dolayı karşıdır ablan abin yokmu evli olan falan ilginç doğrusu

bence baban aşırı korumacı...ve psikolojk bir takıntısı var...kendi kızlarının bir başka erkekle cinsellik yaşaması olayını asla kabul edemiyor gibi geldi bana...ilk okudugunda garip gelebilir.ama sadece evlilik ve bebek sahibi olma konularında tepki vermesi bunu işaret ediyor... ''

Bende aynı böyle düşünüyorum arkadaşlar,çünkü fazla takıntılı çok derin düşünür her şeyi :/ dediğim gibi eylül olsun tekrar karsıma alıp konusucam sizlerede haber veririm teşekkür ederim dinlediğiniz için

Konudanda anlaşıldığı üzere babam sadece benim evlenmeme degil evliliğe karşı :/ normalde çok anlayışlı bilgili üniversite okumuş görmüş geçirmiş biri her konuda çok anlayışlıdır bi tek bu konu hariç babam ne yaparsanız yapın yiyin için gezin kıyafete hiçbi şeye karışmam ama bana bu konularla gelmeyin diyo sorun ne ben ne sevgilim ne yaşlarımız ne egitim durumu ne maaş ne ev ya hiçbi şey babamı tanıyan herkes o evliliğe karşı 50 yaşındada olsanız,kralı getirseniz vermez diyo artık herkes gördü babamın kafasındaki düşüncesini resmen evlenmesinler ben bakarım ömür boyu dizimin dibinden ayrılmasınlar dıyo :( ama benim 3 yıllık bi ilişkim var ve birbirimizi yeterince tanıyoruz artık huyunu suyunu karakterini ailesini her seyini kendiminkiler kadar iyi biliyorum o da benimkileri zaten uzaktan akrabayız aileler birbirini tanıyo annemde bu evliliğe sıcak bakıyo istiyo butun akrabalrım onlardan iyisini mi bulcaz düşüncesinde her neyse eylülde istemeye gelicekler annesi anneme söyledi ama annem babama söylemeye korkuyo babam hayır demeye kalmıyo bu konular açılınca canavara dönüyo ne yapmam gerekiyo bilmiyorum sizce babama nasıl kabul ettirebiliriz ? :( gelseler kapıdan kovar ve ya eve kadar girseler sessizce küfürler eder hadi büyükler girdi her seyi kabul etti bile desek düğün de dahil her şeyi zehir eder ve düğünden sonra evimize adım atmaz napıcam ben :(

seni paylaşamayan bi baba o zaman..peki başka kızı var mı babanın?bide kaç yaşındasın?yaşla ilgisi olabilir mi?deden filan yaşıyosa alsın babanı karşısına güzelce bu durumu konuşsun veya babana sözü geçebilecek biri..allah kolaylıklar versin inşallah ama inşallah çözersiniz tatlılıkla..

sürekli kendi evliliği içinde hata diyip duruyo kimin hamile oldugunu çoçuğu oldugunu duysa küfür bile ediyo iyi afedersinz (b.k)yemiş falan diyo dediğim gibi mesleği öğretmen aslında çocukları çok seviyo velileri babamdan çok memnun ama bize karşı nefret ediyomş gibi yapıyo bizi çok seviyo her dediğimizi yapar çok iyidir ama dediğim gibi bu konulara çok soğuk kıskanıyo mu acaba :(

Yemeyin bu numaraları, sözde düşüncesi genele vurup genelde evliliğe karşıymış gibi tavrı var. Fakat kız çocukları baba için çok kıymetli oluyor, turşu kurmak için can atarlar. Elbet kabullenecek babanız böyle olmaz. Korkunun da ecele faydası yok. Anneniz diyemiyorsa siz cesaretli olun deyin. Ne yani bir kere hayır dedi sizi eve hapsedemezki.. elbet sizin mutluluğunuz için kabul etmek zorunda kalacak... ama tahminim üzerine epey bir mücadele edecek bu duruma..
Tipik baba tripleri, birtürlü çocuğun büyüdüğünü kabul etmezler.. çevreyi kötüleyerek sizin de zihninizden sözde bu düşünceyi çıkaracak... ama sorsanız (söylemez de ama siz bilin) annenizle evlenebilmek için akla karayı seçmiştir... o yüzden yemeyin numaraları dedim :)))))) Elbet kabul edecek... ve elbet yuvanızı kuracaksınız.

Arkadaslarrr pazar gunu isteme olduu bu aksamda sözum var haber vermek istedim hepiniz sagolun desteginiz iicin aksam alyansimi tektasimi fln paylasmayi dusunuyorum sizinle :)

Back
X